Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

12 Ευρωπαίοι Υπουργοί ενάντια στα μεταλλαγμένα - O Βενιζέλος δεν υπέγραψε

 
 
Σημαντικά ερωτηματικά για την ακεραιότητα της ελληνικής θέσης ενάντια στα μεταλλαγμένα προκαλεί η σημερινή στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Για αδιευκρίνιστο λόγο, ο κ. Βενιζέλος δεν συνυπέγραψε την επιστολή 12 Ευρωπαίων Υπουργών, με την οποία καλούν τον Επίτροπο Υγείας Μποργκ να αποσύρει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507.

Περιοδείες και συγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

 
Με σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την Λαϊκή Εξουσία», έχουν προγραμματιστεί από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ συγκεντρώσεις και εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και συνοικίες.
Όλες οι συγκεντρώσεις αναλυτικά:

Να σταματήσει η παρέμβαση της Αστυνομίας στα σχολεία

 
 
Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή με αφορμή σχετική πρωτοβουλία της ΓΑΔΑ
 
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής να καλέσει όλα τα Αστυνομικά Τμήματα να κάνουν προσωπικές επαφές με τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής τους και να συντάξουν σχετικές αναφορές. Να σταματήσει η παρέμβαση της Αστυνομίας στα σχολεία και να ανακληθεί το σχετικό έγγραφο της ΓΑΔΑ απαιτεί το ΚΚΕ με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, ενώ σχετικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας βγάζουν και εκπαιδευτικά σωματεία.
 
Το επίμαχο έγγραφο της ΓΑΔΑ έχει τίτλο «Καταγραφή σχολείων που λειτουργούν σε περιοχές αρμοδιότητας Δ/νσεων Αστυνομίας ΓΑΔΑ - Πραγματοποίηση επαφών με αρμόδιους σχολικούς φορείς».

Η σκληρή αλήθεια για τους αστούς και τους οπορτουνιστές «για το ρόλο και τη δράση της τρόικας»

Η Έκθεση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου "για το ρόλο και τη δράση της τρόικας", που συνδιαμορφώθηκε και υπερψηφίστηκε χτες, 13 - 2 - 2014, από τον μεγάλο αντιλαϊκό συνασπισμό του Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλδημοκρατών, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τη χυδαία αυτή φάρσα που έστησε το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου για να κοροϊδέψει και να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, ενόψει των ευρωεκλογών.

Κάτω τα χέρια από το λαό της Κύπρου

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Μέτωπο των λαών Ελλάδας – Κύπρου – Τουρκίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την ξένη εξάρτηση

10 χρόνια μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν από τον Κυπριακό λαό οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές και εξαρτημένες άρχουσες τάξεις σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία έρχονται να επιβάλλουν ένα νέο σχέδιο χειρότερο σε πολλές πλευρές του.
Η επιβολή του σχεδίου αυτού ξεκινά με το «Κοινό Ανακοινωθέν», των Αναστασιάδη και Έρογλου και με τη στήριξη του ΑΚΕΛ, που έρχεται να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει όλα όσα έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες με την ξένη κατοχή και τη διχοτόμηση του νησιού.

Οι αγώνες του κυπριακού λαού και η… "ανεξαρτησία" της Κύπρου

Οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήρθαν από τα παράλια της Παλαιστίνης και της Μ. Ασίας. Οι Ελληνες κατοίκησαν στο νησί μόλις το 1500 π.Χ. Από τότε πέρασαν πολλοί άποικοι και κατακτητές. Φοίνικες, Ασσύριοι, Αιγύπτιοι, Πέρσες, ο Μ. Αλέξανδρος, Ρωμαίοι, Αραβες, Φράγκοι, Ενετοί και στα 1570 οι Τούρκοι, οι οποίοι το 1878 παραχώρησαν την Κύπρο στους Αγγλους. Αναφέρουμε τα στοιχεία αυτά μόνο και μόνο για να φανεί η τεράστια στρατηγική σημασία που είχε το νησί ανέκαθεν.
Η προσάρτηση της Κύπρου στη Μ. Βρετανία επισημοποιήθηκε με τη Συνθήκη της Λωζάνης (Νοέμβριος 1922-Ιούλιος 1923) και το 1925 η Κύπρος κηρύχθηκε αποικία της Μ. Βρετανίας.