Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση – Καταγγελία των Ν.Ε. Α' και Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ για επίθεση των ΜΑΤ σε στέλεχος του ΣΥΝ



Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2011
Οι  Ν.Ε. Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ στο μέλος  της γραμματείας της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, σ. Ανδρέα Τσατσάγια, που τον οδήγησε με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε .
Ο  σ. Ανδρέας Τσατσάγιας , ερασιτέχνης οπερατέρ κατέγραφε με την κάμερά του στη νότια είσοδο της ΔΕΘ τα γεγονότα που διαδραματίζονταν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας  των ιδιοκτητών και των οδηγών ταξί όταν δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ με σκοπό να καταστρέψουν την κάμερα και τα ντοκουμέντα που είχε καταγράψει.

Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών έξω από το Υπ. Πολιτισμού.



Επίθεση με μολότοφ εναντίον αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας 20, εξαπέλυσαν νεαροί κουκουλοφόροι, μετά τις 8 το βράδυ.
Από τις μολότοφ άρπαξε φωτιά το λεωφορείο της αστυνομίας ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε γραφείο του πρώτου ορόφου του υπουργείου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ--- ΔΕΘ: Οι πιο μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση της εξαθλίωσης.





Κυβέρνηση - στρατός κατοχής, σε πανικό και κρυμμένη πίσω από τις ασπίδες και τα χημικά χιλιάδων αστυνομικών, έχοντας εχθρό τους εργαζόμενους και το λαό! Αυτή ήταν η εικόνα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, που έστειλε 7.000 αστυνομικούς να τρομοκρατήσουν και να αποκλείσουν την Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση βέβαια βρέθηκε αποκλεισμένη και περικυκλωμένη η ίδια, από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, εργαζόμενους, φοιτητές (με μια συγκλονιστική πορεία), αυτοκινητιστές των ταξί (με δυναμική αμφισβήτηση του αστυνομικού κλοιού), ανέργους, «Αγανακτισμένους – Αποφασισμένους» κλπ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ



Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ για άλλη μια φορά διατύπωσε την απόλυτη προσήλωσή του στην εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Πρόκειται για την πολιτική που διαλύει την οικονομία, χρεοκοπεί την κοινωνία και οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στην περιθωριοποίηση .
Η εκτίναξη της ανεργίας, η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, της δημόσιας εκπαίδευσης  και υγείας και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι η εφιαλτική εικόνα της σημερινής πραγματικότητας.

Ομόφωνη απόφαση του υπουργικού για το νέο χαράτσι που θα έχει 2ετή διάρκεια Φόρος και στο κάθε κεραμίδι .Μεσοσταθμική επιβάρυνση 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο - Μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ η εφάπαξ για το 2011 είσπραξη.


Στον δρόμο των εύκολων φοροεισπρακτικών μέτρων επέστρεψε, ύστερα από μικρό διάστημα αποχής, η κυβέρνηση εξαγγέλλοντας την επιβολή ειδικού τέλους στην ακίνητη περιουσία μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Παράλληλα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε επιτάχυνση της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2012 και την περικοπή ενός μισθού για τους αιρετούς και μετακλητούς υπαλλήλους του Δημοσίου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος μετά την πρωινή (και μαραθώνια) συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το τέλος θα εφαρμοστεί σε όλα τα ακίνητα, με μεσοσταθμική απόδοση 4 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του «Ιδιωτικοποίηση και απαξίωση της δημόσιας υγείας και της πρόνοιας»


δείτε το βίντεο



•    Να ζητήσετε συγγνώμη από τους δημόσιους λειτουργούς
•    Δημόσιος λειτουργός ήταν ο πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του, οι πιλότοι της Πολιτικής Αεροπορίας που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, οι γιατροί που σας έσωσαν τη ζωή. Δεν μπορεί να τους αποκαλείται κοπρίτες, ακαμάτες, τεμπέληδες και αιτία της κρίσης
•    Κόβετε το 50% του προϋπολογισμού στους φορείς πρόληψης και στα προγράμματα ψυχικής υγείας, στέλνονται 1500 ασθενείς να αργοπεθαίνουν στο δρόμο

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του για την 11η Σεπτεμβρίου 2001



Από την πρώτη μέρα της επίθεσης, το ΚΚΕ έθεσε το ερώτημα «Ποιος ωφελείται από το χτύπημα των δίδυμων πύργων;». Ξέροντας τι σημαίνει ιμπεριαλισμός και τα μέσα που αυτός χρησιμοποιεί, έλεγε: «Σημασία έχει να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιος είχε το συμφέρον, το κίνητρο να πράξει κάτι τέτοιο. Αν απαντήσουμε σ' αυτό, θα μπορέσουμε να δούμε την προέλευση της ενέργειας». Και πρόσθετε: «Τέτοιες ενέργειες, με βάση τη διεθνή πείρα, συνιστούν "βούτυρο στο ψωμί" στους επιτελικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται για να ανοίξει μια νέα σελίδα εγκληματικής επίθεσης κατά λαών, χωρών, λαϊκών κινημάτων, που αντιστέκονται στη "νέα τάξη πραγμάτων" σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Ταξί: «Απελευθέρωση» και ψέματα του σοσια-ληστή Ραγκούση!-Προκήρυξη που μοιράζουν σύντροφοι του "Ξ" εργαζόμενοι στο χώρο των ταξί


Προκήρυξη που μοιράζουν σύντροφοι του "Ξ" εργαζόμενοι στο χώρο των ταξί




Η «απελευθέρωση» του κυρίου αυτού και της κυβέρνησης του, καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, αφού στην ουσία πρόκειται για ολοκληρωτική ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ του τομέα των ταξί στο μεγάλο κεφάλαιο – ελληνικό και ξένο.
Από τη μεριά των ανθρώπων της άρχουσας τάξης – αυτών που κυβερνούν, που ελέγχουν τα κανάλια κλπ – η χρήση της λέξης ελευθερία πάντα σήμαινε το αντίθετο: «ελευθερία στο Ιράκ», «στο Αφγανιστάν», «στις αγορές» κλπ…

Έτσι, με την «απελευθέρωση» του Ραγκούση, θα υπάρχουν 3-4 μεγάλες επιχειρήσεις (πολυεθνικές, το πιο πιθανό – τέτοια ονόματα εξάλλου ακούγονται) που θα κατέχουν χιλιάδες άδειες και λειτουργώντας σαν καρτέλ, θα ελέγχουν πλήρως το χώρο! Ήδη στο χώρο μας κυκλοφορούν συγκεκριμένα ονόματα Κροίσων που έχουν ήδη παραγγείλει… 2.000 άδειες!

10η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Αόριστες «απειλές» τροφοδοτούν σενάρια τρόμου.



Associated Pres
Με γεωμετρική πρόοδο «φορτίζεται συναισθηματικά» το κλίμα για τη δέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου από το χτύπημα στη Νέα Υόρκη, με νέα ηχητικά ντοκουμέντα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ηχητικά ντοκουμέντα που καταγράφουν τη σύγχυση, τον τρόμο και τον πανικό που επικρατούσε την ώρα των επιθέσεων επάνω στα αεροπλάνα. Στα δέκα χρόνια που πέρασαν από το χτύπημα πολλά ερωτηματικά δεν έχουν απαντηθεί ακόμα και υπάρχουν ενδείξεις ότι η όλη υπόθεση στήθηκε. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το βολικότερο πρόσχημα για προχωρήσει ο λεγόμενος «πολέμος κατά της τρομοκρατίας» και μέσω αυτού τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε μια σειρά περιοχές του πλανήτη για την καταλήστευση του πλούτου του λαών, τον έλεγχο της ενέργειας και των δρόμων μεταφορά της. Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ συνεχίζονται ενώ έχουν ανοίξει και άλλες εστίες, όπως στην Αφρική που είναι στο «μάτι του κυκλώνα» των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με το πρόσχημα τώρα της δήθεν «απελευθέρωσης από τυραννικά καθεστώτα».

ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ! Άρθρο από την www.iskra.gr

ΣΕ «ΑΦΑΣΙΑ» Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!
Η χώρα έχει παραδοθεί στις πιο αδίστακτες και τυφλές δυνάμεις του ληστρικού και βρώμικου ιμπεριαλιστικού κατεστημένου,τις οποίες αντιπροσωπεύει η ΕΕ -πρώτα απ' όλα ο Γερμανογαλλικός άξονας- και κυρίως στα δίχτυα του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Η κυρίαρχη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας έχειαγκιστρωθεί πλήρως στις επιλογές λεηλασίας και κατεδάφισης της τρόϊκας, παρόλον ότι γνωρίζει -και δεν μπορεί να μην γνωρίζει- την επερχόμενη καταστροφή.
Αυτή την ώρα όλοι βλέπουν την παταγώδη αποτυχία και το πλήρες αδιέξοδο των μνημονιακών προγραμμάτων.

Αριστεροί νεκροί και δεξιοί πεθαμένοι-Της Λιάνας Κανέλλη



Βγήκανε παγανιά τα γνωστά σκυλιά. Κάτι ξεδιάντροπα φασισταριά, όψις - θρέψις άρτια, μανικετόκουμπα και η γνωστή μάσκα του γενναίου επιστάτη αλλοτρίων του λαού συμφερόντων. Κατσαπλιάδες δικαιωμάτων και αναγκών με μεταπτυχιακό στο φόνο διά της συναινετικής αυτοκτονίας αδρανών μαζών. Είναι η ...καλή ράτσα της μεταπολίτευσης. Με ακαδημαϊκές περγαμηνές και εξυπηρετικές καριέρες. Κινούνται στο τόξο μεταξύ Ραγκούση και Λοβέρδου, αγγίζουν περσόνες τύπου Παναρίτου.

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.





Δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις, αλλά όταν 

επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που 

βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει.

Δήλωση του γραμματέα του ΣΥΝ Α' Θεσσαλονίκης Ν. Σαμανίδη για την αστυνομοκρατία στην πόλη.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πολύ καλά πως ο δικός της μονόδρομος για την επιβολή των μέτρων που τόσο ανάλγητα ψηφίζει είναι η ανοιχτή και προκλητική τρομοκρατία.
Παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραμείνει η πόλη ανοιχτή και φιλόξενη για τους χιλιάδες διαδηλωτές-τριες με διακριτική παρουσία της αστυνομίας η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ριψοκινδυνεύσει την συνάντηση της αγανάκτησης με την αποφασιστικότητα του κόσμου, που κατά χιλιάδες κατέβηκε στους δρόμους για  να εκφράσει και διεκδικήσει τα αυτονόητα.