Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Η αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλια. Μια πολιτική πράξη αντίστασης



Χθες το πρωί, ο συνάνθρωπός μας, Δημήτρης Χριστούλιας αυτοκτόνησε στην Πλατεία Συντάγματος. Για να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνείας άφησε το παρακάτω αφοπλιστικό μήνυμα.

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά την δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’αυτή.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ -Προετοιμάζουν μαζί τα επόμενα «πακέτα» μέτρων- Αντιλαϊκή παρακαταθήκη η «μελέτη» του ΚΕΠΕ για πλήρη διάλυση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων



Με ισχυρό ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να φέρει τούμπα τα πράγματα προς όφελός του. Να ανοίξει δρόμους για την δική του εξουσία, τη μόνη διέξοδο που απαντάει στα συμφέροντα και τις ανάγκες του


Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη είχε χτες ο Λ. Παπαδήμος για το πρόγραμμα«ανακεφαλοποίησης των τραπεζών» που προβλέπεται στο μνημόνιο. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου με ζεστό χρήμα θα ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης βδομάδας, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν χτες ότι μέχρι τις εκλογές, θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013 - 2014 που θα ληφθούν τον Ιούνιο, για τα οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δεσμευτεί ψηφίζοντας το μνημόνιο.

ΠΑΜΕ-Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών


Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών



  • Η πάλη ενάντια στην πολιτική που σηκώνει κάβους για να μπει η ανασφάλιστη δουλειά στα πλοία και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα,
  • αγώνας για ακτοπλοΐα που θα διασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα σε Έλληνες και ξένους ναυτεργάτες,
  • H φτηνή και με ασφάλεια θαλάσσια μεταφορά
αφορούν όλο το λαό.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των στηριγμάτων της, της ΕΕ, δίνει νέα προνόμια στους εφοπλιστές. Αυτή είναι η αιτία των προβλημάτων και των ναυτεργατών που τους οδηγεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των γιορτών, που καταλαβαίνουμε όλοι την ανάγκη ο εργατόκοσμος, η νεολαία, να βρεθούν με τις οικογένειες τους και να ξεκουραστούν.

Γερμανικές αποζημιώσεις-Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Μιας και οι «σωτήρες» της παρούσης συγκυβερνήσεως δήλωσαν σχετικά με τους φακέλους της υπόθεσης των γερμανικών αποζημιώσεων ότι
«τους έχασαν» (!),
«δεν τους βρίσκουν» (!),
«τους ψάχνουν αλλά δεν ξέρουν πού είναι» (!)
- και χωρίς φυσικά να μας διαφεύγει καθόλου ότι την ιταμή ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών πως η Γερμανία δε χρωστάει τίποτα στην Ελλάδα για τις ναζιστικές θηριωδίες οι εδώ «σωτήρες» την έκαναν ουσιαστικά «γαργάρα» -
ας τους βοηθήσουμε (τους «σωτήρες») να φτιάξουν... καινούριο φάκελλο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις δηλώσεις Κουκουλόπουλου - Μπεγλίτη



Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κουκουλόπουλου και Μπεγλίτη για τον αυτόχειρα, Δημήτρη Χριστούλα η συνεκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε:
«Η τραγική αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Στην εποχή της χωρίς ηθική πολιτικής, προσπάθειες παρερμηνείας ή αποσιώπησης του τραγικού γεγονότος ήταν αναμενόμενες. Ωστόσο, οι δηλώσεις Κουκουλόπουλου και Μπεγλίτη αποτελούν πρόκληση όχι μόνο στην μνήμη του νεκρού, αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

"Εμείς θα λέγαμε να οδηγήσουμε αυτούς που φταίνε στην πολιτική αυτοκτονία."Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ και της ΕΠΑΣ Κοζάνης




«Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες σήμερα που οδηγούν τους νέους ανθρώπους να αισθάνονται απογοητευμένοι, να αισθάνονται αγανάκτηση αλλά και απογοήτευση, και μάλιστα θέλω να σχολιάσω και τις χθεσινές δηλώσεις με αφορμή την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού. Όλοι λέγανε ότι υποφέρουμε από εθνική κατάθλιψη, ότι οδηγούμαστε στις αυτοκτονίες κλπ. Ε, όχι! Εμείς καλούμε τη νεολαία να πολεμήσει και είναι αδιανόητο για μας, κάτω από οποιοδήποτε βάρος προβλημάτων, να καταληφθεί από εθνική κατάθλιψη ή πολύ περισσότερο να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι μια μορφή διεξόδου και πάλης είναι να αυτοκτονείς. Χωρίς να θέλω να σχολιάσω τον συγκεκριμένο άνθρωπο, στο κάτω κάτω ο ίδιος αποφάσισε.
Εμείς θα λέγαμε να οδηγήσουμε αυτούς που φταίνε στην πολιτική αυτοκτονία.

Με ποια απογραφή πληθυσμού του 2001 ή του 2011 θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές; Γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών; - Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη και Β.Μουλοπουλου.



Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Παπαδημούλης  και Βασίλης Μουλόπουλος φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους, την ημερομηνία των εθνικών εκλογών και πώς αυτό συνδέεται με την  πρόσφατη απογραφή πληθυσμού του 2011.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι με βάση το Σύνταγμα, αν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 δε δημοσιευτούν μέχρι την ημερομηνία των εκλογών, με επικρατέστερη την 6η Μαΐου, τότε προκύπτει μείζον νομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα αφού θα πρέπει οι εκλογές να διεξαχθούν με την απογραφή πληθυσμού του 2001, η οποία δεν αντικατοπτρίζει πλέον την αντιπροσωπευτικότητα των πολιτών, ενώ αν οι εκλογές γίνουν μετά τις 27 Μαΐου τότε θα πρέπει απαραιτήτως να διεξαχθούν με βάσει τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα εκλογικά αποτελέσματα θα μπορούν να ακυρωθούν από όσους τα προσβάλουν και οι  εκλογές μπορεί να προσβληθούν ακόμη και ως αντισυνταγματικές.

Ομιλία του συν. Άκη Αδαμόπουλου στην κεντρική εκδήλωση της Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας



Σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι
Σε καιρούς  όπου η πλουτοκρατική ολιγαρχία επιτίθεται με την μεγαλύτερη  αγριότητα στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα,
Σε καιρούς όπου ο ιμπεριαλισμός καταληστεύει και καταπιέζει ένα λαό και μια χώρα με τον πιο στυγνό και απάνθρωπο τρόπο,
προβάλει σαν επιτακτική  αναγκαιότητα η συσπείρωση  και η οργάνωση της  αντίστασης  της εργατικής τάξης και του λαού .
Ιδιαίτερα, προβάλει σαν επιτακτική  αναγκαιότητα η συσπείρωση  και η οργάνωση του λαού γύρω από μια κατεύθυνση που θα δώσει στον αγώνα του την μεγαλύτερη  δύναμη για να υπερασπίσει τα δικαιώματα του  και θα τον οδηγήσει  να απαλείψει οριστικά τις αιτίες των δεινών του:

ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»- Επαίσχυντος συμβιβασμός κυβέρνησης - πολυεθνικής- Ονομαστική ψηφοφορία για τη σχετική τροπολογία που συζητιέται στη Βουλή ζήτησε το ΚΚΕ



Ονομαστική ψηφοφορία για την προωθούμενη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επαίσχυντη συμφωνία συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη «Ζήμενς» ζήτησε, χτες, στη Βουλή το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, όπου συμπεριλήφθηκε η συγκεκριμένη ρύθμιση.
Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, τα οποία καταγγέλθηκαν από στελέχη τους και στελέχη της πολυεθνικής ότι χρηματοδοτήθηκαν από τα «μαύρα ταμεία» της, προωθούν συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι θα γίνει συμψηφισμός ύψους 80 εκατομμυρίων με τη «Ζήμενς» για έργα που πραγματοποίησε για το Δημόσιο, θα δοθούν από την πολυεθνική 100 εκατομμύρια για «επενδύσεις», κυρίως στην επαρχία, και 90 εκατομμύρια σε προγράμματα και σεμινάρια που θα κάνει η «Ζήμενς», με θέμα, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση της διαφθοράς!

Λοβέρδο, μεγαλώνει η μύτη σου....Σχόλιο από το Ξεκίνημα


Σχόλιο από το Ξεκίνημα



Απίστευτα ψέματα και αντι-επιστημονικές ανοησίες! Αυτά είναι τα όπλα του Λοβέρδου για να νομιμοποιήσει την μεταναστοφαγική εκστρατεία της κυβέρνησης των τελευταίων ημερών.

Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του μιλάει για «υγειονομική βόμβα έτοιμη να σκάσει», αναφερόμενος σε μεταδιδόμενα νοσήματα που κάνουν θραύση ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο ρεαλισμός του ΚΚΕ-Από την στήλη του Ριζοσπάστη " Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ"



Τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα παρακλάδια τους και μπροστά στις εκλογές εκβιάζουν τα λαϊκά στρώματα με το δήθεν ρεαλισμό της υποταγής στη βαρβαρότητα που βιώνουν, με την εφαρμογή της πολιτικής που εξυπηρετεί το κεφάλαιο. Στοιχεία αυτού του «ρεαλισμού» είναι η αποδοχή της αντιλαϊκής πολιτικής για να σωθεί τάχα η χώρα, της ΕΕ, των μνημονίων της χρεοκοπίας των λαϊκών στρωμάτων, της «ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» που ισοπεδώνει ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει για να διασωθεί το κεφάλαιο από την κρίση.

Η απομυθοποίηση των δημοσκοπήσεων και η πολιτική απαξίωση.Ένα ενδιαφέρον άρθρο του newsbomb.gr.


Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ένας από τους κύριους παίκτες είναι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Τι ρόλο παίζουνε και πως επηρεάζουν;

Δημιουργούν κλίμα, επηρεάζουν στρατηγικές και εξελίξεις, ανεβάζουν ή κατεβάζουν τις μετοχές τους ανάλογα με την επιβεβαίωση των προβλέψεών τους από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Κάποιοι από τους δημοσκόπους, είναι κοινό μυστικό ότι παίζουν παιχνίδια και έχουν μάλιστα εκτεθεί κάποιες φορές. Στη σημερινή πραγματικότητα, ο κίνδυνος για τις δημοσκοπήσεις και τους δημοσκόπους είναι τεράστιος.
Ουσιαστικά το πολιτικό σκηνικό αποτελεί μία κινούμενη άμμο. Τα ευρήματα μιας δημοσκόπησης είναι πολύ δύσκολο να συγκριθούν με αυτά της προηγούμενης, είναι σαν να δημιουργείται κάθε φορά ένα νέο πολιτικό σκηνικό.