Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ : Aλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας.


Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ουκρανικού στρατού στις ανατολικές επαρχίες της χώρας. 


Στα θύματα και στις απώλειες αυτών των επιθέσεων περιλαμβάνεται ένα τοπικό νοσοκομείο και ένα ορφανοτροφείο. Ακόμα περισσότερο, δεν φαίνεται να δίνεται καμία ευκαιρία στο διάλογο και στην ειρήνη. Το ΑΚΕΛ καταδικάζει επίσης, τη νομοθετική προσπάθεια να τεθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας εκτός νόμου.

Και ιδιωτικές εταιρείες στον χορό της φύλαξης των «Κέντρων κράτησης μεταναστών» !

 Εκτός απ’ το αστικό κράτος και τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς, και ιδιωτικές εταιρείες πρόκειται να συμμετάσχουν στη φύλαξη των «Κέντρων κράτησης μεταναστών» στη χώρα μας.


Έτσι, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «EU Observer», η πολυεθνική βρετανική εταιρεία Group 4 Securicor (G4S) πρόκειται να συμμετάσχει σε διαγωνισμό μαζί με άλλες για τη φύλαξη των κέντρων κράτησης στη Δράμα, την Ορεστιάδα και την Κόρινθο.

Εκτός της ευρώ-ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (GUE/NGL) το ΚΚΕ .

  Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τη στάση του Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο


Σε ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τη στάση του Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο τονίζεται:
1. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, εξετάζοντας την πορεία τα τελευταία χρόνια της ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (GUE/NGL) και τα δεδομένα που προκύπτουν από τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις ευρωεκλογές, αποφάσισε οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ να μην ενταχτούν σε καμία Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το μνημόνιο Αστυνομίας - Καμίνη.

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο και την ΕΛ.ΑΣ. υπέγραψαν την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας και ο δήμαρχος Αθηναίων,Γ. Καμίνης.


Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Ν. Δένδιας σημείωσε: «Θα συζητήσουμε με το δήμαρχο τις περαιτέρω ενέργειες για τη λογική διαχείριση των διαδηλώσεων, ώστε να ελαττωθεί ακόμα περισσότερο το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας. Θα συζητήσουμε με το δήμαρχο ό,τι μπορεί να γίνει για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στο κέντρο της Αθήνας».

Πανηγυρισμοί για την παραίτηση του Χουάν Κάρλος. Το τέλος της μοναρχίας ζήτησαν με μεγάλες διαδηλώσεις χιλιάδες Ισπανοί.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης να πανηγυρίσουν την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος και να ζητήσουν την κατάργηση της μοναρχίας.

«Η Ισπανία, αύριο, θα είναι αβασίλευτη δημοκρατία», φώναζαν οι διαδηλωτές, που ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το πολιτειακό ζήτημα.
«Οι Βουρβόνοι στις εκλογές» είχαν γράψει στα πανό τους οι διαδηλωτές που κρατούσαν επίσης κόκκινες και μενεξεδιές σημαίες της Δεύτερης Δημοκρατίας του 1931.

Ψήφος στο «μικρότερο κακό»...

Το βράδυ του δεύτερου γύρου των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση και των ευρωεκλογών, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μουδιασμένη. 


 Ο πήχης είχε τεθεί πολύ ψηλά και δεν τον πέρασε. Μπορεί το «τρεις κάλπες, μία επιλογή» να εγκαταλείφθηκε σχετικά νωρίς, ωστόσο μέχρι και στο παρά πέντε των εκλογών τα επιτελεία του μιλούσαν για νίκη που θα σηματοδοτούσε ένα ποσοστό έστω και μιας ψήφου πάνω απ' το άθροισμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ποσοστό που ανέμεναν να καταγράψουν.

Περιοδεία της Ελένης Γερασιμίδου την Τρίτη στη Πέλλα.

Αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με την Ελένη Γερασιμίδου,βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, θα επισκεφθούν σήμερα, Τρίτη 3 Ιούνη 2014, την ΠΕ Πέλλας.

Το πρόγραμμα της περιοδείας:
10 π.μ. Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άρνισσας Δήμου Έδεσσας
11 π.μ. Περιοδεία στην Άρνισσα