Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

O Tσίπρας απέρριψε τις προτάσεις Κουβέλη-Βενιζέλου και επιτέθηκε σε Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη.

O Tσίπρας απέρριψε τις προτάσεις Κουβέλη-Βενιζέλου


Σταθερός στην άρνησή του να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ παρέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο επισήμανε ότι “την άρνηση στην πρόταση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του”. Οι κκ. Βενιζέλος και Σαμαρά είναι απολύτως συνεπείς στην προεκλογική τους υπογραφή στην εφαρμογή του προγράμματος του Μνημονίου. Και οι δύο όμως είναι σαν να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για την ομιλία του Αντ. Σαμαρά 11/5/2012.


Σχόλιο του Κ.Κ.Ε



Ο στόχος που βάζει ο πρόεδρος της ΝΔ «να τελειώσει η ηγεμονία των αριστερών ιδεών στην Ελλάδα» σημαίνει να τελειώσουν οι εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα. Σε λίγο η ηγεσία της ΝΔ θα προβάλει και την απαράδεκτη πολιτική της ΕΕ που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ τη Δευτέρα στις 8:30 το βράδυ στο Πεδίον του Άρεως. Κάλεσμα προς το λαό της Αθήνας, του Πειραιά, της Αττικής - Καμιά στήριξη στις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.


Λαέ της Αττικής, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, γυναίκες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι



Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, καμιά υποταγή! Να ματαιώσουμε και να ανατρέψουμε σχέδια παγίδευσης του λαού στους μονόδρομους της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων!
ΤΗΝ ΩΡΑ που στο όνομα της διακυβέρνησης της χώρας προετοιμάζουν τη νέα κυβέρνηση τσακίσματος του λαού, επιχειρείται από το κατεστημένο με τη συμμετοχή κυρίως Σαμαρά - Τσίπρα - Βενιζέλου - Κουβέλη μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία υποκρισίας, αποπροσανατολισμού, εκβιασμών, αναπαραγωγής και δημιουργίας νέων κάλπικων διλημμάτων, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την υποταγή του λαϊκού ριζοσπαστισμού.

KΟΕ : Μάλλον δεν ακούσατε και πάλι τι είπε ο λαός…


KΟΕ

Οι διεργασίες για οικουμενική κυβέρνηση από τα μνημονιακά κόμματα, με την προσθήκη της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, αποτελεί προσπάθεια αναστήλωσης του μνημονιακού μπλοκ και σωτηρίας του καταρρέοντος σάπιου και ένοχου πολιτικού συστήματος. Αποτελεί ευθεία παραχάραξη της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού στις 6 Μάη. Ταυτόχρονα, αποτελεί συνέχιση της υποταγής στις προκλητικές και συνεχείς παρεμβάσεις των Μέρκελ, Σόιμπλε, Μπαρόζο, Ντράγκι κ.λπ. κόντρα στη λαϊκή θέληση.

Η Ελλάδα Κούβα της Μεσογείου !

Νεοδημοκράτες... σε απόγνωση




Πριν από λίγο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξαπέλυσε επίθεση μέσω του Twitter κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι οραματίζεται να κάνει την χώρα μας "Κούβα της Μεσογείου".

                                                                            Πηγή:enikos.gr

Η απάντηση του Όλι Ρεν στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της BlackRock, ο Όλι Ρέν, μηνύει από τις Βρυξέλλες, ότι η έκθεση είναι εμπιστευτική, όπως και ο κατάλογος με τις τιμές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

 Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή

Ενώ στο εσωτερικό, από τα κόμματα του Μνημονίου, έμειναν απολύτως ασχολίαστες οι 5 προτάσεις του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που περιλαμβάνουν την «άμεση ακύρωση εφαρμογής του Μνημονίου» όσο και την «απαίτηση» να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της BlackRock, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Όλι Ρέν, από τις Βρυξέλλες, αρνείται να δημοσιοποιήσει, τόσο το πόρισμα της BlackRock, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που πρόκειται να ξεπουλήσουν, και τον οποίο γνωρίζουν. Αυτό προκύπτει από απαντήσεις του Επιτρόπου Όλι Ρέν, σε γραπτές ερωτήσεις τουευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Σχόλιο του KKE για τις δηλώσεις Σοϊμπλε πως η ευρωζώνη αντέχει και χωρίς την Ελλάδα

 Τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος αποτελούν οι δηλώσεις του Σόιμπλε,του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, και οι δηλώσεις εφησυχασμού του ΣΥΡΙΖΑ για μη πιθανότητα εξόδου από το ευρώ, καθώς και ότι τάχα είναι εφικτή η φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και την άρχουσα τάξη.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : Ξεσηκωμός για την απεργία στις 15 Μάη.


Εντείνονται οι δραστηριότητες μπροστά στην απεργία από τις Ομοσπονδίες που έχουν πάρει απόφαση για απεργία


Με στόχο τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, έτσι ώστε να υπογραφούν ικανοποιητικές κλαδικές συμβάσεις, εντείνουν τη δράση τους οι δυνάμεις των Ομοσπονδιών που προχωρούν σε απεργία στις 15 Μάη. Απόφαση για απεργία έχουν πάρει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, ενώ 48ωρη απεργία για τις 15 και 16 Μάη έχει αποφασίσει και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.
Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, έχει αποφασίσει συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη, στις 11 π.μ. και από εκεί πορεία στο ΣΕΒ.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.ΑΘΗΝΑ 10/05/2012 .


Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΚΟΡΟΪΔΙΑΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝΗ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΛΠΗ


Να γιατί το ΚΚΕ, όταν ρωτήθηκε προεκλογικά τι θα κάνει στην περίπτωση που θα πάρει διερευνητική εντολή, ξεκαθάρισε με ειλικρίνεια και παλικαρίσια μπροστά στο λαό (αδιαφορώντας για το όποιο κόστος σε ψήφους θα είχε), ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ. Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης που αντικειμενικά συνεπάγεται αντιλαϊκή διέξοδο από την κρίση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

Ασθμαίνοντας το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης προσπαθεί να βρει άμεσα διαχειριστική λύση. Παρά το εκλογικό χαστούκι και παρά τον καταποντισμό των δύο κυρίαρχων πυλώνων του συστήματος και όσων στήριξαν την άγρια επίθεση, τα ντόπια αστικά επιτελεία, κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις των ξένων κέντρων, προσπαθούν να στήσουν -όπως όπως- μια κυβέρνηση.
Το αλισβερίσι γύρω από τις διερευνητικές εντολές, οι προσπάθειες να βρεθούν εκείνοι οι εύσχημοι όροι (“απαγκίστρωση”, “επαναδιαπραγμάτευση” κ.λπ.) που θα επιτρέψουν μια κάποια συγκόλληση των ερειπίων και η αναζήτηση “προθύμων” δεξιά και αριστερά, που θα αποτελέσουν το άλλοθι ενός τέτοιου εγχειρήματος, αναδεικνύουν -πάνω απ’ όλα- την επείγουσα ανάγκη του συστήματος να προσπεράσει τη λαϊκή αποδοκιμασία, να βρει τις ισορροπίες του και να συνεχίσει την επίθεσή του στις λαϊκές, εργαζόμενες μάζες.

Αλέξης Τσίπρας προς Παπούλια: “Δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι με το Μιχαλολιάκο”.

Ηχηρό ΟΧΙ του Αλέξη Τσίπρα στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής



Την άρνησή του να νομιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή εξέφρασε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του zoomnews.gr, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν μπορεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και πλέον, η προεδρία της Δημοκρατίας προσπαθεί να λύσει το γόρδιο δεσμό της σύνθεσης της σύσκεψης των αρχηγών.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη!


Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α



Σαν έτοιμοι από καιρό, ο αρχιτέκτονας της μνημονιακής πολιτικής κος Βενιζέλος και το αριστερό του δεκανίκι κος Κουβέλης ανέλαβαν να λύσουν το πρόβλημα της… ακυβερνησίας της χώρας, προτείνοντας «οικουμενική κυβέρνηση» που ουσιαστικά θα αναλάβει να συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου! Είτε για 2 χρόνια, είτε για 3 χρόνια, με διαφοροποιήσεις ή μη, κάποιοι προσπαθούν να αναστήσουν τα Μνημόνια που ο λαός έστειλε στο καλάθι των αχρήστων.
Μπροστά στη λαϊκή οργή που σάρωσε την πολιτική των δανειακών συμβάσεων, της Τρόικας και της ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν, νέες κυβερνήσεις Τσιριμώκων ετοιμάζονται από τους πρόθυμους του κεφαλαίου.

Δελτίο Τύπου του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη σχετικά με την 9η Μαΐου μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.


Δελτίο Τύπου του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη 



Σε παρέμβαση του στην συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης τόνισε ότι η 9η Μαΐου είναι μέρα αφιερωμένη στην Αντιφασιστική νίκη των λαών και κατήγγειλε την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας με την επονομασία της σε μέρα της Ευρώπης  : 
"Την 1η Μάη 1945 η Κόκκινη Σημαία υψώθηκε στο Ράιχσταγκ. Τη νύχτα της 8ης προς 9η Μαΐου η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων.
Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών έγινε κατορθωτή χάρη στον τιτάνιο αγώνα και τις αμέτρητες θυσίες του Σοβιετικού λαού, πρώτα και κύρια των Σοβιετικών κομμουνιστών, χάρη στον ηρωικό αγώνα των λαϊκών αντιστασιακών κινημάτων, στα οποία πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές.