Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη δικαστική προσφυγή της ΕΡΤ ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων



Η δικαστική προσφυγή της διοίκησης της ΕΡΤ για να βγει παράνομη η απεργία   των εργαζομένων, είναι η κυβερνητική απάντηση σε όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ που υπερασπίζονται τα συλλογικά εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά και το δημόσιο χαρακτήρα, την πολυφωνία, την ανεξαρτησία των μέσων, ενάντια στις προσπάθειες χειραγώγησής τους. Εντάσσεται στο πλαίσιο καταστολής όλων των κινητοποιήσεων ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα και την εργοδοτική αυθαιρεσία, ενώ βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια και με τη χτεσινή δημόσια τηλεοπτική τοποθέτηση  του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλου ενάντια στην ΕΡΤ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.


 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


Το σύνδρομο του τερματοφύλακα μπροστά στο πέναλτι κατατρύχει πολλούς μπροστά στις εκλογές.
Είναι κατανοητός ο τρόμος αυτός για τους κυβερνητικούς του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν παράταση της τωρινής κυβέρνησης, ώστε να διαχυθεί η οργή των πολιτών και στους απροσδόκητους, εκόντες άκοντες, συνεταίρους τους. Το ίδιο ισχύει και για τους δικούς τους ευτελείς λόγους και για το ΛΑΟΣ και τους ακραία νεοφιλελεύθερους της Ν.Δ., όπως φυσικά και για το Δ΄ Ράιχ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε : Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ικαρίας, Φούρνων και Σάμου.


Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας


Συνεχώς επιδεινώνονται τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/92, της άρσης του καμποτάζ, της προσπάθειας να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στους ναυτεργάτες, στους νησιώτες, στους εργαζόμενους, στη λαϊκή οικογένεια.
Σύμφωνα με απόφαση της εταιρείας Hellenic seaways, μετά τη μείωση δρομολογίων, σήμερα και με τη συναίνεση του Υπουργείου διακόπτεται η δρομολόγηση του «Νήσος Μύκονος» του μοναδικού πλοίου που εκτελούσε δρομολόγια προς τα νησιά της Ικαρίας, των Φούρνων και της Σάμου και στη θέση του θα δρομολογηθεί το 40χρονο «Ιεράπετρα», γεγονός που γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω την ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτών των νησιών με τον Πειραιά και δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Γνωριμία με το Δεκέμβρη του αγώνα. Ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ με θέμα τη μάχη της Αθήνας το Δεκέμβρη του 1944.


Μια αναδρομή σε μία δεκαετία αγώνων, πηγή πολύτιμων διδαγμάτων αποτέλεσε ο ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ με θέμα τη μάχη της Αθήνας το Δεκέμβρη του 1944. Μαθητές γυμνασίων και όχι μόνο αφιέρωσαν το κυριακάτικο πρωινό τους σε ένα από τα διαφορετικά βιωματικά μαθήματα ιστορίας που διοργανώνει η ΚΝΕ για μαθητές. Ο περίπατος ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος. Κρατώντας στο χέρι τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις της εποχής που τους είχαν διανεμηθεί, οι νεαροί περιηγητές περπάτησαν στην οδό Αμαλίας. Στη διαδρομή, η «ξενάγηση» αναβίωνε τη σύγκρουση εκείνη του λαού με την αστική τάξη της χώρας και τον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό, τα όσα ακολούθησαν, τη συμφωνία της Βάρκιζας και την εποποιία του ΔΣΕ.

O «σημιτικός» Νίκος Μπίστης τα χώνει στον Γιώργο, φεύγει από το ΠΑΣΟΚ και... τραβάει για τον Κουβέλη.Η ΔΗ.ΑΡΙ. γίνεται το νέο σοσιαλδημοκρατικό ΠΑ.ΣΟ.Κ ;



Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Νίκος Μπίστης, με μία σκληρή επιστολή του στον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, στην οποία αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου.


Ο άλλοτε υφυπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, που αρκετοί ισχυρίζονται πως παραμένει τακτικός συνομιλητής του πρωήν πρωθυπουργού μέχρι και σήμερα, βρίσκεται απέναντι από το ΠΑΣΟΚ όπως διαμορφώνεται αυτό σήμερα, και πληροφορίες τον θέλουν πολύ κοντά στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ.



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ρ/σ «ΑΝΤ1 radio 97,2»  (Βαφειάδης - Δημαράς) είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
  • Για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή
Ανήκω σε ένα πολιτικό χώρο που δεν επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή γιατί σε αυτές τις συνθήκες θα είναι χειρότερα τα πράγματα για τα χαμηλότερα εισοδήματα, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους γιατί θα πληρώνονται σε μια υποτιμημένη δραχμή, την ώρα που το χρέος μας θα παραμένει σε ένα σκληρό νόμισμα. Θα ωφεληθούν μόνο όσοι έχουν παρκάρει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και θα αγοράσουν κοψοχρονιά.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τα νέα μέτρα.



Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα της συγκυβέρνησης και στα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Σε αντίθεση με όσα λένε, τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, τα προηγούμενα και τα νέα, είναι αποφασισμένα πριν την κρίση, αποτελούν στρατηγική επιλογή των αστικών κομμάτων για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Είναι απάτη ότι τσακίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων για να αντιμετωπιστεί η κρίση και το χρέος. Τι σχέση έχουν με την αποπληρωμή του χρέους η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το τσεκούρωμα των βαρέων και ανθυγιεινών, οι αντιδραστικές ρυθμίσεις στην Παιδεία και άλλα βάρβαρα μέτρα; Καμία.

Διεθνής συνάντηση στην Αθήνα διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ



Το ΠΑΜΕ διοργανώνει την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη Διεθνή συνάντηση με συνδικαλιστές από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο με θέμα: 
Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση με φόντο την καπιταλιστική κρίση, η ανταλλαγή πείρας των συνδικάτων από τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις και ο συντονισμός δράσης των συνδικάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος, εδώ και ένα χρόνο, είχε αναδείξει τον κίνδυνο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας. Στις 30/12, απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση νησιωτών κυβερνητικών βουλευτών, είχαμε σημειώσει σε σχετική μας ανακοίνωση, ότι: “το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, έχει τεθεί και μάλιστα όχι ως "πρόταση του ΔΝΤ", Έχει τεθεί, από τους κυβερνητικούς παράγοντες, που συνομιλούν με τους ελεγκτές του ΔΝΤ!”
Την ίδια περίοδο, με δυο ερωτήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε φέρει το θέμα στην βουλή, όταν ο τότε αρμόδιος υπουργός, αλλά και τοπικοί βουλευτές, έδιναν καθησυχαστικές απαντήσεις, αν και γνώριζαν ότι αυτό είχε ψηφιστεί και από τους ιδίους!

Η γκάφα(;) της Ελευθεροτυπίας και η επίμαχη φωτογραφία με την προβοκατόρικη λεζάντα κατά του Κ.Κ.Ε - Γιατί η Ελευθεροτυπία άλλαξε το κόμμα (!!!) του εικονιζόμενου κομμουνιστή ηγέτη σε φωτογραφία του δίπλα στη Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα !



Carmelo Suárez - O ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος
των λαών της Ισπανίας και όχι βέβαια του Κ.Κ.Ισπανίας όπως
επίτηδες έγραψε η Ελευθεροτυπία για να ανακαλύψει στροφή στην
πολιτική του Κ.Κ.Ε.  Περισσότερα για την ιστορία του
 Κομμουνιστικού Κόμματος των λαών της Ισπανίας 
http://en.wikipedia.org/wiki/Communist_Party_of_the_People_of_Spain


Η «Ελευθεροτυπία της Κυριακής», 11/12/2011 σε θέμα της με τίτλο «Το ΚΚΕ και το ρεπορτάζ» δημοσιεύει επιστολή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματός μας προς την εφημερίδα για τα όσα ανυπόστατα και σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ γράφει κατά καιρούς ο δημοσιογράφος της Φ. Παπούλιας αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα και τα εξής: «Δεν μας προκαλεί πια καμία έκπληξη η προσφιλής στον συντάκτη σας απαράδεκτη τακτική να αποδίδει τις δικές του ευφάνταστες εμπνεύσεις σε "κύκλους" ή στελέχη του ΚΚΕ. Οσο κουραστικό κι αν είναι, είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιούμε από καιρό σε καιρό τους αναγνώστες της "Ελευθεροτυπίας", γιατί προφανώς θα υπάρχουν και νέοι αναγνώστες, οι οποίοι αγνοούν τα όσα πολλά και τερατώδη έχει γράψει ο συγκεκριμένος συντάκτης κατά το παρελθόν για το ΚΚΕ, παρ' ότι έχει επανειλημμένα εκτεθεί. Αυτό το ζήτημα δεν φαίνεται να απασχολεί τον Φ. Παπούλια και συνεχίζει ακάθεκτος αυτού του είδους τη δημοσιογραφία.