Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ! ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.


Ο λαός ενωμένος θα νικήσει την τρομοκρατία, τον εκβιασμό και την επίθεση στα δικαιώματά του από την κυβέρνηση, την τρόικα, το αστικό πολιτικό κατεστημένο και τις δυνάμεις του κεφαλαίου.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!
 ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Οι συνεχόμενες, μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις δημιούργησαν σοβαρές ρωγμές στην κυβέρνηση και στο μέτωπο του μνημονίου. Ήταν αυτές που δρομολόγησαν, ουσιαστικά, τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, που οδηγούν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Οι τελευταίες ώρες της κυβέρνησης -Του Κώστα Χαρδαβέλλα.

Απρόβλεπτες και δραματικές διαγράφονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς μετά τη Μιλένα Αποστολάκη, ακούγεται έντονα ότι η Εύα Καϊλή και η Τόνια Αντωνίου θα υποβάλλουν εντός της ημέρας την παραίτησή τους στον Πρόεδρο της Βουλής.

Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση χάνει αυτομάτως την «δεδηλωμένη», καθώς θα της έχουν μείνει 150 βουλευτές και άρα δεν θα έχει την πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει ούτε καν τον Προϋπολογισμό.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα οργανώνει το ΚΚΕ την προσεχή Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, με ομιλήτρια την ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα οργανώνει το ΚΚΕ την προσεχή Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, με ομιλήτρια την ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕ του κόμματος, αναφέρεται ότι "το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της Αττικής σε συμπόρευση ώστε να παρέμβει ο ίδιος ο λαός πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Να αποτύχουν τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα που θέτουν η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η ΕΕ".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


O κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, κάτω από την ασφυκτική πίεση του λαϊκού ξεσηκωμού, μετά την περήφανη στάση του λαού μας στην επέτειο του ΟΧΙ, τελικά σύρεται σε κάλπες.
Απ΄ ότι φαίνεται και παρά τη θέλησή του, τελικά δεν θα είναι κάλπες δημοψηφίσματος, αλλά κάλπες εκλογών.
Ό,τι και νάναι, ένα είναι σίγουρο.

Δήλωση Κώστα Ήσυχου μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπευθύνου για την Εξωτ. Πολιτική και Άμυνα σχετικα με τη θετική απόφαση της γενικής συνέλευσης της UNESCO για την ένταξη της Παλαιστίνης σε αυτήν


Η ριζοσπαστική αριστερά χαιρετίζει την θετική ψήφο της UNESCO (107 υπέρ, 14 κατά, 52 λευκά), που εντάσσει την Παλαιστίνη ως πλήρες μέλος με όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή την απόφαση.
Θεωρούμε απαράδεκτη την θέση των ΗΠΑ και Ισραήλ, χώρες που πρωτοστάτησαν το όχι, να διακόψουν την χρηματοδότησή τους προς την UNESCO. Πρόκειται για εκβιαστική, τυχοδιωκτική και εκδικητική στάση, ασύμβατη με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.

Στάσεις εργασίας αύριο σε λεωφορεία και τρόλεϊ



Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα τα τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Με 152 βουλευτές το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Ανεξάρτητη η Μιλένα Αποστολάκη


Τη βαθύτατη διαφωνία της με την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εξέφρασε η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, δηλώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται.

Στην επιστολή της χρησιμοποιεί ιδιαίτερα αιχμηρές εκφράσεις για τις αποφάσεις του Γ.Παπανδρέου.


«Παραμένοντας συνεπής με τις αποψεις μου εκφράζω την κατηγορηματική διαφωνία μου με αυτήν την επιλογή της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - Μίκης Θεοδωράκης


Ο επιθανάτιος ρόγχος της Κυβέρνησης  σε συνδυασμό με την απροσμέτρητη μεγαλομανία και ανικανότητα των ηγετών της μας οδηγεί εδώ και δυόμιση χρόνια προς το απόλυτο χάος.

Παίζουν με τις αντοχές του λαού μας και χρησιμοποιούν τους θεσμούς αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Το νέο εύρημα του Δημοψηφίσματος είναι εντελώς υποκριτικό, αφού η Κυβέρνηση έχει πάρει ως τώρα άπειρες σοβαρότατες αποφάσεις και έχει υπογράψει συμφωνίες με τις οποίες έχει δεσμεύσει ασφυκτικά τον ελληνικό λαό και έχει υποθηκεύσει το μέλλον του, χωρίς ποτέ να τον ρωτήσει για τίποτα.

Εκβιάζουν τη συνενοχή του λαού...Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Γρηγοριάδης Κώστας
Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Τώρα ήρθε η ώρα να ...πούμε τη γνώμη μας. Ξαφνικά, θέλουν τον ελληνικό λαό στο «προσκήνιο», να «αναλάβει ευθύνες» και όποιες άλλες ... μπαρούφες βρουν να μας πούνε.
Πώς, με ...ένα δημοψήφισμα, που προφανώς έχουν σχεδιάσει καιρό, αλλιώς δεν εξηγείται η «πρεμούρα» του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο στα γρήγορα.
Μιλάμε για τον ίδιο ελληνικό λαό που του «πέρασαν» περίπου 6 μνημόνια χωρίς να συνυπολογίσουν καθόλου τη γνώμη του. Που τον έβαλαν στην «στρούγκα» της ΕΕ, χωρίς ποτέ να τον ρωτήσουν.
Τους εργαζόμενους, που τους έβγαλαν όλες τις απεργίες τους παράνομες, που τους κατασυκοφαντούν ως «τρομοκράτες» ή «τεμπέληδες» και που τους περιμένουν τα ΜΑΤ και οι παρακρατικοί σε κάθε γωνία, τώρα τους θέλουν ... «πρωταγωνιστές στις πολιτικές εξελίξεις».
Αυτούς που κατηγόρησαν ως «συνένοχους» για το ελληνικό δημόσιο χρέος («μαζί τα φάγαμε», αν θυμάστε) τώρα τους θέλουν «συνένοχους» στις πλέον αντιλαϊκές πολιτικές που αποφάσισαν στις Βρυξέλλες.

Η 28η Οκτωβρίου και ο βρώμικος ρόλος των τηλεοπτικών ΜΜΕ! -Σχόλιο από το Ξεκίνημα

Σχόλιο από το Ξεκίνημα 

Πλήρης και σκανδαλώδης διαστρέβλωση της αλήθειας ακολούθησε τα επεισόδια κατά την διάρκεια των παρελάσεων στις 28/10 από τα τηλεοπτικά κανάλια. Τα ΜΜΕ επιχείρησαν να παρουσιάσουν τις μαζικές διαμαρτυρίες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σαν επεισόδια που τα προκάλεσαν μικροομάδες οργανωμένες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα φυσικά, ακόμα και τα δικά τους τηλεοπτικά πλάνα, φανέρωναν μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα, αφού οι αντιδράσεις εναντίον των επισήμων ήταν πάνδημες και δεν περιορίζονταν φυσικά στους οπαδούς κάποιου κόμματος. Αυτό άλλωστε ήταν που τους τρόμαξε και περισσότερο.

Κάλεσμα της Γραμματείας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.



Προς όλα τα σχολεία, τα 15μελή και τα 5μελή,
Προς όλους τους μαθητές της Αθήνας,

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας. Η κυβέρνηση της φωτοτυπίας, της ημιμάθειας, της ανεργίας και της φτώχειας και όσοι θέλουν το λαό, εμάς και τις οικογένειές μας σύγχρονους δούλους για τα κέρδη των λίγων, ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!
Δεν ανεχόμαστε τους τσαμπουκάδες της υπουργού, διευθυντών, τις απειλές και τις τιμωρίες, την παρέμβαση της αστυνομίας και των εισαγγελέων!!! Θέλουν να μας διδάξουν την υποταγή.

Η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να προαναγγείλει δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής. Πρόκειται για μια εσωτερική εξέλιξη, λέει το υπουργείο Οικονομικών.



Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει εσωτερική εξέλιξη, την οποία δεν επιθυμεί να σχολιάσει, την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προαναγγείλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στο πλαίσιο του οποίου οι πολίτες θα κληθούν να εγκρίνουν τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής για το ελληνικό χρέος. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα σαφείς προσδοκίες. Σύμφωνα με αυτές, το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Επ` αυτού εργαζόμαστε εντατικά όλοι αυτή την περίοδο.

Κύριε Βενιζέλο: Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για τον λαό.Εσείς; Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης


Αναδημοσίευση από Το κουτί της Πανδώρας

Κύριε Βενιζέλο,
Σας έχω απευθύνει δημόσια, αρκετά ερωτήματα, τα οποία θέτουν σοβαρά θέματα για τον τρόπο που πολιτεύεστε. Δεν ήταν μια θεωρητική ανάλυση αλλά στοιχεία. Δεν μου απαντήσατε. Πίστευα πως ήταν η ενασχόλησή σας με την σωτηρία της χώρας που δεν σας επέτρεπε να απαντήσετε. Τελικώς δεν ισχύει. Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου.
Πριν προχωρήσω στα συγκλονιστικά που αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, σας θυμίζω και πάλι πως το να απαντήσετε είναι υποχρέωσή σας.

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναφορικά με την πρόταση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα .



Ας εγκαταληφθούν οι ψευδώνυμες επιλογές και ας προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Είναι η πιο έντιμη λύση έτσι όπως είναι η κατάσταση.
Το δημοψήφισμα είναι μια αρνητική πρωτοβουλία της κυβέρνησης διότι δεν παρατίθενται όλα τα ερωτήματα. Το ερώτημα ναι ή όχι στη δανειακή σύμβαση συναρτάται με όλα τα ζητήματα που είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα.