Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την στήριξη του στους αγώνες των εργαζομένων της Πορτογαλίας


Προς
Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Πορτογαλίας



Αγαπητοί σύντροφοι,
Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας χαιρετίζει τους εργαζόμενους της Πορτογαλίας και τη CGTP-IN για την μεγάλη επιτυχία της απεργίας της 22 Μάρτη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Πορτογαλική κυβέρνηση με την Τρόικα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΛΛΑΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ Μ.ΓΕΡΟΝΤΙΔΗ




Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη οργανωμένη παρέμβαση-διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της παρέλασης, κάποια ‘’τρωκτικά’’ έσπευσαν να μας θυμίσουν πως όσο το σύστημα οχυρώνεται από τον λαό μέσω της αξιοποίησης της Αστυνομίας, υπάρχουν άλλοι τόσοι παρακρατικοί μηχανισμοί έτοιμοι να παίξουν το ρόλο των κατασταλτικών δυνάμεων. Είναι οι φασιστικές συμμορίες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που κινούνται στα όρια του κοινού ποινικού δικαίου και της ασυλίας που απολαμβάνουν από κυβέρνηση-Αστυνομία-ΜΜΕ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις Μέρκελ


Η δήλωση της Μέρκελ δείχνει ξεκάθαρα ότι το  τρομοκρατικό δίλλημα με το οποίο εκβιάζεται ο λαός κάθε φορά που είναι να ψηφιστούν νέα μνημόνια και μέτρα, ότι διακυβεύεται δηλαδή η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, είναι ψεύτικο.
Τόσο καιρό η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν εκμεταλλεύεται τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της χώρας, αλλά συνδιαμορφώνει την καταστροφική πολιτική την οποία παρουσιάζει ως μονόδρομο, οδηγώντας  την κοινωνία και την οικονομία στη χρεοκοπία.

Ανακοίνωση των εκλεγμένων συμβούλων του ΚΚΕ στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Αττικής. Κυβέρνηση-ΕΕ και οι μηχανισμοί τους στην τοπική διοίκηση μας καταδικάζουν στη φτώχεια!



Με αφορμή το 4ωρο κλείσιμο των δήμων στις 27 Μάρτη που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των δημάρχων Αττικής, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» .
Αναδεικνύουν και επισημαίνουν τις ευθύνες των Δημάρχων Αττικής διαχρονικά και σήμερα στην υλοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής και στους Δήμους. Οι Δήμαρχοι που αποφάσισαν το 4ωρο κλείσιμο των Δήμων είναι οι ίδιοι, που από τη μια πλευρά αποδέχτηκαν το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο  «περί ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», τον «Καλλικράτη» και από την άλλη ακολουθούν φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους.

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ


O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ»  (Κωβαίος- Μπεσκένης)για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
Είχαμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή με δηλώσεις μας, ότι λέμε «ΝΑΙ» στις ειρηνικές μορφές διαμαρτυρίας και «ΟΧΙ» στη βία και τους προπηλακισμούς, μακριά από επεισόδια αυτήν  την ήμερα. Διότι είχαμε επισημάνει ότι συγκεκριμένες οργανώσεις της άκρας δεξιάς θα επιχειρούσαν να κάνουν τέτοια πράγματα.

Το σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος για τις νέες δηλώσεις της Α. Μέρκελ



Η Μέρκελ, μαζί με τον ΣΕΒ, τα κόμματα του συστήματος, ενισχύει τον αποπροσανατολιστικό και ωμό εκβιασμό στο λαό: Ευρώ και ΕΕ ή καταστροφή, κρύβοντας ότι το μέλλον της ευρωζώνης που βυθίζεται στην κρίση και στις αντιθέσεις της ΕΕ είναι δυσοίωνο.

Δήλωση του Μ. Γλέζου για την 25η Μαρτίου


Οι φετινές εκδηλώσεις προς τιμή της Επανάστασης του 1821 χαρακτηρίζονται  από πρωτοτυπία, καταισχύνη και γελοιότητα.
Τουρκικό πολεμικό πλοίο παρήλασε ενώπιον της ελληνικής κυβέρνησης η οποία παρουσίαζε όπλα μυωπίας και της ελληνικής πολιτείας η οποία παρουσίαζε όπλα αδιαφορίας.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο Πέραμα



Το δίλημμα - κριτήριο ψήφου «να κυβερνηθούμε, αλλιώς έρχεται το χάος», είναι πλαστό και τρομοκρατικό για το λαό. Δείχνει ποιο είναι το συμφέρον εκείνων που θέλουν μια Ελλάδα της ανάπτυξης με μισθούς 200 και 300 ευρώ, με 70% κουρεμένα τα αποθεματικά των νοσοκομείων, με συντάξεις 300 και 400 ευρώ. Αυτό το χάος ο ελληνικός λαός πρέπει να το απορρίψει. 

Σιδηρόφρακτοι πολιτικοί-Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ



Στο άψε - σβήσε τελείωσε στην πλατεία Συντάγματος η κωμικοτραγική χθεσινή στρατιωτική παρέλαση. «Είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα!», φανταζόμαστε ότι θα αναφώνησαν ανακουφισμένοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι πάσης φύσεως υπόλοιποι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες που έβγαλαν αυτή τη σεμνή τελετή μεταξύ τους, χωρίς καθόλου «πλέμπα», με αστυνομικούς μπροστά τους, πίσω τους, δίπλα τους, γύρω τους, αλλά και... από κάτω τους, καθώς είχαν κλείσει και όλους τους κεντρικούς σταθμούς του μετρό για να μην ξεπηδήσουν οι «κολασμένοι»!

Μέρες αντικομμουνισμού.Του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ 


1. Οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων Βενιζέλος - Σαμαράς, με την κατακραυγή του κόσμου να σκαλώνει στον οισοφάγο τους και το είναι τους να καταρρέει, είναι αναγκασμένοι να καταφύγουν στον αντικομμουνισμό για λόγους ψηφοθηρικούς.
2. Ενας ακροδεξιός πολτός που σχηματίστηκε από διάφορα γκρουπούσκουλα της Ακροδεξιάς πουλάει εκδούλευση. Πρόκειται για σχηματισμούς παρακρατικών που κλαίνε για την επιθανάτια αγωνία του συστήματος. Λόγω εκλογών, ορισμένοι Χρυσαυγίτες τρέχουν σαν τα άγρια σκυλιά, να προλάβουν να χτυπήσουν κανέναν ανυπεράσπιστο λαγό-μετανάστη για να τον πουλήσουν μετά στους Ελληνες. Η τιμή σε ψήφους...

Κλείνουν οι συνεργασίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν οι πηγές τού Άρματος, τάσσεται και ο Γ. Δημαράς


Ζαγάρας Κ. -ΑΥΓΗ



Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των αντιμνημονιακών και ριζοσπαστικών δυνάμεων του τόπου. Αύριο συνεδριάζει η ΚΠΕ του ΣΥΝ, που θα αποφασίσει τη θέση του κόμματος για θέματα όπως οι εκλογικές συνεργασίες, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και η συμμετοχή των στελεχών του κόμματος στα ψηφοδέλτια. Οι αποφάσεις της ΚΠΕ θα συζητηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η ριζοσπαστική Αριστερά να καταλήξει και να τεθεί σε ετοιμότητα στην τελική προεκλογική ευθεία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μαζική έκφραση της λαϊκής οργής παρά το κλίμα τρομοκρατίας

25 Μαρτίου 2012
Παρά το κλίμα τρομοκρατίας και την πρωτόγνωρη κινητοποίηση των μηχανισμών κρατικής καταστολής, η λαϊκή διαμαρτυρία ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και των ντόπιων υποτακτικών τους κατάφερε να εκφραστεί και την 25η Μαρτίου, μαζικά και αποφασιστικά σε όλη τη χώρα. Μπορεί στο σιδερόφραχτο κέντρο της Αθήνας να σώθηκαν τα προσχήματα, μπορεί σύσσωμη η καθεστωτική Αριστερά να έσκυψε το κεφάλι, όμως η λαϊκή οργή βρήκε τον τρόπο να εκφραστεί.
Το έντρομο πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης και οι άδειες εξέδρες ήταν μια ακόμη απόδειξη της πλατιάς απονομιμοποίησης στις λαϊκές συνειδήσεις όλων όσων στήριξαν και στηρίζουν την ισοπέδωση των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων, το αλυσόδεμα του λαού και της χώρας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Μαζί τους και οι μαθητικές φωνές που αντιστάθηκαν στο κλίμα πειθάρχησης και υποταγής που το υπουργείο Παιδείας θέλησε να επιβάλει όλες τις προηγούμενες ημέρες στα σχολεία.
Οι εκατοντάδες προσαγωγές και οι δεκάδες συλλήψεις δεν ήταν αρκετές για να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις όλων αυτών που θέλησαν να τιμήσουν αγωνιστικά τον μεγαλειώδη αγώνα του 1821 για ανεξαρτησία.
Είναι πια ξεκάθαρο: οι εστίες αντίστασης σε αυτήν τη ληστρική πολιτική, ο αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων, όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθούν και να καμφθούν, αλλά θα γίνουν ακόμη περισσότερες, ακόμη πιο δυνατές. Και η τρομοκρατία δεν θα μπορεί να τις σταματήσει.

Οι «πολιτοφύλακες» ετοιμάζονται. Η Αριστερά τι κάνει;


Άρθρο της Χριστίνας Ζιάκα




Έχουμε γράψει κατ' επανάληψη ότι μπήκαμε σε μια εποχή με διακριτά επαναστατικά χαρακτηριστικά και τάσεις. Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά της εικόνας. Η άλλη, που την συμπληρώνει, είναι πως οι δυνάμεις της αντίδρασης και της αντεπανάστασης δεν τηρούν μια γενική στάση αναμονής ή αδράνειας. Αντίθετα προετοιμάζονται συνειδητά για τις πιο κρίσιμες ώρες ενός ταξικού πολέμου που διεξάγεται σε πολλαπλούς γύρους.

Και τέτοιες δυνάμεις είναι: οι Λέσχες Εφέδρων, το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων (ΕKEO) ιδρυτής της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής», η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» κ.λ.π. Μπορεί σήμερα το ΕΚΕΟ να ανακοίνωσε μετά τις αντιδράσεις πως ματαιώνει τη δημιουργία της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής» για την ώρα, αλλά το θέμα παραμένει.

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.


Σταθερή η άνοδος του Μετώπου της Αριστεράς 



Το Μέτωπο της Αριστεράς πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες προεκλογικές συγκεντρώσεις, που είχε πολλά χρόνια να δει η γαλλική πρωτεύουσα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πρόβλεψη. Πάνω από 120.000 κόσμου πλημμύρισε την πλατεία Βαστίλης και τους γύρω δρόμους. Από νωρίς άρχισαν να κατευθύνονται, από διάφορα σημεία στην πλατεία Νασιόν όπου παρακολούθησε συζητήσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.