Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στο ΣΕΦ στην εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ.

 Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μέλη και φίλοι του Κόμματός μας,

Κνίτες και κνίτισσες,

Εργαζόμενοι της Αθήνας, του Πειραιά, της Αττικής, όλης της Ελλάδας,

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ μεταφέρουμε τον πιο θερμό συντροφικό επαναστατικό χαιρετισμό, αυτή τη μέρα τιμής και μνήμης, γιορτής και αγώνα του Κόμματός μας.

Δημοτικές εκλογές σήμερα στη Βενεζουέλα.Στέλεχος του ΚΚ Βενεζουέλας κατήγγειλε τα συνωμοτικά σχέδια που απεργάζονται κύκλοι της δεξιάς στη χώρα, για να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Δημοτικές εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή στη Βενεζουέλα, σε μια περίοδο που εντείνονται τα οικονομικά προβλήματα -ο πληθωρισμός καλπάζει με 50% κατατρώγοντας το λαϊκό εισόδημα- ενώ η αντιδραστική αντιπολίτευση και η ντόπια πλουτοκρατία προσπαθούν να προκαλέσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης. 

Την ίδια στιγμή μπαίνουν σε εφαρμογή οι αποφάσεις που πήρε η Βουλή της χώρας, να δώσει στον Πρόεδρο,Νικολάς Μαδούρο, τη δυνατότητα για ένα χρόνο να διοικεί με προεδρικά διατάγματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν η ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγαλέμποροι σε διάφορους κλάδους και τα φαινόμενα διαφθοράς που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό, παρά τα βήματα που έχουν γίνει με τη λεγόμενη «Μπολιβαριανή διαδικασία», η οποία εγκαινιάστηκε ήδη από το 1998 με την εκλογή του ιστορικού πια ηγέτη της χώρας Ούγκο Τσάβες.

Αντικομμουνιστικό μένος από φιλοδυτικούς διαδηλωτές στο Κίεβο.Έριξαν το άγαλμα του Λένιν που είναι και σύμβολο της πρόσδεσης της Ουκρανίας στο άρμα της Ρωσίας.

Θλιβεροί αντικομμουνιστές οι Ουκρανοί διαδηλωτές που είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Ουκρανοί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, οργισμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να επιδιώξει στενότερες οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, έπειτα από την υπαναχώρησή της στην υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, που ειδικά στην ουκρανική πρωτεύουσα συμβολίζει την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Ρωσίας .

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς που βρισκόταν επί τόπου είδε διαδηλωτές να διαλύουν με αξίνες το άγαλμα, αφού πρώτα το είχαν ρίξει στο έδαφος με σκοινιά καιο μεταλλικές μπάρες.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει : «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΝΕ ΤΟ ΦΑΪ…»

 Τα αφιερώνουμε - ολόψυχα - στους σπουδαιοφανείς που πουλούν «μούρη» περί «υπευθυνότητας» απέναντι στους άλλους που εξαναγκάζονται να ζήσουν με τα 500 ευρώ μισθό και με τα 360 ευρώ σύνταξη. 


Στους μπιστικούς τους που διαδίδουν τον «ρεαλισμό» των Μνημονίων. Στους «ευπατρίδες» των ντόπιων και ξένων «οίκων» που με αναίδεια καλοζωισμένης Αντουανέτας κηρύττουν στους πεινασμένους τον «ορθολογισμό» της «εγκράτειας».

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ : Αντιρατσιστικό Αριστείον Μαντέλα.Της Λιάνας Κανέλλη.

Αντιρατσιστικό Αριστείον Μαντέλα


 Εβενος. Ξύλο μαύρο, συμπαγές, βαρύ και λεπτής υφής. Εξελληνισμένο το όνομά του από το αιγυπτιακό hbny. Συνήθως του γένους διόσπυρος, αλλά το όνομα έβενος το φέρουν κι άλλα είδη μαύρου ξύλου. Η αρχαιότερη αναφορά του στον Ηρόδοτο. Οι ιδιότητές του απαντώνται και στα «Μετεωρολογικά» του Αριστοτέλη (384b,17). Στα μεσαιωνικά χρόνια κατά τον Κριαρά έχει αποκτήσει ήδη τη σημασία του στιλπνού μαύρου. Στη λογοτεχνία το επίθετο εβένινος κόσμησε τα ωραία στιλπνά μαλλιά... Στις τεχνολογικά εξελιγμένες μέρες μας οι νεότεροι το συναντούν και στα πολυμερή, αφού ένα εξ αυτών βουλκανιζαρισμένο μαύρο, γυαλιστερό και σκληρό πολυμερές υλικό, βαφτίστηκε εβονίτης...
Οχι, δεν μ' έπιασε, σύντροφοι, κάποια εγκυκλοπαιδική λαγνεία.

ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ. Του Γιώργου Δελαστίκ.

ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ.


 Βρισκόμαστε στις παραμονές πολύ μεγάλων γεγονότων στην Ευρώπη, γεγονότων που ίσως ανατρέψουν εκ βάθρων τη μεταπολεμική τάξη πραγμάτων αναφορικά με την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση την οποία ζει η Γηραιά Ήπειρος τα εξήντα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα μεγάλα αυτά γεγονότα θα ξεκινήσουν ανεξάρτητα από τη δράση της πάσης φύσεως Αριστεράς, αλλά το πόσο θα οξυνθούν οι αντιθέσεις και τι τελικό περιεχόμενο θα προσλάβουν οι λύσεις που θα δοθούν θα προσδιοριστεί σε μεγάλο βαθμό από το αν η παρέμβαση της Αριστεράς θα είναι καθοριστική, κατώτερη των περιστάσεων ή ανύπαρκτη.

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός - 153 «ΝΑΙ» 142 «ΟΧΙ» 1 «ΠΑΡΩΝ».

 Με 153 ναι, 142 όχι και 1 παρών σε σύνολο 296 βουλευτών υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014 στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.


Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν τον προϋπολογισμό οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜΑΡ. Παρών δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Κασαπίδης. Οι Υπόλοιποι ανεξάρτητοι βουλευτές καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση στη βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014: Αγώνας για άμεσες διεκδικήσεις με στόχο τη λαϊκή εξουσία.

 «Ο αγώνας για άμεσες διεκδικήσεις πρέπει να συγκεντρώνει δυνάμεις για την εργατική λαϊκή εξουσία», τόνισε στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση στη βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014.


Καυτηρίασε την αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θυμίζει την αντιπαράθεση των προηγούμενων χρόνων μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και σημείωσε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι ανάγκη να μιμείται το ΠΑΣΟΚ.