Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

«Νο, gracias» για σύνταξη στα 67-Mαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία εναντίον της αύξησης των συνταξιοδοτικών ορίων

Έπειτα από έξι χρόνια «κοινωνικής ειρήνης», χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας εναντίον της αύξησης των συνταξιοδοτικών ορίων στα 67 από τα 65, όπως ισχύει σήμερα.


Πέραν των διαδηλώσεων σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Βαλένσια, τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε άλλες δέκα πόλεις, μετά το κάλεσμα των συνδικάτων UGT (Γενική Ένωση Εργατών) και CCOO (Επιτροπές Εργατών) με κεντρικό σύνθημα: «όχι στην αύξηση ηλικίας, η λύση δεν βρίσκεται στη μείωση της κοινωνικής προστασίας».  



ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ -Εκβιάζουν για λαϊκή συναίνεση

Την εικόνα ότι υπάρχει παγιωμένη λαϊκή συναίνεση στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα προσπαθούν να δημιουργήσουν οι δημοσκοπήσεις, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις κραυγαλέες αντιφάσεις των «ευρημάτων» τους. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τις (βολικές) αυτές δημοσκοπήσεις χρησιμοποίησε και ο Γ. Παπανδρέου για να δηλώσει (στη συνέντευξή του στο BBC) ότι η κυβέρνηση έχει τη στήριξη του 50-60% του ελληνικού πληθυσμού. Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της «Marc» για το «Εθνος της Κυριακής», το 57,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα το 74,2% εκτιμά ότι καθυστέρησαν αδικαιολόγητα, αλλά την ίδια στιγμή το 64,1% πιστεύει ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις δεν είναι δίκαιες. «Λεπτομέρεια» αποτελεί ότι το ερώτημα για τα φορολογικά ήταν το μόνο συγκεκριμένο. Εξίσου έωλο είναι το εύρημα ότι το 75,8% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα συνδικάτα «πρέπει να επιδιώξουν κοινωνική ειρήνη μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση» και μόνο το 19,6% επιθυμεί «να αντιδράσουν με μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες». Στο ερώτημα για τις αιτίες της κρίσης, το 32,7% θεωρεί ότι είναι τα κερδοσκοπικά παιγνίδια, το 25,8% στην «έλλειψη αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας», το 11,2% σε προσπάθεια υπονόμευσης του ευρώ και 24,4% σε όλα τα παραπάνω μαζί. Στην ερώτηση αν η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση, το 51,3% απαντά «ναι» και το 43% «όχι».


 Πηγή:www.rizospastis.gr

Τα πλούτη τους = η φτώχεια μας-Προκήρυξη του ΝΑΡ για τα νέα μέτρα και την αντεργατική επίθεση


Εργάτες – εργάτριες, άνεργοι, νέοι και νέες
apergia32.gif
                                                                   
Προκλητικά και χωρίς κανένα όριο, «αυτοί που αρπάζουν το φαΐ από το τραπέζι» διαδίδουν πως απαιτούνται σκληρές θυσίες από το λαό γιατί δεν υπάρχει πλούτος! Όμως, μόνο τα τελευταία 12 χρόνια, το συνολικό ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει τεράστιος συσσωρευμένος πλούτος αλλά τα ταμεία είναι άδεια και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν  τέλος πάντων τα λεφτά; Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα:
·       30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν περίπου 50 δις € στα private banking των τραπεζών ενώ άλλα 40 δις € έχουν καταθέσει έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα ’ναι!
·       Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη 11,8 δις € το 2009,  10 δις το 2008 και  11,3 δις το 2007.

«Ηρωας» για τους ακροδεξιούς Αμερικάνους ο «καμικάζι της Εφορίας»

Σε «Ηρωα του αγώνα κατά της Μεγάλης Κυβέρνησης» έχει αναγορευτεί από ακροδεξιούς κύκλους στις ΗΠΑ ο Τζότζεφ Στακ ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έπεσε με ιδιωτικό αεροπλάνο στο κεντρικό κτίριο της Εφορίας του Τέξας.
Οπαδοί του κινήματος "Tea Party" που ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Ομπάμα έχουν ανοίξει σελίδα στο FaceBook για τον Στακ τιμώντας, όπως γράφουν οι ίδιοι, τη μνήμη του και επιδοκιμάζοντας την επίθεση αυτοκτονίας.
Η σελίδα έχει ήδη συγκεντρώσει 2.000 μέλη πολλά εκ των οποίων γράφουν πως σκέφτονται να πάρουν μαθήματα αεροπλοΐας για να προχωρήσουν και οι ίδιοι σε ανάλογες ενέργειες.
ΠΗΓΗ:: www.enet.gr


Απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ



Βιώνουμε σήμερα μια μεγάλη διαρθρωτική πολυσύνθετη καπιταλιστική κρίση, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση κλιματικών αλλαγών και όχι μόνο. Η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα της πλήρους και παταγώδους χρεοκοπίας του νεοφιλελευθερισμού, της αγοραίας «παγκοσμιοποίησης» και του ίδιου του καπιταλισμού.
Η Ελλάδα έχει περιέλθει σε μια νέα ιδιόμορφη «κατοχή» από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές και το διευθυντήριο της Ε.Ε. Ο παλιός Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος έχει επανέλθει με νέο, πολύ χειρότερο, πρόσωπο.

Καταγγελία του ΚΚΕ (μ-λ) για τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Δυο μέρες πριν από την γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 24 Φλεβάρη, η αστυνομία συνέλαβε στον Εύοσμο, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τρεις  αγωνιστές που κολλούσαν αφίσες του ΚΚΕ (μ-λ) και προπαγάνδιζαν την απεργία.
Τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, και απαίτησαν για την απελευθέρωση τους εκτός από τις καταθέσεις τους, να δώσουν αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν. Στην άρνηση τους να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία άρχισε ένας μαραθώνιος συνεννοήσεων και χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να αφεθούν ελεύθεροι με μια επιπλέον κατηγορία, αυτή της απείθειας.
Έξω από το αστυνομικό τμήμα συγκεντρώθηκε κόσμος για συμπαράσταση, καθώς και αρκετοί συνδικαλιστές παρά το γεγονός ότι ήταν περασμένα μεσάνυχτα.
Το περιστατικό αυτό αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης κατάστασης που συνέβη δυο μέρες πριν από την προηγούμενη απεργία και τις συλλήψεις μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με ανάλογες κατηγορίες.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης που εξελίσσεται και κλιμακώνεται πριν από κάθε απεργία πια, δείχνει και τι είναι αυτό που αποτελεί πρόβλημα για το σύστημα και την κυβέρνηση του. Η οργανωμένη και μαζική λαϊκή αντίσταση που εκφράζεται με απεργίες και διαδηλώσεις. Κι εκεί βρίσκεται και η απάντηση σε κάθε τέτοια προσπάθεια.
Ένα πράγμα μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Ότι αυτές οι μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να πετύχουν. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ!
 

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις εξελίξεις στην οικονομία και την αυριανή απεργία


Αρκετά μίλησαν η κυβέρνηση, η ΕΕ και η πλουτοκρατία. Το αν θα περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που έχουν αποφασίσει εξαρτάται και από τη θέση και τη δράση των εργαζομένων. Γι' αυτό το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν και τους καλεί να δείξουν με τη συμμετοχή τους στην απεργία και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ υπεύθυνη ταξική και πατριωτική θέση. Τους καλεί να ξεπεράσουν κάθε αποπροσανατολισμό, να αψηφήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι έχουν χρέος απέναντι στους αγώνες και στις θυσίες της τάξης μας απέναντι στο παρόν και στο μέλλον να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα και να μην παραδώσουν τις τελευταίες λαϊκές κατακτήσεις, όπως απαιτούν οι ανάγκες της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Η μαζικότητα της απεργίας και των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ δεν θα δώσει μόνο αποστομωτική απάντηση, ταρακουνώντας κυβέρνηση - ΕΕ. Θα διαμορφώσει καλύτερους όρους για να ξεδιπλωθεί η ρωμαλέα εργατική λαϊκή αντεπίθεση. Για να αποτρέψει τα βάρβαρα μέτρα και να ανατρέψει τελικά την αντιλαϊκή πολιτική.


 

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του Συνασπισμού σχετικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου για το θέμα των «κολεγίων»

Σοβαρά προβλήματα ανακύπτουν από τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας κ. Γ. Πανάρετου σχετικά με τη σύσταση των λεγόμενων «τοπικών κολεγίων». Οι προτάσεις του κ. υφυπουργού, που αφορούν τη θεσμοθέτηση μιας ενδιάμεσης εκπαιδευτικής βαθμίδας, διετούς διάρκειας, ανάμεσα στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, και ανακοινώνονται δημόσια χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά σχετική συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς, δείχνουν πώς εννοούν υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος το διάλογο και τη διαβούλευση, περί των οποίων κατά τα άλλα κόπτονται.

K.K.E:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συγχώνευση OLYMPIC – AEGEAN


Η προωθούμενη συγχώνευση OLYMPIC - AEGEAN καταδεικνύει ποιο είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων και της λεγόμενης «απελευθέρωσης» της αγοράς των αερομεταφορών. Και στο χώρο των αερομεταφορών αποδεικνύεται ότι ο ελεύθερος ανταγωνισμός των μεγάλων επιχειρηματιών οδηγεί στη συγκέντρωση - καπιταλιστική μονοπώληση, ή στη δημιουργία καρτέλ, με οδυνηρά αποτελέσματα για το λαό συνολικά και για τους εργαζομένους του χώρου. Η εξέλιξη της συγχώνευσης δεν είναι αποτέλεσμα λαθών, παραλείψεων ή στρεβλώσεων, αλλά αποτέλεσμα της ενιαίας στρατηγικής των ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, δηλαδή της κρατικής και κοινοτικής παρέμβασης.
Για να έχουν σήμερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς αερομεταφορές και οι εργαζόμενοι σταθερή εργασία χωρίς ελαστικές εργασιακές και μισθούς πείνας χρειάζεται να παλέψουν αποφασιστικά για έναν ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, φορέα αερομεταφορών που θα λειτουργεί ενταγμένος σε μια λαϊκή οικονομία και εξουσία.


Μ-Λ Κ.Κ.Ε : OΛOI ΣTHN ΠANEΛΛAΔIKH AΠEPΓIA ΣTIΣ 24 ΦΛEBAPH-Πανεργατικός αγωνιστικός συναγερμός




Tο λεγόμενο «πρόγραμμα  σταθερότητας» σηματοδοτεί την πιο άγρια επιδρομή των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του:
Πρώτο, τσεκουρώνει αμείλικτα το εργατικό και λαϊκό εισόδημα (με ονομαστικές μειώσεις μισθών που δεν έχουν ξαναγίνει και με ασήκωτες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων) και υποχρεώνει, άμεσα, τους εργαζόμενους να ζήσουν με λιγότερο εισόδημα απ' αυτό που είχαν το 2009 και το 2008. Ξηλώνει βασικά ασφαλιστικά δικαιώματά τους και ξεθεμελιώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα της εργατικής ασφάλισης, σπρώχνει τους εργαζόμενους σε ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα δίνει σύνταξη στα βαθιά γεράματα, σύνταξη κατακόρυφα μειωμένη, σύνταξη που για τους πολλούς θα είναι ένα επίδομα πρόνοιας -τύπου σημερινής αγροτικής σύνταξης. Πετσοκόβει το δικαίωμα στη δουλειά: απαγορεύει προσλήψεις, επιβάλλει σε καθολική κλίμακα τη μερική και προσωρινή απασχόληση, διογκώνει την ανεργία. Eπεκτείνει την εξάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και των ΣΣE.



Πάντα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, λένε οι ΗΠΑ για τη σφαγή αμάχων στο Αφγανιστάν


Ο πόλεμος είναι πόλεμος και έχει παράπλευρες απώλειες. Κάπως έτσι σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς το θάνατο 27 αμάχων, σε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξουν τις ζωές των πολιτών στο Αφγανιστάν, όμως επεισόδια όπως η αεροπορική επιδρομή από την οποία έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι την Κυριακή είναι στενά συνυφασμένα με τον πόλεμο, δήλωσε ο Γκέιτς.



REUTERS-Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς

Να γίνει ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ-Η εργατιά απαντά με το ΠΑΜΕ-Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 69 πόλεις


  • Συγκεντρώσεις σε 69 πόλεις
  • Αθήνα: 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη: 10 π.μ., άγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς: 11 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός
  • Η αστική τάξη, τα επιτελεία της και τα κόμματά της προχωρούν σε μια γενικευμένη επίθεση στους μισθούς και στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις, στο Ασφαλιστικό, σε Υγεία και Παιδεία, επίθεση που αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής τάξης όχι μόνο για το σήμερα αλλά για πάντα.
  • Η απεργία στις 24 του Φλεβάρη πρέπει να δώσει νέα ώθηση στον απεγκλωβισμό δυνάμεων από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η ΓΣΕΕ ζητά από τους εργάτες να στηρίξουν την κυβέρνηση για το ξεπέρασμα της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματιών. Στην ίδια ρότα και η ΑΔΕΔΥ.
  • Καμιά συναίνεση σε κανένα μέτρο αντιλαϊκό, στο όνομα της κρίσης, για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη ώστε με αισιοδοξία, πείσμα και αυτοπεποίθηση να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να αποσυρθούν τώρα τα άγρια μέτρα, για να επιβάλουν το δίκιο τους.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ



STRIKE BACK - ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ!

Εργαζόμενοι/ες
Ο ΣΥΡΙΖΑ σας καλεί σε μαζική και μαχητική παρουσία στην απεργία και στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων στις 24 Φλεβάρη.
Γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου λίγες μέρες πριν τις εκλογές σας έλεγε ότι υπάρχουν χρήματα και λίγες μέρες μετά ανακάλυψε ότι τα ταμεία είναι άδεια. Τα χρήματα υπάρχουν, όχι όμως για σας τους εργαζόμενους, που τα έχετε ανάγκη, αλλά για τις τράπεζες , τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους.
Γιατί δεν ευθύνεστε εσείς οι εργαζόμενοι για το έλλειμμα και το χρέος. Υπεύθυνοι είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που με τις πολιτικές τους τόσα χρόνια  υπηρετούν  και δεν φορολογούν το κεφάλαιο, τις τράπεζες, τα ΜΜΕ, την εκκλησία, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.



Κατάληψη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το ΠΑΜΕ !



Σε κατάληψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών προχώρησαν σήμερα το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την ασυμβίβαστη πάλη των ταξικών δυνάμεων ενάντια στο μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας, των κομμάτων της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Λίγο μετά τις 6.30 το πρωί εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, συνδικάτα και νεολαία κρατώντας πανό που έγραφαν «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» απέκλεισαν τις τρεις εισόδους του χρηματιστηρίου, που εκφράζει την καταλήστευση του ιδρώτα των εργαζομένων, των ασφαλιστικών τους ταμείων και όλου του κοινωνικού πλούτου από μια χούφτα καπιταλιστές.
Πικέτες που αποκάλυπταν «να που πήγαν τα λεφτά» στις τσέπες των μεγάλων επιχειρήσεων, κάλυψαν την πρόσοψη του χρηματιστηρίου Αθηνών. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.
Όλοι αύριο απεργούμε. Κανείς στη δουλειά. Διαδηλώνουμε με τις σημαίες του ΠΑΜΕ για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και σε άλλες 70 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.


ΡΩΣΙΑ : Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις


Από την μεγάλη συγκέντρωση των κομμουνιστών στο 
Νίζνι Νόβγκοροντ-(Нижнем Новгороде)

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) πραγματοποίησε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε πολλές μεγάλες ρωσικές πόλεις, όπως στο Κίροφ, στο Αρχάνγκελσκ και στο Νίζνι Νόβγκοροντ.
Στην πόλη Κίροφ, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία με βασικά αιτήματα την αποδοκιμασία της κυβέρνησης Πούτιν να βγάλει τη χώρα από την κρίση, καθώς και κατά της μεταρρύθμισης στις ένοπλες δυνάμεις, που σύμφωνα με το ΚΚΡΟ θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την αμυντική ικανότητα της χώρας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμη οργανώσεις συνταξιούχων, συνδικαλιστικές ενώσεις, αλλά και οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος «Πατριώτες της Ρωσίας», του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία», του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος (του Ζιρινόφσκι) και του κινήματος «Νέοι σοσιαλιστές της Ρωσίας».

Οι Γερμανοί ξανάρχονται !

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΤΑ ΝΕΑ
ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την ελεγκτική επιτροπή και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα 22/2/2010


Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της πλουτοκρατίας επιχειρούν με απάτες και με εκφοβισμό να κρύψουν από το λαό ότι τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα τα παίρνουν για να δώσουν διέξοδο υψηλής κερδοφορίας στα αμύθητα συσσωρευμένα κεφάλαια που έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες.
Η ελεγκτική επιτροπή της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν έρχεται για να πιέσει την κυβέρνηση να λάβει μέτρα που δεν θέλει, αλλά για να στηρίξει τα βάρβαρα μέτρα που έχουν συναποφασίσει.
Η συμμετοχή στην απεργία και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ πρέπει να είναι τόσο μαζική ώστε να αποστομώσει όσους μιλούν για λαϊκή συναίνεση. Το ταξικό πατριωτικό καθήκον είναι ο παλλαϊκός ξεσηκωμός για να αποκρουστούν τα αντιδραστικά σχέδια για ασφαλιστικό, εργασιακό, μισθούς και φόρους.



Eσύ φοβάσαι την κρίση, αυτοί φοβούνται εσένα!


Όλοι στους δρόμους ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ



 Ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι στήνει αυτί ν‘ ακούσει τι θα πουν οι αγορές για την πρώτη δόση των σκληρών και άδικων μέτρων, ετοιμάζοντας ήδη τη δεύτερη και την τρίτη και χειρότερη, η πραγματική και βαθύτερη ανησυχία της είναι πώς τελικά θ‘ αντιδράσουν τα θύματα της πολιτικής της. 
Το σκηνικό μιας «καλής» κυβέρνησης που μάχεται για το συμφέρον της χώρας απέναντι σε μια Κομισιόν χωρίς ευαισθησίες, αρχίζει να μην είναι τόσο πειστικό όσο θα ήθελαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Όσο οι εξαναγκαστικές «θυσίες» είχαν στόχο τους «προνομιούχους» του δημόσιου τομέα, η κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιων μέτρων» έμοιαζε να πιάνει τόπο. Τώρα που ετοιμάζεται να θίξει ακόμα και τους μισθωτούς των 700 ευρώ και τους συνταξιούχους των 500 (με την αύξηση ΦΠΑ, φόρων στα καύσιμα, άνοδο πληθωρισμού και περικοπή 14ου -γιατί όχι και 13ου- μισθού και συντάξεων, πολλαπλασιασμό των ανέργων... ) η ανησυχία των κυβερνητικών επιτελείων για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 24/2 εντείνεται. 
Οι συνθήκες μπορεί ν‘ αποδειχθούν ευνοϊκές για μια απάντηση των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, που θα ξεπερνάει τις προβλέψεις των κυβερνώντων, της προδιαγραφές των συντηρητικών συνδικαλιστών και τις προσδοκίες των απλών ανθρώπων. Όσοι φοβούνται πραγματικά πως θα πληρώσουν την κρίση, αρχίζουν να νιώθουν ότι κάποιοι φοβούνται ακόμη περισσότερο τους ίδιους και τις αντιδράσεις τους.


Πηγή:"H εποχή"

E.E.K: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ!



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
                                                                                                                                          
Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους, τους μετανάστες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους «απασχολήσιμους», το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα που πάντα στάθηκε στο πλευρό της εργατικής τάξης να πάρει μέρος στην απεργία της 24 Φλεβάρη. Να απαντήσουμε όλοι δυναμικά στους τραπεζίτες, στους βιομηχάνους, στα αφεντικά και στα τσιράκια τους ότι δεν πρόκειται να φορτώσουν στην πλάτη μας την χρεοκοπία τους. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : NO PASARAN! Παλλαϊκός-πανεργατικός αγώνας μέχρι τη νίκη!


 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 ΦΛΕΒΑΡΗ
Ο λαός και η εργατική τάξη  της χώρας μας βρίσκονται μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες επιτίθενται στους εργαζόμενους, την νεολαία και ολόκληρη την κοινωνία. Με αφορμή την οικονομική κρίση προσπαθούν να αναιρέσουν όσες κατακτήσεις έχουν μείνει για τους εργαζομένους και να επιβάλουν συνθήκη άγριας εκμετάλλευσης.
ΚΑΤΩ Η «ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΚΑΤΟΧΗ»
Εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι και η κοινωνία βομβαρδίζονται χωρίς έλεος από την κυβέρνηση, την  ΝΔ  το ΛΑΟΣ, και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για την ανάγκη να κάνουμε θυσίες, ‘για να πειστούν οι αγορές’, ‘για να γίνουμε αξιόπιστοι’, ‘για να μας βοηθήσει η ΕΕ’, ‘για να μην πέσουμε στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου’. Και τώρα βρισκόμαστε κάτω από ‘τριμερή εποπτεία’, μια  πραγματική τριμερή κατοχή, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!  Ακόμα χειρότερα: Με βάση την ‘Συνθήκη της Λισαβόνας’ όταν μια χώρα μπει σε "επιτήρηση" τότε οι υπουργοί οικονομικών των υπολοίπων μπορούν να αποφασίζουν για την πολιτική που θα ακολουθήσει μόνοι τους, χωρίς καν την παρουσία της! Αυτό απειλούν να κάνουν τώρα προκειμένου να καταργήσουν τον 13ο μισθό και να πάρουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Η ΕΕ λειτουργεί σήμερα ως μια πραγματική χούντα των δυνάμεων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, έτοιμη να καταργήσει κάθε έννοια δικαιωμάτων, αλλά και κάθε έννοια δημοκρατίας για τους εργαζομένους. Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά η απειθαρχία απέναντι στην ΕΕ, ο δρόμος της ρήξης και της αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το άσυλο με αφορμή τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη

Είναι φανερό ότι με κάθε αφορμή επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου, αξιοποιώντας και πιθανές προβοκάτσιες. Σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Στόχος της είναι η ικανοποίηση της απαίτησης των μεγάλων επιχειρηματιών που θέλουν πανεπιστήμια χωρίς ισχυρό φοιτητικό κίνημα και χωρίς άσυλο για να τα ελέγχουν απόλυτα. 
Καλούμε τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους στα ιδρύματα να δυναμώσουν την επαγρύπνηση και τη δράση τους. Να υπερασπιστούν τη λαϊκή κατάκτηση του ασύλου. Να συμβάλλουν στην απόκρουση της άγριας επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα η οποία, όπως ισχύει πάντα για την αντιλαϊκή πολιτική, συνοδεύεται από κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής.