Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Τη Δευτέρα όλοι με το ΚΚΕ στο Σύνταγμα.Μεγάλη συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ., με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα


Τη Δευτέρα στο Σύνταγμα, στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ, στις 7.30 μ.μ. με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, να δοθεί ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση των βάρβαρων μέτρων, που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση. Οι εργατοϋπάλληλοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να διατρανώσουν: Καμία ανοχή, καμία υποταγή στην πορεία πτώχευσης του λαού που οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Με αυτό το κάλεσμα, οι Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ οργώνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή τους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, απευθύνοντας το αγωνιστικό προσκλητήριο σε κάθε εργατοϋπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, γυναίκα, μετανάστη και αγρότη της Αττικής.

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στο λαό της Σουαζιλάνδης


O βασιλιάς Μσουάτι Γ' με μία από τις 14 (!!!) συζύγους του !


Την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους της Σουαζιλάνδης, που διαδηλώνουν ενάντια στη δικτατορική μοναρχία εκφράζει σε μήνυμά της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ:

«Αγαπητοί σύντροφοι,
Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό κίνημα της Ελλάδας, καταδικάζει τη βίαιη επίθεση της κυβέρνησης της Σουαζιλάνδης κατά των εργαζομένων που διαδηλώνουν.
Είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι η Σουαζιλάνδη είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, που καταπιέζεται εδώ και δεκαετίες από τον δικτάτορα μονάρχη Μσουάτι Γ'.

Η πτώχευση της χώρας είναι δρομολογημένη, αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.



Η πτώχευση της χώρας είναι δρομολογημένη, αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντας «κοροϊδία» τον ισχυρισμό ότι υπάρχει φιλολαϊκή αναδιάρθρωση του χρέους.
Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι ο λαός ζει ήδη τη χρεοκοπία, με τη βίαιη, όπως είπε, υποτίμηση της εργατικής δύναμης, με τα βάρβαρα μέτρα στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στη φορολογία, στην παιδεία και την υγεία, αλλά και «με τα ακόμα χειρότερα, που φέρνουν».

Συνέντευξη Δ. Παπαδημούλη στον ρ/σ Flash (κ.Παράς)


Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ Flash (κ.Παράς) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για την διαμάχη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και το επεισόδιο στους Αγ. Αναργύρους
Το τελευταίο διάστημα είναι γεγονός ότι συστηματικά με πολύ άδικο τρόπο και στηριγμένο σε πολλά ψέματα, ένα μεγάλο μέρος της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σπηλώσει με τερατολογίες, με ψεύδη, με αναπόδεικτες κατηγορίες το κόμμα μου το Συνασπισμό και την πολιτική μας συμμαχία. Ο λόγος κατά τη γνώμη είναι απλός: φοβούνται τη διαμόρφωση αριστερά του ΠΑΣΟΚ, ενός ευρύτερου ενωτικού πόλου και επειδή παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και επειδή αυξάνεται η φθορά της κυβέρνησης και πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την πολύ κακή του αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική  έχουμε στοχοποιηθεί.

Σχόλιο του KΚΕ για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο 15/4/2011



Η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Επαναλαμβάνει τις χιλιοειπωμένες γενικολογίες, για να συγκαλύψει την ανείπωτη τραγωδία που φέρνει για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων  με καταιγίδα νέων βάρβαρων μέτρων και με σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Καμιά ολιγωρία.
Ο λαός να μην περιμένει τις λεπτομερειακές ανακοινώσεις. Λαϊκή αφύπνιση, οργάνωση, συμπόρευση με το ΚΚΕ.

KOYBA 50 χρόνια από την ανακήρυξη του σοσιαλιστικού χαρακτήρα της Επανάστασης.




Fernando Garcia - Oscar Sola
O Φιντέλ Κάστρο ανακηρύσσει το σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Επανάστασης στις 16/4/1961

Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση διεξάγεται σήμερα στην Κούβα για την 50ή επέτειο της ανακήρυξης από τον Φιντέλ Κάστρο του σοσιαλιστικού χαρακτήρα της Επανάστασης και της συντριπτικής ήττας των Αμερικανών μισθοφόρων στον Κόλπο των Χοίρων. Δεκάδες χιλιάδες παιδιά, νέοι και βετεράνοι θα αναπαραστήσουν τα ιστορικά γεγονότα στην Πλατεία της Επανάστασης, αναδεικνύοντας πως η νέα γενιά της Κούβας θα συνεχίσει την Επανάσταση.
Στις 16 Απρίλη 1961 ο Φιντέλ Κάστρο ανακήρυξε για πρώτη φορά το σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Κουβανικής Επανάστασης. Η ανακήρυξη έγινε μόλις 24 ώρες μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ να πλήξει και να καταστρέψει τόσο την κουβανική αεροπορία, όσο και στρατηγικά σημεία του Λαϊκού Στρατού.

Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – Τοπική Πρωτοβουλία Χίου : Δια πυρός και Σιδήρου…ντας-



Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η οικολογική και ανθρωποκτόνα καταστροφή που επιχειρούν και συντελλείται αυτές τις μέρες στο ΒΔ. Τμήμα της Χίου με ευθύνη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, οι οποίες έχουν επίσημα ενημερωθεί σχετικά και από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κάτι που καθιστά και δύσκολο το να μας πουλήσουν το γνωστό παραμύθι ότι δεν γνώριζαν, όπως συνέβη στις ασκήσεις καταστολής πλήθους στο Κιλκίς. Ο λόγος για τις στρατιωτικές ασκήσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στο κομμάτι της Χίου, που από ότι φαίνεται τον τελευταίο καιρό έχει μπει ευρύτερα στο στόχαστρο της περιβαλλοντικής επίθεσης – επίθεσης στην ζωή των κατοίκων.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε:Σήμερα και αύριο το Συνέδριο για τον Κώστα Βάρναλη


Το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις
Αρχίζει σήμερα στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό, το διήμερο συνέδριο, αφιερωμένο στον Κώστα Βάρναλη με τον τίτλο: «Κ. Βάρναλης, φως που πάντα καίει», που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ. Στόχος του συνεδρίου, που είναι μια συνέχεια του προηγούμενου συνεδρίου για τον Γιάννη Ρίτσο, είναι η ουσιαστική προσέγγιση και κατανόηση της πρωτοπόρας τέχνης της εποχής μας, αναζητώντας το φως στην τέχνη - «ξυπνητήρι» της λαϊκής συνείδησης, όπως γράφει και ο Βάρναλης.
Ο Κ. Βάρναλης, στρατευμένος στα κομμουνιστικά ιδανικά ποιητής, ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε στη χώρα μας την επαναστατική ποίηση και αισθητική της εποχής μας, της εποχής των σοσιαλιστικών επαναστάσεων.

Αθωώνουν του κλέφτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. "Φροντίδα για τον Μαντέλη" , άρθρο της Αυγής.


Κάρης Κ. -Αυγή



Αναμένοντας τα νέα κυβερνητικά μέτρα αξίζει να σχολιάσουμε την καταδίκη του τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη. Ξέρουμε πια ότι δύο χρόνια ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, απόκρυψη δηλαδή του χρηματισμού της “εκλογικής χορηγίας” -όπως ο ίδιος αναγνώρισε- σημαίνει ποινή με αναστολή, δηλαδή εκτός φυλακής. Με τη μέθοδο της συγχώνευσης, τα 6 χρόνια φυλακή (3 για το 2006 και 3 για το 2007) έμειναν τελικά μόνον τρία, για να μπορέσει να πάρει αναστολή!
Δεν είναι ότι θα χαιρόμασταν με έναν ακόμη φυλακισμένο. Πάει πολύ όμως ο κ. Μαντέλης να πληρώσει το πρόστιμο και να μην έχει άλλη σημαντική επίπτωση. Ήταν τόσο δύσκολο να υποχρεωθεί να προσφέρει κοινωνικό έργο αντί της (μη) φυλάκισης; Σε κοινωνικές οργανώσεις, σε φυλακές... Κάπου, κάτι.

Ο αγώνας του λαού της Κερατέας δεν συκοφαντείται, δεν προβοκάρεται, δεν τρομοκρατείται!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15/4/2011
Ο αγώνας του λαού της Κερατέας δεν συκοφαντείται, δεν προβοκάρεται, δεν τρομοκρατείται!
Τη στιγμή που η κυβέρνηση σκληραίνει επικίνδυνα τη στάση της απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας, εξαπολύοντας ξανά, την Πέμπτη 14/4, ένα πρωτοφανές και «στρατιωτικού τύπου», όργιο κρατικής τρομοκρατίας, με επιθέσεις δεκάδων διμοιριών ΜΑΤ, τραυματισμούς κατοίκων και αέναη χρήση χημικών μέσα στην πόλη, τη στιγμή που ο λαός μας, απ’ τη μια άκρη της χώρας, ως την άλλη, προσδοκά κι ελπίζει στη νίκη του σκληρού και δίκαιου αυτού αγώνα, άγνωστοι επιτέθηκαν ξημερώματα Παρασκευής, με βόμβες μολότοφ, στο σπίτι ζεύγους αστυνομικών, στην Κερατέα. Τέτοιου τύπου ενέργειες, ύποπτες και ξένες με τον μεγαλειώδη αγώνα των κατοίκων, ή με χαρακτηριστικά «ατομικής αντεκδίκησης», σε μια φάση μάλιστα όπου, ο αγώνας αυτός, έχει δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση κι έχει «ζορίσει» ακόμα και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, έρχονται σε αντίθεση με το απλωμά του, τη μαζική στήριξή του, τη δυνατότητα νίκης του. Δίνουν, ταυτόχρονα, στην κυβέρνηση την αφορμή να συκοφαντήσει και να επιτεθεί με μεγαλύτερη μανία, απέναντι στο μαζικό και ακηδεμόνευτο αυτό αγώνα, που συνεχίζεται επι 4 μήνες, με στόχο να τον τσακίσει, μπροστά μάλιστα και στο άνοιγμα των νέων εστιών αντίστασης, απέναντι στα νέα μέτρα που θα προωθήσει. Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα, και σε ένα μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο υποστήριξης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αυτό αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, στους δρόμους της Αθήνας.

Οι αντιδράσεις οργής και η δημοκρατία της ανεξέλεγκτης επίθεσης στο λαό

Οι επιθέσεις, τα γιούχα, οι συγκεντρώσεις κατά του αστικού πολιτικού προσωπικού δίνουν την αφορμή στο ΠΑΣΟΚ να ξεδιπλώσει όλη του την αντιδραστική επιχειρηματολογία ενάντια σε κάθε φωνή που τολμά να ψελλίσει κάτι διαφορετικό από την κυρίαρχη πολιτική.
Προφανώς το θέμα δεν είναι να υπερασπιστεί κανείς τα γιαουρτώματα και τα κραξίματα ως μέσο πάλης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Το θέμα είναι ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι προηγούμενες από αυτήν, έχει φτάσει το λαό στα όριά του κι έχει κάνει την αγανάκτηση και την οργή του να ξεχειλίσουν. Αυτή η αγανάκτηση είναι η αιτία αυτών των εκδηλώσεων σε διάφορους πρώην και νυν κυβερνητικούς παράγοντες από τον κόσμο.
Φτάνουν, λοιπόν, να λένε ότι απειλείται από τη ζωή τους, έως και η ....δημοκρατία  και η ελευθερία του λόγου και της συγκέντρωσης, καθιστώντας υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Του καταλογίζουν, μάλιστα, ότι επιδίδεται σε αντάρτικο πόλης! Λίγο καιρό πριν ήταν το ΚΚΕ που έκλεινε τα λιμάνια, τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που διοργανώνει αντισυγκεντρώσεις που μπαίνει στο στόχαστρό του.