Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πέταξαν αυγά στον Σκανδαλίδη ! Πότε θα έρθει η ώρα για τον χειρότερο πρωθυπουργό όλων των εποχών, George Papandreou ;


FLASHNEWS.GR


Την αγανάκτηση τους για τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τα μέλη του συλλόγου κτηνοτρόφων Κρήτης εξέφρασαν κτηνοτρόφοι πετώντας αυγά εναντίον του κ. Σκανδαλίδη την ώρα που ο υπουργός έμπαινε στα γραφεία της ΕΑΣΗ.
Αν και ο ίδιος ο κ. Σκανδαλίδης στη σύσκεψη επεσήμανε ότι θα βοηθήσει ώστε να δοθεί λύση στο θέμα της εξισωτικής οι κτηνοτρόφοι δεν πείστηκαν από τις προθέσεις του.

Πλατιά Σύσκεψη την Δευτέρα 2 Μαϊου στο Συνδικάτο Οικοδόμων.



Οι Γραμματείες Αθήνας – Πειραιάς – Θριασίου και Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ καλούν σε πλατιά σύσκεψη Συνδικάτα, Συνδικαλιστές, Σωματειακές Επιτροπές, Επιτροπές Αγώνα, Αγωνιστικά Ψηφοδέλτια, εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Το θέμα της σύσκεψης είναι η καλύτερη οργάνωση και σχεδιασμός για την επιτυχία της Απεργίας στις 11 Μάη 2011 και της απεργιακής συγκέντρωσης που αποτελεί κλιμάκωση της πάλης.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά στην πλατεία Τακσίμ της Κωνσταντινούπολης .


 

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά στην πλατεία Τακσίμ της Κωνσταντινούπολης όπου δεκάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους πριν από 34 χρόνια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 38.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να εγγυηθούν την ασφάλεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη γνωστότερη πλατεία, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Η νεκρή πριγκίπισσα της χωματερής-Της Λιάνας Κανέλλη.


Η νεκρή πριγκίπισσα της χωματερής
Την εργατική φετινή Πρωτομαγιά, όπως κι όσο έχει φροντίσει το μιντιακό κατεστημένο παγκοσμίως, θα πρέπει να τη θυμούνται δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι ως στέμμα σε προφυλακτικά, καπάκια καμπινέδων, σακούλες εμετού με το πριγκιπικό ζεύγος!!! Γι' αυτό παντρεύονται Παρασκευή τα πιτσούνια. Για να χωνεύσω το Σαββατοκύριακο τα υπολείμματα του καρακιτσαριού εκατοντάδες χιλιάδες λοβοτομημένοι εργαζόμενοι που προτιμούν τις άμαξες και τα άλογα - τα ποτισμένα με αντιδιουρητικό και αντιχεστικό για να μην αφοδεύσουν κατά την τελετή - από τον Αμερικανό πασχαλινό κούνελο του πλανηταρχικού τσίρκου. O! Tempora! Ο! Mores!
Τι καιροί, τι ήθη! Αρκετά με τις αηδίες. Είναι πολύ το αίμα και πολύς ο κόπος για ν' αντέξει ακόμα και η στήλη μου κάτι παραπάνω από μερικές αράδες.

Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην Αθήνα κατώτερες των περιστάσεων.Γράφει ο Red Star.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ σαφώς και ήταν η μεγαλύτερη σε όγκο από τις υπόλοιπες.Είχε αρκετό κόσμο όχι όμως όσο θα περίμενε κανείς αυτή την χρονική περίοδο.Ας ελπίσουμε στις 11 Μάη να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση εργαζόμενων,νεολαίας και καλύτερη οργάνωση.Ο λαός δεν μπορεί συνέχεια να κατηγορεί την αριστερά και τους συνδικαλιστές και να κάθεται στον καναπέ.Εκτός αν νομίζει ότι εξ αποστάσεως και με το ανάθεμα στην τηλεόραση θα πετύχει κάτι. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που εκπροσωπούν υποτίθεται το 80 % του ελληνικού λαού έκαναν μια μάζωξη καφενείου.Τα πρωτοβάθμια σωματεία και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά είχαν μια αναμενόμενη παρουσία,δυναμική αλλά μικρή σε όγκο. Καλό μήνα και μπράβο σε όσους κατέβηκαν στις πορείες σήμερα.

Red Star

Σχετικά με την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Μουσείο


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων) • 10:30 π.μ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:00 π.μ. • ΟΜΟΝΟΙΑ

Στον "αυτόματο πιλότο" μοιάζει να μπήκε η διοργάνωση της φετινής ξεχωριστής πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης που γίνεται σε αντιδιαστολή με τις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ. Ως προεξοφλημένη παρουσιάστηκε η διοργάνωσή της από τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων κι ας μην είχε αποφασιστεί παρά από ελάχιστα σωματεία που προχώρησαν και σε μία άμαζη και πολύ κάτω από τις περιστάσες συνάντηση στο Πολυτεχνείο λίγο πριν το Πάσχα για την τυπική "επικύρωση".
Το πλάισιο εννοείται ότι αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη ...συντονιστική γραμματεία του Συντονισμού.

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου σχετικώς με το παραχθέν από την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, έργο.


Ως ΑΚΕΛ χαιρετίζουμε το πολυσχιδές και τεράστιο σε όγκο έργο που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για ένα ευρείας κλίμακας μεταρρυθμιστικό έργο το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη ριζική μεταρρύθμιση του Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Πολεοδομική αμνηστία, τη νέα γενιά τοπικών σχεδίων. κ.ά.
 
Σημαντική επιτυχία η οποία προσδίδει νέα διάσταση στο κοινωνικό κράτος αποτελεί ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους. Τομές πραγματοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης του μεταναστευτικού αλλά και όσον αφορά τη διαχείριση οικιακών αποβλήτων.
 
Συγκεκριμμένα:
 
Στεγαστική πολιτική:
 
-     Συνολικά 17000 οικογένειες προσφύγων και αυτοχθόνων, κυρίως νεαρών ζευγαριών έχουν επωφεληθεί από τα νέα στεγαστικά προγράμματα της κυβέρνησης με συνολική δαπάνη που ξεπερνά τα €183 εκ. το χρόνο σε σύγκριση με €99 εκ. το 2007.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : Διακήρυξη για τις εκλογές σε δασκάλους και καθηγητές, μπροστά στα Συνέδρια των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.


Αλλαξε τα πράγματα! Δώσε τώρα δύναμη στη δύναμή σου!
Κάνε την αγανάκτησή σου δύναμη! Ψήφισε το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Αλλαξε τα πράγματα! Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ! Τη μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος.
Μπροστά στις εκλογές που γίνονται αυτές τις μέρες στους συλλόγους δασκάλων - νηπιαγωγών και στις ΕΛΜΕ, για τα Συνέδρια σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αντίστοιχα, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απευθύνεται με τη διακήρυξή της στους εκπαιδευτικούς σε πρώτο πρόσωπο και τους λέει:
«Η επίθεση που δέχεσαι είναι πρωτοφανής. Τη ζεις καθημερινά, την ξέρεις καλά.
Οπως όλοι μας, έτσι κι εσύ είσαι το θύμα μιας άδικης αντιλαϊκής πολιτικής, θύμα της καπιταλιστικής κρίσης για την οποία δεν έχεις ευθύνη.
Στο όνομα της κρίσης και του χρέους τα φορτώνουν όλα στην πλάτη σου.
Φέρνουν νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, κόβουν μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα. Καθημερινά απολύουν εργαζόμενους, η ανεργία θερίζει και η ζωή έχει γίνει πανάκριβη. Το πιο μεγάλο θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής είσαι εσύ, ο νέος εκπαιδευτικός, ο ελαστικά εργαζόμενος, η νέα γυναίκα και αύριο τα παιδιά σου.
Με το "Νέο Σχολείο", το Ν. 3848/2010 και τις εξαγγελίες για το "Νέο Λύκειο":

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΪΟΥ. ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ –ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!
ΑΘΗΝΑ:
 10:30 ΠΜ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 
 11 ΠΜ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ