Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στην "Αυγή της Κυριακής"-Γ. Δραγασάκης: Συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες δεν μπορούν να δώσουν λύση



Η σημερινή φάση της κρίσης ήταν αναμενόμενη διότι προήλθε από τον χειρισμό της υφιστάμενης κρίσης, ωστόσο αναπτύσσεται με ρυθμούς που αιφνιδιάζουν, επισημαίνει στην "Αυγή της Κυριακής" ο Γιάννης Δραγασάκης και προτείνει την αλλαγή του ρόλου και της φιλοσοφίας της ΕΚΤ. Το Ευρωομόλογο είναι χρήσιμο αλλά ανεπαρκές εργαλείο.
Η ελληνική κρίση μεθοδεύτηκε ώστε να καταλήξουμε εδώ, προσθέτει, αλλά και πάλι δεν υπάρχει μονόδρομος. Υπάρχουν πολιτικές απαντήσεις τις οποίες όμως δεν μπορούν να δώσουν ούτε το συντηρητικο ούτε το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο.

Συνέντευξη στη ΜΠΟΥΛΙΚΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
* Πολύ γρήγορα περάσαμε από μια εικόνα καθησυχασμού σε έναν νέο πανικό...
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εξελίξεις δεν περιέχουν εκπλήξεις, ήταν εξελίξεις αναμενόμενες, εδώ και ένα-δυο χρόνια πολλοί βλέπαμε ότι η κρίση χρέους στην Ελλάδα είναι απλώς η αρχή μιας γενικότερης κρίσης χρεών όλης της Ευρώπης και κάποια στιγμή θα πλήξει χώρες όπως η Ιταλία.

Το κίνημα Δεν πληρώνω ετοιμάζεται για ΔΕΘ !

Να επαναλάβει την περσινή πορεία και δράση με το άνοιγμα των... Διοδίων, το κίνημα «Δεν πληρώνω» προετοιμάζεται για ...την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, οι κινηματίες ετοιμάζουν «εκδρομή» προς την συμπρωτεύουσα που θα περιλαμβάνει τόσο το άνοιγμα όλων των διοδίων μέχρι την Θεσσαλονίκη, όσο και την διαδήλωση (στην ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση) ενάντια στην κυβέρνηση της τρόικας και του μνημονίου το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, όπως αναφέρουν στη σχετική τους ανακοίνωση. 

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ-Ο ΓΓ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ- "Δεν θα παραιτηθεί ο Χριστόφιας"




Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, υποστηρίζει ότι το ΑΚΕΛ έχει στοιχεία και πληροφορίες που ανατρέπουν όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, όμως θα μιλήσει μετά την ολοκλήρωση των ερευνών. Υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος απολογήθηκε για τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούσαν και είχε το θάρρος να δηλώσει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει όσες ευθύνες του αποδοθούν μέσω των ανεξάρτητων ερευνών. Ρίχνει το μπαλάκι σε όσους ζητούν την παραίτηση Χριστόφια και διαχωρίζει τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους πολίτες από τις ακροδεξιές και νεοφασιστικές οργανώσεις που αποκαλούν δολοφόνο τον Χριστόφια και ζητούν να πεθάνει.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι και κύμα λιτότητας και στην Ιταλία.


Γρηγοριάδης Κώστας
Παρά την πρόσφατη, φαινομενική, «φαγωμάρα» ανάμεσα στον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και τον υπουργό Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, για το πώς καλύτερα θα διαχειριστούν το ζήτημα της αύξησης του κόστους δανεισμού, οι κυρίαρχες δυνάμεις προχωρούν σε νέα «έκτακτα» μέτρα λιτότητας, ένα μήνα σχεδόν μετά την έγκριση άλλου «πακέτου» 79 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μετά από αλυσιδωτές συναντήσεις με τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους», δημάρχους και περιφερειάρχες, την Παρασκευή συνεδρίασε εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει επιπρόσθετα μέτρα 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2012 και 25 δισεκατομμυρίων για το 2013.
Εκτός από περικοπές στις δαπάνες στις Περιφέρειες, που θα φτάσουν σχεδόν τα 9 δισεκατομμύρια για το 2012 και 2013, οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ιταλίας προωθούν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με περαιτέρω διευκόλυνση των απολύσεων, περιορισμό στο δικαίωμα απεργίας, μείωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.ά. Προχωρούν τη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιρειών, ενώ καλούν τους δήμους να πουλήσουν τις συμμετοχές τους σε τοπικές δημόσιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Νορβηγία: Αναπαράσταση της επίθεσης με τους 69 νεκρούς, έκανε ο Μπράιβικ στο νησί Ουτόγια


PHOTO-WWW.VG.NO


  • H Νορβηγική αστυνομία μετέφερε τον Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ στο νησί Ουτόγια για την αναπαράσταση της επίθεσης που εξαπέλυσε πριν από τρεις εβδομάδες σκοτώνοντας 69 ανθρώπους.
  •    
  • Σε μία από τις φωτογραφίες από την αναπαράσταση, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα VG, ο 32χρονος Μπράιβικ, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, έχει πάρει τη θέση σκοπευτή και φαίνεται να στοχεύει κάποιον που προσπαθεί να απομακρυνθεί κολυμπώντας.
  •     Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η αναπαράσταση έγινε χθες Σάββατο και ανακοίνωσε ότι περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ- Με τον αγιασμό στα δύσκολα


Με ανοιχτά τα μέτωπα και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αρχίζει σε λίγες μέρες το δυσκολότερο φθινόπωρο της Παιδείας. Η οικονομική κρίση και οι επιλογές του υπουργείου Παιδείας είναι το μείγμα που φαίνεται, πλέον, πως θα τινάξει στον αέρα τη φετινή σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά.
Αν η ακαδημαϊκή κοινότητα διατηρεί ψήγματα ελπίδων για βελτιώσεις στο επίμαχο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στο τέλος Αυγούστου, στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η 12η Σεπτεμβρίου, που αρχίζει το νέο σχολικό έτος, θα φέρει τη μεγαλύτερη αναταραχή εδώ και δεκαετίες.
«Παλαιά και νέα μνημόνια υπαγορεύουν περαιτέρω περικοπές γενικότερα σε εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς» λέει στην «Κ.Ε.» ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκης.

Θράσος και σκοπιμότητες-20 μήνες μας τα "πρήζουν" τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης


Παπαγεωργίου Βασίλης
Εδώ και περισσότερο από 20 μήνες, τα αστικά επιτελεία και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, γανώνουν το μυαλό του λαού με αναλύσεις του τύπου «τα μέτρα είναι αναγκαία, γιατί η ελληνική οικονομία είχε παθογένειες που πρέπει να διορθωθούν». Προσπαθούσαν με αυτόν τον τρόπο να παρουσιάσουν την Ελλάδα σαν τη θλιβερή εξαίρεση στον κανόνα που ισχύει για τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, για τις οποίες μάλιστα υπονοούσαν ότι τα λαϊκά στρώματα ζουν καλύτερα, επειδή, σε προηγούμενες περιόδους, είχαν αποδεχτεί μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που τώρα σαρώνουν μισθούς και δικαιώματα στην Ελλάδα.

Η δράση του ΚΚΕ εγγύηση στην αναμέτρηση με την εξουσία των μονοπωλίων


Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου απεργάζονται νέα εργαλεία, όπως την «οικονομική διακυβέρνηση», για να κάνουν ακόμα πιο επιθετική την πολιτική τους σε βάρος των λαών
MotionTeam
  • Σε νέα φάση ισχυρών αναταράξεων πέρασαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η κρίση είναι βαθιά και ότι η ανάκαμψη θα είναι πρόσκαιρη και αναιμική, προάγγελος μιας επόμενης κρίσης.
  • Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι κύριες παγκόσμιες οικονομίες δείχνουν και πάλι σημάδια επιβράδυνσης, ενώ επανέρχονται οι ανησυχίες για μια νέα ύφεση.
  • Σήμερα το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο να ελιχθούν απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια που προκαλείται από την προσπάθειά τους να διαχειριστούν την κρίση.

Διεθνή ΜΜΕ -"Η Ελλάδα να αποχωρήσει προσωρινά από την Eυρωζώνη"



Georg Milbradt στη "Wirtschaftswoche": Να αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη
Ο Γερμανός οικονομολόγος και πολιτικός του CDU σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση "Wirtschaftswoche" (σ.σ. "Η εβδομάδα της Οικονομίας"), ασκεί κριτική στις ενέργειες για τη διάσωση του ευρώ και ζητά την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».
Υποστηρίζει ότι η Ιταλία και η Ισπανία μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση με τις δικές του δυνάμεις, ενώ διαχωρίζει την ελληνική περίπτωση, λέγοντας: «Η Ελλάδα εντός της ΟΝΕ δεν μπορεί να εξυγιανθεί. Τα χρέη της χώρας αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ- Το παρακράτος των αγορών και η μαϊμού...


Αναρωτιέμαι πόσοι ξέρουν ότι η FED, η λεγόμενη ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ιδιωτική τράπεζα και δανείζει το αμερικάνικο Δημόσιο με τόκο!.. Απλά, αναρωτιέμαι κι απ' όλους αυτούς τους αναλυτάδες των οικονομικών εξελίξεων, πόσοι το ξέρουν και το καταπίνουν, αποφεύγουν να το θυμίσουν. Για να μην καταλάβει κι ο λαός, που βομβαρδίζεται από το ...παρακράτος με το ψευδώνυμο «αγορές», τη φύση του καπιταλιστικού παιχνιδιού στην πλάτη του.
Ξυπνάνε και κοιμούνται σ' όλη τη Γη οι αφεντάδες - σαπιοκοιλιάδες, που κι αυτούς τους λέμε ανθρώπους κατ' οικονομίαν, εξοντώνοντας πληθυσμούς, αξιολογώντας το μόχθο τους ανάλογα με το βαθμό της εκμετάλλευσής του που επιτυγχάνουν. Αυτό το εφιαλτικό παιχνίδι της κόλασης, αυτή η αέναη σύγκρουση κεφαλαίου - εργασίας θα κατατρύχει τις τωρινές και μελλούμενες γενιές και στις δυο πραγματικότητες. Δηλαδή, και στη ζωή, και στην εικονική πραγματικότητα που αναπαράγουν με το αζημίωτο τα ΜΜΕ, ελεγμένα σε συντριπτικό ποσοστό εμβέλειάς τους από εκείνες τις πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις που επανεκκινούν τη δουλεία ως σωτηρία των μαζών. Εκείνο το ναζιστικό σύνθημα στην είσοδο του Αουσβιτς «η εργασία - καταναγκαστική - απελευθερώνει» αναπαράγεται στις μέρες μας με ένα τεχνητό αποπλανευτικό λεξιλόγιο για να κερνάει τους δούλους ψευδαίσθηση ότι ζουν κατ' επιλογήν τους, δύσκολα μεν, απλά γλιτώνουν το θάνατο που επιβάλλει με συνοπτικές διαδικασίες το κεφάλαιο.

Στις 20 Σεπτεμβρίου το αίτημα της Παλαιστίνης για ένταξη στον ΟΗΕ



Οι παλαιστίνιοι θα καταθέσουν το αίτημα τους για την ένταξη του παλαιστινιακού κράτους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στις 20 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Μάλκι. 

"Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα παρουσιάσει ο ίδιος το αίτημά μας στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι μουν...κατά την έναρξη της 66ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης," στις 20 Σεπτεμβρίου, είπε ο 

Μάλκι.


ΠΗΓΗ-NEWPOST.GR

«Κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου οι έρευνες για φυσικό αέριο»



Την αποφασιστικότητα της κυπριακής κυβέρνησης να συνεχίσει απαρέγκλιτα τις προγραμματισμένες έρευνες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εκφράζει σε συνέντευξή της στον κυριακάτικο Τύπο η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.
Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» χαρακτηρίζει άδικη την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Fitch .