Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σύνοδος Πρυτάνεων: Αγωνιστική υποδοχή της Διαμαντοπούλου από τους φοιτητές της Κρήτης

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Ντόνα Λήτζου,
Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ρέθυμνο
 

Στις 23/10 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο, όπου η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τα νέα σχέδια για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων. Τα μέτρα που εξήγγειλε μόνο σκοπό έχουν την πλήρη καταστροφή του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Όπως ήταν αναμενόμενο οι φοιτητές του πανεπιστημίου Κρήτης προετοίμασαν τη δική τους υποδοχή στην υπουργό παιδείας. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και ύστερα από τη Γενική Συνέλευση φοιτητών όλων των τμημάτων, πάρθηκαν αγωνιστικές αποφάσεις για δράσεις όπως κατάληψη του Πανεπιστημίου, συγκέντρωση και πορεία έξω από το ξενοδοχείο όπου θα συνεδρίαζε η σύνοδος, εκδηλώσεις κ.α.

Η πορεία προς τη σύνοδο συγκέντρωσε περίπου 1,500 διαδηλωτές, αριθμό  πρωτοφανή για την πόλη του Ρέθυμνου. Στην συγκέντρωση και την πορεία συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες  και από τις άλλες πόλεις της Κρήτης όπου υπάρχουν τμήματα του πανεπιστημίου καθώς και κάποιοι φοιτητές που μπόρεσαν να έρθουν από την Αθήνα. Η πορεία είχε τελικό προορισμό το ξενοδοχείο Creta Palace, 7 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, όπου και πραγματοποιούνταν η Σύνοδος.

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας συνέντευξη. Είμαστε μόλις μία βδομάδα πριν από τις εκλογές τις αυτοδιοικητικές. Θα ξεκινήσουμε με μια σύντομη παρέμβαση του Προέδρου της Κ.Ο. και του Προέδρου του Συνασπισμού του Αλέξη του Τσίπρα και αμέσως μετά θα σας δοθεί όπως πάντα η δυνατότητα να κάνετε τις ερωτήσεις σας.
        Το λόγο έχει ο Αλέξης ο Τσίπρας.
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε μια βδομάδα από σήμερα οι πολίτες σε κάθε γωνία της χώρας έχουν την ιστορική ευκαιρία με την ψήφο τους,  να αποδοκιμάσουν το μνημόνιο της χρεοκοπίας και να στείλουν ισχυρό μήνυμα αποτροπής αυτής της καταστροφικής πορείας για το λαό και τους εργαζόμενους.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς έχει έστω και για μια μέρα, τη μέρα της κάλπης, τη δύναμη στα χέρια του. Η ψήφος μας έχει δύναμη. Ας μην την υποτιμήσουμε, ας μην τη χαραμίσουμε. Μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά.

Το ΚΚΕ σκληραίνει τις επιθέσεις- Άρθρο από την εφημερίδα "Το Ποντίκι"


Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές το ΚΚΕ, και με δεδομένο ότι η τακτική που ακολουθεί φαίνεται να αποδίδει σταθερά ποσοστά στην υποψηφιότητα Παφίλη, οξύνει τους τόνους της κριτικής του απέναντι στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η μόνη ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής του μνημονίου είναι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση.
Ο Περισσός θεωρεί ότι μέσα από τις εκλογές γίνεται προσπάθεια «εγκλωβισμού» της ψήφου των απογοητευμένων από την κυβερνητική πολιτική ψηφοφόρων εντός των ορίων του συστήματος, ώστε μετεκλογικά να υπάρξουν οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να στηριχτεί η κυβέρνηση και το… «εθνοσωτήριο» έργο της.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε συνέντευξη για την ανεργία την περασμένη εβδομάδα η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για «μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας ανάμεσα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου».
Όπως μονότονα επαναλαμβάνουν τα στελέχη του ΚΚΕ, η μόνη επιθυμητή συμμαχία είναι αυτή με τον λαό: «Εμείς δεν διαχωρίζουμε τον λαό σε ‘‘αριστερό’’ και ‘‘δεξιό’’», τονίζει η Αλέκα σε συνέντευξή της στο «Παρόν», χαρακτηρίζοντας την έννοια «Αριστερά» ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να δικαιολογούνται κάθε είδους συμβιβασμοί με τη σοσιαλδημοκρατία.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις στην τελική ευθεία

gramiko_simea.gif
Μαζική ήταν η κεντρική προεκλογική 

συγκέντρωση στην Αθήνα-Ομόνοια.


Στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης μπήκαν οι δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα δίνουν τον τόνο. Σε όλες τις μάχες δίνουμε μαχητικά το παρών! Για βαθιά και ουσιαστική καταδίκη του σφαγείου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για την άλλη αριστερά και το εργατικό κίνημα που έχει ανάγκη η εποχή μας για να ανατρέψει τον κοινωνικό μεσαίωνα του υπαρκτού καπιταλισμού.
Μαζική ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα. Μίλησαν ο Άγγελος Χάγιος, επικεφαλής της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής" στην περιφέρεια Αττικής και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος της "Ανατρσία στις γειτονιές της Αθήνας".

Ανθή Τατσιούλη: Εκπαιδευτικός - καλλιτέχνης, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία


«Με την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Δίνουμε μια ελπίδα, να ανοίξει ο δρόμος στην ανάπτυξη που υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια.
Ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί τη δύναμή του και το δίκιο του. Να μην συμβιβάζεται με αυτά που μας παρέχουν οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας. Σαν εκπαιδευτικός και μητέρα, πιστεύω ότι με την ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός μας και όχι οι επιχειρήσεις και τα κέρδη τους, ώστε το δικαίωμα στη μόρφωση να έχει ο καθένας και όχι οι λίγοι.
Εμείς τα παιδιά των πολιτικών προσφύγων που γνωρίσαμε τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού απολαύσαμε το δικαίωμα στην πραγματική δωρεάν παιδεία, όπου η μουσική, το θέατρο, ο χορός, ο αθλητισμός διδάσκονταν ακόμη από τον παιδικό σταθμό. Γνωρίζουμε λοιπόν πως δεν είναι ουτοπία, ήταν πραγματικότητα και τη ζήσαμε. Και φυσικά γνωρίζουμε πως δεν είναι μονόδρομος η πολιτική που προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας με τις αλλαγές στο λεγόμενο νέο σχολείο, συνολικότερα οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και στον πολιτισμό (Ωδεία, Θέατρα, Κινηματογράφος κ.λπ.) και στην υγεία.

Oρμάτε να τους φάμε! -Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


ΓIΩPΓOΣ ΔEΛAΣTIK-WWW.PRIN.GR

Χρυσή ευκαιρία 
έδωσε ο πρωθυπουργός στους εργαζόμενους και στη συντριπτική
πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αντιτίθεται στο μνημόνιο υποτέλειας στο ΔΝΤ και την ΕΕ, με την επίσημη ανακήρυξη του αποτελέσματος των περιφερειακών εκλογών ως «ναι» ή «όχι» στο μνημόνιο. Χρυσή ευκαιρία να σημειώσουν μια σημαντική και εύκολη νίκη στην πορεία απαλλαγής της χώρας από την πιο θανάσιμα απειλητική κυβέρνηση που είχε ποτέ σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Στρατηγικής σημασίας ήττα για τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί ο εξαναγκασμός του να κάνει στροφή 180 μοιρών και από εκεί που έλεγε διάφορες μπούρδες περί «Καλλικράτη», να υποχρεωθεί να μετατρέψει τις εκλογές ουσιαστικά σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του μνημονίου – σ’ ένα πολιτικό έδαφος, δηλαδή, το οποίο είναι εξ ορισμού αρνητικό γι’ αυτόν. Φυσικά, η δήθεν απειλή του ότι αν το ΠΑΣΟΚ σαρωθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τότε αυτός θα προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μπλόφα που αποσκοπεί, σε εκλογικό επίπεδο, να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαρροή ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ.

ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ,ρίξτε στην κάλπη "Λαϊκή Συσπείρωση"

Ούτε ώρα χαμένη για να φτάσει πλατιά στο λαό το ψηφοδέλτιο αντεπίθεσης, ανατροπής
  • Τσακίστε τα εκβιαστικά διλήμματα για χρεοκοπία και αστάθεια, τιμωρήστε με την ψήφο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που χρεοκοπούν το λαό.
  • Οχι στα Αναχώματα σαν τους δήθεν αντιμνημονιακούς Γ. Δημαρά ή Α. Μητρόπουλο, αλλά και όλους τους ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει το δρόμο αλλαγής του σημερινού αρνητικού αντιδραστικού συσχετισμού δυνάμεων.
  • Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει χειραφέτηση, έχει δυναμική, προοπτική, σημαίνει να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής,
για να αρχίσει η αντιστροφή της σημερινής βάρβαρης πραγματικότητας.
  • Κάντε ισχυρή την ελπίδα, την προοπτική της λαϊκής συμμαχίας, να αποκρούσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια.



Πηγή:ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Φρικτό θάνατο βρήκαν 59 δελφίνια στην Ιαπωνία


Συνολικά 59 δελφίνια, συμπεριλαμβανομένων και των μωρών τους σκότωσαν αλιείς στην Ιαπωνία. Τις φρικιαστικές εικόνες δημοσίευσε η εφημερίδα SUN. 

Οι αλιείς επιχειρούν να κρύψουν τα σκοτωμένα δελφίνια χρησιμοποιώντας μπλέ μουσαμάδες, το νερό όμως που έχει βαφτεί κόκκινο δεν μπορεί να κρύψει το έγκλημα.

ΓΕΩΡΓΙΑ - Προς απαγόρευση κομμουνιστικών συμβόλων


 Η σημαία της Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας

Ξεκίνησε στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας η συζήτηση του νομοσχεδίου με βάση το οποίο μπορεί να απαγορευτεί στη χώρα η χρησιμοποίηση των «μπολσεβίκικων και σοβιετικών συμβόλων». Το ειρωνικό είναι πως η απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται στη λεγόμενη «Χάρτα της Ελευθερίας» (!), στην οποία προβλέπεται ακόμη και «κάθαρση» των δημόσιων αξιωμάτων από πρώην στελέχη του ΚΚ και του σοβιετικού κράτους.
Ο εισηγητής, Γιόργκι Τορτλάτζε, αναφέροντας το παράδειγμα της Πολωνίας και της Λιθουανίας, σημείωσε στην ομιλία του, πως «σε όλες πλέον τις πολιτισμένες χώρες απαγορεύεται η χρήση των σοβιετικών και φασιστικών συμβόλων, γι' αυτό κι η Γεωργία δε θα πρέπει να μείνει πίσω από τις πολιτισμένες χώρες».