Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Το βιογραφικό του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.


Το βιογραφικό του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. 


Γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου το 1955. Είναι παντρεμένος  και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια.

ΚΚΕ: Προαποφασισμένα και χωρίς τέλος τα μέτρα της κυβέρνησης.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που όχι μόνο είναι προαποφασισμένα, αλλά και δεν τελειώνουν εδώ, καταγγέλλει το ΚΚΕ, σε σχόλιο του γραφείου τύπου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Η συμφωνία των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, που υπηρετούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ανάγκες του κεφαλαίου, όχι μόνο είναι προαποφασισμένα, αλλά και δεν τελειώνουν εδώ.

Η Κεντρική Επιτροπή και η Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου που εκλέχθηκαν από το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


Η Κεντρική Επιτροπή που εξέλεξε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ (με αλφαβητική σειρά) είναι:



Αβραμόπουλος Κώστας

Αλέπης Πέτρος

Αρβανιτάκης Δημήτρης

Και με τη βούλα ! Άρθρο της Λιάνας Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.


Και με τη βούλα !


Οποιος έχει κοιμηθεί ή έστω πολλήν ώρα καθίσει να στοχαστεί σε χωράφι με καρπούζια, νύχτα ζεστού καλοκαιριού κάτω από μεσογειακό ουρανό - κι όχι θερμοκήπιο πολυεθνικής όπου γίνονται πειράματα για τετράγωνα καρπούζια, προς εξοικονόμηση χώρου συσκευασίας και φθηνότερη μεταφορά - έχει ακούσει άλλα τύμπανα... Εκείνο το ζουμερό μεγάλωμα της τρωγούμενης σάρκας που χτυπάει καθώς ωριμάζει ο καρπός, διογκώνεται η μάζα της και διατείνεται ο φλοιός, ως τον τελικό όγκο, παράγει έναν αρμονικό και συνάμα ακανόνιστο ρυθμό.

Ξεκάθαρες οι θέσεις του νέου ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τη Λαϊκή Συμμαχία και τις συνεργασίες."Δεν επιδιώκουμε...το Πρόγραμμα του ΚΚΕ να γίνει ατόφιο πρόγραμμα της συμμαχίας...Δεν υπάρχει βάση συνεργασίας με κόμματα που πρόκυψαν από διάσπαση οπορτουνιστική από το κόμμα μας...


Σε συγκέντρωση του Κόμματος στο δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ» της Καλλιθέας μίλησε στις 27 Μάρτη  2013, ο Δημήτρης Κουτσούμπας νέος ΓΓ του ΚΚΕ. Παρακάτω μερικά αποσπάσματα όπως δημοσιεύτηκαν στον Ριζοσπάστη.


  Σήμερα, όμως, υπάρχει αρκετή πείρα, γνώση. Πουθενά δεν επιβεβαιώθηκε ιστορικά, ούτε στη χώρα μας, ούτε διεθνώς, ότι αυτή η γραμμή των δύο σταδίων, της συμμετοχής σε αστικές κυβερνήσεις ή άλλης διαχείρισης, όπως κι αν ονομάζονται, ότι δικαιώθηκε, ότι πέτυχε, ότι έστω άνοιξε την επαναστατική διαδικασία για την αλλαγή της κοινωνίας.
Στην Ελλάδα, δυόμισι φορές συνέβη αυτό. Το 1944, με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά την κατοχή, όταν ο οπλισμένος λαός υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, συμμετείχε σε κυβέρνηση με άλλες αστικές, μικροαστικές δυνάμεις και αναγκάστηκε να αποχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.Διάδοχος της Αλέκας Παπαρήγα και νέος Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ εκλέχτηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.



 Νέος Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.


Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ η παρακάτω ανακοίνωση:

ΚΚΕ: Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην έξοδο της καπιταλιστικής οικονομίας από την κρίση σε βάρος του λαού.


Σε σχόλιό του σχετικά με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:


«Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν και μόνο στόχο: Να εξασφαλίσει την έξοδο της καπιταλιστικής οικονομίας από τη βαθιά της κρίση, φορτώνοντας τα βάρη στο λαό, με οδηγό τον ευρωμονόδρομο. Η αγωνία του λαού είναι να γλιτώσει από αυτά τα βάρη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ και απαλλαγή από την εξουσία των μονοπωλίων.