Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πορτογαλία - Γενική απεργία στις 27 Ιούνη - Απεργούν οι καθηγητές στις γενικές εξετάσεις - Δεν τους έμαθε ο Σαμαράς την επιστράτευση ;



Το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων της Πορτογαλίας εξήγγειλε γενική απεργία στις 27 Ιουνίου ενάντια στις μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα, τις απολύσεις και άλλα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται για να τηρηθούν οι όροι της ΕΕ και του ΔΝΤ.Ο επικεφαλής του CGTP δήλωσε ότι η απεργία καλύπτει τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προσκαλώντας και άλλα σωματεία να πάρουν μέρος.

Απήχθη στο κέντρο της Αθήνας ο πολιτικός πρόσφυγας Μπουλούτ Γιαϊλά

Το κυνήγι των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων δε λέει να τελειώσει. Ή μάλλον το ελληνικό κράτος φαίνεται να είναι αποφασισμένο να το "τελειώσει" στέλνοντάς τους όλους πίσω στη Τουρκία όπου τους περιμένουν οι φυλακίσεις, ακόμη και ο θάνατος.
Ακόμη και όταν υπάρχουν αποφάσεις υπέρ των προσφύγων που τους νομιμοποιούν και δε δίνουν το δικαίωμα στο κράτος να τους απελάσει θα βρουν κάτι άλλο. Όπως στη περίπτωση μια πολιτικής πρόσφυγα όπου, ενώ οι απόφαση ήταν υπέρ της, τώρα σέρνεται ξανά στα δικαστήρια με μια δικογραφία που τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ δεν ήταν γνωστή ούτε καν στους δικηγόρους της μιας και οι κατηγορίες αποτελούν ....κρατικό μυστικό!

«ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΕ». Κούβα: Έντονη αντίδραση στην απόφαση των ΗΠΑ να την συμπεριλάβουν ξανά στη λίστα με τα «κράτη - τρομοκράτες».

Για ακόμα μια χρονιά το υπουργείο Εξωτερικών (State Department) των ΗΠΑ συμπεριέλαβε την Κούβα στη λίστα των «κρατών που υποστηρίζουν τη διεθνή τρομοκρατία», την οποία και έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη και στην οποία περιλαμβάνονται και το Ιράν, το Σουδάν και η Συρία.



Οι ΗΠΑ εντάσσουν σταθερά την Κούβα στη λίστα με τις «χώρες-τρομοκράτες» από το 1982, ενώ από το 1962 μέχρι σήμερα συνεχίζουν το εγκληματικό τους εμπάργκο.

Κούβα: Σκοπός των ΗΠΑ είναι να διατηρήσουν το εμπάργκο

Γράφει ο Ν.Μπογιόπουλος - «Παιδί μου, έχεις δει ευτυχισμένο άνθρωπο;»...



- «Παιδί μου, έχεις δει ποτέ ευτυχισμένο άνθρωπο;»
-- «Οχι»
-- «Ε, τότε κοίτα εμένα»!
Ο διάλογος είναι από εκείνες τις παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, και διεξάγεται ανάμεσα στον «ευτυχισμένο» Βασίλη Αυλωνίτη και στον απορημένο και δύσπιστο Νίκο Ρίζο. Δύσπιστο, αφού ο καημένος ούτε είχε ξαναδεί, ούτε ήξερε πώς είναι ένας «ευτυχισμένος άνθρωπος»...