Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Άντε Γειά Θόδωρε ομόφωνα από τον ΔΣΑ ! Αφαίρεσε τον τίτλο του επίτιμου δικηγόρου από τον Πάγκαλο ο ΔΣΑ.



Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αργά το βράδυ της Τρίτης , έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρου  Γιάννη Αδαμόπουλου και αφαίρεσε το τίτλο του επιτίμου δικηγόρου «από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συνταξιούχο δικηγόρο Θεόδωρο Πάγκαλο». 


Ο ΔΣΑ δικαιολογεί την απόφασή του λέγοντας ότι ο τίτλος αφαιρέθηκε «για τα όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην για τους δικηγόρους, την στιγμή που οι δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις».

Θύελλα αντιδράσεων για το σχέδιο νόμου της Δεξιάς για τα blogs στην Ιταλία.


Μαζικές αντιδράσεις στον χώρο του Διαδικτύου προκαλεί σχέδιο νόμου που ετοίμασε η δεξιά συμπολίτευση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με στόχο να εγκριθεί σύντομα από το κοινοβούλιο της Ρώμης.


Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προβλέπεται μια νομική αντιμετώπιση των ιστολογίων που τα θεωρεί ισότιμα με τις ειδησεογραφικές Διαδικτυακές πύλες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις -όπως τονίζει ο ιταλικός τύπος- όταν κάποιο άτομο θεωρεί ότι θίγεται ή συκοφαντείται από το περιεχόμενο κάποιου ιστολογίου, θα μπορεί να κοινοποιεί την θέση του στον μπλόγκερ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να του ζητά να ανακαλέσει ή να αναρτήσει την απαντητική επιστολή μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες, χωρίς δικαίωμα ανταπάντησης.Αν αυτό δεν συμβεί, ο κάτοχος του ιστολογίου θα αναγκάζεται να καταβάλλει πρόστιμο που θα φτάνει έως και τις δώδεκα χιλιάδες ευρώ.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .Αθήνα: Σύνταγμα, 6.30 μ.μ. Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 6 μ.μ.





  • Αθήνα: Σύνταγμα, 6.30 μ.μ.
  • Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 6 μ.μ.
  • Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα κόντρα στα χαράτσια και στα νέα αβάσταχτα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που χρεοκοπούν και εξοντώνουν το λαό.
  • ΚΚΕ: Ξεσηκωμός, παλλαϊκή οργανωμένη άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών στους εργασιακούς χώρους και στις λαϊκές γειτονιές.

Σε ορμητικό «ποτάμι» οργανωμένης άρνησης πληρωμής της νέας, δυσβάσταχτης για το λαϊκό εισόδημα, κυβερνητικής επέλασης πρέπει να μετατραπούν οι δρόμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αύριο.

Ανακοίνωση της νεολαίας Συνασπισμού για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ.



Ζούμε σε μια περίοδο όπου οι κυρίαρχοι έχουν βάλλει στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Την ίδια στιγμή ο αυταρχισμός και η ακροδεξιά σηκώνουν κεφάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη και προβάλλονται ως η εναλλακτική λύση ενός συστήματος σε κρίση. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να αλλοιώσουν την ίδια την ιστορία και τη συλλογική μνήμη των λαϊκών αγώνων. Σήμερα περισσότερο από ποτέ η νεολαία οφείλει να μελετήσει και να εμπνευστεί από την ιστορία του ΕΑΜικού παραδείγματος.

Κ.Κ.Ε : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου σε Γερμανούς μεγαλοεπιχειρηματίες.



Η πρόσκληση του πρωθυπουργού στους Γερμανούς βιομήχανους να αξιοποιήσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τη δρομολογούμενη χρεοκοπία για να κερδοσκοπήσουν από τη δυστυχία του λαού και να λεηλατήσουν το δημόσιο πλούτο, δίκαια προκάλεσε το θερμό χειροκρότημά τους.
Το ελληνικό και του ξένο κεφάλαιο στη χώρα, οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν, ο «ευρωμονόδρομος», έφεραν δεινά για το λαό, έφεραν την κρίση, τη χρεοκοπία.

Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού 2011 Άλσος Γουδή, 30 Σεπτέμβρη και 1,2 Οκτώβρη.


«Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!»


Το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα αποτελέσει μία φωνή αντίστασης, μία φωνή ποιλιτιστικής αντι-πρότασης ενάντια στη λογική του κέρδους, μία φωνή αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση! Αφού ταξιδέψει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας θα κορυφωθεί με το καθιερωμένο τριήμερο κεντρικό φεστιβάλ στην Αθήνα. Στο χώρο του φεστιβαλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για την αριστερά, τα κινήματα και το πολιτισμό στα χρόνια της κρίσης και του Μνημονίου. Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, «Επετειακή» έκθεση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (ΑΣΚΙ), καθώς και έκθεση φωτογραφίας από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοίζου θα στολίζουν το χώρο του φεστιβάλ και τις τρεις ημέρες.

Νέα σαρωτική επίθεση στο λαό.Προκήρυξη Μ-Λ ΚΚΕ.

Επισυναπτόμενο αρχείο (Προκήρυξη Μ-Λ ΚΚΕ Σεπτ.2011)
Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης
5 Oκτώβρη απεργία στο Δημόσιο και τις ΔEKO - 19 Oκτώβρη πανεργατική-πανελλαδική απεργία
O ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε μια νέα θύελλα αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων. H επιχείρηση επιβολής των μέτρων από την κυβέρνηση του ΠAΣOK και τους μηχανισμούς των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της, προωθείται τώρα με την προσφυγή στις εκφοβιστικές μεθόδους των επιχειρήσεων ψυχολογικού πολέμου «σοκ και δέος».

Επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό με θέμα: Προστασία των ασφαλιστικών ταμείων από το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων.

Επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό με θέμα: «Προστασία των ασφαλιστικών ταμείων από το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, διαφαινόμενο κούρεμα και την καταστροφική κυβερνητική πολιτική»


Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Τσίπρας με θέμα: «Προστασία των ασφαλιστικών ταμείων από το πρόγραμμα  εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, διαφαινόμενο κούρεμα, και την καταστροφική κυβερνητική πολιτική»
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου.




Τα σκληρότερα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση σημαίνουν εξόντωση των λαϊκών στρωμάτων, όχι για να σωθεί η χώρα όπως λέει, αλλά τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας, των πιστωτών, να προστατευθεί η ευρωζώνη και η αυριανή ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Ο δρόμος που γυρνά βίαια το λαό δεκαετίες πίσω είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την άρχουσα τάξη και τους ευρωατλαντικούς συμμάχους της.

ΡΩΣΙΑ: Έναρξη προεκλογικής περιόδου. Αλλαγή ρόλων Προέδρου - πρωθυπουργού.




Με τα έκτακτα συνέδρια των 7 πολιτικών κομμάτων, όσων δηλαδή έχουν καταφέρει να πάρουν άδεια λειτουργίας, η Ρωσία μπαίνει στην επίσημη προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκέμβρη. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε πραγματοποιήθηκαν τόσο το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» (ΕΡ), όσο και το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), με σκοπό την έγκριση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, όπως απαιτεί ο ρωσικός εκλογικός νόμος.
Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε από το βήμα του συνεδρίου της ΕΡ ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντιεφ, ο οποίος, αφού αρχικά συμφώνησε με την πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν να τεθεί επικεφαλής της εκλογικής λίστας της ΕΡ για τις βουλευτικές εκλογές του Δεκέμβρη, αντιπρότεινε στη συνέχεια ως υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν το Μάρτη του 2012, τον προκάτοχό του και νυν πρωθυπουργό της χώρας, Βλ. Πούτιν.

Το ΕΑΜ, η "ενότητα" της Αριστεράς και η αμετροέπεια


Από το Μαρικάκι

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (27 Σεπτέμβρη 1941) του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου το οποίο στη διάρκεια της Κατοχής συσπείρωσε το λαό απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις και προς το οποίο οι επικλίσεις και οι αναφορές έχουν πυκνώσει τελευταία, λόγω της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και η κοινωνία.
Τα τελευταία δύο χρόνια ακούμε για την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου μετώπου που θα συσπειρώνει τις λαϊκές, εργατικές και μεοσοστρωματικές δυνάμεις που συνθλίβονται στον μύλο της Διεθνούς Επιτροπείας της χώρας υπό την αχυροκυβέρνηση του γιωργοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (1941-2011)


Στις 27 Σεπτέμβρη 2011 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση (1941) του μεγάλου και θρυλικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου που συσπείρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στον αγώνα κατά της τριπλής κατοχής από τη ναζιστική Γερμανία, τις φασιστικές Ιταλία και Βουλγαρία.
Το ΚΚΕ είναι υπερήφανο που υπήρξε η ψυχή, ο καθοδηγητής και ο κύριος αιμοδότης του ΕΑΜ. Αν και βαριά πληγωμένο το ΚΚΕ από τις διώξεις της μεταξικής δικτατορίας, με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Νίκο Ζαχαριάδη και εκατοντάδες πρωτοπόρα στελέχη του παραδομένα από τις αστικές κυβερνήσεις στις δυνάμεις Κατοχής, βρήκε τη δύναμη να σαλπίσει προσκλητήριο λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης και να διαμορφώσει με τη δράση του, τους όρους για να υψωθεί, για να πάρει σάρκα και οστά η λαϊκή αντίσταση.

Το νέο του βιβλίο παρουσίασε ο Μ.Θεοδωράκης



Το νέο βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη «Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή», παρουσιάστηκε χθες στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

«Βασικό συμπέρασμα του βιβλίου μου είναι ότι ο ελληνικός λαός ατύχησε στις επιλογές πολιτικών και πνευματικών ηγητόρων», ανέφερε μιλώντας για το βιβλίο του ο Μίκης Θεοδωράκης, «με αποτέλεσμα να ζήσει μια ανάπηρη και νόθα πολιτική ζωή, όπου η πολιτική εξουσία με όπλο τους εκμαυλισμένους οπορτουνιστές χάλκευε ένα γενικευμένο και διαρκές ψέμα, με αποτέλεσμα να του κόβουν τα φτερά και να τον μεταβάλλουν σε όρνιθες ελεγχόμενης βοσκής σε ορνιθοτροφείο». 

Προκήρυξη του Μαθητικού Ξεκινήματος-Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!-Καταλήψεις διαρκείας τώρα σε όλα τα σχολεία!


κάλεσμα του Μαθητικού Ξεκινήματος

Καταλήψεις διαρκείας, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις. Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν βάλει στόχο να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Στο στόχαστρό τους είμαστε όλοι, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές. Αλλά και ολόκληρη η κοινωνία που χάνει μέρα με τη μέρα κάθε δικαίωμα να ζήσει αξιοπρεπώς. 
Οι φοιτητές έχουν ήδη εδώ και βδομάδες βγει στους δρόμους.

Ανακοίνωση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ.


Το ΕΑΜ αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας και των αγώνων κατά του φασισμού.  Η επέτειος των 70 χρόνων από την ίδρυσή του υπενθυμίζει στους νεότερους τις τεράστιες δυνατότητες του λαού να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του, μέσα από την ενωτική και συλλογική δράση.  

Το ΕΑΜ οργάνωσε την πάλη του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της Κατοχής,  εμπνέοντας και τις επόμενες γενιές και μπολιάζοντας τη συλλογική μνήμη των κοινωνικών αγώνων με τις αξίες της   ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO - Τέλος για το καθεστώς Παπανδρέου-Τρίτο γκάλοπ που δείχνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 15,5 % (21,5 % με αναγωγή).Εντυπωσιακή άνοδος του Κ.Κ.Ε στο 9,8 % (με αναγωγή στο 13,5 %) Η διαφορά ΠΑ.ΣΟ.Κ -Κ.Κ.Ε στις 5,7 μονάδες ! Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 4,8 % (με αναγωγή στο 7%).


Σε έρευνα της εταιρείας GPO για την εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ του MEGΑ 

Η ΝΔ συγκεντρώνει 22,3% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9,8 %, ο ΛΑΟΣ 7,9 %, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8 %, οι Οικολόγοι –Πράσινοι 2,4% , η Δημοκρατική Αριστερά 2,7%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, το Άρμα Πολιτών 1,6 %  ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 31 % .

Με αναγωγή των αναποφάσιστων έχουμε τα εξής ποσοστά:
Ν.Δ                  31 %
ΠΑ.ΣΟ.Κ            21,5 %
Κ.Κ.Ε                 13,5 %