Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Σχόλιο του ΚΚΕ για το ταξίδι Σαμαρά [20/5/2013].


Σχόλιο του ΚΚΕ για το ταξίδι Σαμαρά [20/5/2013].


Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από το κλίμα «εθνικής επιτυχίας», που καλλιεργεί η κυβέρνηση, γιατί οι συμφωνίες που υπέγραψε, εντάσσονται στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης που επιδεινώνει συνεχώς τη ζωή του λαού για να στηρίξει το κεφάλαιο. Δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις ότι το βιοτικό του επίπεδο θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Καυγάς για τη μετεξέλιξη των συνιστωσών και παραπομπή στο συνέδριο.


Βγήκαν τα μαχαίρια στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο με αφορμή την πρόθεση της ηγετικής ομάδας να προχωρήσει η διάλυση των συνιστωσών που τον απαρτίζουν, αλλά και να καταργηθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες για τα όργανα με ξεχωριστά ψηφοδέλτια. 


Η πρόταση απορρίφθηκε από συνιστώσες και τάσεις του ΣΥΝ, και σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της έντασης ο Αλ. Τσίπρας υπαναχώρησε προτείνοντας την τελική απόφαση να λάβει το ιδρυτικό συνέδριο του Ιούλη.

Εκτίμηση για τη λειτουργία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και προτάσεις για την οργανωτική της ανασυγκρότηση




1. Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη γέννηση του πιο ελπιδοφόρου εγχειρήματος στο χώρο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Γέννημα των μεγάλων λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων  όλων των τελευταίων χρόνων, του θερμού Δεκέμβρη του 2008 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτέλεσε μια σημαντική πολιτική τομή.

Μπαράκ Ομπάμα - Ετοιμάζει νέες «αντιτρομοκρατικές» κινήσεις


Την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να εκφωνήσει ομιλία για τη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική πολιτική» της κυβέρνησής του, στην οποία αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων στα ζητήματα του κολαστηρίου του Γκουαντάναμο (που υποτίθεται θα έκλεινε όπως είχε υποσχεθεί)  και της χρήσης μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, που επιχειρούν σε διάφορες περιοχές όπου επεμβαίνει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός.