Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Επιχειρούμενη προβοκάτσια - φαρσοκωμωδία σε βάρος του «Ριζοσπάστη» - Άμεση απάντηση των εργαζομένων.

Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η νέα προβοκάτσια που επιχειρήθηκε σε βάρος του «Ριζοσπάστη» και βεβαίως του ΚΚΕ. 

Πρωταγωνιστές εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» του ΣΥΡΙΖΑ, και φυσικά δεκάδες, «ανώνυμα» και «ανεξάρτητα» , blogs που έσπευσαν να αναπαράγουν αμάσητη την προβοκάτσια.
Μόνο που αυτή τη φορά ήταν κακοστημένη και βγάζει μάτια. Στις 11 Φλεβάρη στο site του Σπύρου Καρατζαφέρη ανέβηκε κείμενο με τον τίτλο «Δείτε και τρίψτε τα μάτια σας-Τι διαφημίζει στην τελευταία του σελίδα ο Ριζοσπάστης;».

Ἡ μπαλάντα τοῦ κυρ-Μέντιου

Ἡ μπαλάντα τοῦ κυρ-Μέντιου

Στίχοι : Κώστας Βάρναλης

Τραγούδι: Νίκος Ξυλούρης

Ἡ μπαλάντα τοῦ κυρ-Μέντιου

Δὲ λυγᾶνε τὰ ξεράδια
καὶ πονᾶνε τὰ ρημάδια!
Κούτσα μία καὶ κούτσα δυὸ
τῆς ζωῆς τὸ ρημαδιό!


Μεροδούλι, ξενοδούλι!
Δέρναν οὗλοι: ἀφέντες, δοῦλοι,
οὗλοι: δοῦλοι, ἀφεντικὸ
καὶ μ᾿ ἀφήναν νηστικό.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας : Σχόλιο για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Σε σχόλιό του για τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει :

«Η κυβέρνηση, με επικοινωνιακά παιχνίδια, προσπαθεί να κρύψει από το λαό ότι η νέα συμφωνία, που διαπραγματεύεται με την ΕΕ και τους δανειστές, θα περιέχει το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου, ότι το υπόλοιπο θα αντικατασταθεί από άλλα αντιλαϊκά διαρθρωτικά μέτρα ''τύπου ΟΟΣΑ'' και ότι η αυστηρή επιτήρηση θα συνεχιστεί με άλλον τρόπο.

Τέλος της λιτότητας για ποιον; Άρθρο από τον σημερινό Ριζοσπάστη.

Τέλος της λιτότητας για ποιον;



 Είναι εδώ όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.

  «Με ευθύνη τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και των εταίρων μας, επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό ένα πρόγραμμα λιτότητας που γνωρίζαμε ότι με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει όχι σε μια παροδική ύφεση, αλλά σε μια μακροχρόνια βλάβη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας και σε μια πρωτοφανή συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, όπως και έγινε.

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ



Είναι προκλητική κι απαράδεκτη η απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του λαού μας για την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού αναγκαστικού δανείου στη χώρα μας, από τους επικεφαλής των 4 πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι).

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Οι λαοί να παλέψουν για να σταματήσει να είναι εμπόρευμα το φάρμακο και η Υγεία.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ



Η πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των κομμάτων που δηλώνουν υποταγή στους κανόνες της είναι αυτή που έχει μετατρέψει το φάρμακο και την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, απρόσιτο για το λαό, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την πρόσβαση στα φάρμακα στην ΕΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, αναφέροντας στην ομιλία του τα εξής:
"Η βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της Ε.Ε. και των κομμάτων της αποκαλύπτεται σε όλο το μέγεθός της, με τη μετατροπή σε εμπόρευμα ακόμα και της πιο ζωτικής ανθρώπινης ανάγκης για την υγεία και το φάρμακο. Ο λαός πληρώνει όλο και περισσότερα, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι τα στερούνται τελείως, ενώ μια χούφτα φαρμακευτικές εταιρίες λυμαίνονται κρατικούς προϋπολογισμούς, ασφαλιστικά ταμεία, εκατομμύρια ασθενείς, με ληστρικές τιμές.

Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμφωνία ειρήνευσης στη Νοτιοανατολική Ουκρανία.

Ανακοίνωση ΚΚΕ




Η συμφωνία ειρήνευσης για την Νοτιοανατολική Ουκρανία στην οποία κατέληξαν μετά από μαραθώνιες συνομιλίες οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, της Ουκρανίας Βίκτορ Ποροσένκο, της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ,  περιέχει το στοιχείο ενός προσωρινού συμβιβασμού μεταξύ των δυνάμεων που συγκρούστηκαν με αιματηρό τρόπο στην Ουκρανία το προηγούμενο διάστημα.