Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Συντονισμός των απεργιών, κοινή δράση και αλληλεγγύη Είναι ο δρόμος της νίκης!


  Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μπήκαμε σε μια νέα φάση επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό που είναι καταιγιστική. Τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα είναι διαδοχικά και εξοντωτικά για όλα τα εργαζόμενα στρώματα και το αύριο εμφανίζεται όλο και πιο αβέβαιο και εφιαλτικό. Ταυτόχρονα η ανάγκη αντίστασης των εργατικών και λαϊκών μαζών προβάλλει πιο οξυμένη και πιο επιτακτική. Όλο το διάστημα της άγριας επίθεσης οι λαϊκές μάζες απάντησαν με μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, με γενικές απεργίες αλλά και διαφορετικών κλάδων που πλήττονταν από τα εξοντωτικά μέτρα.
Παρ’ όλα αυτά, οι αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την επίθεση, να ανατρέψουν τα βάρβαρα μέτρα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα.


Η σχεδιαζόμενη για πολλοστή φορά αναθεώρηση του μνημονίου, αυτή τη φορά μάλιστα από την απονομιμοποιημένη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- Καρατζαφέρη, έρχεται να προσθέσει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Ξεπούλημα όσο-όσο του δημόσιου πλούτου, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεων στο δημόσιο, περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών είναι μερικά από αυτά που συνθέτουν την τραγική εικόνα της κοινωνίας και της οικονομίας. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Προχωρά σχέδιο ιδιωτικοποίησης των παιδικών σταθμών.



Μία χαρακτηριστική περίπτωση εμπορευματοποίησης των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών από τους δήμους είναι αυτή που δρομολογεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, στην οποία έχει αναθέσει την εκπόνηση σχεδίου κατασκευής δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών μέσω Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει στο δήμο πολυσέλιδη μελέτη, στην οποία προβλέπεται: Ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών για την κατασκευή και λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, την κατασκευή του έργου, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, η οποία θα γίνεται είτε από ιδίους πόρους, είτε από δανειακά κεφάλαια, είτε από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.


Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, τις δηλώσεις Ρέππα για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, η εκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υποτιθέμενη απόπειρα εξορθολογισμού των δαπανών του Δημοσίου έχει δυστυχώς διολισθήσει σε μια ακόμα διαδικασία αποδιάρθρωσής του. Αν ο κύριος Ρέππας  αναζητά, όπως λέει, μια μέθοδο αξιολόγησης των υπαλλήλων, δεν έχει παρά να ξεκινήσει από τις ξεχασμένες εκθέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Συνηγόρου του Πολίτη, και να αναζητήσει τους μισθούς των ειδικών συμβούλων και τα μεγάλα συμβόλαια στα υπουργεία.

Νεολαία Συνασπισμού : Όταν η τρόικα λέει την αλήθεια...



Οι τελευταίες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν,φανερώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις πραγματικές στοχεύσεις της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων.Η κυνική παραδοχή για την αποτυχία σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011 και ταυτόχρονα η επισήμανση ότι πρώτιστη ανάγκη είναι το κλείσιμο κρατικών οργανισμών και η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων,έρχονται να συνδεθούν με το διακηρυγμένο,από βήματος Βουλής, στόχο Παπαδήμου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ολόπλευρη ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. παντού!


Μαζική η χτεσινή συγκέντρωση του Κόμματος στα Γιάννενα
Με βροχή από συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη χτεσινή πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ της Λιμνοπούλας. Μεταξύ άλλων, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«Το ΚΚΕ βρίσκεται δίπλα, μέσα στους εργαζόμενους που υποφέρουν, στην εργατική τάξη, στα εργοστάσια, στους μεγάλους αλλά και μικρότερους χώρους δουλειάς. Βρίσκεται δίπλα στα μικρομάγαζα που υποφέρουν από αναδουλειά, στη φτωχομεσαία αγροτιά, για να συμβάλουμε στην οργάνωση της πάλης, να δυσκολεύουμε όσο μπορούμε τον κατήφορο που έχει πάρει το βιωτικό επίπεδο, η ζωή, τα δικαιώματα γενικά των εργαζομένων.

Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το άτομο εναντίον του οποίου έχουν γίνει οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας, μπήκε ο 85χρονος θρυλικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.



Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το άτομο εναντίον του οποίου έχουν γίνει οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας, μπήκε ο 85χρονος θρυλικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.

Από το 1959, όταν ανέτρεψε τον δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα, μέχρι το 2006, όταν παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, ο Φιντέλ Κάστρο έγινε στόχος δολοφονίας 368 φορές , αριθμός ρεκόρ που του έδωσε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. 

Ο 85χρονος σήμερα Κάστρο, μέσα σε 47χρόνια έγινε στόχος 368 δολοφονικών επιθέσεων με ότι μέσο μπορεί να φανταστεί κανείς : ελεύθεροι σκοπευτές, δηλητηριώδη χάπια, τοξικά πούρα, εκρηκτικά στα παπούτσια του, στολές κατάδυσης εμποτισμένες με θανατηφόρο δηλητήριο, ακόμα και μικρή βόμβα, κρυμμένη σε ένα μπαλάκι του μπέιζμπολ! 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.



Η συμφωνία τρόικας-κυβέρνησης για απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων το προσεχές διάστημα, δεν έρχεται να βελτιώσει το κράτος, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται ο κ. Ρέππας, αλλά να διαλύσει και την τελευταία σπιθαμή δημόσιας διοίκησης και κοινωνικού κράτους, οδηγώντας στην ανεργία και τη φτώχεια χιλιάδες εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται προκλητικά ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας δεν πέτυχε, επειδή δεν οδήγησε και άλλους υπαλλήλους στον προθάλαμο της ανεργίας, τη στιγμή που η συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και των συμμάχων τους  είναι συναίνεση στην ολοκληρωτική παράδοση των εργαζομένων στο κεφάλαιο  και καταστρέφει τη χώρα.