Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Συνάντηση Μπιρμπίλη - Τρόικας για την ΔΕΗ. "ΟΧΙ" της κυβέρνησης για τα μάτια του κόσμου, αλλά "ΝΑΙ" από Σεπτέμβριο για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.



Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) είχε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την πρόταση για πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ. 

Με τις ευλογίες της τρόικας ο νέος σύμβουλος (Ιταλός!!!!!) του Παπανδρέου για τα οικονομικά !


Με τις ευλογίες της τρόικας ο νέος σύμβουλος του Παπανδρέου για τα οικονομικά

thumb
Ανακοινώθηκε και επίσημα ο ορισμός του Ιταλού πρώην υπουργού Οικονομικών Τομάζο Πάντοα Σκιόπα στη θέση του συμβούλου σε θέματα Οικονομίας και συγκεκριμένα, μακροοικονομίας, φορολογικά, τραπεζικά και διαχείρισης χρέους.


Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Π. Τσούτσιας - Τ. Σαράντης)


Για Οικονομία

  • Να ξεκινήσουμε από τα θέματα της οικονομίας. Η τρόικα είναι εδώ, σε λίγο θα μας χαιρετήσει, αλλά απ΄ ότι φαίνεται θα υπάρχει και μια έκθεση, τη δόση την έχουμε εξασφαλίσει, απ΄ ότι λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπάρχουν όμως σημεία στα οποία επικεντρώνουν την κριτική τους…
Ο Ουμπέρτο Έκο έλεγε ότι ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις. Αλλά απ΄ ότι φαίνεται αυτός ο Αύγουστος θα έχει ειδήσεις, και μάλιστα πολύ σκληρές, καθότι φαίνεται ότι η τρόικα δεν κάνει διακοπές και δεν παίζει μόνο με τα νεύρα μας, παίζει και με τις αντοχές μας.
Είδαμε πράγματι τις προηγούμενες μέρες ότι υπάρχουν κάποια μερεμέτια στο μνημόνιο, τα οποία πρέπει να μπουν μπροστά. Και αναφέρομαι στο μίνι-μνημόνιο, τις «10 εντολές», όπως αποτυπώθηκε από τον Τύπο.
Πριν όμως μπούμε στην ουσία, να σας πω ότι πρόκειται για μια διαδικασία η οποία υπερβαίνει το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Μιλάω για τον τύπο, δηλαδή για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται ένα νέο μνημόνιο, το οποίο απ΄ότι φαίνεται δεν είναι απλό μνημόνιο, είναι ευαγγέλιο, αν πάρουμε παράδειγμα από το μεγάλο μνημόνιο που ψηφίστηκε στις 5 του Μάη και ακολούθως ήταν το ευαγγέλιο για την κυβέρνηση και για όλους μας, «το λέει το μνημόνιο, άρα πρέπει να το κάνουμε».
Άρα εδώ τι έχουμε; Στις 5 του Μάη ψηφίστηκε πράγματι το μνημόνιο. Στο ίδιο το μνημόνιο που ψηφίστηκε υπήρχε όντως διάταξη που προέβλεπε τη δυνατότητα συμπληρωματικών διορθώσεων, νέων μνημονίων, συμβάσεων ή συμφωνιών, τις οποίες έχει δικαιοδοσία να υπογράφει ο Υπουργός των Οικονομικών. Οι οποίες όμως, με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, θα έπρεπε να περνάνε από κύρωση από το εθνικό Κοινοβούλιο. Υπήρξε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα -έτσι το χαρακτηρίσαμε εμείς- στις 7 του Μάη, όπου δόθηκε η δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει και να φέρνει μετά προς συζήτηση και όχι προς κύρωση συμφωνίες ή μνημόνια.

Σε φάση «αφύπνισης» μπαίνει ο ήλιος-Έρχονται γεωμαγνητικές καταιγίδες !

Μια ισχυρή μαγνητική έκρηξη στον ήλιο στέλνει ήδη ένα μεγάλο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας. Το ηλιακό «τσουνάμι», που αποτελείται από τόνους πλάσματος (ιονισμένων ατόμων) μπορεί να δημιουργήσει θεαματικό σέλας πάνω από τους πόλους της Γης, αλλά και να προκαλέσει προβλήματα στους δορυφόρους και στις τηλεπικοινωνίες.
Την 1η Αυγούστου παρατηρήθηκε η πρώτη αναλαμπή πάνω από μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα στο μέγεθος της Γης, παράλληλα όμως εξερράγη μια μεγάλη ποσότητα αερίων από ένα "νημάτιο" στο βόρειο ημισφαίριο του ήλιου.

Αν και τα δύο γεγονότα απέχουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, πιθανότατα συνδέονται.
Οι εικόνες του τροχιακού Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA, το οποίο εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο για να μελετήσει τον ήλιο, κατέγραψαν τα φαινόμενα, καθώς επίσης αστρονόμοι από όλο τον κόσμο.

Στο ένα εκατομμύριο οι άνεργοι



Οι νέοι άνεργοι υπολογίζονται σε 138.290 (23,6%).
«Έκρηξη» της ανεργίας το φθινόπωρο προβλέπουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ο αριθμός των ανέργων θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο και το ποσοστό της ανεργίας θα φτάσει το 20%.


Ο Φιντέλ Κάστρο παρουσίασε τα απομνημονεύματά του



Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, παρουσιάσε την Δευτέρα σε επιλεγμένο ακροατήριο τα απομνημονεύματά του για τη "στρατηγική νίκη" των ανταρτών εναντίον του κουβανικού στρατού η οποία επρόκειτο να οδηγήσει στην πτώση του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα.

36o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Πλούσιο πολιτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο



Πλούσια πολιτική δραστηριότητα, που αγκαλιάζει όλη τη χώρα, με στόχο να φτάσει σε όλη τη νεολαία το μήνυμα της ανατροπής, αναπτύσσει η ΚΝΕ στην πορεία κορύφωσης των εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Με την εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων της οργάνωσης που στήνουν στις γειτονιές, στα χωριά, στις πόλεις εκδηλώσεις, η ΚΝΕ ανοίγει μια μεγάλη κουβέντα με τους νέους με τους οποίους συναντήθηκαν όλη τη χρονιά στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής θύελλας που σαρώνει τα δικαιώματα όλου του λαού και των παιδιών του, τους νέους που προβληματίζονται για το αν υπάρχει διέξοδος από το μαύρο παρόν και μέλλον που τους έχουν ήδη έτοιμο. Στο επίκεντρο, η πολιτική πρόταση διεξόδου που προβάλλει το ΚΚΕ, για τη λαϊκή συμμαχία, τη λαϊκή οικονομία, τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Στην Αθήνα
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έχει καταφέρει με μοναδικό τρόπο να συνδυάζει το πολιτικό περιεχόμενό του με την προβολή της πολιτιστικής δημιουργίας. Φέτος, στις σκηνές του Φεστιβάλ, που θα γίνει στο πάρκο Τρίτση στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, θα φιλοξενηθούν οι παρακάτω καλλιτέχνες: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Καλλιόπη Βέττα, Δουνιάς, «En Cardia», Ελεονώρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Κοντογιάννης, Βαγγέλης Κορακάκης, Βασίλης Λέκκας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Νατάσα Μποφίλιου, Γιάννης Ντουνιάς, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου,

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ για ανεξάρτητη ταξική συγκεντρωση και ανεξάρτητη πορεία στη ΔΕΘ

Εργατικό Eπαναστατικό Kόμμα


Στον ταξικό πόλεμο των καπιταλιστών
απαντάμε με ταξικό πόλεμο των εργατών

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία  σε μαζική ανεξάρτητη κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη-ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός της τρόικας και του ΔΝΤ και το σύστημα που εκπροσωπούν,  έχουν κηρύξει ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Κλέβουν τον 13ο και 14ο μισθό από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Με νόμο επιβάλουν μηδενικές αυξήσεις στους εργαζόμενους, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει. Επιβάλουν φορομπηχτική πολιτική.

Αμερικανικές κυρώσεις σε Κίνα και Ρωσία για τις επενδύσεις τους στο Ιράν, ζήτησε Αμερικανίδα βουλευτής!

Ileana Ros-Lehtinen ,η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων στην Φλόριντα.



Την επιβολή άμεσων κυρώσεων από τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και της Κίνας για τις επενδύσεις που επιχειρούν στον ενεργειακό τομέα του Ιράν πρότεινε χθες η Αμερικανίδα βουλευτής Ιλεάνα Ρος-Λέχτινεν.



«Είναι καιρός να εφαρμόσουμε τους νόμους για τις κυρώσεις και να αποδείξουμε σε Κίνα και Ρωσία πως υπάρχουν κυρώσεις όταν γίνονται συνένοχοι της Τεχεράνης και περιγελούν τις αμερικανικές κυρώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αμερικανίδα βουλευτής.

Μ-Λ ΚΚΕ : KAΘOΛIKH MEIΩΣH MIΣΘΩN - Mε πραξικοπηματική παρέμβαση της κυβέρνησης Παπανδρέου Kαταργείται κάθε κλαδική συλλογική σύμβαση που δίνει αυξήσεις πάνω από τα μηδαμινά ποσοστά της κατάπτυστης συμφωνίας ΣEB-ΓΣEE

Σε γενίκευση της μείωσης των μισθών και των μεροκάματων προχωρεί η κυβέρνηση του ΠAΣOK με νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Eργασίας που απαγορεύει και καταργεί αποφάσεις του Oργανισμού Mεσολάβησης και Διαιτησίας (OMEΔ) για κλαδικές και επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις με μισθολογικές αυξήσεις μεγαλύτερες εκείνων που συμφώνησε η ΓΣEE με τον ΣEB για την τριετία 2010-2012 στην Eθνική Συλλογική Σύμβαση Eργασίας(EΓΣΣE).
Mε την αιφνιδιαστική προσθήκη τροπολογίας στο άσχετο νομοσχέδιο για την «Δημοσιονομική Διαχείριση και Eυθύνη» που κατατέθηκε στην Bουλή, η κυβέρνηση του ΠAΣOK σπεύδει να νομοθετήσει διάταξη σύμφωνα με την οποία οι μεσολαβητικές ή διαιτητικές αποφάσεις που εκδίδονται με τη διαδικασία επίλυσης συλλογικών διαφορών του OMEΔ «δεν ισχύουν και δεν παράγουν κανένα νομικό αποτέλεσμα, εφόσον χορηγούν καθ' οιονδήποτε τρόπο μισθολογικές αυξήσεις, πέραν αυτών που προβλέπονται από την υπογραφείσα την 15η Iουλίου 2010 Eθνική Συλλογική Σύμβαση Eργασίας.