Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Φινλανδία - Θέμα χρόνου η διάλυση της Ευρωζώνης

Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, τόνισε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια.
   

Ο Τουομιόγια δήλωσε πως οι φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για την διάλυση της ευρωζώνης με ένα "επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο".

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το δόγμα του πρωθυπουργού και τις συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες


Η ρητορική του κ. Σαμαρά για την όποια διαπραγμάτευση ευαγγελιζόταν προεκλογικά έχει εγκαταλειφθεί από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, με την επιστολή του για την αποδοχή της ιδιοκτησίας του μνημονίου, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ως προς τις προθέσεις του και τα αποτελέσματα των συναντήσεών του με ευρωπαίους ηγέτες.
Δεν μπορείς να πάρεις τίποτα αν δεν διεκδικείς τίποτα  και παρά μόνο τηρείς πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, μια συνταγή αποδεδειγμένα καταστροφική για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα. 

Ανακοίνωση του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ) για τις δηλώσεις Υφυπουργού Οικονομικών για Νέο Φορολογικό Νόμο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ παράλληλα με την φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια, τα 11.6 δις ευρώ που θα εξοντώσουν το λαό, ετοιμάζει και νέα επίθεση, φέρνοντας νέο φορολογικό νόμο, με στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου.
 Σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, προετοιμάζοντας και νέα μείωση της φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Χιλή - Άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων των μαθητών

Χιλή - Από παλαιότερη κινητοποίηση νεολαίας
Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που προανήγγειλε σύσσωμη η σπουδαστική κοινότητα την προηγούμενη εβδομάδα με αίτημα την εγκαθίδρυση συστήματος δωρεάν και ποιοτικής Παιδείας είναι γεγονός με την έναρξη των καταλήψεων των Γυμνασίων και Λυκείων που ξεκίνησε την Τετάρτη. Κινητοποιήσεις που αντιμετωπίστηκαν με περισσή βία, καθώς η κυβέρνηση του αντιδραστικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα έδωσε εντολή στις ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων να «σπάσουν» διά της βίας τις καταλήψεις.

Το ΚΚΕ σχολιάζει τη επιμήκυνση των μνημονίων και τη χρεοκοπία που έχει δρομολογηθεί (Ανακοίνωση 17/8/2012)

Η επιμήκυνση, αν γίνει, για το λαό σημαίνει εφαρμογή όλων των μνημονίων και επιβολή νέων. Η νέα χρεοκοπία, για την οποία κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν σχετικά με το ποιος τη θέλει και ποιος όχι, είναι δρομολογημένη. Αυτό και οι δυο το κρύβουν, όπως και ότι ο λαός θα πληρώσει και πάλι τις συνέπειες.

Το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Πέμπτη 17 Αυγούστου 1944

Μια μέρα αντιφασιστικής μνήμης...



Κοντά στις 2:30 το πρωί ξεκινά το δράμα της ομαδικής σφαγής που θα ακολουθήσει όταν ανέβει ο ήλιος ψηλά. Δεκάδες γερμανικά καμιόνια περικυκλώνουν τις γύρω περιοχές που περικλείουν την Κοκκινιά, από Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Δαφνί και Ρέντη μέχρι Κερατσίνι, Φάληρο και Πειραιά, ο κλοιός σφίγγει. Μαζί με τους Ναζί κατακτητές καταφθάνει στην προσφυγούπολη του Πειραιά, τη «Μικρή Μόσχα», όπως είχαν βαπτίσει την Κοκκινιά, και το μηχανοκίνητο τμήμα του δοσίλογου Ν. Μπουραντά. Περί τους 3.000 βαριά οπλισμένους με πολυβόλα, όλμους, μυδράλια, ταχυβόλα, αυτόματα, Γερμανούς και Έλληνες ταγματασφαλίτες κυκλώνουν την πόλη που εκείνη την ώρα κοιμάται.

ΣΥΡΙΖΑ - Εμπρός για μια... καλή Ευρωζώνη !


Ολο και περισσότερο αποκαλύπτεται η ουσία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε χθεσινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του, ενόψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες, αναφέρεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μέρους του και απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ, για δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, βιώσιμη ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων».

86 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΚ-ΑΚΕΛ


Το 15αύγουστο του 1926 πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό το ιδρυτικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου. Το συνέδριο αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας διαδικασίας που άρχισε από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 με τη συγκρότηση των πρώτων κομμουνιστικών πυρήνων. Η ανάπτυξη της εργατικής τάξης και οι ανάγκες της ταξικής πάλης από τη μια και η ζωογόνα επίδραση της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης από την άλλη, οδήγησαν στην εμφάνιση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος και στην Κύπρο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ THN ΕΕ !


Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο στην Ολλανδία.
«Περαιτέρω μεταφορά εξουσιών από την Ολλανδία στην ΕΕ θα πρέπει να επικυρωθεί μέσω δημοψηφίσματος» υποστήριξε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, ο Εμίλ Ρούμερ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος και φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού.

KFC’s tainted legacy of rainforest destruction, animal cruelty

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστραλίας
 
Consumers of Kentucky Fried Chicken food may care to know their meal is being served with a side of cruelty. The fast food giant benefits both from the destruction of Indonesian rainforests, and from the suffering of chickens in torturous factory farms. Activists continue to expose these facts, and to encourage others to fight back.

 

H Συρία ανάμεσα στην επανάσταση και την αντεπανάσταση - Κείμενο Sungur Savran



Η Συρία έχει τις ιδιαιτερότητες της. Είναι, το πιο σημαντικό, ένας άμεσος γείτονας του Ισραήλ. Παρόλο που η Σιωνιστικήοντότητα θεωρεί το καθεστώς Μπάαθ ως έναν παραδοσιακό εχθρό, κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά πως, μέσω της διαμεσολάβησης του Ερντογάν, του Τούρκου πρωθυπουργού, το Ισραήλ και η Συρία ήταν στα πρόθυρα να δημιουργήσουν τη δικιά τους εκδοχή του Καμπ Ντέηβιντ μέχρι που η Σιωνιστική επίθεση στη Γάζα στα τέλη του 2008 κατέστρεψε την όλη επιχείρηση.