Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η ομιλία του Θοδωρή Χιώνη στο Πάρκο Τρίτση.


Μιλώντας στην  συγκέντρωση – συναυλία για την υπεράσπιση του Πάρκου «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ» που διοργάνωσε ο Δυτικός Τομέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ, ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης τόνισε:


«Η σημερινή συγκέντρωση για την υπεράσπιση του πάρκου δεν είναι απλά συνέχεια πολύ σημαντικών ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και διαχρονικά από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ,  από τη συγκεκριμένη δράση των τοπικών Οργανώσεων που ενίσχυαν και ενισχύονταν και από πιο κεντρικές παρεμβάσεις.

Πεινασμένοι, φάτε... έντομα! Ένα απολαυστικό κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου !


 Πεινασμένοι, φάτε... έντομα!


Το ακούσαμε κι αυτό! Η προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO) προς τον παγκόσμιο πληθυσμό, και ειδικά προς εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού που λιμοκτονεί, είναι... «φάτε έντομα»!
Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα, ο ΟΗΕ (υπό την αιγίδα του οποίου τελεί ο FAO) προτρέπει τους ανθρώπους να σιτίζονται με ακρίδες, με μυρμήγκια, ενδεχομένως και με κατσαρίδες...

Τραπεζίτες: Πανηγυρίζουν για τα εφιαλτικά μέτρα και ζητούν κι άλλα!

 
 
Θερμά συγχαρητήρια στη συγκυβέρνηση για τα εφιαλτικά μέτρα που έχει επιβάλλει στην εργατική τάξη εκφράζουν οι τραπεζίτες, απαιτώντας ταυτόχρονα αυτά τα μέτρα να αυξηθούν και μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Εκθεση (Απρίλης 2013) της Alpha Bank για την «απελευθέρωση της αγοράς εργασίας ως μοχλό επανεκκινήσεως της οικονομίας» είναι κρυστάλλινη ομολογία: εμφανίζει ωμά και ανάγλυφα το ρόλο των μονοπωλίων στο σχεδιασμό των μέτρων, τους ωφελούμενους από αυτά, διατυπώνουν ρητές αξιώσεις για νέο τσεκούρωμα στον κατώτερο μισθό, επέκταση της επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις κοκ.
Πανηγυρίζουν για την «απελευθέρωση» από συλλογικές κατακτήσεις

18 Μαίου: Δωρεάν είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους


Στον αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού της Διεθνούς ημέρας των μουσείων.

Με το σύνθημα «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή» γιορτάζεται φέτος σε όλη την Ελλάδα η Διεθνής Ημέρα Μουσείων το Σάββατο 18 Μαΐου.

To σχόλιο του ΚΚΕ για τις προκλήσεις των ναζιστών βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο την Παρασκευή 17 Μάη.


Σε σχόλιό του για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Βουλή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει σε σχόλιό του :


«Τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ο λαός χρειάζεται, με την πάλη του στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να απομονώσει τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής και να αντιπαλέψει το σύστημα που τη γεννά, τη θρέφει και την αξιοποιεί σε βάρος του εργαζόμενου λαού και των αγώνων του.