Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ-ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση του Προέδρου του ΣΥΝ να αρνηθεί την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μετάσχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Οι κωφοί αποκλείονται (της πληροφόρησης περί) των οικονομικών μέτρων

Παιδιά ενός κατώτερου θεού, απεδείχθη ότι θεωρούνται από τους πατέρες του έθνους οι 20.000 και πλέον έλληνες με απώλεια ακοής. Στην κρίσιμη συζήτηση που διεξήχθη στην ελληνική βουλή για τα νέα οικονομικά μέτρα την Πέμπτη 7 Μαϊου, η παρουσία των τριών μόνιμα απασχολούμενων στο κοινοβούλιο διερμηνέων ελληνικής νοηματικής γλώσσας (ΕΝΓ) κρίθηκε περιττή. Τα όσα “ζωντανά”συζητήθηκαν αποτέλεσαν για τους έλληνες κωφούς επτασφράγιστο μυστικό!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-Παλεύουμε ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό-Κοινή διακήρυξη για τα 65χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης


Στην κοινή διακήρυξή τους 46 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα για τα 65χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης σημειώνουν:



«Στις 9 Μάη τιμάμε τα 65 χρόνια από τη νίκη επί του ναζισμού - φασισμού, της πιο βίαιης και απάνθρωπης έκφρασης της κυριαρχίας των μονοπωλίων σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που βιώνει μια βαθιά κρίση, η οποία οδήγησε την ανθρωπότητα σε μια από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της με τη βαρβαρότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τους αμέτρητους θανάτους και καταστροφές για τους λαούς.



Οι κομμουνιστές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή από την πρώτη στιγμή κινητοποιώντας και οργανώνοντας τους εργαζόμενους και τους λαούς στην αντίσταση. Ο αντιφασιστικός αγώνας σημαδεύτηκε από τη σταθερή και αποφασιστική δράση των κομμουνιστών, κατά την οποία εκατομμύρια έδωσαν τη ζωή τους. Η ηρωική συμβολή της ΕΣΣΔ, του Κόκκινου Στρατού της, του λαού της που είχε πάνω από 27 εκατομμύρια νεκρούς, ήταν αποφασιστική για την ήττα των φασιστικών ορδών του ιμπεριαλισμού.


Με τη νίκη του 1945 και τη διαμόρφωση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, εκατομμύρια άντρες και γυναίκες χειραφετήθηκαν, απελευθερώθηκαν από την εκμετάλλευση, την καταπίεση και την αποικιοκρατία με το κίνημα της εργατικής τάξης να σημειώνει τεράστιες κοινωνικές και πολιτικές νίκες σε μια προοδευτική πορεία που δεν είχε κατακτηθεί ξανά στην ιστορία της ανθρωπότητας.



Στη σημερινή κατάσταση σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού κατά την οποία πραγματοποιείται επίθεση από διάφορους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, πλήττονται σοβαρά οι εργαζόμενες μάζες. Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ξανά ένα μεγάλο κίνδυνο που απορρέει από τις οξυνόμενες αντιθέσεις του ιμπεριαλισμού, από την κούρσα των εξοπλισμών, από την ενίσχυση των επιθετικών στρατιωτικών οργανώσεων και από την προσπάθεια να επιβληθεί με τη βία η απάνθρωπη αύξηση της εκμετάλλευσης, της επισφάλειας στις εργασιακές σχέσεις, της φτώχειας, των απολύσεων, της ανεργίας, της στέρησης των βασικών αναγκών σε εκατομμύρια ανθρώπους.