Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια αλληλεγγύης της ΠΣΟ, της FISE σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών για τα παιδιά της Παλαιστίνης !

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ»
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/2 19:00
ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ Η ΥΛΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η καμπάνια αλληλεγγύης για τα παιδιά της Παλαιστίνης, που έγινε με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.
Η συγκέντρωση υλικού (γόμες, μολύβια, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, τσάντες, παιχνίδια), ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις Τσίπρα - Γκουρία.

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις Τσίπρα - Γκουρία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανακοινώνει στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, το γνωστό οικονομικό οργανισμό, που μόνιμα προτείνει αντιλαϊκά μέτρα και σφαγή δικαιωμάτων, ο λαός πρέπει να κουμπώνεται και να προετοιμάζεται για νέα αντιλαϊκή επίθεση.

Che Guevara ζεις, εσύ μας οδηγείς ...

GUEVARA 


Ποίηση : Nίκος Καββαδίας

Τραγούδι : Βασίλης Λέκκας

Μουσική : Χάρης Παπαδόπουλος




Ήτανε ντάλα μεσημέρι κι έδειξε μεσάνυχτα.
Έλεγε η μάνα του παιδιού : « Καμάρι μου, κοιμήσου ».
Όμως τα μάτια μείνανε του καθενός ορθάνοιχτα
τότε που η ώρα ζύγιαζε με ατσάλι το κορμί σου.

Άλλοι 300 μετανάστες «θάφτηκαν» στη Μεσόγειο.

Τριακόσιοι άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωής τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ιταλία από τη Λιβύη πάνω σε τρεις βάρκες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ύστερα από συνομιλίες που είχε την Τετάρτη με ανθρώπους που διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή τις τελευταίες ημέρες.

Τρεις βάρκες που μετέφεραν περίπου 100 ανθρώπους η κάθε μια, αγνοούνται, σύμφωνα με επιζώντες, δήλωσε η Μπάρμπαρα Μολινάριο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας προσφύγων του ΟΗΕ.

Πόσο ικανοποιημένοι είσαστε από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης; Γκάλοπ του K.K.4ever.

Πόσο ικανοποιημένοι είσαστε από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης;



Παράλληλα με άλλες 2 διαδικτυακές μας έρευνες, για την πρόθεση ψήφου (την αφήσαμε να τρέχει και μετά τις εκλογές για να δούμε αν υπάρχουν αλλαγές) και την έρευνα για την Ευρωπαική Ένωση και το ΝΑΤΟ, προσθέσαμε ένα ακόμα ερώτημα : 

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ΕΕ δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα.

Η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά για τον τρόπο που ο λαός θα αποπληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας, με όποιο όνομα κι αν παρουσιαστεί η νέα συμφωνία.



Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση σχετικά με την αυριανή άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, τονίζοντας τα εξής:
"Η Σύνοδος Κορυφής, προετοιμάζει το έδαφος για ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, στο φόντο και των συζητήσεων περί διαπραγμάτευσης του νέου μνημονιακού προγράμματος για την Ελλάδα.

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΕΞΩ ΑΠΟ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑΤΟ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της γραμμής βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δύο μόλις εβδομάδες μετά από τις εκλογές. Τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της ΕΕ, με προεξάρχοντες τους γερμανούς ιμπεριαλιστές, έχουν ήδη κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχτούν την παραμικρή παρέκκλιση από το πακέτο των μνημονιακών δεσμεύσεων που συνυπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και οι πιέσεις για την πιστή εφαρμογή των δεσμεύσεων αυτών είναι ήδη μεγάλες, αγγίζοντας τα όρια του ωμού εκβιασμού.

Διαμάντω Μανωλάκου στη βουλή : Περηφάνια και πατριωτισμός είναι να μη συμβιβάζεσαι με τα ψίχουλα.

 Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου επισήμανε ότι «δείγματα γραφής» της πολιτικής της νέας κυβέρνησης δόθηκαν από «τις πρώτες μέρες που, παρά τις διαβεβαιώσεις της αντίθεσης, υπέγραψε την παράταση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία. 



Να σας πω, λοιπόν, τη συνέχεια; Οι μηλοπαραγωγοί στην Αγιά της Λάρισας, όπου παράγεται το 80% των πράσινων μήλων και τα οποία είναι εξαγώγιμα προς τη Ρωσία, έκαναν μαζικότατη συγκέντρωση πριν από μία βδομάδα - μαζί και οι ψηφοφόροι σας - και αποφάσισαν "Καμιά αναμονή, καμία ανοχή", διότι η παράταση του εμπάργκο σημαίνει ότι τα προϊόντα θα σαπίζουν ή θα πουληθούν σε εξευτελιστικές τιμές σε μεγαλεμπόρους, που αξιοποιούν την περίσταση και τις πολιτικές επιλογές σας.