Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ Πάνου Σκουρλέτη για τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα.



Ο ηρωισμός και η υπερπροσπάθεια των ανθρώπων της πυροσβεστικής δεν αρκούν όταν υπονομεύονται εξαρχής από την περικοπή δαπανών για την πυροπροστασία, την έλλειψη προσωπικού και τις χαμηλές αμοιβές στο δύσκολο αυτό τομέα. Η υποβάθμιση των δημόσιων λειτουργιών σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

Στάχτη 70.000 στρέμματα από τη φωτιά στον Έβρο !


Περισσότερα από 70.000 στρέμματα έχει κάνει στάχτη η καταστροφική φωτιά στον Έβρο, η οποία εξακολουθεί να μαίνεται για τέταρτη ημέρα. Ωστόσο η κατάσταση σήμερα χαρακτηρίζεται ως «ελεγχόμενη». Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 111 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων.
Οι νεώτερες εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας κάνουν λόγο για περίπου 70.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες που αποτεφρώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα που επί 70 ώρες συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων: ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ



Τέσσερα χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κατανοήσει, ότι είναι φθηνότερη η πρόληψη από την αποκατάσταση της καταστροφής.
Με αφορμή τις φετινές καταστροφές και ειδικότερα την πυρκαγιά του Έβρου ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε:
«Ο κύριος Παπουτσής οφείλει να απολογηθεί, αφού επέλεξε να διαθέσει περισσότερα από 5.000.000€ για τον φράκτη στον Έβρο, και μόνο 340.000€ για την δασοπροστασία της περιοχής.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να γίνουν τα δάση λαϊκή περιουσία.



Και οι φετινές τραγικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές στα δάση όλης της χώρας έρχονται για μια ακόμα φορά να δικαιώσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, το οποίο έχει καλέσει τα λαϊκά στρώματα, τους επιστημονικούς φορείς, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις, να αντιπαλέψουν την αντιδασική πολιτική της ΕΕ και τους νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Να οργανωθούν και να διεκδικήσουν την προστασία των δασών από κάθε μορφή κερδοσκοπίας, αυθαιρεσίας. Συσπείρωση γύρω από την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, για να σταματήσει η εμπορευματοποίηση των δασικών οικοσυστημάτων, για να γίνουν τα δάση λαϊκή περιουσία.

Προσπάθεια αμφισβήτησης των ερευνών για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, από την δεξιά (ΔΗΣΥ) στην Κύπρο.



Συντηρεί το πολύ επικίνδυνο «παιχνίδι» αμφισβήτησης των συντεταγμένων οργάνων του κράτους, τα οποία διερευνούν τη φονική έκρηξη στο Μαρί, η ηγεσία του ΔΗΣΥ, με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Ν. Αναστασιάδη να δηλώνει δημόσια και να προβλέπει ότι «η έρευνα της Διερευνητικής Επιτροπής ενδεχόμενα να προκαλέσει αναταραχή»! Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας από τη τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, άφησε σαφείς αιχμές για την αξιοπιστία των δυο σοβαρών ερευνών που διεξάγονται από την Αστυνομία και τη Διερευνητική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, ο κ. Ν. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι θα έπρεπε να διοριστούν ποινικοί ανακριτές και αμφισβήτησε εκ των προτέρων το πόρισμα της Διερευνητικής Επιτροπής υπό τον κ. Πόλυ Πολυβίου, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί ο κ. Πολυβίου να είναι αντικειμενικός επειδή διορίστηκε από τον Πρόεδρο και επειδή το πόρισμά του θα απευθύνεται προς το Υπουργικό Συμβούλιο».

Ύφεση και το 2012 παραδέχεται ο Ευ. Βενιζέλος !




"Είπα εγώ στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο; Θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση των όρων της απόφασης της 21ης Ιουλίου;", ρώτησε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι "θέλουμε μια συζήτηση μεταξύ εταίρων, ώστε να εκτιμήσουμε από κοινού με την τρόικα τα μακροοικονομικά δεδομένα και επί τη βάση αυτών να αξιολογήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους". Πρόσθεσε δε ότι "αυτό δεν σημαίνει χαλάρωση, δεν σημαίνει μείωση των στόχων. Αντιθέτως πρέπει να εφαρμόσουμε τα ψηφισμένα μέτρα", διότι "την ύφεση δεν την προκαλεί το Μεσοπρόθεσμο, την προκαλεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός και το δυσθεώρητο χρέος".

Για όσους είναι υπέρ της εξέγερσης στην Λιβύη ας διαβάσουν αυτό:Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Aujourd'hui en France/Le Parisien χαρακτηρίζει την επέμβαση της Γαλλίας στην Λιβύη ως "μια επένδυση στο μέλλον".



Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Aujourd'hui en France/Le Parisien χαρακτηρίζει την επέμβαση της Γαλλίας στην Λιβύη ως "μια επένδυση στο μέλλον".
"Όταν με ρωτούν για το κόστος της επιχείρησης--το υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα--απαντώ πως είναι επίσης και μια επένδυση στο μέλλον", τόνισε.
Σύμφωνα με τον Ζιπέ, "τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας είχαν κατασχεθεί από τον Καντάφι που συγκέντρωσε μεγάλες ποσότητες χρυσού.

ΝΑΤΟικά εγκλήματα- Άμεσα συνένοχη και η ελληνική κυβέρνηση.



Τι έχεις ΝΑΤΟ; Ο,τι είχα πάντα... Φυσικά και δεν αποτελεί είδηση πλέον το γεγονός πως και χτες η αστυνομία του Αφγανιστάν κατηγόρησε τη διεθνή κατοχική δύναμη του ΝΑΤΟ ότι σκότωσε έξι Αφγανούς αμάχους και τρεις στρατιώτες του αφγανικού στρατού σε βομβαρδισμό στο ανατολικό Αφγανιστάν.
Η πρόκληση θυμάτων μεταξύ των αμάχων από επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, είναι σχεδόν καθημερινή υπόθεση. Αυτή τη φορά σκοτώθηκαν μαζί με τρεις στρατιώτες του αφγανικού στρατού και έξι μέλη της ίδιας οικογένειας, που ήταν απλοί κάτοικοι της περιοχής που βομβαρδίστηκε, δήλωσε ο Γούλαμ Σάκχι Ρογκ Λεουάνι, επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Λογκάρ, ακριβώς νότια της Καμπούλ, όπου έγινε η επίθεση καταδιωκτικών του ΝΑΤΟ.

Χιλή: Μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διασηλωτές και αστυνομία στην Χιλή-Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.



Μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία στην Χιλή, ενώ η ένταση κλιμακώνεται καθώς ένας Χιλιανός έφηβος υπέκυψε, νωρίς χθες, μετά τον τραυματισμό του στο στήθος από σφαίρα (πιθανότατα αστυνομικού) την Πέμπτη, την δεύτερη ημέρα των μεγάλων διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 16χρονος ονομαζόταν Μανουέλ Γκουτιέρες και πρόσθεσε ότι τραυματίστηκε στο στήθος στην διάρκεια αψιμαχιών ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς τη νύχτα στο Σαντιάγκο.

Σενάρια για εκλογές στις 13 Νοέμβρη !


Αναδημοσίευση από το www.newspost.gr


Τη συμφωνία με την Ε.Ε. για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και τις εγγυήσεις αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να προκηρύξει εκλογές. Αιτία; 


Οι άδειες τσέπες των πολιτών, που δεν αφήνουν καμία αισιοδοξία για την επίτευξη των οικονομικών στόχων και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις χωρίς τη βοήθεια της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε τρεις φορές χείρα βοηθείας από την αξιωματική αντιπολίτευση, για την Παιδεία και τα αυθαίρετα. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την αύξηση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης.



Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χαϊδεύει τους μεγαλοφοροφυγάδες και ευνοεί  με φοροελαφρύνσεις  τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αυξάνει την κοινωνικά άδικη έμμεση φορολογία, καταδικάζοντας σε λουκέτο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις,  στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους και την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση.

Την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων που μένουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο εν όψει του περάσματος του τυφώνα Αϊρίν διέταξαν οι αρχές στη Νέα Υόρκη.



Την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων που μένουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο εν όψει του περάσματος του τυφώνα Αϊρίν διέταξαν οι αρχές στη Νέα Υόρκη.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ ανέφερε ότι η απομάκρυνση, που αφορά περισσότερους από 250.000 ανθρώπους, θα μπορούσε να ξεκινήσει μόλις ανοίξουν τα καταφύγια στις 21:00 ώρα Ελλάδος (18:00 GMT).
«Δεν έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν υποχρεωτική εκκένωση και δεν θα το κάναμε τώρα αν δεν πιστεύαμε ότι αυτή η καταιγίδα μπορεί να γίνει πολύ σοβαρή» πρόσθεσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, κάνοντας ακόμη γνωστό ότι από το Σάββατο το μεσημέρι (τοπική ώρα) όλα τα μέσα μεταφοράς θα σταματήσουν να λειτουργούν.

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ !
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ !


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
Πέντε μήνες μετά το ξεκίνημα των νατοϊκών βομβαρδισμών και επιθέσεων στη Λιβύη, ο ιμπεριαλιστικός συνασπισμός φαίνεται να κερδίζει άλλη μία «νίκη» και να «σώζει» ακόμα έναν λαό, όπως τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και τόσους άλλους, στον κύκλο αίματος και καταστροφής που έχει ανοίξει η ιμπεριαλιστική επίθεση σε λαούς και χώρες.
Πανηγυρίζουν οι ιμπεριαλιστές και οι απανταχού αντιδραστικοί υποτακτικοί τους για την επιτυχία τους και ετοιμάζονται για την καταλήστευση της χώρας και του λαού της Λιβύης, μέσα από συμφωνίες «βοήθειας» που πρόθυμα προσέρχονται να υπογράψουν τα ντόπια ενεργούμενά τους. Για να αρχίσει έτσι μία νέα μαύρη περίοδος εκμετάλλευσης και καταπίεσης του λαού στο όνομα της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας» των ιμπεριαλιστών.

Σε μία περίοδο που η αθεράπευτη οικονομική κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος οδηγεί τους ιμπεριαλιστές, μέσα από την όξυνση των ανταγωνισμών και των αντιθέσεών τους, σε κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στους λαούς, για την παγκόσμια κυριαρχία και το ξαναμοίρασμα των αγορών, οι λαοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα άλλο από φτώχεια, εξαθλίωση και καταστροφικές επιδρομές.
Το μέλλον των λαών και οι αγώνες τους ενάντια στους ντόπιους δυνάστες τους είναι δική τους υπόθεση που δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε κανέναν Ομπάμα, Σαρκοζί, Κάμερον και τους υπόλοιπους, αλλά να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις, να αποκρούσουν την ιμπεριαλιστική σκλαβιά και τα δεινά που αυτή επιφέρει.

Στις δύσκολες στιγμές για το λαό της Λιβύης και όλους τους λαούς πρέπει να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας και την αντιιμπεριαλιστική μας δράση, να οικοδομήσουμε το μέτωπο πάλης των λαών που θα ανατρέψει την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και θα αποτρέψει νέους καταχτητικούς πολέμους.
• ΚΑΤΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
• ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Να ξεμπερδέψουμε με την ασυλία των αστών !


Παπαγεωργίου Βασίλης
Ξεχείλισε ο ενθουσιασμός στα προχτεσινά «Νέα» για την από κοινού ψήφιση του νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ, ενθουσιασμός που εκφράστηκε από τον τίτλο του πρώτου θέματος της εφημερίδας που έγραφε: «Η Παιδεία βγαίνει από το... άσυλο».
Πανηγυρίζουν δηλαδή οι αστοί που βάζουν ακόμα πιο έντονα την εκπαίδευση σε μια επιχειρηματική τροχιά και που κατάφεραν ένα χτύπημα στον κίνημα αφαιρώντας του την κατάκτηση του ακαδημαϊκού ασύλου.
Τα όποια χάλια είχε το εκπαιδευτικό σύστημα μέχρι τώρα, σίγουρα δεν οφείλονταν στο ακαδημαϊκό άσυλο.

ΠΑΜΕ:Αλληλεγγύη στον Αγώνα των Εργαζομένων στο Καζακστάν.



Με αφορμή τη συνεχιζόμενη βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές στα πετρέλαια του Καζαχστάν, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και ταξικών συνδικάτων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο προξενείο του Καζαχστάν τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 12.00 το μεσημέρι.