Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΚΚ «Σύμφωνο λαϊκής ενότητας


Μια εναλλακτική πρόταση,  αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης
Η πολιτική ζωή της Γαλλίας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι: η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κρίση, στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί συνεχίζει την αντικοινωνική του πολιτική. Μια πολιτική που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις ακόμα και μέσα από το στρατόπεδό του. 

Νόμος είναι το δίκιο του Γιωργάκη !

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΤΑ ΝΕΑ

Η "πρώτη" της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - 1500 υποστηρικτές της νέας πορείας κατέκλυσαν το ΙΜΠΕΡΙΑΛ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με πλήρης τους εξωτερικούς διαδρόμους, με κοινό όλων των γενεών και των ηλικιών, με πάθος και παλμό, με συχνές διακοπές χειροκροτημάτων και επιδοκιμασίας  προς τον ομιλητή, 1500 άτομα παρακολούθησαν την πρώτη ανοικτή εκδήλωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην Αθήνα.


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ


Σας χαιρετώ από βάθους καρδιάς για τη θερμή σας ανταπόκριση στο μήνυμα, στο κάλεσμα συσπείρωσης και συνδιαμόρφωσης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, με θέμα: Ζώνες Ειδικής Προστασίας-ΖΕΠ-Καταφύγια Άγριας Ζωής

Προς την κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: Ζώνες Ειδικής Προστασίας-ΖΕΠ-Καταφύγια Άγριας Ζωής
Την  έβδομη χειρότερη θέση κατέχει η Ελλάδα ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε.  όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Δυστυχώς ούτε ο αριθμός, ούτε η έκταση των προστατευόμενων περιοχών καλύπτει τις ανάγκες του Δικτύου Natura 2000, για την αποτελεσματική προστασία των πτηνών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη βρωμερή επίθεση των Βουλευτών του ΛΑΟΣ κατά του ΚΚΕ


Βουλευτές του ΛΑΟΣ, ως σύγχρονοι ταγματασφαλίτες, ξανά στο έργο της εντεταλμένης αποστολής τους και στο γνωστό ρόλο της συκοφαντίας κατά του ΚΚΕ: Σήμερα στη Βουλή, με το γνωστό ύφος του Γκέμπελς, επιδόθηκαν σε υβρεολόγιο κατά του ΚΚΕ, ενώ απαίτησαν από την κυβέρνηση ακόμα περισσότερα μέτρα καταστολής εναντίον του εργατικού κινήματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ 6 ΙΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7μ.μ.

Το ΠΑΜΕ μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σας καλούν στη συγκέντρωση - συναυλία στις 6 Ιούλη στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα. Να είναι μια μέρα αγωνιστικής δράσης. Να σμίξουν τα συνθήματα, οι φωνές με το τραγούδι χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίας, γυναικών, μεταναστών ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. που θέλουν να κάνουν τη ζωή μας κόλαση.
Στη μάχη που δίνουμε αξιοποιούμε την προσφορά καλλιτεχνών για να δυναμώνει ο αγώνας. Ένα τραγούδι στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν. Όλοι και όλες στο Σύνταγμα στις 6 Ιούλη στις 7μ.μ. Για να τους σταματήσουμε. Να εμποδίσουμε το έγκλημά τους σε βάρος της ζωής μας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

  • Θαλασσινός Παντελής
  • Θηβαίος Χρήστος
  • Κορακάκης Βαγγέλης
  • Κούτρας Γιάννης

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Καταγγελία για 29 Ιούνη

KAΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την προσχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ και τη σύλληψη διαδηλωτών  μαζί και του συνυτρόφου μας, Δημήτρη Αγγελή-Δημάκη, υποψήφιου διδάκτορα ευρωπαϊκής Ιστορίας κατά τη διάρκεια της πορείας της 29ης Ιούνη στο κέντρο της Αθήνας, στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας.

Με ανυπόστατες κατηγορίες  (άσκηση “βίας κατά της αρχής”, “διατάραξη κοινής ειρήνης”, κλπ) ο  σύντροφός μας συνελήφθη, ξυλοκοπήθηκε και προπηλακίστηκε από αστυνομικούς και βρίσκεται έγκλειστος στο κελί, αναμένοντας να ορισθεί δικάσιμος την Τετάρτη 30/6.

Μαζική απάντηση στις διώξεις συνδικαλιστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Παρασκευή 7.00 μ.μ. στο αεροδρόμιο. 

Η διεύθυνση της εταιρίας Καταστήματα Τύπου «Papasotiriou Presspoint με συστηματικό τρόπο οργανώνει την απόλυση του πρόεδρου του συνδικάτου εργαζομένων εταιρειών διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, Νίκου Γουρλά. Η εργοδοσία αφοί επιχείρησε με διάφορους τρόπους και στο παρελθόν να απαλλαχτεί από τον συνδικαλιστή, αγωνιστή εργαζόμενο, και αφού αντιμετώπισε την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του συνδικαλιστικού κινήματος που ανέτρεψε τα σχέδια της, επιχειρεί και πάλι με άλλους τρόπους να προχωρήσει στην απόλυση του. Αυτή τη φορά του  αφαίρεσε με προσχηματικούς λόγους το  εργασιακό του αντικείμενο, ενώ με παράνομο και καταχρηστικό τρόπο σφράγισε το γραφείο του, δίνοντας του εντολή να μετακινηθεί τρία χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο του αεροδρομίου, στα κεντρικά γραφεία της,αγνοώντας τις συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

Οι εργαζόμενοι οδηγούνται στη μαζική φτώχεια για να στηριχθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Από τη μία μεριά δραστική συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος και από την άλλη νέες αυξήσεις των τιμών σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ. Αυτά είναι τα έργα της κυβέρνησης. Τα ψέματά της έχουν κοντά ποδάρια. Η πολιτική της φτωχαίνει το λαό για χάριν της πλουτοκρατίας.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...ΠΑ.ΣΟ.Κ


thumb
ΠΗΓΗ: www.topontiki.gr 

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Οι «ανταρσίες» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τείνουν να αποτελέσουν την καθημερινή  ατραξιόν της απρόσκοπτης εφαρμογής του Μνημονίου που η κυβέρνηση υπέγραψε με τους δανειστές - επιτηρητές της Ελλάδας. Σε κύριο εκφραστή ενός είδους «εσωτερικής» αντιπολίτευσης τείνει να αναδειχθεί η Βάσω Παπανδρέου, η οποία μόλις χθες σήκωσε ένα ακόμη «μπαϊράκι» στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων.
«Δεν είναι δυνατόν η Βουλή να παίξει τον ρόλο του πλυντηρίου και να ξεπλένει παρανομίες. Δεν μπορώ να ψηφίζω αλλαγές στο Ασφαλιστικό, να βλέπω να κόβονται μισθοί και συντάξεις και να σας δώσω την εξουσιοδότηση να επιστραφούν δισεκατομμύρια ευρώ στους προμηθευτές» κατακεραύνωσε την ατυχή Μαριλίζα η στρατηγός Βάσω.

Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 8 Ιουλίου

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 8 Ιουλίου, την ημέρα που θα ψηφίζεται στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Η ΓΣΕΕ ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά, να ολοκληρωθουν οι διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του Οργανισμού Μεσολαβησης Διαιτησίας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ

Λέγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι το ΚΚΕ διαλύει
  
 την οικονομία και επενδύει στη διάλυση, δείχνει ότι το 

θράσος του δεν έχει όρια. 

Η κυβέρνηση είναι αυτή που 

διαλύει τη ζωή του λαού και αυτό που φοβάται η ίδια και 

τα μονοπώλια που την στηρίζουν είναι οι λαϊκοί αγώνες

 κατά της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΝΔ.