Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δημoσκόπηση της Alco στη Β’ Αθηνών για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR.Πρώτη η Ν.Δ με 18,5 %.Στην δεύτερη θέση το Κ.Κ.Ε με 13 % .Τρίτη η ΔΗ.ΑΡΙ. με 11,5 %.Στην τέταρτη θέση το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 11 %.Ακολουθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 10 %.

Δημoσκόπηση της Alco στη Β’ Αθηνών 
http://erodotos.wordpress.com/2012/01/31/dimoskopisi-b-athinas-alco/

Τα πάνω κάτω στις πολιτικές εξελίξεις το γκάλοπ της ALCO για το STAR, το οποίο δείχνει το ΠΑΣΟΚ σε ιστορικά χαμηλά στη Β Αθήνας, μεγάλο ποσοστό να μην εμπιστεύεται το σύνολο του πολιτικού συστήματος και την Δημοκρατική Αριστερά να καταγράφει υψηλά ποσοστά, με διαρροές και από τα δύο κόμματα της δικομματικής διακυβέρνησης.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 25 έως τις 31 Ιανουαρίου και δείχνει ανατροπές και εκπλήξεις στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, η οποία παραδοσιακά εκλέγει  κυβέρνηση, καθώς στις εκλογές του 2009 έδωσε 42 έδρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ είναι τέταρτο κόμμα με ποσοστό 8%, το οποίο είναι ιστορικό χαμηλό, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι στις εκλογές του 2009 στην ίδια περιφέρεια συγκέντρωνε 40%.

KKE-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις νέες αυξήσεις στα διόδια


Η συγκυβέρνηση είναι θρασύτατη και προκλητική. Την ώρα που σχεδιάζει νέα σφαγή μισθών, που εξοντώνει με τα χαράτσια και απειλεί με διακοπές ρεύματος τα λαϊκά νοικοκυριά, αυξάνει τις τιμές - ληστεία των διοδίων. Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλα τα διόδια.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ :Ενάντια στην ταξική συνεργασία.


Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας



Έντονη είναι η αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας στην πρόσφατη συμφωνία (25/1), στα πλαίσια του «κοινωνικού διαλόγου» ανάμεσα στις συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικάτων «CCOO» (εργατικές επιτροπές) και «UGT» (Γενική Ενωση Εργατών) με την εργοδοσία για ...αύξηση 0,5% στους μισθούς ως το 2014, ενώ την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός αγγίζει ήδη το 2%.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΛΙ μιλά για μια συμφωνία που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εργατική τάξη και πως «δεν υπάρχει τρόπος διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος της εργατικής τάξης παρά μόνο στέλνοντας την καπιταλιστική εκμετάλλευση στον κάλαθο της ιστορίας και πως η μόνη λύση είναι η οργάνωση και ο αγώνας της εργατικής τάξης με προοπτική το Σοσιαλισμό».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας και τα νέα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας



Δεν υπάρχει  πάτος για την κυβέρνηση του μνημονίου. Τα νέα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας ισοπεδώνουν τους μισθούς χιλιάδων εργαζομένων, που βλέπουν κάθε μήνα τα εισοδήματά τους να μειώνονται, μέχρι να καταντήσουν ένα απλό χαρτζιλίκι ή μέχρι να βρεθούν στην ανεργία. Σαν να μην έφτανε αυτό,  η κυβέρνηση σχεδιάζει από κοινού με τρόικα και ΣΕΒ νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και απολύσεις. Τα κόμματα της κυβέρνησης Παπαδήμου όχι μόνο αποφασίζουν και υλοποιούν την πιο αντιδραστική και αντεργατική πολιτική, που μετατρέπει τους μισθωτούς σε έρμαια της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, εκτοξεύει την ανεργία και την ύφεση και ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο όλων των εργαζομένων, αλλά  προσπαθούν ταυτόχρονα να εμφανιστούν ως  οι σκληροί διαπραγματευτές απέναντι στην τρόικα, στον αγώνα τους για τη "σωτηρία" της χώρας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το τι διαπραγματεύεται στη σύνοδο της ΕΕ η κυβέρνηση.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Αυτό που διαπραγματεύεται ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης είναι τι θα εισπράξει η ελληνική πλουτοκρατία και τι οι σύμμαχοί της από τη μόνιμη χρεοκοπία που μαζί επιβάλλουν στο λαό. Μέσα στην ΕΕ της κρίσης, των αντιθέσεων, όπου σφαγιάζονται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων υπέρ της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, ο λαός δεν έχει καμιά ελπίδα να σωθεί.

Η πρόταση για την ανακήρυξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου ως στοιχείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


Οικολόγοι Πράσινοι

Ήρθε στην επικαιρότητα ξανά αυτές τις μέρες η πρόταση για την ανακήρυξη της Ιστορικής Γέφυρας του Γοργοποτάμου ως στοιχείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Κάνουμε μια γενικότερη αναφορά και αναδρομή στην υπόθεση και τη διαδικασία ανακήρυξης, επισημαίνοντας κάποια χαρακτηριστικά της:
Η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως γεγονός και πράξη αντίστασης, που συνέβαλε τα μέγιστα στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς, το μεγαλύτερο σαμποτάζ σε όλη τη σκλαβωμένη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Πολέμου. Καθυστέρησε τους Γερμανούς να μεταφέρουν εφόδια στο εκστρατευτικό τους σώμα, το οποίο πίεζε τους Συμμάχους στη βόρεια Αφρική, και έδωσε κουράγιο στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, σε μία κρίσιμη φάση του συμμαχικού αγώνα προκαλώντας το θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης.

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη συνάντηση του υφυπουργού και των δυο Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα.

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη

Κάθε μέρα που περνά αποκαλύπτεται όλο και πιο καθαρά το κοινό σχέδιο τρόικας – κυβέρνησης – ΣΕΒ για το σάρωμα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών σχέσεων.
Η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά με τον κατώτερο εγγυημένο και τον 13ο και 14ο μισθό για να περάσει ευκολότερα και μάλιστα να παρουσιάσει ως «νίκη» της τα προσυμφωνημένα με την τρόικα και τον ΣΕΒ μέτρα παγώματος των μισθών και των ωριμάνσεων για 3 χρόνια, ισοπέδωσης των επικουρικών συντάξεων και μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-Προς τα Αριστερά ή προς τα Δεξιά;

Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης
 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WWW.TOPONTIKI.GR



Τι ακριβώς συμβαίνει στη Δημοκρατική Αριστερά; Μέσα σε τρεις μήνες – ουσιαστικά από τότε που ξεκίνησαν και οι ανοδικές τάσεις στο χρηματιστήριο των δημοσκοπήσεων - δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά στην πολιτική τακτική που ακολουθείται.

O κόσμος καίγεται και η Δημοκρατική Αριστερά δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πως η μονότονα επαναλαμβανόμενη ρητορεία για «την προοπτική συμμετοχής σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό» είναι άστοχη.

Δεν αφορά ούτε τους λίγους – ελάχιστους πολιτευτές της «πράσινης παράταξης» που συνομολογούν πλέον πως το κόμμα τους δύσκολα θα φτάσει στρατευμένα και ενωτικά στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Μήπως, όμως, [θεωρούν πως] αφορά τον κόσμο που αποχωρεί «τίμια» από το ΠΑΣΟΚ; Έναν κόσμο που φεύγει θυμωμένος από τις εξαντλητικές μνημονιακές επιλογές;

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»- Νέο πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεων

Νέα κινητοποίηση σήμερα στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά και την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας
Με νέο πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεων και μοιράζοντας αποφασιστικά κάλεσμα πανεργατικού ξεσηκωμού και συντονισμού στους εργάτες από τον κλάδο του Μετάλλου (και όχι μόνο) συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, ενώ ο σκληρός τους αγώνας κλείνει σήμερα 93 ημέρες απεργίας. Πολύτιμο εφόδιο για την ενίσχυση των απεργών που δίνουν αποτελεί η έμπρακτη αλληλεγγύη, προκειμένου να δυναμώσει ένας αγώνας που αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη.
Την περασμένη Κυριακή το Διοικητικό Συμβούλιο του εργοστασιακού σωματείου αποφάσισε ομόφωνα σειρά δράσεων και συγκεκριμένα:

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής:Ανακοινωση για τη γερμανική πρόταση για Επίτροπο στην Ελλάδα.


Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Ούτε ο Σόλωνας. Ούτε ο Τζέφερσον. Ούτε ο Ρουσό. Ούτε ο Γκάντι. Όλος ο πολιτισμός συντρίβεται».
«Οι πλατείες και οι δρόμοι μας περιμένουν. Χωρίς αργοπορία. Μέχρι τη νίκη. Όποιο κι αν είναι το τίμημά της».
 «Μόνο στις εποχές της οθωμανικής κατάκτησης, της ήττας του 1897, της μικρασιατικής καταστροφής, της ναζιστικής κατοχής και της ήττας στον εμφύλιο από τα αμερικάνικα όπλα έχει ζήσει η Ελλάδα τέτοιες στιγμές εξευτελισμού, προσβολής, υποτίμησης και κατάλυσης της κυριαρχίας της.