Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων.

Σε σχόλιο σχετικά με τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει :


«Η απόφαση Ντράγκι, ότι η αγορά κρατικών ομολόγων θα συνοδεύεται απαραίτητα με την ύπαρξη "προγράμματος", δηλαδή με αντιλαϊκούς όρους, εκθέτει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, που όλες αυτές τις μέρες κοροϊδεύουν το λαό ότι η ποσοτική χαλάρωση στην ΕΕ σηματοδοτεί θετική εξέλιξη υπέρ του.

Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Εφημερίδα «Τα Νέα».

Γράφει ο Δημήτρης Κουτσούμπας



Το πιο συγκλονιστικό; Δύσκολα να βρω μια στιγμή να την ξεχωρίσω. Ο τρόπος που δείχνει ο κόσμος την αγάπη και την εμπιστοσύνη του στο ΚΚΕ καθημερινά, είναι συγκλονιστικός. Έρχεται ένας και σου βάζει στο χέρι σχεδόν συνωμοτικά ένα χαρτάκι, το ανοίγεις είναι το όνομα ενός εκτελεσμένου. έρχεται ο άλλος στα γραφεία της ΚΕ και αφήνει ένα μικρό πανάκι, είναι το παράσημο "Γράμμος". Πας στη Καισαριανή και σου δείχνουν τα βόλια στους τοίχους. Ιστορίες χωρίς τέλος που μας χρεώνουν να συνεχίσουμε στον δρόμο που κατοχύρωσε το ΚΚΕ σαν κόμμα αγώνα και θυσίας, που δεν τα δίπλωσε στα δύσκολα κι έχει την τόλμη σήμερα που η υποταγή διδάσκεται από τα γεννοφάσκια να δίνει το χέρι σ' όποιον θέλει να σηκωθεί, να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που πάει ένα βήμα μπροστά το λαό μας, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, που μας λένε με συμπάθεια, δήθεν, κάντε λίγο κράτει, χαρείτε και σεις τις χαρές της ζωής, βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας.

Όλοι σήμερα στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα .Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

  Κανένας να μη λείψει από το σημερινό προσκλητήριο για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 19.00 στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος,Δημήτρη Κουτσούμπα.



Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, λαϊκός κόσμος, εργάτες, νέοι, δίνουμε όλοι το «παρών»! Ανθρωποι του μόχθου, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι που δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια, όλοι όσοι τα τελευταία χρόνια δώσαμε τη μάχη για να μη δεχτεί άλλα χτυπήματα ο λαός, για να ανακτήσει τις απώλειές του, για να αναχαιτιστεί η επίθεση της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, λίγες ώρες πριν ανοίξει η κάλπη, στέλνουμε μήνυμα: Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, ισχυροποιούμε τη δική μας φωνή, τη μοναδική εγγύηση για λαϊκή αντιπολίτευση και υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Από το Πορτογάλικο ΚΚ , μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚΕ για τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου.

Προς την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος
Ελλάδας


Αγαπητοί σύντροφοι,
Δεδομένης της μεγάλης σημασίας των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα και εκφράζοντας τις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις και τη διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στα δύο Κόμματά μας, θα θέλαμε να μεταφέρουμε σε εσάς και σε όλα τα μέλη και φίλους του ΚΚΕ τις θερμότερες ευχές μας για επιτυχία σε αυτή την εκλογική μάχη.

Άνετη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μάχη για την 3η θέση ανάμεσα σε Ποτάμι και ΚΚΕ , δείχνει το τελευταίο γκάλοπ της Rass.Γράφει ο Red Star.


Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 4,2 μονάδες χωρίς αυτοδυναμία και επτακομματική Βουλή "βγάζει" δημοσκόπηση της Rass για το site iefimerida. 




Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6,3 % αλλά το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,5 % και φαίνεται ότι έχει πιθανότητες να διεκδικήσει τη τρίτη θέση.

KKE : Διάβημα στην πρεσβεία της Σερβίας.Να σταματήσει η δίωξη νεολαίου κομμουνιστή !

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή, πραγματοποίησε χτες (σ.σ.προχτές) διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα. 



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Μπράνκο Λαζάρεβιτς, επιτετραμμένο της πρεσβείας, επιδόθηκε από την αντιπροσωπεία επιστολή διαμαρτυρίας κατά της δικαστικής διαδικασίας και της δίωξης του Α' Γραμματέα τηςΕνωσης Νέων Κομμουνιστών της Γιουγκοσλαβίας (SKOJ) και μέλους της Γραμματείας τoυ Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας (NKPJ)Αλεξάνταρ Ντένιτς. Το στέλεχος του ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας, παρότι δέχτηκε βρώμικη επίθεση από φασιστοειδή, κατηγορείται προκλητικά από τις αρχές ότι αυτός ήταν που τους επιτέθηκε. Με το διάβημα, το ΚΚΕ καλεί τη σερβική κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική δίωξη του νεολαίου κομμουνιστή.

Όλοι σήμερα στις 7 μ.μ στο Σύνταγμα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ (SPOT) Οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων - Λεωφορεία από περιοχές.



Στην πλατεία Συντάγματος, στις 7 μ.μ. θα γίνει σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.  


Οι προσυγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 μ.μ. στα εξής σημεία:
  1. Προπύλαια: ΑΕΙ και Σπουδάζουσα, Α’ Αθήνας και Γαλάτσι, Ανατολικές συνοικίες, Υγεία - Πρόνοια, Χρηματοπιστωτικό, Εμπόριο, Επισιτισμός - Τουρισμός, ΤΕΙ, Φιλοσοφική, Πάντειος.
  2. Στύλους Ολυμπίου Διός: ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση, Τηλεπικοινωνίες, Μεσόγεια, Δικηγόροι, Νότιες συνοικίες.