Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Καζακστάν:Δικηγόρος-ακτιβιστής ξυλοκοπείται και συλλαμβάνεται λίγο πριν την συνάντηση του με τον ευρωβουλευτή Τζο Χίγγινς

Ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Αντίστασης (τμήμα της CWI στο Καζακστάν)

Τα μεσάνυχτα της 28ης Αυγούστου, έξω από τον σταθμό λεωφορείων της πόλης Κοκτσετάβα στο Βόρειο Καζακστάν, ο γνωστός στην χώρα μαχητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δικηγόρος Βαντίμα Κουραμσίνα, δέχτηκε βίαιη επίθεση και στην συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία. Ο Βαντίμ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για να συναντήσει την επόμενη μέρα τον σ. Τζο Χίγγινς, ευρωβουλευτή του ιρλανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (τμήματος της CWI).

Ένας άγνωστος δράστης, προφανώς άνθρωπος της αστυνομίας, επιτέθηκε με γροθιές στον Βαντίμ. Οι αστυνομικοί, που κρυβόντουσαν λίγο παραπέρα, περίμεναν να ξεκινήσει η επίθεση και στην συνέχεια ήρθαν και συνέλαβαν τον Βάντιμ και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα - Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους

κα ΜΠΙΤΣΙΚΑ («ΒΗΜΑ»): Κυρία Παπαρήγα, αναφέρεται και στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ότι δεν δημιουργεί πραγματικό και ανυπέρβλητο εμπόδιο στα αντιλαϊκά τους σχέδια η λαϊκή δυσφορία αν εγκλωβίζεται στον εύκολο δρόμο της αποχής, της παραίτησης.
Θεωρείτε ενόψει των εκλογών ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να διοχετευθεί η δυσαρέσκεια στην αποχή; Ενδεχομένως κάποιοι να το προπαγανδίσουν και ως επιλογή αντίδρασης ηχηρής.
Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ούτε είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι έτσι ούτε μπορούμε και να το αποκλείσουμε. Δοκιμάστηκε η αποχή και στις ευρωεκλογές, δοκιμάστηκε και στις εθνικές εκλογές, λιγότερο, αλλά δοκιμάστηκε. Και είδατε τα αποτελέσματα.
Τώρα βεβαίως οι παγίδες είναι πολύ περισσότερες. Παραδείγματος χάρη, με τους δήθεν ανεξάρτητους.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα - Η εισηγητική ομιλία

Κάλεσμα της ΚΕ προς τις λαϊκές δυνάμεις που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για συμπόρευση με το ΚΚΕ
Δράσεις για την ανάπτυξη της λαϊκής αγωνιστικής συστράτευσης και αντεπίθεσης

«Δεν είναι η πρώτη φορά που απευθυνόμαστε σ' αυτούς που ψηφίζουν ή επηρεάζονται και ακολουθούν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, προσδιορίζοντας μάλιστα αυτούς όχι γενικά ως ψηφοφόρους, αλλά ως ανθρώπους που ανήκουν στην εργατική τάξη, τους ανθρώπους που έχουν μικρομάγαζα στις πόλεις και τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες. Ωστόσο το σημερινό κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας έχει ορισμένα νέα στοιχεία που προσδιορίζονται από την περίοδο την οποία διανύουμε, από την εμπειρία που έχει διαμορφωθεί.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα προηγούμενα καλέσματα τα οποία κάναμε βρήκαν μια ορισμένη απήχηση. Συναντηθήκαμε με ανθρώπους που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία στους αγώνες, σε τοπικούς φορείς, σε σωματεία, σε κλαδικούς αγώνες, σε γενικότερους πανελλαδικούς αγώνες. Βεβαίως δεν τους πείσαμε να χρησιμοποιήσουν και στην κάλπη την πείρα τους από τη διακυβέρνηση των δύο αυτών κομμάτων.

Η συνδικαλιστική ριζοσπαστική Αριστερά στην πόλη του Μεξικού στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Παγκόσμια Καπιταλιστική Κρίση

Από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Μεξικού διεθνής συνδιάσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων με θέμα «Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, οι εκδοχές της στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Αντιστάσεις και αγώνες».
Η συνδιάσκεψη αυτή διοργανώνεται από το CILAS (Ερευνητικό Ινστιτούτο Συνδικαλιστικής και Εργατικής Τεκμηρίωσης του Μεξικού). Από την Ευρώπη θα παρευρεθούν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και κινημάτων από την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

«Πάμε ΔΕΘ-Σηκώστε τις μπάρες!!» στις 11-09-10 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

  «Πάμε ΔΕΘ-Σηκώστε τις μπάρες!!» στις 11-09-10
Όλοι στη μεγάλη αυτοκινητοπορεία διόδια Αφιδνών – Θεσσαλονίκη ΔΕΘ στις 11/9
Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων μέσα από τις ανοιχτές τους συνελεύσεις αποφάσισαν την οργάνωση μεγάλης αυτοκινητοπορείας στις 11-09-10. 

Η πορεία θα ξεκινάει από την Αθήνα και συγκεκριμένα τον σταθμό των διοδίων Αφιδνών και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετέχουμε στην ανεξάρτητη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την ημέρα ομιλίας Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων που θα συναντάμε και θα επιτρέπουμε την ελεύθερη διέλευση στους οδηγούς.
Συμμετέχουν στην αυτοκινητοπορεία τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λιβαδειάς, Θήβας, Βόρειας Εύβοιας, Καρπενησίου και Βόλου. Επίσης συμμετέχουν συναγωνιστές από Κινήματα από τα Κάτω όπως η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής και Ευβοϊκού , η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα ΧΥΤΑ Γραμματικού, το Stop Cartel, η Πρωτοβουλία Ελεύθεροι Δρόμοι-Ελεύθεροι Χώροι Δυτικής Αττικής, η κίνηση πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία και αγωνιστές από τα κινήματα πόλης.

Η ΓΣΕΕ είναι εχθρική και επικίνδυνη για τους αγώνες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις 26/08/10 πραγματοποίησε συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών – Εργασίας – Παιδείας για να καταθέσει τις δήθεν προτάσεις της για τα λαϊκά προβλήματα, όπως ανεργία, απολύσεις, ακρίβεια, κλπ.
Στο πλαίσιο αυτό επιχείρησε να εμφανιστεί σα μαχητικός υπερασπιστής των ΣΣΕ. Η υποκρισία και το ψεύδος περισσεύουν, όταν η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι αυτή που υπέγραψε με το ΣΕΒ μηδενικές αυξήσεις, μαζί με την τριετή ταξική υποταγή «κοινωνικής ειρήνης» που τους υποσχέθηκε εξ ονόματος της εργατικής τάξης. Με τη δεδομένη ακρίβεια και τον πληθωρισμό υπέγραψε ουσιαστικά δραματικές μειώσεις μισθών.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ G.P.O - Ελεύθερη πτώση για το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 28,6%-Χαμηλά η Ν.Δ στο 21,1%- Στο 9% το Κ.Κ.Ε (12% σε όσους έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν).Σχολιάζει ο Red Star.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 28,6%, δύο μονάδες χαμηλότερα από τη τελευταία δημοσκόπηση της GPO στα τέλη Απριλίου, η ΝΔ 21,1%, το ΚΚΕ 9%, ο ΛΑΟΣ 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,8%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά μόλις 1,7%. Στο 27,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα θα έχουμε βουλή 6 κομμάτων με την Δημοκρατ.Αριστερά να μην καταφέρνει να εισέλθει στο κοινοβούλιο.
Σε όσους έχουν αποφασίσει τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:(Στην παρένθεση η διαφορά με τις εκλογές του 2009)


Νέο Αριστερό Ρεύμα :Η ΔΕΘ πρώτη μάχη στο νέο γύρο αγώνων

apergia_23_6.gif
Συνεδριάζουν τα σωματεία για αγωνιστικό σχεδιασμό
Την Τρίτη συζήτηση του Συντονισμού Σωματείων για τη ΔΕΘ
Προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παρέμβαση του ΝΑΡ για έναν 2ο γύρο αγώνων
 
Οι εξελίξεις και τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τα νέα μέτρα που θα εμφανιστούν και το προχώρημα των λεγόμενων αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών» απαιτεί τη δράση για ένα δεύτερο γύρο εργατικών αγώνων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στη ΔΕΘ μιλώντας για «κοινωνικό πακέτο» και εννοεί νέες ενισχύσεις για τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές.
Στόχος του εργατικού και λαϊκού κινήματος πρέπει να είναι η συνολική ανατροπή της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους, του μνημονίου κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ (παλαιού και «επικαιροποιημένου») και των αντεργατικών νόμων που το συνοδεύουν.

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ-ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ :Τι κυβέρνηση επικίνδυνο σούργελο είναι αυτό ωρέ σύντροφοι;

Τι σούργελο επικίνδυνο είν' αυτό;
Τι πατριδογνωμόνιο (όνομα στήλης κι αυτό) και κουραφέξαλα. Αφού σ' αυτόν τον τόπο, η πατρίδα κάνει άλματα. Ισάξια του Κολοκοτρώνη! Με γνώμονα το κέρδος η πατρίδα είναι φρουτάκια, στοίχημα, καζίνο, ρουλέτα, χαρτοπαικτική λέσχη. Πάει εκείνο το αφελώς ή πονηρά τραγουδισμένο «τι είν' η πατρίδα μας μην είναι τα ψηλά βουνά, μην είν' οι κάμποι... ταρατατάα!!!) Πάει κι εκείνο το χουντικό «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο...» ασλανίδικης έμπνευσης. Τώρα «προχωρήσαμε». Αναγκαστικά, για να μην τάχαμου μας επιβάλει πρόστιμο το Βρύξελλο, στην εγκατάσταση κουλοχέρηδων με φρουτάκια σε κάθε συνοικία, σε κάθε χωριό, στο καφενείο, στα βουνά, εκεί που δε θα φτάσει το κτήνος ο Καλλικράτης του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης έχτισαν τον Παρθενώνα. Ο Κανελλόπουλος έδωσε το όνομα του Παρθενώνα στη Μακρόνησο και το ΠΑΣΟΚ το ψευδώνυμο στο νόμο που θα κάνει την Ελλάδα, κατά δήλωση Γ.Α.Π. αγνώριστη. Νέοι Παρθενώνες μας περιμένουν με τζογαδόρους. Κι αν λείπει άγαλμα, αυτό είναι του Νικ δε Γκρικ, του τύπου που τίναζε τα καζίνα στον αέρα την εποχή της φτώχειας στις ΗΠΑ.

Oι νέοι της Κύπρου στην πρώτη γραμμή για επανένωση και απελευθέρωση του τόπου και του λαού μας

Oι νέοι της Κύπρου στην πρώτη γραμμή για επανένωση και απελευθέρωση του τόπου και του λαού μας

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καλεί ολόκληρη την Κυπριακή νεολαία Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να δώσουν μαζικά το παρόν τους στην μεγάλη δικοινοτική εκδήλωση που διοργανώνουν η ΠΕΟ, η DEV-IS και η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης Ενωμένη Κύπρος στην οποία συμμετέχουν άλλες 50 Οργανώσεις και από τις δυο κοινότητες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 με μεγάλη πορεία από την Πλατεία Σολωμού προς το Λήδρα Πάλας και στη συνέχεια στις 19.30 θα ακολουθήσει πολιτικό-καλλιτεχνικο πρόγραμμα στο γήπεδο που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη αμέσως μετά το οδόφραγμα.