Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Έκτακτο συνέδριο πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας. Οι εσωτερικές διαμάχες έχουν κουράσει τον κόσμο της Αριστεράς επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ


Έκτακτο συνέδριο πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, εκτιμώντας ότι η προοπτική αυτή μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία σύνθεσης και ανάκαμψης του ΣΥΝ. Με την πρόταση διαφώνησαν κορυφαία στελέχη, όπως ο Φώτης Κουβέλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο μεν Φώτης Κουβέλης είπε ότι το συνέδριο αυτό θα είναι μια εσωστρεφής διαδικασία, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι αν τελικά πάμε σε ένα συνέδριο να ανοίξουμε όλα τα θέματα και να δούμε όλα τα ζητήματα.

Η συζήτηση συνεχίζεται και η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι με την ψηφοφορία επί της πρότασης του προέδρου του ΣΥΝ για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.


Πηγή:www.enet.gr

Σε διαθεσιμότητα γυναίκα αστυνομικός για αναξιοπρεπή συμπεριφορά


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε για ιδιαίτερα αναξιοπρεπή συμπεριφορά γυναίκα αστυνόμος Β’, η οποία υπηρετεί σε υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Παράλληλα, με την ίδια απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο έρευνας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε η εν λόγω αστυνομικός σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης (στο διαδίκτυο), να διατηρεί προσωπικό λογαριασμό (με ψευδώνυμο και ελεύθερη πρόσβαση) με φωτογραφίες της, που την απεικονίζουν σε στάσεις, με ιδιαίτερα αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά για την ιδιότητά της.


'Oχι καμμιά σχέση με την Ελληνίδα μπατσίνα,η συγκεκριμένη αστυνομικίνα.Η Ελληνίδα είχε πολύ πιο αναξιοπρεπείς εμφανίσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες μας...

Πηγή:www.naftemporiki.gr

Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ


Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ


Συνάντηση με οικολογικούς κύκλους είχαν στα γραφεία τους στην Αθήνα (Γ’ Σεπτεμβρίου 18) οι Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κεντρικής Γραμματείας των Οικοσοσιαλιστών, ο Πρόεδρος του «Κρίκου» και μέλη μικρών οικολογικών κομμάτων και φορέων με σκοπό τη διεύρυνση της συνεργασίας και την ένταξή τους στην Οργάνωσή μας. Όπως λέμε και στο σύνθημά μας, για: «να κάνουμε τους οικολόγους πιο σοσιαλιστές και τους σοσιαλιστές πιο οικολόγους».
Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε αποτελέσματα και δράσεις.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο Μπλερ συνεχίζει να προκαλεί


Προκλητικός όπως πάντα εμφανίστηκε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εξάωρης κατάθεσής του ενώπιον της επιτροπής Τσίλκοτ, που εξετάζει τη συμμετοχή της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ.
«Ο κόσμος είναι πιο ασφαλής χωρίς το Σαντάμ Χουσεΐν», δήλωσε ο Τόνι Μπλερ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του τονίζοντας ότι «δεν υπήρξε ποτέ κάποια μυστική συμφωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους» και ότι θα το έκανε ξανά γιατί κατά τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ «εάν η 11η Σεπτεμβρίου δεν είχε συμβεί, η εκτίμησή μας θα ήταν διαφορετική. Ομως, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η άποψη η δική μας και των Αμερικανών άλλαξε δραματικά». Μάλιστα τόνισε ότι εάν ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν είχε απομακρυνθεί ο πλανήτης θα αντιμετώπιζε μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση όπου το Ιράκ και το Ιράν θα ανταγωνίζονταν όσον αφορά την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων αλλά και τη στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων»! Πάντως, όπως αποδείχθηκε, το Ιράκ δεν είχε ποτέ όπλα μαζικής καταστροφής, ενώ οι σχέσεις του με τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως την Αλ Κάιντα ήταν εχθρικές. Μάλιστα, ο Τόνι Μπλερ προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα - μην ξεχνώντας ουδεμία στιγμή το ρόλο του ως εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού παρά το γεγονός ότι έχει αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική δράση - δηλώνοντας ενώπιον της επιτροπής ότι θα έκανε σήμερα πόλεμο με το Ιράν, αφού «συνεργάστηκε με την Αλ Κάιντα για να αποσταθεροποιήσουν το Ιράκ» και αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την περιοχή αλλά και τον πλανήτη!
Πάντως, ο Μπλερ αναγκάστηκε να φτάσει δύο ώρες νωρίτερα για την εξάωρη κατάθεσή του και εισήλθε στο κτίριο από μία είσοδο στην πίσω πλευρά με τη συνοδεία αστυνομικών με μοναδικό στόχο να αποφύγει τους διαδηλωτές που φώναζαν «Τόνι Μπλερ, εγκληματία πολέμου» κ.ά. Στην αίθουσα δε παρευρίσκονταν και συγγενείς των 179 Βρετανών στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Ιράκ.
Τόνυ Μπλερ-Ο "Εργατικός,Σοσιαλιστής" ,πρώην πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας με βαμμένα τα χέρια του με αίμα αθώων.

Πηγή:Ριζοσπάστης

«Ζήμενς»-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ


Οι μεν, που χτες έλεγαν ότι οι ισχυρισμοί Χριστοφοράκου έχουν όση αξία μπορεί να έχει ο ισχυρισμός κάποιου υπόδικου, δηλαδή μηδαμινή, είναι οι ίδιοι που σήμερα και όταν τους συμφέρει, παίρνουν τα λεγόμενα του Χριστοφοράκου «τοις μετρητοίς».
Οι άλλοι, που χτες έλεγαν ότι «αξίζει να σταθούμε» στα εκ του Χριστοφοράκου εκπορευόμενα, τώρα, ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για τοποθετήσεις με ανύπαρκτη σημασία, αφού προέρχονται από έναν «απατεώνα».
*
Κάθε φορά, δε, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμφανίζονται τέτοιου είδους «στοιχεία» στη δημοσιότητα, τα κόμματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ακολουθούν την τακτική της στιγμής, άλλοτε δηλαδή και όταν τους εξυπηρετεί αποδέχονται σαν «αξιόπιστο» τον Χριστοφοράκο, ενώ όταν δεν εξυπηρετούνται ο Χριστοφοράκος είναι «αναξιόπιστος».
*
Πρόκειται για παιχνίδι εντυπώσεων, στο πλαίσιο ενός νέου σήριαλ «αποκαλύψεων», που το μόνο που προσθέτει είναι επιπλέον αποδείξεις για τη δικομματική επιχείρηση, ώστε επί της ουσίας να πέσει και τελεσίδικα, εντός και εκτός Βουλής, το μαύρο πέπλο του συμψηφισμού, της κάλυψης, της επικάλυψης και της συγκάλυψης του σκανδάλου «Ζήμενς».
***
Σε ό,τι μας αφορά, δε χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία από όσα ήδη υπάρχουν:
*
Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έκλεινε δουλειές και έκανε παραγγελίες στη «Ζήμενς» (όπως το C4i) και η ΝΔ ήταν αυτή που τις ολοκλήρωνε και τις παραλάμβανε.
*
Δεύτερον, είναι δηλωμένο, δεδομένο και αποδεδειγμένο ότι η «Ζήμενς» έσπρωχνε το 2% του τζίρου της για να λαδώνει κόμματα και κέντρα εξουσίας για να κάνει τις δουλειές της στην Ελλάδα.
*
Τρίτον, το ίδιο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παραδέχτηκε (...εκ παραδρομής) ότι αξιωματούχοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «λαδώνονταν» από τη «Ζήμενς».
*
Τέταρτον, το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού, ο επωνομαζόμενος και «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, ο Θ.Τσουκάτος, έχει ομολογήσει ότι υπήρξε αποδέκτης διόλου ευκαταφρόνητου χρηματικού ποσού από τη «Ζήμενς».
*
Πέμπτον, αξιωματούχοι της κυβέρνησης της ΝΔ, παράγοντες του κόμματος της Ρηγίλλης και υπηρεσίες επί των ημερών της «σεμνής και ταπεινής» διακυβέρνησης, έχει αποδειχτεί ότι αφ' ενός είχαν «ιδιαίτερη μεταχείριση» στις δοσοληψίες τους με τη «Ζήμενς» και αφ' ετέρου ελέγχονται διά πράξεων και παραλείψεών τους για το γεγονός ότι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «έκαναν φτερά» από τη χώρα.
***
Αλήθεια, δεν αρκούν όλα αυτά;...


Πηγή:Ριζοσπάστης

Οργή Κίνας για πώληση Αμερικάνικων όπλων στην Ταιβάν.Κρίση στις σχέσεις Κίνας-Η.Π.Α

Η Κίνα διαμαρτυρήθηκε, την Παρασκευή, για την πώληση αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν, έναντι 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προειδοποιώντας για «σοβαρές» επιπτώσεις στις αμερικανοκινεζικές σχέσεις.
Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι θα αναστείλει τις αμοιβαίες στρατιωτικές ανταλλαγές με τις ΗΠΑ.
Ο Χε Γιαφάι, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, υπέβαλε επείγον επίσημο διάβημα στον Αμερικανό πρεσβευτή στο Πεκίνο, Τζον Χάντσμαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ουάνγκ Μπαοντόνγκ.
«Η νέα αμερικανική πρωτοβουλία για πώληση όπλων στην Ταϊβάν, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Κίνας, συνιστά μία προσβλητική επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Κίνας και βλάπτει τις προσπάθειές της για ειρηνική επανένωση» με το εθνικιστικό νησί, δήλωσε ο εκπρόσωπος, διαβάζοντας την επίσημη διαμαρτυρία.
«Το αμερικανικό σχέδιο θα επιδεινώσει χωρίς καμία αμφιβολία τις σινοαμερικανικές σχέσεις και θα έχει έναν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στις συναλλαγές και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε σημαντικούς τομείς», πρόσθεσε.
Η Κίνα «προτρέπει την αμερικανική πλευρά να αναγνωρίσει χωρίς αμφισημία τη σοβαρότητα του προβλήματος, να αναιρέσει τις εσφαλμένες αποφάσεις της που αφορούν τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν και να θέσει τέρμα σε κάθε πώληση όπλων στην Ταϊβάν», τόνισε.
Η Κίνα είχε διακόψει τις στρατιωτικές σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερο από ένα χρόνο έπειτα από την προηγούμενη παράδοση αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν τον Οκτώβριο του 2008.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν την κομμουνιστική Κίνα το 1979, σταματώντας ταυτόχρονα να αναγνωρίζουν την Ταϊβάν, ωστόσο ένας νόμος που εγκρίθηκε από την αμερικανική Γερουσία τον ίδιο χρόνο επέτρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες να πωλούν στην Ταϊβάν αμυντικά όπλα.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να πουλήσουν στην Ταϊβάν αντιβαλιστικούς πυραύλους Πάτριοτ, ναρκαλιευτικά και ελικόπτερα Μπλακ Χοκ έναντι ενός ποσού 6,4 δισ. δολαρίων.
Το αντιπυραυλικό σύστημα Πάτριοτ που πούλησαν οι Η.Π.Α στην Ταϊβάν.Στην φωτογραφία βλέπουμε την μεταφορά των Πάτριοτ σε βάση της Νότιας Κορέας.
Πηγή:www.nooz.gr 

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Θα ξεκινήσω με κάποιες αναφορές στην πολιτική κατάσταση, η οποία φαίνεται να ξεπερνά κάθε πρόβλεψη. Οι πολίτες της χώρας, οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι που προβληματίζονται για το μέλλον τους, βλέπουν την ελληνική οικονομία να σέρνεται ολοκληρωτικά πίσω από το άρμα των περίφημων «διεθνών αγορών» - όπως κατ’ ευφημισμόν ονομάζονται τα όρνεα της παγκόσμιας κερδοσκοπίας. Τα συσσωρευμένα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας, αδιέξοδα τα οποία συσσώρευσαν δεκαετίες διακυβέρνησης από τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι σήμερα το όχημα για έναν πρωτοφανή εκβιασμό. Η Ελλάδα καλείται σήμερα να ξηλώσει κάθε απομεινάρι των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, του δημόσιου πλούτου της, του ασφαλιστικού της συστήματος και του κοινωνικού κράτους, προκειμένου να εξασφαλίσει δανεισμό. Και ο δανεισμός αυτός γίνεται με ανοιχτά τοκογλυφικούς όρους.
   

K.O.E:Ποιοι ευθύνονται για τα ελλείμματα και το χρέος;

Ποιοι ευθύνονται για τα ελλείμματα και το χρέος;

1) Οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που χρόνο με το χρόνο μείωσαν τη συμμετοχή των πλουσίων (τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων, εφοπλιστών) στα φορολογικά έσοδα (μείωση του συντελεστή τους κατά 26%).
2) Οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που μετέτρεψαν τη χώρα σε τουριστικό οικόπεδο και τους κατοίκους της σε γκαρσόνια. Αλήθεια, πόσα σουβλάκια να πουλήσουμε για να εισάγουμε τρόφιμα, αυτοκίνητα, ρούχα;
3) Οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ξεπάτωσαν την ύπαιθρο, την κλωστοϋφαντουργία, τα ναυπηγεία, τα λιπάσματα, τη χημική βιομηχανία, που μας οδήγησαν να εισάγουμε κι όχι να παράγουμε επειδή έτσι επέλεξαν οι Βρυξέλες.
4) Οι κυβερνήσεις, που επέτρεπαν το δανεισμό με τέτοια επιτόκια τα οποία απέφεραν υπερκέρδη στις γνωστές διεθνείς ύαινες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

5) Οι «μεγάλες ιδέες», όπως αυτή των Ολυμπιακών αγώνων του Σημίτη-Καραμανλή, που άφησε χρέη και κτίρια-κουφάρια σε μια πόλη η οποία έγινε ακόμη πιο ανυπόφορη και άσχημη.
6) Τα μεγάλα έργα που έφεραν υπερκέρδη στους γνωστούς βαρόνους των ΜΜΕ και στους εργολάβους, όπου η σπατάλη και η διαφθορά καταγράφηκε στις δαπάνες.


Σπατάλες, διαφθορά, διαπλοκή: όλα αυτά επιστρέφουν, σαν χρέη πλέον, πάλι στο λαό.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπέρ των απολυμένων συμβασιούχων της Ολυμπιακής.

 Το ΚΚΕ δεν μπορεί να ανεχθεί πέρα από την πώληση της Ολυμπιακής τελικά να μείνουν απέξω από τις ρυθμίσεις τα μεγαλύτερα θύματα, οι συμβασιούχοι, οι οποίοι αριθμούν πολλά χρόνια δουλειάς και έφτασαν να έχουν σήμερα άσπρα μαλλιά, δουλεύοντας ως συμβασιούχοι μέχρι την πώληση της εταιρίας, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με τους απολυμένους συμβασιούχους της Ολυμπιακής.
         Η Γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι υποστηρίζει τη θέση των απολυμένων συμβασιούχων να υπάρξει τροποποίηση στη Βουλή και να ενταχθούν στο καθεστώς των μετατάξεων, όπως συνέβη με όλους τους άλλους εργαζόμενους.
         Επίσης, η κα Παπαρήγα εξέφρασε την υποστήριξή της στους αλλιεργάτες της Ν. Μηχανιώνας, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτη η στάση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, που αρνήθηκε να καλύψει την απεργιακή κινητοποίηση των Αιγυπτίων εργατών που ψαρεύουν για λογαριασμό πλουσίων «δουλεμπόρων» στη Μηχανιώνα.
         Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες για τις εργασιακές σχέσεις, η κα Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση "θεσμοθετεί το δουλεμπόριο.Το νομιμοποιεί και μάλιστα αφήνει ακόμα περισσότερο εκτεθειμένους αυτούς τους εργαζόμενους με την τρίμηνη απασχόληση, την ελαστική απασχόληση στα νύχια της εργοδοσίας, αφού λέει ότι μπορούν όλα αυτά να παρατείνονται, αν συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι".


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΑ 

38 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν με κουπόνια σίτισης! H μητρόπολη του καπιταλισμού, η χώρα της αφθονίας (όπως κάποιοι αποκαλούν) κάνει νέα ρεκόρ στις κατασχέσεις σπιτιών και στα κουπόνια σίτισης!!!

H μητρόπολη του καπιταλισμού, η χώρα της αφθονίας (όπως κάποιοι αποκαλούν) κάνει νέα ρεκόρ στις κατασχέσεις σπιτιών και στα κουπόνια σίτισης!!!
Kατά τη διάρκεια του 2009 περίπου ένα στα 45 νοικοκυριά των HΠA έλαβαν ειδοποιητήριο κατάσχεσης λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων στις τράπεζες και οι ειδικοί της αγοράς ακινήτων εκτιμούν ότι οι κατασχέσεις θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς και το 2010.
Aυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον 20.000 Aμερικανοί εντάσσονται ημερησίως στο πρόγραμμα «διατροφικής βοήθειας», αποτυπώνει ακριβώς την κρίση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι κατασχέσεις σπιτιών του 2009 ήταν κατά 21% περισσότερες από το 2008 και κατά 120% από το 2007! Aπό την άλλη 37,9 εκατ. έχει φτάσει ο αριθμός των Aμερικανών πολιτών που καταφεύγουν στα κοινωνικά προγράμματα αγοράς τροφίμων. Mε άλλα λόγια 1 στους 8 Aμερικανούς και 1 στα 4 παιδιά καλύπτει τις βασικές του ανάγκες (όπως γάλα, ψωμί και τυρί) από τα κουπόνια σίτισης! Mάλιστα οι υπηρεσίες του Yπουργείου Aγροτικής Aνάπτυξης εκτιμούν ότι υπάρχουν άλλοι 15-16 εκατ. πολίτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να ευεργετηθούν από αυτά τα προγράμματα.
H χρήση και η ζήτηση κουπονιών είναι μεγαλύτερη σε περιοχές όπου μαζικά κατασχέθηκαν σπίτια, δηλαδή σε περιοχές και πολιτείες με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, απολύσεων και κλεισίματος επιχειρήσεων.
Oι Aμερικανοί εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης. Άνθρωποι που χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους, που βρίσκονται με μειωμένο εργασιακό ωράριο, που χάνουν το σπίτι τους, προκειμένου να επιβιώσουν οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες βρίσκονται τώρα στο έλεος της ελεημοσύνης του κράτους.
O Oμπάμα, ο άνθρωπος που διαφημίστηκε και λανσαρίστηκε ως ο "σωτήρας" της Aμερικής και του κόσμου ολόκληρου, φόρεσε τη στολή της φιλανθρωπίας και πήγε -δίνοντας ρεσιτάλ τηλεοπτικής δημαγωγίας- να χτυπήσει φιλεύσπλαχνα στον ώμο τους άπορους συμπολίτες του, που περιμένουν από κουπόνια να βγάλουν το φαΐ της ημέρας.
Bέβαια είναι γνωστό ότι τους «μεγάλους» αυτού του κόσμου τους διακατέχει θράσος, γιατί τέτοιο χρειάστηκε και ο Oμπάμα για να παριστάνει τον Aϊ-Bασίλη σε εκατομμύρια άστεγους, άνεργους ή με μισθούς πείνας, που βρέθηκαν να επιβιώνουν από κουπόνια τροφίμων εξαιτίας της πολιτικής που ο ίδιος και οι όμοιοί του εφάρμοσαν και εφαρμόζουν.
Tο 2010 όχι σε χώρα του τρίτου κόσμου αλλά στη Mητρόπολη της Δύσης εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε, μπορεί τα προγράμματα διατροφικής βοήθειας να είναι πιο εξελιγμένα από τα συσσίτια με το τσουκάλι και την κουτάλα (που θυμίζουν περιόδους πολέμου) σηματοδοτούν όμως και προμηνύουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού!
 
 
Camden New Jersey,μια από τις φτωχότερες πόλεις των Η.Π.Α

 Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Αδιέξοδο στη συνάντηση Μπατζελή - αγροτών

Σε αδιέξοδο κατέληξε η τετράωρη σύσκεψη της υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή και εκπροσώπων από τα 14 μπλόκα του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Μετά το τέλος της συνάντησης, εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα της Αλαμάνας του Κάστρου και μερικών άλλων της Βορείου Ελλάδας ανέφεραν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως είπαν, αύριο το μεσημέρι, σε συνελεύσεις που θα γίνουν στους τόπους των μπλόκων, θα πάρουν τις αποφάσεις τους για την μορφή του αγώνα τους.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης η Κ. Μπατζελή τόνισε: "Κατανοούμε και ζούμε τα προβλήματα των αγροτών, τις αγωνίες και τα αιτήματά τους. Απαντάμε με τρόπο σαφή, τεκμηριωμένο και χρονικά οριοθετημένο".

Η ίδια τους κάλεσε να αρθούν στο ύψος της κοινωνικής τους ευθύνης και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Εξάλλου, κρίσιμη θεωρείται αύριο το μεσημέρι η συνεδρίαση που θα γίνει κοντά στις Σέρρες, με εκπροσώπους των αγροτών της Βορείου Ελλάδος και μπλόκων της Θεσσαλίας (Νίκαια, κλπ), όπου αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για την στάση των αγροτών από την προσεχή Δευτέρα.

Πηγή:www.enet.gr