Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Το ΠΑΜΕ για τις δηλώσεις Βρούτση : Η απάντησή μας πρέπει να είναι στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στους δρόμους !

 Δεν είναι μελλοντικά σχέδια ή συνωμοσίες. 


Είναι οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας που κλείνει το μάτι στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνουν γη και ύδωρ στη μεγαλοεργοδοσία για να μπορεί να απολύει όποτε, όπως και όσους θέλει, μειώνουν ξανά τις εργοδοτικές εισφορές.

SUCCEΡΤ STORY : ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Στη χώρα μου έχουμε δημοκρατία.

 Οι εποχές που χτυπούσαν την πόρτα σου στις 5 το πρωί - και δεν ήταν ο γαλατάς - έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα, όταν χτυπάει το τηλέφωνό σου στις 5 το πρωί, είναι για να μάθεις από τους φίλους σου, από τους συναδέλφους σου, ότι τα ΜΑΤ με προτεταμένα τα οπλοπολυβόλα τους εισέβαλαν στην ΕΡΤ. Για να συλλάβουν το κτίριο…

Αλέκα Παπαρήγα: Η λύση θα έρθει έξω από τη Βουλή.

Η Αλέκα Παπαρήγα σήμερα στην βουλή : 


 «Αυτό που μετράει είναι η ισχυροποίηση, η αναγέννηση μιας ορμητικής εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης, που παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, με προτάσεις και αντιπροτάσεις, αλλά που ανοίγει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, δεν υπάρχει καμία άλλη λύση», υπογράμμισε παραμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή η  πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι  η απάντηση δεν βρίσκεται μέσα σ' αυτή τη Βουλή, η λύση θα έρθει έξω απ' τη Βουλή.

Ολόκληρη η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα έχει ως εξής:

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση την Κυριακή 10/11 στο Σύνταγμα στις 18.00.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού την Κυριακή στις 18.00 στο Σύνταγμα.



 Την ώρα που θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας.

Νόθος «αντικαπιταλισμός»...Ε. Μπιτσάκης, όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνολικά, σιγοντάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ....

 Νόθος «αντικαπιταλισμός»



Μόνο αφέλεια δεν μπορεί να προσάψει κανείς στον Ε. Μπιτσάκη, ούτε φυσικά στον πολιτικό χώρο που ανήκει, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εν πλήρει συνειδήσει λέει όσα λέει.
Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του, Αλ. Τσίπρας, δίνουν με τη σέσουλα τα διαπιστευτήρια σε ντόπια και ξένα μονοπώλια, σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και παίρνουν τα εύσημα των βιομηχάνων, ο Ε. Μπιτσάκης, με συνέντευξή του στην «Αυγή» της προηγούμενης Κυριακής, προτείνει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση. Και μάλιστα εκβιάζει ότι όποιος δε στηρίξει θα φέρει την ευθύνη για την αποτυχία του!

ΚΚΕ: Ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Σε ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Είναι σε εξέλιξη σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς.

Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση να επιβάλει τις αξιώσεις των μονοπωλίων και της ΕΕ και να περάσει δια πυρός και σιδήρου τις αναδιαρθρώσεις, τη διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τη φοροληστεία, τα άλλα μέτρα που έρχονται.