Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την τραγωδία στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Οι εκατοντάδες μετανάστες  - ανάμεσά τους μικρά παιδιά - που βρήκαν τραγικό θάνατο ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας, είναι οι ξεριζωμένοι και τα θύματα της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. 



Είναι αυτοί, που όταν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους ονομάζουν «αμάχους» και μετά όταν  αναγκάζονται να ξεριζωθούν τους θεωρούν «εισβολείς».

Με τη Λαϊκή Συμμαχία μπορούμε. Από την στήλη "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ" στον Ριζοσπάστη.

Να τες ξανά οι εκκλήσεις περί «εθνικής συνεννόησης». Δεν πρόκειται για εφαρμογή τού «βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε - έξι». 



Η επιδίωξη για περιορισμό των λαϊκών αναγκών κάτω από την ομπρέλα των αναγκών της αστικής τάξης που βαφτίζονται «εθνικό συμφέρον» είναι διαχρονική, στην κάθε χρονική στιγμή, όμως, βρίσκει διαφορετική έκφραση.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Δραματική μείωση των συντάξεων όλων των Ελλήνων αναμένεται να αρχίσει σε λίγους μήνες και να συνεχιστεί ραγδαία κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια, οδηγώντας σε πραγματικό καταποντισμό τα ποσά που θα λαμβάνουν οι γέροντες, αν δεν αλλάξει η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική.

Νέο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής..."...ανιστόρητη η θεωρία των 2 άκρων..." [3/10/2013]

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να επιβάλει σε βάθος διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν σε εγκληματικές πράξεις της ΧΑ, για να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελος του όπου τα ναζιστικά μορφώματα θα είναι οριστικά, παρελθόν.