Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Γελοιογραφίες

Από City Press
















TΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ "ΤΑ ΝΕΑ"



















K.K.E:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την τοποθέτηση της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρίες

Αν η κυβέρνηση ήθελε να εκδηλώσει την ειλικρινή ευαισθησία της για τα άτομα με αναπηρίες θα έπρεπε να σιωπήσει. Τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες που είναι εκτός ειδικής αγωγής, το 90% των ικανών προς εργασία αναπήρων που μαραζώνουν στην ανεργία και η απόγνωση των οικογενειών τους είναι έργο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αντικαθιστά την κρατική μέριμνα με τη «φιλάνθρωπη» δράση ΜΚΟ και επιχειρηματιών.




Κ.Κ.Ε-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το Υπουργικό Συμβούλιο για το ζήτημα της διαφάνειας


Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θύμιζε κακοσκηνοθετημένη θεατρική παράσταση όπου παρουσιάστηκε και το χιλιοπαιγμένο έργο «διακηρύξεις υπέρ της διαφάνειας».
Ο λαός γνωρίζει την αλήθεια γιατί τη ζει, ότι γίνεται διαρκώς φτωχότερος για να αυξάνονται τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αν τώρα αυτό γίνεται με λιγότερο αδιαφανή τρόπο το αποτέλεσμα ουσιαστικά δεν αλλάζει.
Η δημοσιοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης στο διαδίκτυο μόνο επίφαση της διαφάνειας μπορεί να είναι. Τις κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις, όπως αυτές που πάρθηκαν πρόσφατα στο ΕΚΟΦΙΝ, τις λαμβάνουν πάντα σε κλειστές αίθουσες κρυφά από το λαό οι κυβερνήσεις, τα όργανα της ΕΕ, μαζί με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων.



Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για τον για τον αποκλεισμό της ΑΣΟΕΕ από δυνάμεις των ΜΑΤ


Θεωρούμε αδικαιολόγητο τον αποκλεισμό από δυνάμεις των ΜΑΤ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Πρόκειται για μια ενέργεια καταπάτησης του πανεπιστημιακού ασύλου που πυροδοτεί ένα κλίμα έντασης στον ευαίσθητο χώρο των πανεπιστημίων λίγες μόνον μέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Ζητάμε την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την ανεμπόδιστη διεξαγωγή της προγραμματισμένης φοιτητικής συνέλευσης. Η συνέχιση της παραμονής των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο μονάχα ως στάση όξυνσης μπορεί να θεωρηθεί και γεννά ερωτήματα για τις προθέσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης της Πολωνίας να απαγορεύσει τη χρήση κομουνιστικών συμβόλων στη χώρα. Αυτή η προσπάθεια αποτελεί συνέχεια του ολοένα αυξανόμενου αντικομουνιστικού κλίματος που καλλιεργείται από τους αντιδραστικούς κύκλους κυρίως στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Στα πλαίσια αυτού του κλίματος, προηγήθηκαν διάφορες προσπάθειες στο πρόσφατο παρελθόν για ταύτιση του Κομμουνισμού με το φασισμό. Η πρόταση για έγκριση του Αντικομουνιστικού Μνημονίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η αφαίρεση μνημείων-σύμβολα του αντιφασιστικού αγώνα της ΕΣΣΔ στην Εσθονία, η τοποθέτηση εκτός νόμου της Τσεχικής Κομμουνιστικής Νεολαίας αποτελούν απλά κάποια απτά παραδείγματα αυτής της αντικομουνιστικής υστερίας. Μάλιστα, αυτό γίνεται από χώρες και πολιτικούς χώρους που εμφανίζονται ως θιασώτες των δημοκρατικών ευρωπαϊκών αξιών και υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας έκφρασης.  Η αντικομμουνιστική υστερία στοχεύει να πλήξει το αριστερό προοδευτικό κίνημα αλλά και να αποπροσανατολίσει από τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα τα οποία προκαλεί η κρίση του καπιταλισμού και η ασυδοσία του νεοφιλελευθερισμού. Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά τη στήριξη και αλληλεγγύη του στους αγώνες των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων σε αυτές τις χώρες.





OHE: "Από τις πιο αγνοημένες ομάδες" τα άτομα με αναπηρία


"Μία από τις πιο πολυάριθμες και πιο αγνοημένες" ομάδες πληθυσμού είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία πέφτουν ευρέως θύματα διάκρισης, ανέφερε η Ανώτατη Επίτροπος του ΟΗΕ Ναβί Πιλάι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.
Υπολογίζεται ότι περίπου 650 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη πάσχουν από κάποια αναπηρία. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, βρίσκονται επίσης αντιμέτωπα με το φάσμα της φτώχειας καθώς - σύμφωνα με τον ΟΗΕ -περίπου 20% των πιο φτωχών ανθρώπων του πλανήτη πάσχουν από κάποιο είδος αναπηρίας, ενώ 90% των παιδιών με αναπηρία στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν πηγαίνουν καν στο σχολείο.
Σύμφωνα με τη Γραμματεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, όργανο που συγκροτήθηκε φέτος, υπάρχουν κράτη στα οποία δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τα άτομα αυτά, ώστε να μην φαίνονται οι ελλείψεις στην πρόνοια, στην υποστήριξη, στις ίσες ευκαιρίες και στην εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζουν. Από την άλλη πλευρά, τα άτομα με κάποια σωματική ή διανοητική / ψυχική αναπηρία, θεωρείται ότι αυξάνονται.
Αξιωματούχος του ΟΗΕ, ο ιρακινός Μοχάμεντ Αλ Ταραβνέχ, ο οποίος μετά από ατύχημα με το αυτοκίνητό του μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, μοιράστηκε την δική του εμπειρία, θέλοντας να δείξει ότι ακόμη και στη δική του βαθμίδα κοινωνικής καταξίωσης, έχει πέσει θύμα διάκρισης και μάλιστα σε δυτικές χώρες.
Ο κ. Αλ Ταραβνεχ, μέλος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, δήλωσε ότι πρόσφατα του ζητήθηκε σε δύο αεροδρόμια (στην Ιταλία και την Αυστρία) να συμπληρώσει έγγραφο που εγγυάται ότι είναι ικανός να πετάξει με αεροπλάνο.
"Αυτό ήταν ιδιαίτερα ταπεινωτικό" ανέφερε, προσθέτοντας ότι και στις δύο περιπτώσεις του δήλωσαν ότι αν δεν συμπλήρωνε το έγγραφο, οι αεροπορικές εταιρίες δεν θα τον άφηναν να επιβιβαστεί.
Όπως ανέφερε έτερο μέλος της Επιτροπής, η απαγόρευση αυτή ήταν άκρως ειρωνική, γιατί ο κ. Αλ Ταραβνέχ ταξίδευε στην Αυστρία ακριβώς για να λάβει ένα βραβείο για το έργο της Επιτροπής των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.
ΠΗΓΗ:www.nooz.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΔΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ.


ΚΚΕ: O συμβιβασμός και η μοιρολατρία στις επιλογές των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αποδεικνύεται για μια φορά ακόμα ότι οδηγούν το λαό σε ατέλειωτα δεινά
Την επιτάχυνση των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών, που υπάρχουν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, κλιμακώνοντας την ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, συμφώνησαν χτες κυβέρνηση και ΕΕ, στα πλαίσια της Συνόδου των συμβουλίων Γιούρογκρουπ και Εκοφίν στο όνομα αντιμετώπισης των «ελλειμμάτων».
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε:
  • Να προβεί σε λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων που, όπως είπε ο υπουργός, «θα αποτυπωθούν κυρίως στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», το οποίο θα κατατεθεί στην ΕΕ τον επόμενο μήνα.
  • Να μείνει σταθερή στην πολιτική ουσιαστικής μείωσης των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Να προωθήσει τη «φορολογική μεταρρύθμιση», με αύξηση της φορολογίας των μισθωτών.
  • Να προχωρήσει σε νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.
  • Να περικόψει άγρια τις κρατικές κοινωνικές δαπάνες.
  • Να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», ώστε να δρομολογηθεί η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου σε αυτούς τους κλάδους και τομείς.
  • Να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή της ενίσχυσης του κεφαλαίου.


Πηγή:Ριζοσπάστης

Eπίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου της Σομαλίας.19 νεκροί ανάμεσα τους 3 υπουργοί της Σομαλικής κυβέρνησης.



Τρεις Σομαλοί υπουργοί σκοτώθηκαν ύστερα από επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια τελετής απονομής πτυχίων,στο ξενοδοχείο Shamo  της πρωτεύουσας της Σομαλίας Μογκαντίσου. 
Υπάρχουν και άλλοι 16 νεκροί πέρα από 3 τους υπουργούς.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως νεκροί είναι ο υπουργός Υγείας Qamar Aden Ali ,o υπουργός Παιδείας Ahmed Abdulahi Waayeel και ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης Ibrahim Hassan Addow.
Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο η Σομαλική κυβέρνηση κατηγορεί τους αντάρτες Σαμπαάμπ, που όπως υποστηρίζει συνεργάζονται με το δίκτυο της Αλ-Κάιντα.
Στην Σομαλία υπάρχει πολιτική αστάθεια και η κυβέρνηση πολεμά ισλαμιστές αντάρτες που ελέγχουν περιοχές της χώρας.


Red Star


ΠΗΓΕΣ: Reuters και Associated Press

Ακόμη χίλιοι ιταλοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν.


Η Ιταλία θα στείλει περίπου 1.000 επιπλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν το 2010 για να υποστηρίξει τη νέα αμερικανική στρατηγική στη χώρα αυτή, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Αμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ιταλοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν.


Απαντώντας σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ιταλία θα στείλει 1.500 άνδρες, ο Λα Ρούσα τόνισε:"Αυτή είναι μόνο μια υπόθεση, ένας αριθμός που δε θα φθάσουμε ποτέ...Είμαστε κάτω από το νούμερο αυτό".Ο υπουργός τόνισε ότι η απόφαση για τον ακριβή αριθμό των στρατιωτών που θα σταλούν στο Αφγανιστάν θα ληφθεί εντός των προσεχών ημερών κατά τη συνάντηση που θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιταλίας και των ΗΠΑ Φράνκο Φρατίνι και Χίλαρι Κλίντον.Σε ερώτηση εάν οι στρατιώτες θα είναι γύρω στους 1.000, απάντησε:" Ναί, θα το έλεγα". Στο Αφγανιστάν έχουν αναπτυχθεί 2.800 ιταλοί στρατιώτες.
Πηγή:www.enet.gr

Πυρηνική «Επιλογή Σαμψών» Αιφνιδιάζει το Ισραήλ και παραδέχεται πως έχει πυρηνικά όπλα

Πιστό στο δόγμα της «πυρηνικής αμφισημίας», το Ισραήλ δεν παραδέχτηκε ποτέ πως διαθέτει πυρηνικά όπλα. Ο Σιμόν Πέρες, όμως, αιφνιδιάζει σήμερα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής της αποκαλούμενης «Επιλογής Σαμψών» - της χρήσης πυρηνικών- αν κινδυνεύσει η υπόσταση της χώρας. Και η συγκυρία προφανώς δεν είναι τυχαία. 
Μπορεί το Ιράν να άφησε χθες ελεύθερους τους πέντε Βρετανούς ιστιοπλόους που είχε συλλάβει στα χωρικά του ύδατα, μη θέλοντας να προσθέσει ακόμα μία διπλωματική κρίση σε αυτές που ήδη αντιμετωπίζει με τη Δύση, ο σκληροπυρηνικός πρόεδρός του, όμως, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε πως το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης· επιπλέον, άφησε να εννοηθεί πως το Ιράν «τελείωσε» με τις διαπραγματεύσεις και θα εμπλουτίσει μόνο του ουράνιο σε υψηλότερο βαθμό. 
Ο Σιμόν Πέρες


Σε αυτό το πλαίσιο εγγράφεται αναγκαστικά η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες σε δύο κινηματογραφιστές, οι οποίοι ετοιμάζουν μια ταινία για τη ζωή του και δημοσιεύθηκε χθες στην ισραηλινή εφημερίδα «Γεντιότ Αχρονότ». «Αν το Ισραήλ απειλούνταν με καταστροφή θα έπρεπε ή όχι να καταφύγει στην “Επιλογή Σαμψών”;» ρώτησαν οι Γκιλ Κόπατς και Σανί Κεϊνάν χρησιμοποιώντας έναν όρο που φέρεται να επινοήθηκε από τους Ισραηλινούς ηγέτες τη δεκαετία του 1960. «Στόχος αυτών των (πυρηνικών) αντιδραστήρων είναι να εμποδίσουν την καταστροφή (του Ισραήλ), και μέχρι τώρα, αυτό έχει λειτουργήσει καλά. Ελπίζω πως θα συνεχίσει να λειτουργεί και στο μέλλον» απάντησε αιφνιδιάζοντας με την παρρησία του ο Ισραηλινός πρόεδρος. 
Ο Πέρες, εντούτοις, ο οποίος θεωρείται ένας από τους αρχιτέκτονες του πυρηνικού προγράμματος του Ισραήλ, δεν σταμάτησε εκεί. Χωρίς να μιλήσει ούτε μία φορά για «πυρηνικά όπλα», περιέγραψε παρά ταύτα με πρωτοφανείς λεπτομέρειες την απαρχή της πυρηνικής περιπέτειας στην οποία ρίχτηκε το ισραηλινό κράτος τη δεκαετία του 1960. Διηγήθηκε πώς πήρε την αρχική απόφαση ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, ο ιδρυτής του κράτους του Ισραήλ, παρ΄ ότι όλοι οι επιστήμονες της εποχής εκείνης, εκτός από έναν, καθώς και οι επικεφαλής της Μοσάντ και του στρατού ήταν αντίθετοι: πίστευαν πως «ο κόσμος δεν θα το επέτρεπε αυτό στο Ισραήλ». Τελικά αποφασίστηκε πως το μικρό μέγεθος της χώρας μόνο με μια πυρηνική αποτρεπτική δύναμη μπορούσε να αντισταθμιστεί. «Τι ακριβώς σημαίνει πυρηνική επιλογή;» θέλησαν να μάθουν οι δύο κινηματογραφιστές. «Σημαίνει πως οι περισσότεροι γείτονές μας, που θέλουν να μας καταστρέψουν, πιστεύουν πως το Ισραήλ έχει τη δυνατότητα να τους καταστρέψει. Η αμφιβολία τους είναι η δύναμή μας», απάντησε ο Πέρες. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κίττυ Ξενάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009-ΤΑ ΝΕΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-Ε.Ε.Κ-Σπέρνουν την μιζέρια - θερίζουν την οργή εμπρός για επανάσταση σε ολόκληρη η γη


ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ  ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ & ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ   ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ  ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΕΒΡΗ - ΤΗΣ  ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
 Φέτος  συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τους ειδικούς φρουρούς της αστυνομίας Κορκονέα-Σαραλιώτη, την εξέγερση που ακολούθησε, αλλά και την επίθεση με βιτριόλι ενάντια στη βουλγάρα αγωνίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Οι συνθήκες πρωτοφανούς έκρηξης της ανεργίας και κρατικής καταστολής ενάντια  στις οποίες εξεγερθήκαμε πέρυσι, είναι  κάτι πολύ περισσότερο από παρούσες και δεν αφήνουν στη νεολαία κανένα περιθώριο για αναμνηστικές επετείους και ανώδυνες για το καθεστώς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
      Τώρα που η ιστορική κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού επιδεινώνει την ήδη δραματική κατάσταση του καπιταλισμού στην Ελλάδα, αποδεικνύεται ότι ο  δρόμος που άνοιξε η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι ο μόνος που υπάρχει για την νεολαία και την εργατική τάξη και σήμερα. Τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον αγώνα της Κωνσταντίνας Κούνεβα, με εκδηλώσεις σε κάθε συνοικία, καταλήψεις σχολείων και σχολών και μαχητικές διαδηλώσεις στους δρόμους όλης της χώρας –με την οργάνωση της πάλης για δημόσια και υψηλού επιπέδου παιδεία, υγεία και ασφάλιση, για το δικαίωμα στη δουλειά στη νεολαία.
 Να συνεχίσουμε στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη σημαίνει σήμερα όσο ποτέ πριν…
Να  μη πληρώσουμε τη χρεοκοπία  του συστήματος τους με την ίδια μας τη ζωή! Να παλέψουμε ενάντια στη συνέχιση της λιτότητας και στο «νόμο και την τάξη» που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση των Παπανδρέου-Πάγκαλου-Χρυσοχοΐδη, στο όνομα της «εξόδου» της οικονομίας τους,  από τη χρεοκοπία και την κρίση. 
 Να  απλώσουμε την  πυρκαγιά της περσινής εξέγερσης σε νέους αγώνες, στην προετοιμασία και τη νίκη μιας νέας εξέγερσης! Καμία ειρήνη -καμία «διαβούλευση» με την «πράσινη» Κυβέρνηση του κεφαλαίου, των μαζικών απολύσεων και της καταστολής - Καμιά «συμμετοχή» στο αντιδραστικό της έργο! 
 Να  αναπτύξουμε μια  Οργάνωση Επαναστατικής  Νεολαίας -την εμπροσθοφυλακή του επαναστατικού Κόμματος της εργατικής τάξης- σε κάθε συνοικία σχολείο και Σχολή, παλεύοντας παντού και συστηματικά μαζί με την εργατική τάξη για την επαναστατική ανατροπή του ιστορικά χρεοκοπημένου, κατ’ επίφαση δημοκρατικού αστικού καθεστώτος, για την αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις, με όπλο την εργατική εξουσία των συμβουλίων. 
 Να  παλέψουμε για  την διεθνή επέκταση της εξέγερσης -την παγκόσμια επανάσταση!  Να ενώσουμε τον αγώνα της νεολαίας και των εργαζομένων της Ελλάδας με αυτόν της νεολαίας στο Βέλγιο,  τη Γερμανία, την υπόλοιπη Ευρώπη, τη Λατινική Aμερική τις ΗΠΑ  και όλο τον κόσμο,  που δίνεται ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια την κρατική καταστολή και τον πόλεμο.  
 Η  Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλεί την  γενιά του Δεκέμβρη -τη μεγάλη στρατιά της λευτεριάς- και ολόκληρη τη νεολαία, να προχωρήσει παραπέρα στο δρόμο που χάραξε πριν ένα χρόνο –στο δρόμο της ταξικής εργατικής αυτοργάνωσης, του αγώνα και της αλληλεγγύης, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο, τον ελευθεριακό Κομμουνισμό!

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 /12, 1.30 μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ / ΠΟΡΕΙΑ 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 /12, 12 μ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ / ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
11-12/12  ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12, 7 μμ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
       με ομιλητές από Αργεντινή,  Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα

      «Ελληνικός Δεκέμβρης και παγκόσμια επανάσταση»

    ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12, 12 μεσημέρι, ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 




 ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ  ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Αγωνιστικός γιορτασμός σήμερα με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 6 μ.μ.




Κάλεσμα για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Μέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, συμμετέχοντας μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, απευθύνουν στους ανάπηρους, εργαζόμενους στην ειδική αγωγή, τους γονείς και τις οικογένειες των ΑμΕΑ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.




Πηγή:Ριζοσπάστης


Πάνω απ' όλα το κεφάλαιο


Μπορεί ο ΛΑ.Ο.Σ. να «ποντάρει» στον αντιαμερικανισμό, όμως με κάθε ευκαιρία αποδεικνύεται ότι αυτός είναι «κούφιος» και για το θεαθήναι. Χτες, έσπευσε να χαιρετίσει τις προκλητικές για τους εργαζόμενους παραινέσεις του Αμερικανού πρέσβη προς την κυβέρνηση για παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και πλήρη υποταγή των εργαζομένων στα επιχειρηματικά σχέδια, αλλά και για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο. Αναφέρει ο ΛΑ.Ο.Σ.: «Είχαμε καιρό να ακούσουμε κάτι σωστό από έναν Αμερικανό πρέσβη. Αν δεν σοβαρευτούμε ως κράτος δεν πρόκειται να προσελκύσουμε επενδύσεις. Το κεφάλαιο πηγαίνει εκεί που διασφαλίζει ευνομία και κοινωνική ειρήνη. Εμείς δεν προσφερόμαστε για τίποτα απ' αυτά».
Νυν υπέρ πάντων το κεφάλαιο για τον ΛΑ.Ο.Σ., που, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο Αμερικανός πρέσβης, αξίωσε χτες και «δυναμική παρέμβαση» στο Ασφαλιστικό, προτρέποντας την κυβέρνηση να μη «φοβηθεί» και να μην «υποχωρήσει»...

Πηγή:Ριζοσπάστης