Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου - Αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς το ΚΚ Βενεζουέλας


Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σχέδιο, που αποκάλυψε το ΚΚ Βενεζουέλας, και που προβλέπει δολοφονίες στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και του λαϊκού κινήματος, μεταξύ των οποίων και του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας σ.  Όσκαρ Φιγκέρα, από ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος  του Κολομβιανού στρατού, που έχουν διεισδύσει στη χώρα.
Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις εξελίξεις στην Ονδούρα και την Αϊτή, την εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, την ενεργοποίηση του αμερικάνικου 4ου στόλου, τις αλλεπάλληλες προκλήσεις ενάντια σε Βενεζουέλα και Εκουαδόρ, που υπογραμμίζουν την ένταση της επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή και τον κεντρικό ρόλο του καθεστώτος της Κολομβίας στους σχεδιασμούς του.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με το Κομμουνιστικό Κόμμα και το λαϊκό κίνημα της Βενεζουέλας. Το δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και της διεθνιστικής αλληλεγγύης μπορεί να βάλει εμπόδια και να ακυρώσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά των λαών.




Partido Comunista de Venezuela


Έσπειρε ανέμους...



* Σόκαρε το διάγγελμα Παπανδρέου με τη σκληρότητα των μέτρων του ακόμη και στελέχη του κόμματός του
* ΑΔΕΔΥ: Καθοριστική η απεργία της 10ης Φεβρουαρίου
* Εκτεθειμένη η άφωνη ηγεσία της ΓΣΕΕ
* Αλ. Τσίπρας: Αυτά τα μέτρα τα στηρίζει μόνο η δεξιά
Αρμαγεδδών που ισοπεδώνει κοινωνικά δικαιώματα και υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών είναι κατ' ουσίαν το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού μετά τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά τις οποίες κέρδισε την -έστω υπό όρους- συναίνεση του Α. Σαμαρά και πιο ανοιχτά του Γ. Καρατζαφέρη. Ο πρωθυπουργός υιοθέτησε ακραίες προτάσεις, ενώ σήμερα η Κομισιόν αναμένεται να εγκρίνει με δικλίδες εφαρμογής το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο συμπληρώνεται κατ' ουσίαν με το χθεσινό διάγγελμα.
Οι εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου πάγωσαν ακόμη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης θα αποτελέσει καθοριστική απάντηση και προβλέπει ότι θα έρθουν κι άλλα σκληρότερα μέτρα. Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που με τις πλάτες της ΔΑΚΕ έχει καταδικάσει σε απραξία τη Συνομοσπονδία, αιφνιδιάστηκε καθώς ο πρωθυπουργός επεξέτεινε το πάγωμα των μισθών στις ΔΕΚΟ και προχώρησε στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
Ο Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί στα νεοφιλελεύθερα μέτρα και ότι συναίνεση μπορεί να υπάρξει μόνο από τη δεξιά.
Η επιλογή για τα σκληρά οικονομικά μέτρα αναπροσαρμόζει τις θεσμικές πρωτοβουλίες. Αυτές, όπως αποφασίστηκε χθες στο Μαξίμου, μετατέθηκαν για μετά το Πάσχα, ενώ "ξεχάστηκε" το μεταναστευτικό.


ΠΗΓΗ:ΑΥΓΗ

Επιτυχής εκτόξευση διαστημικού πυραύλου από το Ιράν

Το Ιράν εκτόξευσε με επιτυχία το νέο του, τρίτο κατά σειρά, διαστημικό πύραυλο Καβοσγκάρ-3 που φέρει "πειραματική κάψουλα", με την ευκαιρία της 31ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.



"Το Ιράν πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή του νέου διαστημικού πυραύλου Καβοσγκάρ-3 τοπικής κατασκευής που φέρει πειραματική κάψουλα", διευκρίνισε το αραβόφωνο δορυφορικό δίκτυο Αλ-Αλάμ της ιρανικής τηλεόρασης, επισημαίνοντας ότι η κάψουλα μεταφέρει "ζώντα ζώα".

Η τηλεόραση προέβαλε εικόνες από το εσωτερικό της "κάψουλας" αυτής, οι οποίες στάλθηκαν από το διάστημα. Μέσα στην κάψουλα υπάρχουν αρκετά ζώα, μεταξύ τους ένα ποντίκι, χελώνες και σκουλήκια. 

Η τηλεόραση προέβαλε επίσης εικόνες του δορυφόρου εν πτήσει, οι οποίες ελήφθησαν κατά τα φαινόμενα από την κάψουλα αυτή. Οι εικόνες έδειξαν το διαχωρισμό της κάψουλας από το δορυφόρο. 

Η προηγούμενη εκτόξευση πυραύλου τύπου Καβοσγκάρ είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2008.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2009 τέθηκε σε τροχιά ο πρώτος ιρανικός δορυφόρος που έχει ονομασία Ομίντ (Ελπίδα) από τον ιρανικής κατασκευής πύραυλο Σαφίρ 2, με την ευκαιρία της 30ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης. 


Πηγή:www.nooz.gr

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού:


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού:
Τα μέτρα που χθες αιφνιδιαστικά εξήγγειλε η κυβέρνηση, πάνε την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Διογκώνουν την ανεργία, διαλύουν το ασφαλιστικό, κάνουν αναδιανομή προς όφελος των πλουσίων, κερδίζουν μέρα με τη μέρα την υποστήριξη των πιο οπισθοδρομικών πολιτικών και οικονομικών κύκλων.
Ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε χθες τον κ. Σπράο και το «προσδόκιμο ζωής». Η κοινωνία, όμως, ζητά ποιότητα ζωής. Ζητά ζωή με αξιοπρέπεια και όχι επιβίωση.
Τα μέτρα εκτός από κοινωνικά άδικα είναι και αναποτελεσματικά. Δεν θα μειώσουν τα ελλείμματα.
Δεν θα μειώσουν τα χρέη.   
•    Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, είναι μέτρο που παρατείνει τη ζωή των ασφαλιστικών ταμείων μόνο για λίγους μήνες.
Η προτροπή για εκποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων επιστρέφεται στον κ. Παπακωνσταντίνου ως απαράδεκτη.
•    .Το πάγωμα μισθών και η περικοπή επιδομάτων στο δημόσιο είναι μέτρο απολύτως αναποτελεσματικό και άδικο. Στέλνει μήνυμα και στον ιδιωτικό τομέα για γενικευμένο πάγωμα μισθών. Στραγγαλίζει την ήδη πιεσμένη αγορά, η οποία ασφυκτιά.
•    Η μείωση του αριθμού και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, σε μια στιγμή που οι κοινωνικές υπηρεσίες βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, θα οδηγήσει στη περεταίρω  απαξίωση του δημόσιου τομέα και στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου.
Τις επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα θα εργαστεί για να οικοδομηθεί ένα ευρύ κίνημα αντίστασης.
Θα αγωνιστεί για να γίνει κτήμα του λαού και αίτημα διεκδίκησης το εναλλακτικό σχέδιο της αριστεράς για την έξοδο από τη κρίση.
Τώρα που τελείωσαν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και οι δραματοποιήσεις.
Τώρα που έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες και οι προεκλογικές υποσχέσεις εγκαταλείφθηκαν οριστικά,
Τώρα που η κυβέρνηση επέλεξε πια, να έχει προνομιακούς συμμάχους την Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, ήρθε η ώρα της κοινωνίας και  των εργαζόμενων.
Καλούμε
  • τους εργαζόμενους να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Να μπλοκάρουν τα μέτρα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Το σύνθημα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ να μπει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σπίτι, σε κάθε σχολή, στους δρόμους του δίκαιου αγώνα των αγροτών.
  • την ηγεσία του ΚΚΕ να κάνει το βήμα και να ενισχύσει ενωτικούς αποτελεσματικούς αγώνες με στόχο να μπλοκαριστούν τα μέτρα.
  • τον κόσμο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν αντέχουν αυτή την άγρια επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων να μπουν με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτό τον αγώνα.
  • τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε η απεργία τις 10ης Φλεβάρη να είναι σταθμός στον αγώνα για το μπλοκάρισμα των μέτρων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
  • Τέλος καλούμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις τις κοινωνίας, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, να βρεθούν στο πλευρό των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Δεν μας αξίζει μια Ελλάδα με ένα εκατομμύριο άνεργους και δύο ή τρία εκατομμύρια φτωχούς.
Αφού η κυβέρνηση δεν τολμά ή δε μπορεί να σηκώσει ανάστημα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να το κάνει ο ελληνικός λαός.
Ο ελληνικός λαός με τους αγώνες του να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες, να μπλοκάρει τα μέτρα ισοπέδωσης της κοινωνίας.

'Aθλια προπαγάνδα ΠΑ.ΣΟ.Κ


'Aθλια προπαγάνδα

H κυβέρνηση και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της καλούν μ' ένα στόμα τους εργαζόμενους και το λαό σε «εθνική συστράτευση» για να σωθεί δήθεν η χώρα από την επίθεση των «διεθνών οικονομικών οίκων» και να διατηρήσει την «εθνική ανεξαρτησία» της. Ζητάνε από τα θύματα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να πούνε «σφάξε αγά μου ν' αγιάσω», ανάγοντας αυτή τη στάση σε ύψιστο «πατριωτικό» καθήκον. Με το ίδιο εκβιαστικό επιχείρημα καταφέρονται και ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Επιτίθενται στο ΚΚΕ που πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, αντιπαλεύοντας όχι μόνο την κυβερνητική πολιτική, αλλά συνολικά τη στρατηγική και τον αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης που αυτή υπηρετεί.
H πρόκληση της κυβέρνησης και των κομμάτων που συναθροίζονται στο μαύρο αντεργατικό - αντιλαϊκό μπλοκ δεν έχει όρια. Τι θέλουν να πετύχουν; Προσπαθούν να πείσουν ότι σε συνθήκες καπιταλισμού η εκάστοτε κυβέρνηση υπηρετεί γενικά και αόριστα το «εθνικό συμφέρον» και όχι το συμφέρον της κυρίαρχης οικονομικά και πολιτικά τάξης, που δεν είναι άλλη από την αστική τάξη. Τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρήσεων, ντόπιων και ευρωενωσιακών, υπηρετεί η εκάστοτε κυβέρνηση του κεφαλαίου, είτε σε περίοδο κρίσης, είτε σε περίοδο οικονομικής ανάπτυξης. Γι' αυτό και την περίοδο που η καπιταλιστική οικονομία κατέγραφε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, καμιά από τις τότε κυβερνήσεις του δικομματισμού δεν κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό σε «εθνική συστράτευση» για να μοιραστούν τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Το ακριβώς αντίθετο συνέβαινε και τότε. Οχι βεβαίως ότι η διέξοδος είναι το μοίρασμα των υπερκερδών. Η διέξοδος είναι η κατάργησή τους με την κατάργηση της εκμετάλλευσης και των καπιταλιστών, με την κοινωνικοποίηση της ιδιοκτησίας τους. Αλλωστε, οι καπιταλιστές όχι μόνο δε μοιράζονται τα κέρδη αλλά απομυζούν ολοένα και περισσότερα.
Aκόμα παραπέρα. Η κυβέρνηση λέει πως η εθνική ανεξαρτησία κινδυνεύει από τις καπιταλιστικές αγορές και τις άλλες χώρες της ΕΕ. Μεγάλο ψέμα. Πρώτον, επειδή αυτό που κάνουν τα όργανα της ΕΕ σήμερα είναι να ζητούν την πλήρη εφαρμογή των όσων και οι ελληνικές κυβερνήσεις συνυπέγραψαν στο πλαίσιο της ευρωένωσης για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας. Η ΟΝΕ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, τα κριτήρια και οι «ποινές» σε περίπτωση αθέτησής τους έχουν φαρδιά - πλατιά τη σφραγίδα τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ. Μόνο που στο πλαίσιο της ανισόμετρης καπιταλιστικής ανάπτυξης η θέση της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα την καθιστά πιο ευάλωτη στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς, που είναι δεδομένοι στον καπιταλισμό.
Tι προκύπτει από τις εξελίξεις; Οτι ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετούν τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ δεν μπορεί παρά να γεννάει κρίσεις και τη διαρκή ανάγκη για νέα αντιλαϊκά μέτρα, ληστρικές για το λαό δοσοληψίες με τις διεθνείς καπιταλιστικές αγορές. Τα μέτρα που σήμερα παίρνονται στην Ελλάδα είναι προαποφασισμένα και κοινά για το σύνολο των καπιταλιστικών κρατών. Προβλέπονται από τις συνθήκες της ΕΕ που έχουν συνυπογράψει όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, ανάμεσά τους και οι ελληνικές. Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια. Ο δρόμος ανάπτυξης στον οποίο σέρνουν το λαό είναι σάπιος και αδηφάγος απέναντι στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, η ικανοποίηση των οποίων περνάει αναπόφευκτα μέσα από την ανατροπή της πολιτικής εξουσίας των μονοπωλίων, την οικοδόμηση μιας άλλης οικονομίας, λαϊκής, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας.

ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr-Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

To μέτωπο ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ έβγαλαν πρόεδρο πάλι τον Κάρολο Παπούλια.Παρών ψήφισαν Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Με 266 ψήφους (από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ) εξελέγη για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας. Την Παρασκευή 12 Μαρτίου θα γίνει η ορκωμοσία του ενώπιον της Βουλής. «Για να ξεπεράσουμε την κρίση χρειάζεται επιστράτευση όλων των δυνάμεων» δήλωσε στο προεδρείο της Βουλής που τον επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.



Ο κ.Κάρολος Παπούλιας ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και τόνισε στις δηλώσεις του ότι για να ξεπεραστεί η κρίση "χρειάζεται βελτίωση των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας, για ένα δίκαιο, ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος".
"Μόνο αυτό μπορεί να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση" είπε ο κ.Παπούλιας, προσθέτοντας ότι "έχουμε όλοι μας καθήκον να στρατευθούμε για μια ιστορική μετάβαση. Και στην αντιπέρα όχθη να βρεθούμε όλοι μαζί ενωμένοι" .
"Σε αυτή τη προσπάθεια στρατεύομαι μαζί σας" υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοινώνοντας στον κ.Παπούλια το αποτέλεσμα της ψηφορίας, δήλωσε πως η εκλογή του γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, "την ώρα που διάφοροι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα απαισιοδοξίας".
"Με συντεταγμένη προσπάθεια και μεθοδικότητα θα ξεπεράσουμε την κρίση" είπε ο κ.Πετσάλνικος, εξαίροντας ταυτόχρονα το πολιτικό ήθος του κ.Κάρολου Παπούλια.
"Σας τιμούμε για τις εξαιρετικές πολιτικές αρετές σας και το υψηλό σας πολιτικό ήθος. Λιτός και πάντα προσιτός στους πολίτες διατρέξατε τη χώρα...με σεβασμό στο πολίτη και τους θεσμούς αγωνιστήκατε στο πλαίσιο του νόμου και του Συντάγματος για το καλό της πατρίδας".
Παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία ήταν 298 βουλευτές, ενώ "παρών" ψήφισαν 32 (του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ).
Σημειώνεται ότι ο κ. Κ. Παπούλιας είναι ο τρίτος Πρόεδρος, μετά τους Κ.Καραμανλή και Κ.Στεφανόπουλο, που ανανεώνει τη θητεία του.
ΠΗΓΗ:www.enet.gr

K.K.E:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού 2/2/2010


Ο λαός να μην πέσει στη φάκα που στήνει η κυβέρνηση με δόλωμα τη φορολόγηση των άπιαστων οφ σορ εταιριών και κάποιων φυσικών προσώπων, για να πάρει σαρωτικά μέτρα κατά των εργαζομένων και να ενισχύσει την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Η νέα αντιλαϊκή θύελλα για την οποία μιλούσε το ΚΚΕ προεκλογικά, ήρθε, θα συνεχιστεί πιο άγρια και δεν θα έχει τελειωμό. Το επιβεβαιώνει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η άγρια φορολογία, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, το πάγωμα ακόμα και των ελάχιστων προσλήψεων.
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεσηκωθούν, να οργανώσουν την πάλη τους για τα δικαιώματά τους, για να αποτρέψουν την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, της κυβέρνησης  και των άλλων αστικών κομμάτων.

1,6 τρισ. δολάρια το έλλειμμα των Η.Π.Α.Ο Ομπάμα δεν έχει λεφτά για επιστροφή των Η.Π.Α στη Σελήνη, αλλά ζητάει επιπλέον χρήμα για τους πολέμους σε Ιράκ-Αφγανιστάν.

"obama_budget_44Μαύρη τρύπα" 1,6 τρισ. δολαρίων -το μεγαλύτερο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών- εμφανίζει το έλλειμμα της χώρας, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε τη Δευτέρα στο Κογκρέσο η κυβέρνηση Ομπάμα. Ο σχεδιασμός προβλέπει "πάγωμα" εκατοντάδων μεγάλων έργων, ανάμεσά τους της ακύρωση του πολυδιαφημισμένου προγράμματος της NASA για επιστροφή στη σελήνη την επόμενη δεκαετία. Ο Μπαράκ Ομπάμα δίνει 100 δισεκατομμύρια για τη μείωση της ανεργίας, αλλά δεν μειώνει στο ελάχιστο τις πολεμικές δαπάνες, αντιθέτως ζητάει πρόσθετη χρηματοδότηση 33 δισ. για το Ιράκ και το Αφγανιστάν.


Πηγή:ΕΡΤ

Συνεχίζεται ο αγώνας των αγροτών με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα


Έληξε… άδοξα και η νέα συνάντηση της Κατερίνας Μπατζελή με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αφού δεν βρέθηκαν οι πολυπόθητες… λύσεις.
«Μπαλώματα και πρόσκαιρες επιδοματικές πολιτικές που μάλιστα μας αφήνουν και έκθετους στην ΕΕ δεν πρόκειται να μεταχειριστούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παράταση στο αδιέξοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Από την πλευρά τους, οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και κρατούν αποκλεισμένα τα τελωνεία και τους οδικούς κόμβους στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία παρά τις παρακλήσεις και τις έντονότερες αντιδράσεις.
Νωρίτερα, οι αγρότες που μετέχουν στο μπλόκο του Προμαχώνα αποφάσισαν τη διακοπή της κυκλοφορίας και των ΙΧ επιβατικών οχημάτων και λεωφορείων από και προς τη Βουλγαρία, ενώ ο συνοριακός σταθμός παραμένει κλειστός για τα φορτηγά από το απόγευμα της Κυριακής.
Κλειστή παραμένει και η παλιά εθνική οδός Σερρών - Καβάλας στη γέφυρα του Στρυμόνα, δίπλα στο ''Λιοντάρι της Αμφίπολης'', αν και σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες θα ανοίξουν το συγκεκριμένο μπλόκο, αργά το απόγευμα. Την ίδια ώρα, κλειστή είναι και η Εγνατία οδός στα Κερδύλλια ενώ τρακτέρ εμποδίζουν και στον κόμβο του Στρυμονικού. Ακόμη, στη Θεσσαλία, οι αγρότες κρατούν κλειστούς τους κόμβους Νίκαιας και Μικροθηβών, ενώ κλειστός είναι και ο παρακαμπτήριος δρόμος Λάρισας - Αγιάς. 

Οι αγρότες κρατούν κλειστές και τις παρακαμπτήριες οδούς που οδηγούν στην Αθήνα και τη Λαμία ενώ κλειστή παραμένει και η εθνική Πατρών-Πύργου.

Οι κινητοποιήσεις δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό, αφού σε νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι αγρότες στην Πελοπόννησο, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥ, την Τετάρτη θα κλείσουν την εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας στο ύψος της Νέδας Μεσσηνίας, ενώ την Πέμπτη προγραμματίζουν αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Κορίνθου, στο ύψος του κόμβου της Στέρνας.

Τέλος, πέραν της δυσανασχέτησης της κυβέρνησης, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών κατέθεσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αφού όπως υποστηρίζουν υπάρχουν ξενοδοχεία που λειτουργούν αποκλειστικά τη χειμερινή περίοδο και είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να δουλέψουν.


ΠΗΓΗ:www.topontiki.gr