Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του K.K.E για την απόφαση του Υπ. Δικαιοσύνης της Ουκρανίας να ζητήσει την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας

 
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προσχεδιασμένη απόφαση του Ουκρανού Υπουργού Δικαιοσύνης να ζητήσει την απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, με το πρόσχημα της «αντισυνταγματικής δράσης».
 
Η ενέργεια αυτή αποκαλύπτει τις πραγματικές διαθέσεις των πολιτικών δυνάμεων, που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Ουκρανίας, με τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, που επιδιώκουν να επιβάλλουν στη χώρα «σιγή νεκροταφείου», την ώρα που συνεχίζουν τις δολοφονικές επιδρομές τους στην Ανατολική Ουκρανία.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την υπουργική απόφαση σχετικά με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Σε ανακοίνωση για την υπουργική απόφαση σχετικά με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
 
«Με την υπουργική απόφαση για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ορισμένες περιοχές που τις χαρακτηρίζουν τουριστικές, η κυβέρνηση, παρά την εκφρασμένη αντίθεση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, προχωράει σε ένα ακόμα βήμα στην πορεία για την οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής παντού.