Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την απεργία των οδηγών φορτηγών

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για τη λεγόμενη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, στο όνομα του εκσυγχρονισμού κρύβει όπως σε όλα τα ζητήματα την αλήθεια και επιχειρεί να αποπροσανατολίσει το λαό.
Με τις ρυθμίσεις που επιβάλει θα οδηγήσει στη μονοπώληση και τη συγκέντρωση του μεταφορικού έργου σε λίγες μονοπωλιακές επιχειρήσεις και σε αδιέξοδο χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες.
Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους στη μεταφορά, που παρά την επίταξη και την επιστράτευση βρίσκονται στους δρόμους, να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Χωματερή Δήμου Πλωμαρίου, η παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων για την παράνομη λειτουργία των χωματερών στη Λέσβο συνεχίζεται

2 μήνες μετά την παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων προς την ΓΓ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης καθώς και τη μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε προς την Εισαγγελία Μυτιλήνης για την παράνομη λειτουργία της χωματερής του Δήμου Γέρας οι χωματερές του νησιού μας εξακολουθούν να είναι ανοικτές και να δέχονται τα σκουπίδια των δήμων καθημερινώς χωρίς μέριμνα για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας η 16η Ιουλίου 2010 ήταν μια σημαδιακή ημερομηνία για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην πατρίδα μας. Ήταν η τελευταία προθεσμία που είχαμε πάρει από την ΕΕ για το οριστικό κλείσιμο των χωματερών.

Επίθεση Κ.Κ.Ε και ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το πλαφόν στα καύσιμα


Βολές κατά της κυβέρνησης για την απόφασή της να άρει το πλαφόν στην τιμή των καυσίμων δύο μόλις μέρες μετά τον καθορισμό του εκτόξευσε το ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι η απόφαση αυτή αποκαλύπτει την κοροϊδία που η ίδια η κυβέρνηση έστησε από την πρώτη στιγμή.
Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με τον καθορισμό του πλαφόν έδωσε την ευκαιρία στα διυλιστήρια να αυξήσουν την τιμή πώλησης εν μια νυκτί και τώρα, μετά την άρση του η τιμή των καυσίμων στα πρατήρια έχει αυξηθεί για μια ακόμα φορά».
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η κυβέρνηση φροντίζει να επιβεβαιώσει κάθε στιγμή ότι μόνη έγνοια της είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων». 

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την άρση του πλαφόν στα καύσιμα εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Να καταδικάσουμε την πολιτική τους και με την ψήφο μας

Περιοδεία του Θανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στα ΕΛΠΕ
Ο Θανάσης Παφίλης κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους εργαζόμενους 
«Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κρίση δεν είναι προσωρινά. Το επόμενο διάστημα αναμένονται κι άλλα μέτρα που θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα και τους εργαζόμενους. Ηδη, ο υπουργός Οικονομικών προχθές μίλησε για μειώσεις του συντελεστή φορολογίας στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων από 24% σε 20% καθώς και πλήρη φοροαπαλλαγή για αρκετά χρόνια σε όσους επενδύουν στη χώρα μας. Κάθε εργαζόμενος έχει σχηματίσει άποψη από την ίδια του τη ζωή για το τι συμβαίνει με τα μέτρα της κυβέρνησης και την οικονομική κρίση. Ο λαός μπορεί και πρέπει να κάνει το βήμα ώστε να ανατρέψει αυτή την πολιτική με τον αγώνα και την ψήφο του. Να ενισχύσει το ΚΚΕ με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου».

Υποψηφιότητες ανανεωτικής - ριζοσπαστικής αριστεράς

Ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου", θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Τον Γιάννη Δημαρά υποστηρίζει και πάλι ο ΣΥΝ για τον Δήμο Πάτρας. Το Σάββατο στην ΚΠΕ θα επικυρώσει τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει στις περιφέρειες και σε πολλούς δήμους. Χθες, το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς" εξέλεξε επικεφαλής του ψηφοδελτίου τη Δέσποινα Σπανούλη.

Ανακοίνωση Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΝ για τις χθεσινές απολύσεις δυο εγκύων γυναικών από πολυεθνική αλυσίδα τροφίμων και ξενοδοχείο της Σάμου


Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του Συνασπισμού  εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, με αφορμή τις  χθεσινές απολύσεις δύο εγκύων γυναικών  από την πολυεθνική αλυσίδα τροφίμων Lidl στην Αθήνα και το ξενοδοχείο kokkari-Beach στη Σάμο. Ο κατάλογος των γυναικών που απολύονται ακόμη και όταν εγκυμονούν δεν έχει τελειωμό στο όνομα του κέρδους.

Αύριο αρχίζουν οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα.Ολόκληρο το πρόγραμμα στις σκηνές του Φεστιβάλ

Ανοίγει αύριο τις πύλες του
Αύριο αρχίζουν οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, που για πρώτη φορά φέτος φιλοξενούνται στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, οπότε και θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Νωρίτερα το Σάββατο, θα χαιρετίσει στο Φεστιβάλ ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης.
«Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, αυτό είναι το μήνυμα - κάλεσμα που θα εκπέμπει το Φεστιβάλ σε κάθε γωνιά του, με κάθε δραστηριότητά του.
Πλήθος συναυλιών, παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και άλλων εκδηλώσεων προγραμματίζονται για το τριήμερο στην κεντρική, στη λαϊκή, στις δυο θεατρικές σκηνές του Φεστιβάλ.
Πέμπτη 16 του Σεπτέμβρη
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:
9.30 Αφιέρωμα της ΚΝΕ στην Αντιφασιστική Νίκη, με την ορχήστρα της ΚΝΕ.
11.00 Αφιέρωμα «Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"».
Με τους: Λ. Μαχαιρίτσα, Μ. Πασχαλίδη, Π. Θαλασσινό, Δ. Τσακνή.
ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ:
9.30 Σπύρος Σαμοΐλης.
10.30 En Cardia.
11.30 Χάλκινα Κοζάνης.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ:
8.00 Θεατρική ομάδα Καματερού «Εκτός Σχεδίου», «Οι Κουραμπιέδες», του Γιώργου Χασάπογλου.

Παγκόσμια οικονομία: χειρότερα από ποτέ!


Του Χάρη Σαββίδη - ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το Σαββατοκύριακο που το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα βρέθηκε στο χείλος της αβύσσου. Η ημερομηνία χρεοκοπίας της Lehman Brothers (15/9/08) θα μείνει στην Ιστορία ως η ημέρα έναρξης της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δύο χρόνια μετά, η κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχοντας μεταδοθεί από τις αγορές και τις ΗΠΑ στην πραγματική οικονομία κάθε γωνιάς του πλανήτη. Αναλυτές, τραπεζίτες και στελέχη των κυβερνήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία επιμένουν ότι οι δυσκολότερες ημέρες ανήκουν στο παρελθόν και η έξοδος από την κρίση είναι κοντά. Στην πραγματικότητα, όμως, η κατάσταση είναι σήμερα χειρότερη από ποτέ.

36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, ΜΙΚΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ


ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ
Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη
8:00 μ.μ. Συζήτηση για τον Σοσιαλιστικό Ρεαλισμό και μικρό μουσικό αφιέρωμα σε σοβιετικούς συνθέτες από τα σύνολα μουσικής δωματίου της ΚΝΕ.
10:00 μ.μ. Σύλβια Καπερνάρου - Αφροδίτη Μάνου με Τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη
8:00 μ.μ. Ομάδα χορού της ΚΝΕ «Η γυναίκα και η καπιταλιστική κρίση»
8:30 μ.μ. Ομάδα χορού Soyuz «Τέλος Χρόνου»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ-ΑΓΩΝΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, από το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ-ΑΓΩΝΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ



Πάρε θέση στην Αντιμονοπωλιακή, αγωνιστική συσπείρωση και αλληλεγγύη, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς προϋποθέσεις!

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις υπηρεσίες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.
Στις νοσηλεύτριες και στους νοσηλευτές, στους γιατρούς, στους νέους επιστήμονες, στους διοικητικούς υπαλλήλους, στους εργαζόμενους με ελαστική σχέση εργασίας, στα ιδιωτικά συνεργεία, στους μετανάστες. Στους ασθενείς των λαϊκών οικογενειών.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ: Ανακοίνωση της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου για τις Περιφερειακές εκλογές

Η μάχη των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών σε αυτή τη συγκυρία έχει τεράστια σημασία για τις δυνάμεις της εργασίας και της νεολαίας. Αποτελεί μια κεντρική πολιτική μάχη ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές της επιλογές, ενάντια στο μνημόνιο και την εξειδίκευσή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον «Καλλικράτη». Αυτή τη μάχη οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς καλούνται να τη δώσουν σε ένα δύσκολο πεδίο διπλής διάσπασης. Από τη μια μεριά αναπτύσσεται ένα σχέδιο που δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να αποπολιτικοποιήσει τις εκλογές και στηρίζοντας ουσιαστικά το μνημόνιο. Από την άλλη ζούμε τη κορύφωση των διασπαστικών σχεδίων και των προσωπικών στρατηγικών που από καιρό ακολουθούν οι δυνάμεις του «Μετώπου».