Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Διήμερη δράση για τις φυλακές στο Βόλο - Ομιλία Ηρ. Διώτη για τα δικαιώματα των κρατουμένων

Στις διαπιστώσεις του εισηγητή του ΟΗΕ που επισκέφθηκε τις ελληνικές φυλακές, σε προσωπικά βιώματα από δικές της επισκέψεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα, στην ελληνική νομοθεσία για τις ποινές σε ανηλίκους σε αλλά και στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την οποία η Ελλάδα έχει κυρώσει, αναφέρθηκε την Κυριακή η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της διήμερης δράσης για τις φυλακές από την Κίνηση Βόλου του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, στο Βόλο.
Μεταξύ άλλων, η βουλευτής στην ομιλία της τόνισε:
«Είναι σαφές ότι για την ελληνική πολιτεία οι φυλακισμένοι δεν είναι άνθρωποι. Τους στερούν, έξω από κάθε έννοια ανθρωπισμού και δικαίου, και την αξιοπρέπεια τους.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη διακαναλικη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου

 Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει με διλήμματα να εκβιάσει το λαό, επιδιώκοντας να πάρει πράσινο φως για τη λήψη νέων άγριων μέτρων. Με ψέμα πάνω στο ψέμα και εκβιασμό πάνω στον εκβιασμό θα προσπαθήσει να τρομοκρατήσει και να παγιδεύσει το λαό.
    Η απάντηση που πρέπει να λάβει είναι: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ: Περικόπτεται το 94% των λειτουργικών δαπανών!

Ούτε μελάνι για τους σεισμογράφους δεν έχει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και η κυβέρνηση μιλά για... καινοτομία
Αποκαλυπτικός για την κυβερνητική πρόθεση διάλυσης των κρατικών δομών έρευνας στην Ελλάδα, προκειμένου να παραδοθεί ο χώρος στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ήταν χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Ι. Πανάρετος κατά τη συζήτηση Ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ,Λιάνας Κανέλλη για τα Ερευνητικά Κέντρα. Στην Ερώτηση θιγόταν το θέμα της υποχρηματοδότησής τους που τα οδηγεί πρακτικά σε πλήρη αδράνεια.

Δύο μάτια με τέσσερα πόδια

Πόσο ασφαλής μπορεί να αισθάνεται κάποιος που δεν βλέπει αλλά έχει συνεχώς μαζί του δυο μάτια που βλέπουν γι’ αυτόν; Οι σκύλοι-οδηγοί είναι πολλά παραπάνω από φίλοι των τυφλών ατόμων που οδηγούν, είναι συνοδοιπόροι στη ζωή. Τους κάνουν να αισθάνονται ασφαλείς στους απίστευτα κακότεχνους και χωρίς πεζοδρομια δρόμους της Ελλάδας. Τους επιτρέπουν να αποφεύγουν εμπόδια και να κινούνται με άνεση παντού. Ναί καλά διαβάσατε παντού, γιατί στις 3/8/2010 στο ΦΕΚ 129Α δημοσιεύτηκε ο νόμος 3668/10, άρθρο 16, παράγραφος 7, βάσει του οποίου πλέον επιτρέπεται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθως και σε όλους τους δημόσιους χώρους, η είσοδος σκύλων-οδηγών τυφλών. Επιτέλους μετά από τις τόσες πιέσεις των φιλοζωϊκών σωματείων και των συνδέσμων τυφλών, ένας νόμος που «βλέπει» μακριά.

Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στον Υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση με την οποία ζητά έκτακτη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να αποκατασταθεί η αρχή της ισότιμης και πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών από τα ΜΜΕ, κατά τη προεκλογική περίοδο.
«Προς
Υπουργό Εσωτερικών
Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Γιάννη Ραγκούση
Αθήνα,  25-10-2010
Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή ζητούμε την έκτακτη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να αποκατασταθεί η αρχή της ισότιμης και πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών από τα ΜΜΕ, κατά τη προεκλογική περίοδο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τον αντικομμουνισμό της ΕΡΤ

Με ένα κατάπτυστο ντοκιμαντέρ παραγωγής της, αντάξιο των γκαιμπελίσκων που την διευθύνουν, η ΕΤ1, δίχως να πρωτοτυπεί, εμφάνισε το βράδυ της Κυριακής την ιστορία με το κεφάλι κάτω. Αγαπητό θέμα της -ποιος άλλος;- ο Στάλιν, τον οποίο η ΕΤ1 εμφάνισε ως συνεργάτη του Χίτλερ στην εκπαίδευση της Γκεστάπο, στην παράδοση χιλιάδων Εβραίων στο γερμανικό κράτος για να αποσταλούν στα κρεματόρια, στην άρνηση του Στάλιν -άκουσον, άκουσον- να αποδεχθεί την αντιχιτλερική συμμαχία, στην υιοθέτηση από Σοβιετικούς αξιωματικούς του ναζιστικού χαιρετισμού και άλλα. Ακόμα, τα εκατομμύρια παιδιά - ζητιάνους που η Σοβιετική αστυνομία δολοφονούσε μόλις συμπλήρωναν τα δώδεκα χρόνια τους.
Για την αντικομμουνιστική φρενίτιδα της κρατικής τηλεόρασης, το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αρμόδιο για την ΕΡΤ υπουργό.

Και πάλι επιθέσεις στα εκλογικά περίπτερα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς

Στο στόχαστρο και σε αυτή τη μάχη τα εκλογικά περίπτερα των συνδυασμών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παγκράτι, Πετρούπολη, Κυψέλη...τα προεκλογικά περίπτερα των συνδυασμών που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έγιναν στόχος φασιστικής επίθεσης και καταστράφηκαν ολοσχερώς ή μερικώς. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για στοχευμένη κίνηση φίμωσης.Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, μέσα σε μία νύχτα, το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Παγκράτι εξαφανίστηκε και ως δια μαγείας στη θέση του βρέθηκε αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια περίοδο, φασιστοειδή έκαψαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Βύρωνα, το κεντρικό εκλογικό περίπτερο στην Πανεπιστημίου, στα Πατήσια και αλλού.
Είναι προφανές ότι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί ενοχλούνται από τη δράση μας. Είναι αυτοί που επιτίθενται σε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Κ.Κ.Ε : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την κατάργηση του βασικού μισθού με την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των μεγαλοεργοδοτών και η κυβέρνηση πανηγυρίζουν για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων που καταργούν το βασικό μισθό και μεροκάματο. Με τον εκβιασμό της απόλυσης ή του κλεισίματος οι μεγαλοεργοδότες επιβάλλουν μισθούς εξαθλίωσης, καταργώντας την Εθνική Συλλογική και τις Κλαδικές συμβάσεις.
Αποκαλύπτεται πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης είναι έκτακτα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα και το χρέος και ότι δεν πρόκειται να παρθούν άλλα μέτρα.

Να εμποδίσουμε τη διάλυση του Δημόσιου πανεπιστημίου-Ανακοίνωση φοιτητών-ριών Κόκκινου για τις προωθούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με επιδερμικές αλλαγές, με μικρές διορθωτικές κινήσεις σε επιμέρους τομείς. Οι αλλαγές πρέπει να είναι πολύ βαθιές και να αφορούν το 

DNA της λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων”. Με αυτά τα λόγια η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κήρυξε ουσιαστικά τον πόλεμο στο Δημόσιο πανεπιστήμιο και προανήγγειλε την πλήρη παράδοσή του στα συμφέροντα των επιχειρήσεων. 

Πανεπιστήμιο ΑΕ

Αν η νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο δεκαετίες μέσα από μια σειρά νομοθετικές παρεμβάσεις (Αρσένης, Ευθυμίου, Γιαννάκου, Στυλιανίδης), η τωρινή επίθεση είναι ποιοτικά διαφορετική: βάζει οριστικά ταφόπλακα στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, αλλοιώνοντας δομικά το χαρακτήρα του.

ΕΚOYAΔOΡ - Όλα δείχνουν τις ΗΠΑ πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα

 ΄Ενας από τους πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος είναι ο συνταγματάρχης Μανουέλ Τέγιο απόφοιτος της διαβόητης Σχολής της Αμερικής.

Η απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στο Εκουαδόρ για την ανατροπή της κυβέρνησης του Ραφαέλ Κορέα δείχνει την όξυνση της κατάστασης στη χώρα, και την κλιμάκωση των επιθέσεων των πιο αντιδραστικών κλικών της ολιγαρχίας για την ανατροπή και την πλήρη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης αυτής.  Oι επίδοξοι πραξικοπηματίες με εμπροσθοφυλακή την αστυνομία επιχείρησαν να καταλάβουν το κοινοβούλιο και να εξουδετερώσουν τον πρόεδρο Κορέα εκμεταλλευόμενοι  την κοινωνική ένταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της μη επίλυσης χρόνιων κοινωνικοπολιτικών ανισοτήτων από την κυβέρνηση. Το εν εξελίξει πραξικόπημα αποτράπηκε και καταστάλθηκε, αν και πολλά από τα δεδομένα της όλης εξέλιξης παραμένουν όχι εντελώς διευκρινισμένα.
Από τις έρευνες που συνεχίζονται αναδεικνύεται η εμπλοκή αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και οργανώσεων που έχουν ιδρύσει. Αποκαλύφθηκε ότι ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο συνταγματάρχης Μανουέλ Τέγιο απόφοιτος της διαβόητης Σχολής της Αμερικής.

Σημεία της ομιλίας του Θανάση Παφιλη υποψηφίου περιφερειάρχη της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Ραφήνα

 Σε εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα « Ακτές - λιμάνια λαϊκή περιουσία ελεύθερα για το λαό, όχι φιλέτα για τα συμφέροντα των πολυεθνικών»,  μίλησε την Κυριακή το πρωί ο Θανάση Παφίλης, στην εκδήλωση επίσης μίλησαν ο Ν. Στεφανίδης υποψήφιος δήμαρχος  Μαραθώνα  και ο Χρήστος Τσαλαπατάνης  υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου.
   Ο Θανάσης Παφίλης ανάμεσα σε άλλα τόνισε. «Κοροϊδεύουν συνειδητά  όσοι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σαν διχασμένες προσωπικότητες που άλλα προβλήματα έχουν στον τόπο δουλειά και άλλα στο τόπο κατοικίας. Για παράδειγμα η ανεργία, η κατοικία, τα έργα υποδομής, έχουν να κάνουν με τη συνολική πολιτική, και ποιο δρόμο ανάπτυξης ακολουθείς.

Νίκη ή εκλογές ! Εκβιάζει τον ελληνικό λαό ο Γιωργάκης.

Άρθρο από το www.zougla.gr


Να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις, θα προσπαθήσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά την διακαναλική συνέντευξή του, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 9 το βράδυ. 

Όπως αναμένεται, ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να πείσει ότι δεν θα επιβάλλει νέα μέτρα μετά τις εκλογές, ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποσπάσει συναινέσεις, κυρίως για την οικονομική αλλά και για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του. 

Επίσης ο πρωθυπουργός προβλέπεται να θέσει το δίλημμα για πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση που οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ υποστούν σοβαρή ήττα κατά τις περιφερειακές εκλογές, πράγμα που όμως, έχει χαρακτηριστεί από τους πολιτικούς αντιπάλους του ως «πολιτικός εκβιασμός». 

Η εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρο Μαξίμου και σε γενικές γραμμές θα ακολουθήσει τους κανόνες των προεκλογικών τηλεμαχιών μεταξύ πολιτικών αρχηγών. 

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ερωτήσεις 7 δημοσιογράφων οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν ισάριθμα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.