Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


Είναι ολοφάνερο ότι και στον χώρο των δικηγόρων επιβεβαιώνεται η αδικία και η εχθρική στόχευση του μέτρου που λέγεται απελευθέρωση επαγγελμάτων, απελευθέρωση υπηρεσιών με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων θα αναγκαστεί να βρεθεί και έξω από το επάγγελμα.

Δημοσκόπηση της Alco για το Newsit - ΣΥΡΙΖΑ 25,7 %- ΝΔ 23,9 % - Χ.Α. 11,8 % - ΠΑΣΟΚ 6,1 %- ΑΝΕΞ.ΕΛΛ. 5,2 % -ΚΚΕ 5 % -ΔΗΜΑΡ 4,7 %- ΑΛΛA KOMMATA 6,4% -ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11,2 %




Σχόλιο του KKE για τις νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ



Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανένα, οπότε ας αφήσει το θέατρο ότι προσπαθεί να εμποδίσει τις μεγάλες αυξήσεις. Οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι αδιανόητη και ασήκωτη για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες που τραβούν τα πάνδεινα και μόνο τα 4 τελευταία χρόνια πληρώνουν 50% ακριβότερο ρεύμα.

Χριστουγεννιάτικο χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι από την Αντιφασιστική επιτροπή Μεταξουργείου- Κεραμεικού- Ακαδημίας Πλάτωνα, Σάββατο 22/12.





Η αντιφασιστική επιτροπή κατοίκων Μεταξουργείου- Κεραμεικού- Ακαδημίας Πλάτωνα σας προσκαλεί όλους σε ένα Χριστουγεννιάτικο χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας και στο ισόγειο του θεάτρου Άλεκτον.

Λαφαζάνης: Διεκδικεί αναβάθμιση στη διαχείριση του συστήματος... με «κοινωνικούς αγώνες». Άρθρο του 902.gr


Λαφαζάνης: Διεκδικεί αναβάθμιση στη διαχείριση του συστήματος... με «κοινωνικούς αγώνες».

Στη συνέντευξή του στις «6 Μέρες», ο Π. Λαφαζάνης - στην απάντηση του σχετικού ερωτήματος για την κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες - εκτιμά πως οφείλεται «και σε μια προσπάθεια να τεθεί σε τροχιά διάλυσης ένας πολιτικός χώρος της κεντροδεξιάς που δεν φαίνεται να υπακούει εντελώς τυφλά στη μνημονιακή πειθαρχία». Πλέον, ανεβαίνουν οι μετοχές του ΣΥΡΙΖΑ για να ποντάρει σε αυτόν το τμήμα της αστικής τάξης που τάσσεται κατά του μνημονίου.

«Ψήνονται» οι νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.


Συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις για την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών και υπέρογκων ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου τα σενάρια περί της «κατάρρευσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας επανήλθαν με μεγαλύτερη ένταση και για ευνόητους λόγους, συνεδρίασε την Πέμπτη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προκειμένου να καθορίσει τη γνωμοδότησή της προς το ΥΠΕΚΑ σχετικά με το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια για το 2013.
Η Αρχή καλείται να αξιολογήσει τα κοστολογικά στοιχεία που της παρουσίασε η ΔΕΗ, τα οποία συνόδευσε με προτάσεις για ανατιμήσεις σε 3 δόσεις (Γενάρης, Μάης, Ιούλης) και μέχρι 48,7% για τα οικιακά τιμολόγια.

Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι ! Τερατογενέσεις, αποτέλεσμα των κατοχικών όπλων στο Ιράκ.Εικόνες που σοκάρουν και προκάλεσε η Αμερικάνικη εισβολή στο Ιράκ.


Η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ συνεχίζει μέχρι σήμερα, και όπως φαίνεται θα συνεχίζει για πολλά χρόνια ακόμη, να σκοτώνει τον ιρακινό λαό. 
Christian Werner/ DER SPIEGEL.Τρία παιδιά από την Βασόρα στο Ιράκ.17 χρονών το μεγαλύτερο 8 και 7 τα δυο μικρότερα.Αν και από διαφορετικούς γονείς έχουν μια κοινή γεννετική ανωμαλία.Γεννήθηκαν με ένα μάτι...

Αυτό υποστηρίζει άλλο ένα εκτενές δημοσιογραφικό αφιέρωμα, που φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», και αποτελείται από επιτόπια δημοσιογραφική έρευνα σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πλέον πρόσφατη επιστημονική μελέτη επί ιρακινού εδάφους για την εμφάνιση καρκίνου, τερατογενέσεων και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας σε νεογέννητα παιδιά που συσχετίζονται με τα πυρομαχικά του αμερικανικού κατοχικού στρατού που χρησιμοποιήθηκαν στο Ιράκ (απεμπλουτισμένο ουράνιο και άλλα τοξικά στοιχεία) που πέρασαν στον υδροφόρο ορίζοντα.

Μικρό το μπόι τους... Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη για τη μείωση του προσωπικού στην εφημερίδα.


 Ούτε ο «Ριζοσπάστης», ούτε ο «902», ούτε η «Τυποεκδοτική» λειτουργούν με στόχο το κέρδος.



O τρόπος, με τον οποίο η πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ αντιμετώπισε τη δημοσιοποίηση ότι ο «Ριζοσπάστης» προχωράει σε αναγκαστική μείωση του προσωπικού του, για να μπορεί να συνεχίσει την έκδοσή του, δεν μας ξάφνιασε. Αντίθετα, επιβεβαίωσε τα όσα γράφαμε την Τετάρτη για τη στάση των αστικών ΜΜΕ απέναντι στο Κόμμα και τα αντίπαλα ταξικά συμφέροντα που υπαγορεύουν αυτήν την επίθεση, ανεξάρτητα από το τι παίρνουν κάθε φορά σαν αφορμή.