Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

24ωρη απεργία στον ΟΣΕ

Με νέες κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και σύντομα αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη βουλή.

    Συγκεκριμένα, η Πανελλήνιο Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εξήγγειλε 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα σήμερα, γεγονός που σημαίνει ότι αύριο δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, εκτός ορισμένων, που εντάσσονται στα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.

Επίσκεψη Α.Τσίπρα στη Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη που παραμένει κλειστή

Το κουδούνι δεν χτύπησε σήμερα για τα παιδιά της Σχολής Τυφλών, καθώς τα μακροχρόνια οικονομικά προβλήματα κράτησαν κλειστές της πύλες του ιδρύματος. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της σχολής προχώρησε σε συμβολική κατάληψη της Σχολής, έχοντας ως συμπαραστάτες τους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αφού έχουν να πληρωθούν πάνω από 8 μήνες.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η σχολική χρονιά ξεκινάει με περισσότερες ελλείψεις από κάθε άλλη φορά.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ - ΔΕΘ: μαζική ήταν η πρώτη απάντηση


Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Πολύ μαζική ήταν η Ταξική Συγκέντρωση στην Καμάρα, που  οργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα και συλλογικότητες της αριστεράς. Ακολούθησε μαχητική πορεία πρός την είσοδο της ΔΕΘ. Αστυνομοκρατούμενη πόλη η Θεσσαλονίκη, με προκλητική παρουσία και συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές.
 
Οι εξελίξεις και τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τα νέα μέτρα που θα εμφανιστούν και το προχώρημα των λεγόμενων αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών» απαιτεί τη δράση για ένα δεύτερο γύρο εργατικών αγώνων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στη ΔΕΘ μιλώντας για «κοινωνικό πακέτο» και εννοεί νέες ενισχύσεις για τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη περιοδεία της στο 20ο Γυμνάσιο Περιστεριού

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς



«Η δια βίου μάθηση, αυτό το μεγάλο «ατού» της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι δια βίου υποβαθμισμένη και πανάκριβη γνώση».
Σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ


«Όσον αφορά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, πέρα από το σχόλιο του γραφείου Τύπου του Κόμματος, επέμενε πάρα πολύ στο ότι θα φέρει την αλλαγή χωρίς να τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτό σημαίνει: Γράφω τον κόσμο στα παλιά μου τα παπούτσια, τη δυσαρέσκειά του και την αγανάκτησή του».

ΠΑΚΙΣΤΑΝ : Αριστερή πρωτοβουλία ενάντια στην αποπληρωμή του χρέους

Η ΕΠΟΧΗ ,Δημήτρης Γκιβίσης


Ένα μήνα μετά τις πλημμύρες που έπληξαν το Πακιστάν, μπορεί να μειώνονται τα επίπεδα των υδάτων στα περισσότερα μέρη, αλλά η τεράστια έκταση της καταστροφής παραμένει. Οι κρατικές εκθέσεις μιλούν για 1.650 νεκρούς και 2.450 τραυματίες, ενώ 20.000.000 άνθρωποι παραμένουν άστεγοι και υποφέρουν από την έλλειψη τροφίμων, φάρμακων και καθαρού πόσιμου νερού.



Η απώλεια των γεωργικών εκτάσεων, του ζωικού κεφαλαίου και του συνόλου των καλλιεργειών, σημαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι θα πεινάσουν για τους επόμενους μήνες, ενώ θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να ξαναγίνουν κατάλληλες για καλλιέργεια οι γεωργικές εκτάσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η καλλιέργεια της επόμενης χρονιάς. Ωστόσο, αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι ο τρόπος με τον οποίο η φυσική καταστροφή αντανακλά το κοινωνικό πρόβλημα, αφού το 64% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων ανήκει στο 5% του πληθυσμού, ενώ στις πόλεις οι φτωχοί συνωστίζονται σε φτωχογειτονιές που κατέρρευσαν -σε αντίθεση με τα σπίτια των πλουσίων- δείγμα του οικονομικού απαρτχάιντ που επικρατεί στη χώρα.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας παρέστη σήμερα στον αγιασμό, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στο Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:


«Φέτος δυστυχώς το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει σε λιγότερα σχολειά, σε λιγότερα τμήματα και για λιγότερους εκπαιδευτικούς.


Με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, οδηγείται το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε χρεοκοπία. Αλλά μία κοινωνία με χρεοκοπημένο εκπαιδευτικό σύστημα είναι καταδικασμένη να βουλιάξει.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού 12/9/2010

Όλα όσα ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός περί «αυτονόητου», «πατριωτισμού», «αναγκαίων αλλαγών» αποτελούν μεγάλα ψέματα εφόσον τα ίδια βάρβαρα μέτρα που έχει λάβει κατά του λαού και τα νέα που θα πάρει εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και παντού έχουν το ίδιο αποτέλεσμα τραγικό τους λαούς ενώ δεν δίνουν καμία γιατρειά στον υπεργερασμένο καπιταλισμό.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του υποψήφιου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιφερειάρχη Αττικής Θ. Παφίλη για τη δημοσκόπηση της MRB


Αυτό που διέπραξε η MRB σε βάρος του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Θανάση Παφίλη, που στηρίζει το ΚΚΕ, είναι αθλιότητα.



Δίνει υποτίθεται ποσοστά, όταν με βάση καταγγελίες δεν περιλάμβανε το όνομά του στα ερωτηματολόγια. Είμαστε σίγουροι δεν πρόκειται περί λάθους. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε και η τελευταία φορά που αξιοποιούνται οι δημοσκοπήσεις κατά του ΚΚΕ.



Όπως και χθες και πολύ περισσότερο σήμερα, δεν θα πετύχουν τους σκοπούς τους.

Το πρόγραμμα της Αλ. Παπαρήγα στη ΔΕΘ

Το πρόγραμμα της Αλ. Παπαρήγα στη ΔΕΘ
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ. Το πρόγραμμα της επίσκεψής της είναι το ακόλουθο:
Τρίτη, 14 Σεπτέμβρη:
  • 5.30 μ.μ.: Συνάντηση με το ΔΣ των εργαζομένων της Σχολής Τυφλών.
  • 8 μ.μ.: Ομιλία σε εκδήλωση - συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ, στους «Κήπους του Πασά».

Έτοιμος ο δορυφόρος Τσανγκ-ε.Τέλη του έτους η δεύτερη κινεζική αποστολή στη Σελήνη.Το 2020 οι Κινέζοι σκοπεύουν να πατήσουν το φεγγάρι.


Oι Κινέζοι ετοιμάζουν μια μη επανδρωμένη αποστολή στην Σελήνη το 2017.Τρία χρόνια αργότερα ,η Κίνα θα είναι η δεύτερη χώρα που θα στείλει αστροναύτες στο Φεγγάρι ,μετά τις αποστολές Απόλλων των Η.Π.Α. Photo: CNSA

Η δεύτερη αποστολή της Κίνας που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη αναχωρεί στα τέλη του 2010, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο μηχανικός που επιβλέπει την προσπάθεια. Το εγχείρημα εντάσσεται στο σχέδιο της χώρας να γίνει διαστημική δύναμη συγκρίσιμη με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Οι προετοιμασίες του δορυφόρου Τσανκ-ε 2 «προχωρούν ομαλά» είπε στην Ημερησία της Κίνας ο Γου Γουεϊρέν, πρώτος μηχανικός της αποστολής.
Το σκάφος «υποβάλλεται σε ελέγχους πριν από την εκτόξευση -το σχέδιο είναι να πραγματοποιήσουμε μια δοκιμαστική πτήση στα τέλη του έτους» πρόσθεσε.
Ο προηγούμενος δορυφόρος Τσανγκ-ε (παίρνει το όνομα μιας κινεζικής θεότητας που πέταξε στο φεγγάρι) εκτοξεύτηκε το 2007 και μεταξύ άλλων χαρτογράφησε τη Σελήνη σε υψηλή ανάλυση.