Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Λαϊκός Δρόμος :ΣYN-ΣYPIZA ,Συνδυασμοί στα περίχωρα του ΠAΣOK και της EE

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές είναι φανερό το άγχος που έχει καταλάβει τον ΣYN και τον ΣYPIZA για το τι αποτέλεσμα θα φέρουν οι συνδυασμοί τους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. O ένας λόγος είναι το ότι πάντα στο χώρο του «ανανεωτικού» ρεφορμισμού οι βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν πρωτεύον βάρος και καθένας θυμάται ότι αφετηρία της δημιουργίας του ΣYPIZA, δηλαδή, της συνεργασίας του ΣYN με μικρότερες εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις, που ορισμένες απ' αυτές προηγούμενα τις αποστρέφονταν και τις ανεβοκατέβαζε «γκρουπούσκουλα», ήταν προϊόν μιας καιροσκοπικής στροφής του με σκοπό να διασώσει την κοινοβουλευτική παρουσία, καθώς κινδύνευε να μείνει έξω από την Bουλή.
O δεύτερος λόγος είναι ότι ο ΣYN και ο ΣYPIZA κατεβαίνει σ' αυτές τις εκλογές έχοντας διασπασθεί σε τρία κομμάτια, σ' αυτό του ΣYN υπό την ηγεσία του Aλ.Tσίπρα (το οποίο στο εσωτερικό του έχει μία ακόμα ρήξη με την «τάση» του Aριστερού Pεύματος που δείχνει αποστασιοποιημένο από την εκλογική μάχη, ιδιαίτερα στην Aττική), το δεύτερο τη Δημοκρατική Aριστερά του Φ.Kουβέλη που αποκολλήθηκε από τον ΣYN με κατεύθυνση το ΠAΣOK, και το τρίτο το «Mέτωπο Aνατροπής και Aλληλεγγύης» υπό τον Aλ.Aλαβάνο.

Η Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης


Καταγγέλλουμε την απόπειρα σκοτεινών μηχανισμών να κάψουν το κεντρικό εκλογικό περίπτερο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ίλιο, τη νύχτα 4 προς 5 Νοέμβρη.
Η εγκληματική αυτή ενέργεια ενάντια στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση έρχεται να προστεθεί σε μια εκτυλισσόμενη επιχείρηση εκφοβισμού των εργαζόμενων, λίγες ώρες πριν την κάλπη. Δείχνει την ανησυχία φανερών και κρυφών μηχανισμών της αστικής τάξης μπροστά στη δυναμική της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τους τρομάζει η αποδοχή που συναντάει ο λόγος και η πρόταση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα παντού, ιδιαίτερα στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας και στο Ίλιον.

Σημειώνουμε ότι αυτές οι πράξεις συμβαίνουν μέσα σ' ένα κλίμα πολιτικού εκβιασμού, εκβιαστικών διλημμάτων και απειλών από την κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση.
Καταγγέλλουμε ότι τέτοιες ενέργειες γίνονται μέσα σ' ένα καθεστώς πογκρόμ ενάντια στην πολιτική αφίσα και τα άλλα ενημερωτικά υλικά του ΚΚΕ, από τη διοίκηση Zενέτου του Δήμου Ιλίου.

Δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Περιστέρι

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε περιοδεία σήμερα  στο Περιστέρι.   Επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού: ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και έκανε περιοδεία στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες. Τέλος επισκέφθηκε το ΙΚΑ του Περιστερίου.
Σε δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:
Σχετικά με την περαίωση
Μας έχουν ήδη ετοιμάσει το κοστούμι των νέων πιο σκληρών μέτρων από τη Δευτέρα. Τα 800 χιλιάδες σημειώματα περαίωσης που ήρθαν σχεδόν όλα σε συνταξιούχους και  μικρομεσαίους επαγγελματίες, σε νέους με μπλοκάκια και τους ζητούν 5 και 6 και 7 χιλιάρικα, είναι σημάδι του τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα.
Καλούμε τους πολίτες να στείλουν τον λογαριασμό στον πρωθυπουργό και στην τρόικα στην κάλπη της Κυριακής. Να περαιώσουν με την ψήφο τους αυτή την πολιτική που μας οδηγεί σε αδιέξοδο.

Του Red Star : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Στην Στερεά Ελλάδα (Εύβοια,Φθιώτιδα,Βοιωτία,Φωκίδα και Ευρυτανία) ,η απογοήτευση του κόσμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά και της Ν.Δ. είναι μεγάλη και οι έρευνες καταγράφουν μεγάλα ποσοστά αποχής,λευκών/άκυρων και αδιαφορίας.Η τελική μου εκτίμηση είναι ότι η αποχή θα αυξηθεί σημαντικά.Μικρό προβάδισμα πάντως διατηρεί ο υποψήφιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κλέαρχος Περγαντάς.Πολύ καλά πάνε ο πρώην νομάρχης Ευβοίας με τη Ν.Δ και νυν υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ Ν.Παπανδρέου καθώς και ο υποψήφιος του Κ.Κ.Ε Γιώργος Μαρίνος που κινείται στο πολύ καλό 10%. (6,1% είχε το Κ.Κ.Ε το 2009 στην Στερεά Ελλάδα).Αλλά ακόμα και το χαμηλό της πρόβλεψης μου (8,7%) να πιάσει ο υποψήφιος του Κ.Κ.Ε σίγουρα θα είναι μεγάλη επιτυχία.Σημαντική απήχηση έχει η Δέσποινα Σπανούδη που υποστηρίζεται από τους Οικολόγους Πράσινους, την Δημοκρατική Αριστερά και σχεδόν όλες τις συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , καθώς και πολλούς πολίτες που ανήκουν σε οικολογικές οργανώσεις.
  
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:
Εκτίμηση πολιτών που θα ψηφίσουν στη Στερεά Ελλάδα 392.000 (μέσος όρος-έγκυρα ψηφοδέλτια).
(Κατώτερο 378.000 - Ανώτερο 406.000)
Ποσοστά υποψηφίων και ψήφοι (μέσος όρος)-Στην παρένθεση το εύρος διακύμανσης ποσοστών.

1)  Κ.Περγαντάς (ΠΑ.ΣΟ.Κ)                                     35,7 % -  140.000 ψήφοι  - (33,7-37,7 %)   
2) Θ.Χειμάρρας (Ν.Δ)                                                33,7 %  - 132.000 ψήφοι  - (31,7-35,7 %)       
3)  Ν.Παπανδρέου (ΛΑ.Ο.Σ)                                    14,0 %  - 55.000 ψήφοι -   (12,5-15,5 %)     
4) Γ.Μαρίνος (Κ.Κ.Ε)                                                 10,2 %  - 40.000 ψήφοι -    (8,7-11,7 %)    

Του Red Star : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στην Θεσσαλία το Κ.Κ.Ε έχει μεγάλες ελπίδες να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να αποσπάσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό(και αντίστοιχα χιλιάδες ψήφους) με τον Βαγγέλη Μπούτα.Με συντηρητικές εκτιμήσεις ο υποψήφιος του Κ.Κ.Ε όχι μόνο θα περάσει το 8,6% του 2007 ,όχι μόνο θα έχει διψήφιο ποσοστό,αλλά εκτιμώ ότι το ποσοστό του θα ξεπεράσει το 13% ! Η Ν.Δ με τον Κώστα Αγοραστό διατηρεί ένα προβάδισμα έναντι του Απόστολου Παπατόλια 2,5 μονάδων περίπου, επομένως η πρώτη θέση για τον πρώτο γύρο φαίνεται να πηγαίνει στη Ν.Δ εκτός απροόπτου.
  
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:

Εκτίμηση πολιτών που θα ψηφίσουν στη Θεσσαλία 527.000 (μέσος όρος-έγκυρα ψηφοδέλτια).
(Κατώτερο 509.000 - Ανώτερο 545.000)
Ποσοστά υποψηφίων και ψήφοι (μέσος όρος)-Στην παρένθεση το εύρος διακύμανσης ποσοστών.


1)  Κ. Αγοραστός (Ν.Δ)                                         38,5 % -  203.000 ψήφοι  - (36,5-40,5 %)   
2) Α. Παπατόλιας (ΠΑ.ΣΟ.Κ)                                 36 %  -   190.000 ψήφοι  - (34-38 %)          
3)  Β.Μπούτας (Κ.Κ.Ε)                                           13,7 %  - 72.000 ψήφοι -   (12,2-15,2 %)  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΕΔΟΝ : ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στέλνουν στην ανεργία 330 εκπαιδευτικούς

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει την έντονη του δυσαρέσκεια, που για μια ακόμη φορά η συμμαχία των βουλευτών ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και με την πλήρη στήριξη της αντινεανικής ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ κατέθεσαν τροποποίηση νόμου για σταδιακή παράταση του ορίου αφυπηρέτησης των καθηγητών μέχρι το 63ο έτος, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή αναδρομικά από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 αντί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2011. Η τροποποίηση του νόμου αυτού στέλλει στην ανεργία 330 εκπαιδευτικούς με σκοπό την εξυπηρέτηση 80 ατόμων οι οποίοι ούτως αλλιώς θα αφυπηρετούσαν.


Ως ΕΔΟΝ, θεωρούμε πραγματικά απαράδεκτο αυτό το προκλητικό ρουσφέτι σε βάρος των ονείρων της νέας γενιάς.

Δελτίο τύπου-καταγγελία για την έξωση σε Δομή του Ψυχαργώς

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Περιβολάκι (Πρότυπη Μονάδα για παιδιά με Διάχυτη Διαταραχή της Ανάπτυξης και Αυτισμό) καταγγέλλει την πολιτική υποβάθμισης της Ψυχικής Υγείας που έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των υπηρεσιών και αφήνει παιδιά και γονείς που έχουν την ανάγκη αυτών των υπηρεσιών αλλά και τους εργαζόμενους στον αέρα.  Μετά από 5 χρόνια τραγικών καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ψυχαργώς  από το Υπουργείο Υγείας πολλοί φορείς οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση, ανίκανοι να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες των χώρων αλλά και τις πληρωμές των εργαζομένων (οι οποίοι αν πάρουν τους μισθούς τους το κάνουν μετά από καθυστερήσεις μηνών). Το επιστέγασμα αυτής της κατάστασης το βιώσαμε στο Περιβολάκι την Πέμπτη 21 Οκτώβρη.

Στο κτίριο της Οδού Θεσσαλίας έγινε έξωση σε ώρα βάρδιας. Στο κτίριο αυτό στεγάζονταν Κέντρο Ημέρας για παιδιά, η Ομάδα Διάγνωσης και Υποστήριξης  και ο Ξενώνας για τη βραχεία φιλοξενία (υπηρεσία που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο φορέα για αυτά τα παιδιά). Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά, οι οικογένειές τους αλλά και οι εργαζόμενοι  να βρίσκονται στο κενό.

Την Κυριακή ψηφίζουμε «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ–ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη» στην Κεντρική Μακεδονία

Την Κυριακή ψηφίζουμε «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ–ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη» στην Κεντρική Μακεδονία

- Ανατροπή του Μνημονίου, του Καλλικράτη και της αντεργατικής εκστρατείας!
- Ανατροπή  του σφαγείου κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ!
Ο πρωθυπουργός του «Μνημονίου» μαζί με τις «αγορές» εκβιάζουν χυδαία τον ελληνικό λαό.  «Εμείς ή το χάος» μας λένε.  Όμως, η πολιτική τους οδηγεί στη φτώχια, την ανεργία, την υπερχρέωση. Να φύγουν μια ώρα αρχύτερα! Είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει για τους εργαζόμενους!  Την ίδια ώρα μας αποκαλύπτουν ότι το Μνημόνιο θα κρατήσει πάνω από 10 χρόνια, ενώ η ΕΕ θεσμοθετεί μηχανισμούς επιβολής ενός μόνιμου «Μνημονίου», με την συμμετοχή του ΔΝΤ, μια κοινοβουλευτική χούντα του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς. Γι’ αυτό πρέπει να καταδικάσουμε με την ψήφο μας

Καπιταλισμός χωρίς όρια. Ο 50Cent προκαλεί με τα πλούτη του

Δείτε τις προκλητικές φωτογραφίες που ανέβασε στο twitter διάσημος ράπερ - www.newsbeast.gr


Γενικά οι ράπερ μας έχουν συνηθίσει στις υπερβολές. Ακριβά αμάξια, διαμάντια κι οποιουδήποτε είδους περιττή πολυτέλεια που προκαλεί τα βλέμματα. Αυτή τη φορά όμως ο 50Cent ξεπέρασε τα όρια. Ανέβασε μία σειρά από φωτογραφίες στο twitter, ποζάροντας μπροστά από 500.000 δολάρια και κάνοντας κοροϊδευτικά σχόλια. 


Στη μία φωτογραφία  έγραφε από κάτω «Αυτή είναι ζωή πάω στο Βέγκας και θα τα διπλασιάσω γρήγορα». Σε μία άλλη φωτογραφία ποζάρει μπροστά από τα χρήματα με ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι και γράφει «Τρώω καλά κι όμως ακόμα πεινάω». 

Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στις 15 Νοέμβρη !



Στις 15 Νοέμβρη, μέρα που έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα, να διατρανώσουμε ότι «δεν έχουμε υποχρέωση να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης»
  • Το μνημόνιο δεν είναι ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά ένα εργαλείο σωτηρίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε εκλογικά αποτελέσματα, να δείξουμε ότι υπάρχει και η Ελλάδα στην οποία μιλούν οι εργαζόμενοι.
  • Είναι εγγύηση ο οργανωμένος λαός, που παλεύει στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, στους δρόμους, που απεργεί και που, βεβαίως, αλλάζει και συσχετισμούς.
Ξεχωριστή αναφορά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 15 Νοέμβρη, έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «902»
Κυρία Παπαρήγα, θα έλεγε κανείς ότι ενώ οι άλλοι σταματούν στις 14 Νοέμβρη, εσείς ως ΚΚΕ, μοιάζει να ξεκινάτε στις 15 Νοέμβρη, μια μέρα μετά τις εκλογές. Στην προεκλογική συγκέντρωση ακούσαμε ότι το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη, μια μέρα μετά το β΄ γύρο των εκλογών. Γιατί;
Ερχεται η τρόικα εκείνη τη μέρα, υποθέτω ότι μετέθεσε λίγο τον ερχομό της στην Ελλάδα, για να ανακοινώσει τα πράγματα μετεκλογικά και εν πάση περιπτώσει να δώσει και μια στήριξη στην κυβέρνηση. Δεν μπορεί αυτή η μέρα να περάσει έτσι. Εκείνη τη μέρα ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει ότι έχει πάρει χαμπάρι πως το μνημόνιο δεν είναι ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά ένα εργαλείο σωτηρίας των επιχειρηματικών ομίλων. Και κυρίως, είναι ένα εργαλείο σωτηρίας των πιστωτών.

K.K.E :Σχόλιο του Γραφείου Τύπου - Nα αποσυρθεί τώρα η περαίωση

Η εφαρμογή της περαίωσης αποδεικνύεται και στην πράξη ότι είναι μια θρασύτατη και εκβιαστική φοροεπιδρομή σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων των μικρομεσαίων εμπόρων και βιοτεχνών που βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση από τις συνέπειες της κρίσης και τα βάρβαρα μέτρα. Αντίθετα  για τους μεγάλους φοροφυγάδες είναι ένα χρυσό δώρο.
Το ΚΚΕ απαιτεί αποσυρθεί τώρα η περαίωση. Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους, στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη, να αποδυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ γιατί είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τη φοροεπιδρομή που εξελίσσεται σε βάρος τους, γιατί και οι δυο στηρίζουν την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, να ψηφίσουν μαζικά τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τρ.Μηταφίδης: Για τη Θεσσαλονίκη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ανυπακοής απέναντι στο Μνημόνιο

Του Πλήκα Μ.-Εφημερίδα ΑΥΓΗ 

 «Την επομένη των εκλογών θα είμαστε πάλι στους δρόμους για να υπερασπιστούμε την πόλη μας. Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη πόλη ανοικτή, πόλη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ανυπακοής». Αυτό διακήρυξε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος της «Θεσσαλονίκης - Ανοικτή Πόλης» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του, την οποία χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Του Red Star : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Η δεύτερη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας είναι η Κεντρική Μακεδονία που περιλαμβάνει τους νομούς Θεσσαλονίκης,Σερρών,Πέλλας,Ημαθίας,Πιερίας, Κιλκίς και Χαλκιδικής.

Ο  Παναγιώτης Ψωμιάδης ,δυστυχώς όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία θα επικρατήσει άνετα με ένα ποσοστό μεταξύ 45-51 %.Οι πιθανότητες να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο είναι μικρές.Ο Μάρκος Μπόλαρης του ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει ανεβάσει κάπως τα ποσοστά του, αλλά παραμένει 12 μονάδες από το 39,8% του ΠΑ.ΣΟ.Κ το 2009.Τρίτος φαίνεται δυστυχώς να είναι ο ακροδεξιός Κυριάκος Βελόπουλος με ποσοστό κοντά στο 8%,ενώ ακολουθεί ο υποψήφιος του Κ.Κ.Ε Θεοδόσης Κωνσταντινίδης που προσπαθεί να φτάσει τα ποσοστά του Κ.Κ.Ε στις εθνικές εκλογές,αλλά οι ως τώρα μετρήσεις,δείχνουν πως είναι κοντά στο 6-6,5%.Μακάρι στην κάλπη ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας να δώσει άλλη απάντηση και πολύ πιο μεγάλο ποσοστό από την εκτίμηση μου στον συμπαθέστατο υποψήφιο του Κ.Κ.Ε.Μάχη για την πέμπτη θέση δίνουν ο αγωνιστής Κουράκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η Ασημίνα Ξηροτύρη της Δημοκρατικής Αριστεράς.Η τελευταία παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από έρευνα σε έρευνα, γι'αυτό και είναι πιο δύσκολο να προσδιορίσουμε το τελικό ποσοστό της.Το μέσο ποσοστό της είναι 3,8% με ένα μεγάλο περιθώριο σφάλματος +- 1,5%,ακριβώς λόγω των παραπάνω αποκλίσεων.
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος φαίνεται πως διατηρεί ψήφους και ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων ένα χρόνο πριν, ενώ ο Γιάννης Κούτρας του ΣΕΚ, που είναι υποψήφιος με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α δείχνει ότι μπορεί να πιάσει τις 5.000 ψήφους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:

Εκτίμηση πολιτών που θα ψηφίσουν στην Κεντρική Μακεδονία 1.185.000 (μέσος όρος-έγκυρα ψηφοδέλτια).
(Κατώτερο 1.145.000 , Ανώτερο 1.225.000)
Ποσοστά υποψηφίων και ψήφοι (μέσος όρος)-Στην παρένθεση το εύρος διακύμανσης ποσοστών.


1)  Π.Ψωμιάδης (Ν.Δ )                                              47,7 % -  565.000 ψήφοι  - (44,7-50,7 %)     
2) Μ.Μπόλαρης (ΠΑ.ΣΟ.Κ)                                      27,3  % - 323.000 ψήφοι  - (24,8-29,8 %)      
3)  Κ.Βελόπουλος(ΛΑ.Ο.Σ)                                        8,0 %  -  95.000 ψήφοι -      (6,5-9,5  %)           
4) Θ.Κωνσταντινίδης   (Κ.Κ.Ε)                                  6,3 %  - 75.000 ψήφοι -      (5,3-7,3 %)       

Του Red Star : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


Στα Ιόνια Νησιά φαίνεται πως θα κάνει περίπατο στον Α'Γύρο ο υποψήφιος της Ν.Δ(που στηρίζει και ο Λαικ.Ορθ.Συναγερ.) Σ.Σπύρου, ο οποίο αυξάνει λίγο τα ποσοστά του σε σχέση με 2 εβδομάδες πριν και ξεπερνά μάλλον το 37%.

Ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηλ.Μπεράτος αν και μείωσε την διαφορά μετά το διάγγελμα Παπανδρέου, παραμένει τρίτος με αρκετές πιθανότητες εισόδου στον Β'Γύρο.Πτώση παρουσιάζουν τα ποσοστά Γ.Καλούδη  που πάντως κινείται γύρω στο 20% και έχει ακόμα ένα οριακό προβάδισμα για τον Β'Γύρο.Ακόμα ένα εσωκομματικό ντέρμπι για το ΠΑ.ΣΟ.Κ μετά την Αττική.

Οι υποψήφιοι της αριστεράς θα δώσουν την δικιά τους μάχη έχοντας να αντιμετώπισουν έναν ακόμη "ανεξάρτητο" από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Ο Θ.Γουλής του Κ.Κ.Ε πάει καλύτερα από τους υπόλοιπους με ποσοστό κοντά στο 11 %.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:

Εκτίμηση πολιτών που θα ψηφίσουν στα Νησιά του Ιονίου 145.500 (μέσος όρος-έγκυρα ψηφοδέλτια).
(Κατώτερο 139.500 , Ανώτερο 151.500)
Ποσοστά υποψηφίων και ψήφοι (μέσος όρος)-Στην παρένθεση το εύρος διακύμανσης ποσοστών.


1)  Σ.Σπύρου (Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ )                                     37,1 % -  54.000 ψήφοι  - (34,1-40,1 %)    
2) Γ.Καλούδης  (Ανεξ./ΠΑΣΟΚ)                              20,6  % - 30.000 ψήφοι  - (18,6-22,6 %)      
3)  Η.Μπεριάτος  (ΠΑ.ΣΟ.Κ)                                     19,6 %  - 28.500 ψήφοι -  (17,6-21,6%)      
4) Θ.Γουλής   (Κ.Κ.Ε)                                                 10,7 %  - 15.500 ψήφοι -  (9,2-12,2 %)