Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

O ψεύτης Γιώργος Παπανδρέου και το ξεμπρόστιασμα του από τον καθηγητή του στο Άμχερστ της Μασαχουσέτης.



Ο πιο «κακός ο μαθητής» αποδεικνύεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή του στο κολέγιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης, οικονομολόγου Ρίτσαρντ Γουλφ.

Μιλώντας στους φοιτητές του, ο οικονομολόγος κ. Γουλφ εκθέτει την πρότασή του για την αντιμετώπιση της κρίσης, που είναι η φορολόγηση των εχόντων, των πλουσίων δηλαδή, σε αντιδιαστολή με την άποψη που πρεσβεύει τον περαιτέρω δανεισμό του κράτους, τη λιτότητα και τον περιορισμό των κρατικών εξόδων.

Π.Α.ΜΕ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ
Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, ξεσηκωθείτε

Οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις όσο και αν τους σφαγιάζει κυριολεκτικά με τις χιλιάδες απολύσεις- μετατάξεις, με τις δραματικές μειώσεις μισθών, με την κατάργηση των ΣΣΕ, των ωραρίων και των κανονισμών, με την γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας. Μας αφορούν όλους, γιατί οι τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις τους μας χτυπούν αλύπητα.

Μας χτυπούν : Α) Με νέες αυξήσεις- φωτιά στα εισιτήρια. Στον ΟΣΕ από 50% έως και 200% από 1-1-2011 και στις αστικές συγκοινωνίες από 1-2-2011 ακριβαίνουν 20% τα απλά εισιτήρια, 40% τα διάρκειας 90΄και 30% οι κάρτες. Θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις στην πορεία.

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από την Τρίτη έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.O αγώνας συνεχίζεται !


Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από την Τρίτη έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Τρίτη και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.
Χειρόφρενο θα τραβήξει την Τρίτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια των εργαζομένων και κυρίως των ηλεκτροδηγών, είναι να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη και νέα στάση εργασίας 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς


Καμία αύξηση στα εισιτήρια. Δωρεάν μετακίνηση για όλους το πρωί και για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους μαθητές όλες τις ώρες.
Αποκλειστικά δημόσιες, σύγχρονες συγκοινωνίες. Αυτές πρέπει να είναι οι κοινές διεκδικήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των λαϊκών στρωμάτων και να εκφραστούν σε κοινό αγώνα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που θυσιάζει τα λαϊκά συμφέροντα προς όφελος των μονοπωλίων.

ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ -Παραμένουν άδικα φυλακισμένοι ενώ οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι

Κλωντίν ΧΕΣΠΕΡ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παραμένουν άδικα φυλακισμένοι ενώ οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι
Νέα καμπάνια αλληλεγγύης στους «5» από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης
«Αλληλεγγύη στη Σοσιαλιστική Κούβα - Απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών» είναι το σύνθημα της νέας καμπάνιας αλληλεγγύης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), η οποία θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάη στην Κούβα όπου θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Διάσκεψη στην επαρχία του Γκουαντάναμο ενάντια στην παραμονή της βάσης των ΗΠΑ, που έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Με έκκλησή του το ΠΣΕ απευθύνεται σε όλες τις φιλειρηνικές οργανώσεις και δυνάμεις του πλανήτη να διεξάγουν σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών για την απελευθέρωση των «5» που βρίσκονται για πάνω από 12 χρόνια άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή ξεσκέπασαν επιθετικά σχέδια ενάντια στην Κούβα και το λαό της. Η φυλάκισή τους έχει ήδη θεωρηθεί παράνομη από την ομάδα Εργασίας για Αυθαίρετες Κρατήσεις του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Οι «5» - Εράρδο Ερνάντες, Ρενέ Γκονζάλες, Αντόνιο Γκερέρο, Ραμόν Λαμπανίνο και Φερνάντο Γκονζάλες - οι οικογένειές τους, οι σύζυγοι και τα παιδιά έχουν υποστεί σημαντικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνη: Η εξοντωτική για τους χαμηλόμισθους, τους ανέργους και τα ασθενέστερα στρώματα αστρονομική, μέχρι 40%, αύξηση των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες



Προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Η επικείμενη από 1η Φλεβάρη αύξηση και μάλιστα μέχρι 40%, στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών συνιστά ένα ανυπόφορο πλήγμα στα λαϊκά εισοδήματα, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και ανέργων και μια απεχθέστατη κίνηση αναλγησίας, ιδιαίτερα προς μισθωτούς και συνταξιούχους, που αυτήν την περίοδο βλέπουν τις απολαβές τους να μειώνονται ή και να εξανεμίζονται.

Π.Ε. ΝΑΡ: Συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και η παρέμβαση στους εργατικούς αγώνες

block_nar.gif
Την παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του ΝΑΡ στους εργατικούς αγώνες και τις πολιτικές εξελίξεις συζήτησε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ. Όπως τονίζει η απόφαση της Π.Ε.: «Βρισκόμαστε μέσα στο βαθύ πυρήνα της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, υλοποιούνται με την μέθοδο του σοκ. Η Ευρωζώνη και η ΕΕ δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση, γεγονός που θέτει σε ισχυρή δοκιμασία την ευρωπαϊκή στρατηγική της αστικής τάξης. Τα κεντρικά επιτελεία τους έχουν βάσιμους φόβους για νέο παροξυσμό και επέκτασή της ακόμα και στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες με κίνδυνο τη γενική αστάθεια.