Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ελλήνων αγκάθινο στεφάνι.ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ



Ισχυρότατο ήταν το σοκ που υπέστη η ελληνική κοινωνία από την πολιτική αυτοκτονία στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή, του συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα. Ο θάνατος ενώπιον του δήμου, του λαού, συνιστά απολύτως συνειδητή πολιτική πράξη. «Για κάποιους, για τα ''πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας'', σε μια τέτοια κατάσταση η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη. Οχι σαν φυγή, αλλά σαν κραυγή αφύπνισης» αναφέρει σε συγκλονιστική επιστολή της η κόρη του, Εμμυ.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ-Τι λέει η Χρυσή Αυγή για τις γυναίκες;


Φοίβος-Σταύρος  Μακρίδης



Αν κανείς προσέξει τη Χρυσή Αυγή στις συγκεντρώσεις, στις πορείες, στις δράσεις και στις δημόσιες εμφανίσεις της θα παρατηρήσει ότι αυτός ο χώρος κατά τεράστια πλειοψηφία κυριαρχείται από άνδρες. Η απουσία των γυναικών από τις γραμμές τους δεν είναι τυχαία. Οι διαδικασίες στη Χρυσή Αυγή δεν είναι καθόλου δημοκρατικές –στη ΧΑ δεν υπάρχει η συζήτηση κι η ελεύθερη αντιπαράθεση, αλλά αναδεικνύονται οι τραμπούκοι, οι μπράβοι κι οι φανατικοί με το στρατό– δραστηριότητες που «αφορούν» κυρίως τους άνδρες.

Πέρα απ’ αυτό όμως,  το μοντέλο της γυναίκας που οραματίζεται η Χρυσή Αυγή δεν είναι καθόλου ελκυστικό για τον γυναικείο πληθυσμό.

Η Χρυσή Αυγή, ο φασισμός κι ο ναζισμός χτυπάνε διπλά και τριπλά τη γυναίκα.

ΚΚΕ: Δοκιμασμένη δύναμη στην πάλη για να σωθεί ο λαός.


ΚΚΕ: Δοκιμασμένη δύναμη στην πάλη για να σωθεί ο λαός.


Για το ΚΚΕ, ο αγώνας για την ανακούφιση της εργατικής τάξης και του λαού από τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι αναπόσπαστο μέρος της πάλης για την ανατροπή της αστικής εξουσίας, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας των εργαζομένων και του λαού, που το ΚΚΕ να μην πρωτοστατεί ή να μη συμμετέχει ενεργά. Σήμερα, σε συνθήκες γενικευμένου σαρώματος σε Ελλάδα και ΕΕ, το ΚΚΕ δίνει πρωτοπόρα τη μάχη για το εμπόδισμα των βάρβαρων μέτρων και την ανακούφιση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Εξαφάνισαν το τρίτο κόμμα στην βουλή από τα τηλεοπτικά πάνελ ! Ο αποκλεισμός του Κ.Κ.Ε πρόσθετο κριτήριο ψήφου.


 Ο αποκλεισμός του Κ.Κ.Ε πρόσθετο κριτήριο ψήφου.


Ποια θα είναι η μεταχείριση του ΚΚΕ από τα αστικά ΜΜΕ την προεκλογική περίοδο έχει ήδη διαφανεί με προκλητικό τρόπο. Στο διάστημα από 2 έως 6 Απρίλη, δηλαδή σε διάστημα μόλις πέντε ημερών, στα τηλεοπτικά πάνελ συνολικά των TV συμμετείχαν 147 εκπρόσωποι κομμάτων. Από αυτές το μερίδιο του ΚΚΕ ήταν μόλις ένας εκπρόσωπος!!
Καθένας καταλαβαίνει τη γενική κατεύθυνση που έχει δοθεί στα ΜΜΕ: Κόψτε το ΚΚΕ!
Το γιατί, επίσης είναι γνωστό. Κανενός άλλου κόμματος δεν ενοχλεί η πολιτική του.

Αντίθετα, είναι χρήσιμη στη συγκυβέρνηση και γενικότερα στην αστική τάξη η παρουσία σωρού κομμάτων που η πολιτική τους κινείται στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος.

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα.Ανεβάζει τα ποσοστά του ο δικομματισμός.Μονοψήφια,χαμηλά ποσοστά για την Αριστερά δίνει για πρώτη φορά έρευνα ακόμα και μετά από αναγωγή.Σχόλιο του Red Star.

Γκάλοπ της Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα


Αν και συσπειρώνεται ο δικομματισμός δεν φαίνεται να μπορεί να ξεπεράσει το 50 %.Σύμφωνα με αυτή την έρευνα της Alco (το πρώτο γκάλοπ που το δείχνει μετά από καιρό) κανένα άλλο κόμμα πέρα της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν καταφέρνει να πάρει διψήφιο ποσοστό.Αυτό δεν σημαίνει πως η αυτή η έρευνα ανταποκρίνεται και στην αλήθεια.Μάλιστα η ίδια εταιρεία δίνει διψήφια ποσοστά π.χ.για το Κ.Κ.Ε για άλλο έντυπο (Crash) την ίδια περίοδο !

Για την ενημέρωση σας τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή ,χωρίς τους αναποφάσιστους διαμορφώνονται ως εξής :

Νέα Δημοκρατία     26,1 %  
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   17,4  %  
Κ.Κ.Ε                         9,4 %  
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                    9,2  %

Το θανατόσημον...


Της Λιάνας Κανέλλη



Από καταβολής ανθρώπινης σκέψης, ο θάνατος παραμένει συνειδητά και καθαρά επιβιωτικά «μυστήριον» ή «παράλογον». Ολοι γνωρίζουμε ότι θα πεθάνουμε αλλά δεν ζούμε ανακαλώντας ανά πάσα στιγμή αυτή τη γνώση. Ακριβέστερα, διαχειριζόμαστε ως ζωή το χρόνο του ταξιδιού ως την οριστική Ιθάκη. Το... μετά, είναι εσχατολογική και θρησκειολογική, ενίοτε απολύτως υποκειμενική, ενασχόληση και αγωνία που έχει αναθρέψει γενεές επί γενεών και πολιτισμούς επί πολιτισμών με διαφοροποιήσεις και κοινωνικές προβολές του εκάστοτε ιστορικού χωρόχρονου.

Εκλογές 2012 - Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.Τάδε έφη Matrix1917



Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.Τάδε έφη Αβραάμ Λίνκολν και όχι εγώ.Και πόσο δίκιο είχε ; 


Όλο το δίκιο του κόσμου.


Ξεγελάνε όλους για λίγο καιρό


Στην Ελλάδα του 2012 κατά περίπτωση ισχύουν τα 2 πρώτα.
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΣΤΗΜΑ-ΛΑΜΟΓΙΑ μπορούσαν και μας ξεγελούσαν όλους για λίγο καιρό.Τις μέρες τις προεκλογικές.

Μη μου πείτε μα όχι όλους.Γιατί φιλαράκια μου καλά τα αποτελέσματα των εκλογών άλλα δείχνουν.Στην χειρότερη των περιπτώσεων το 2009 ο πιο ηλίθιος πολιτικός της Ελλάδας πήρε 44 %.Ναι το καθυστερημένο ο Γιωργάκης.Να ντραπώ να πω την αλήθεια για το βλαμμένο ; 

Για τα λεγόμενα «μικρά αντιμνημονιακά κόμματα»




Μέσα στην αγανάκτηση που βιώνει ο κόσμος για όλα όσα του 'χουν αρπάξει με τα μνημόνια και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν τελειωμό, πολλοί είναι αυτοί που μπροστά στις επικείμενες εκλογές παίρνουν την ειλικρινή απόφαση να τιμωρήσουν στην κάλπη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ευθύνονται για την πτώχευση του λαού. Και το ΛΑ.Ο.Σ. έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην πτώχευση του λαού. Υπάρχουν εργαζόμενοι που σκέφτονται την ψήφο τιμωρίας σ' αυτά τα κόμματα ταυτίζοντάς τα στη συνείδησή τους με το μνημόνιο. Σκέφτονται λοιπόν με απεγκλωβισμό τους από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να την εκφράσουν με ψήφο αντιμνημονιακή.

Αλέκα Παπαρήγα-υπάρχει ο κίνδυνος μετάθεσης των εκλογών ακόμη και το 2013



Κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών εμφανίστηκε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στον Αθήνα 984.
Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό της, καθώς όπως είπε, παίζονται διάφορα παιχνίδια, μέσα και έξω, και υπάρχει ο κίνδυνος μετάθεσης των εκλογών ακόμη και το 2013.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 8/4



1.      Επειδή η ώρα της κάλπης πλησιάζει, ποιο πιστεύετε ότι είναι το πραγματικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, τις πιο κρίσιμες κατά γενική ομολογία τουλάχιστον από το 1974;
Αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το λαό και τη χώρα. Αν το βράδυ των εκλογών τα κόμματα του μνημονίου δεν έχουν ούτε 51% ούτε 151 έδρες, τότε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ανατροπή, για το σχηματισμό κυβέρνησης που θα καταγγείλει το Μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση και θα ανοίξει τον δρόμο για έξοδο από την κρίση.