Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ολοι οι απογραφείς την Τρίτη 11/10 εξω απο τα γραφεία του ΣΕΠΕ



Ύστερα απο τη σημερινή παρέμβαση του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ Χάλαρη στα κεντρικά γραφεία του για το ζήτημα των δεδουλευμένων και της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζόμενων που δούλεψαν στην πρόσφατη απογραφή, ορίστηκε τριμερής συνάντηση για την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, με το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΛΣΤΑΤ και την παρουσία του επικεφαλής του ΣΕΠΕ.

Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ρέσλερ: Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Ναζί



«Πρόσκομμα» χαρακτήρισε τις αποζημιώσεις που διεκδικούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες από την γερμανική κυβέρνηση για τις θηριωδίες των Ναζί και κάλεσε τους Έλληνες να το ξεχάσουν και να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν γνωρίζει πότε θα καταβληθούν αυτές οι αποζημιώσεις ή αν θεωρεί ότι έχουν παραγραφεί και δεν θα πρέπει να καταβληθούν στους Έλληνες πολίτες, απάντησε:

Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις στον ΔΟΛ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


            Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την εργοδοσία του ΔΟΛ που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει προχωρήσει σε 100άδες απολύσεις βάζοντας τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης.

            Οι εργαζόμενοι καμιά ευθύνη δεν έχουν για την καπιταλιστική κρίση που δημιούργησε η τεράστια κερδοφορία των βιομηχάνων – εφοπλιστών – εργοδοτών. Οι ίδιοι οι δημιουργοί της κρίσης σήμερα πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους, μπαίνουν μπροστά όπως και η εργοδοσία του ΔΟΛ για να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, βάζουν τους υπηρέτες τους (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και σύμμαχοι τους πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, Ν.Δ. – ΛΑΟΣ – ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ) να ψηφίζουν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, ρίχνουν στη φτώχεια και την ανέχεια το λαό για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατέθεσε τροπολογία στην Βουλή για την καθολική απαγόρευση χημικών αερίων και και άλλων όπλων εξαιρετικά επικίνδυνων για την ανθρωπότητα


Την απαγόρευση χρήσης, κατοχής και μεταφοράς χημικών αερίων, όπλων μαζικής καταστροφής, όπλων που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, βομβών διασποράς και ναρκών κατά προσωπικού ζητάει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.
Ο ΣΥ. ΡΙΖ. Α. επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει διεθνής Συμβάσης για την απαγόρευση αυτών των όπλων, ενώ τα χημικά αέρια που χρησιμοποιούνται εναντίων πολιτών είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και περιέχουν ουσίες που απαγορεύονται διεθνώς ακόμα και σε καιρό πολέμου.
Ακολουθεί η σχετική τροπολογία.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Απ. Κασιμέρης: Απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας στις αστικές Συγκοινωνίες τώρα!

Συνέντευξη με τον Αποστόλη Κασιμέρη, Ταμία του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ και επικεφαλή της παράταξης «Ανεξάρτητη Παρέμβαση».
 Ερ. Οι αστικές συγκοινωνίες μπήκαν ξανά σε κινητοποιήσεις στα μέσα Σεπτέμβρη…

Απ. Μπήκαν προς μεγάλη λύπη και στενοχώρια αυτών που πρόδωσαν τον αγώνα (βλ. ΠΑΣΚΕ), αυτών που ήθελαν τον κλάδο ηττημένο και καθηλωμένο, δεκανίκι της πολιτικής της κυβέρνησης. Ο κλάδος ήταν «καθισμένος» λόγω της ήττας του προηγούμενου 3μήνου αγώνα. Η απειλή της εφεδρείας – απόλυσης ταρακούνησε τους συναδέλφους και το όλο κλίμα και ανάγκασε την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ που έχουν απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ να συγκαλέσουν γενική συνέλευση.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ :ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 19 Οκτώβρη - κανείς στη δουλειά- Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία -Στην Ομόνοια στις 11 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.


Μαζικό κάλεσμα σε κάθε εργάτη και εργάτρια να βγει μπροστά στη μάχη, να απαντήσει στην άγρια αντιλαϊκή, αντεργατική επίθεση, συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 του Οκτώβρη, απευθύνει με χτεσινή ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ.
Εσύ έχεις τη δύναμη!
Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική - λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά.
Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ!
Εχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που δε θα τα "διπλώνει". Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα. Θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων.

Έφτασαν τις 800 οι καταλήψεις στα σχολεία.

 Παρά την τεράστια επιχείρηση τρομοκρατίας και αυταρχισμού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων, οι μαθητές επιμένουν αγωνιστικά.

 Χθες, νέα σχολεία προστέθηκαν στη λίστα των καταλήψεων. Από τα 680 σχολεία, χθες φτάσαμε τα 778.Η Θεματική Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού σε βάρος των μαθητών και των κινητοποιήσεών τους και καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να περιφρουρήσουν με την παρουσία τους στα κατειλημμένα σχολεία και την ενεργό συμμετοχή τους τη δημοκρατία στη δημόσια εκπαίδευση.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ :Οχι στην εξίσωση θύτη και θύματος.


Παρέμβαση της βουλευτή του ΚΚΕ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την αναγνώριση του στάτους του παρατηρητή στην Παλαιστινιακή Αρχή, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα ότι δεν «μπορεί να εξισώνεται ο καταπιεστής με τον καταπιεζόμενο. Δεν μπορεί να δηλώνουμε ότι το θύμα και ο θύτης έχουν ίδια δικαιώματα». Καυτηριάζοντας τη δήθεν προσφορά δημοκρατικών αρχών από την πλευρά της Ευρώπης στην Παλαιστίνη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Απαντήστε μου αγαπητοί συνάδελφοι, μπορεί ένας Παλαιστίνιος αυτές τις μέρες να είναι σίγουρος σχετικά με τον τόπο διαμονής του; Μπορεί να έχει μια διεύθυνση, και να πάει για παράδειγμα σε μια δίκη;

Υπέρ της δημόσιας παιδείας διαδηλώνουν οι Ιταλοί στη Ρώμη και σε άλλες 90 πόλεις της Ιταλίας με αίτημα να ανακληθούν οι περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.



Υπέρ της δημόσιας παιδείας διαδηλώνουν οι Ιταλοί στη Ρώμη και σε άλλες 90 πόλεις της Ιταλίας με αίτημα να ανακληθούν οι περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τα χαράματα, με διαδήλωση αναπληρωτών καθηγητών, μαθητών και φοιτητών μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ στη Γερμανία: Επίσκεψη στο Νταχάου και εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Ζαχαριάδη.


Η Νομαρχιακή Οργάνωση Γερμανίας της ΚΝΕ στις 8 και 9 Οκτώβρη διοργανώνει στοΜόναχο της Γερμανίας διήμερο εκδηλώσεων στα πλαίσια του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», όπου θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Θοδωρής ΧιώνηςΓραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
  • Αύριο, Σάββατο 8/10
Εκδήλωση, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς - Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θ. Χιώνης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Κυριακή 9/10
Επίσκεψη στο κολαστήριο - στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, όπου και θα γίνει εκδήλωση για την τοποθέτηση πλακέτας προς τιμήν του κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Ζαχαριάδη, Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ την περίοδο 1931-1956.

Σχόλιο του K.K.E για την πρόταση της Κομισιόν για ανακεφαλαίωση των τραπεζών και τα σενάρια χρεοκοπίας.



Τρισεκατομμύρια ευρώ έδωσαν για να στηρίξουν τις τράπεζές τους οι κυβερνήσεις της ΕΕ και η ΕΚΤ από την αρχή της κρίσης και τώρα ετοιμάζονται να δώσουν ακόμα περισσότερα.
Στηρίζουν το τραπεζικό κεφάλαιο χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, γιατί μέσω αυτών στηρίζουν τα μονοπώλια σε όλους τους τομείς.  Γι' αυτούς έπαιρναν και παίρνουν στο όνομα της κρίσης τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα. Ταυτόχρονα τα σενάρια χρεοκοπίας που προωθούν, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση καταδικάζουν το λαό σε όλεθρο.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, για το σχεδιαζόμενο πολιτικό πραξικόπημα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας



Ως ΑΚΕΛ θέλουμε να καταγγείλουμε την επιμονή του Νίκου Αναστασιάδη και του Συναγερμού στην εκτέλεση πολιτικού πραξικοπήματος κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, με στόχο τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση.
Οι αιτιάσεις ότι οι όποιες ενέργειες σχεδιάζονται από πλευράς ΔΗΣΥ θα κινηθούν εντός της συνταγματικής νομιμότητας, απλώς επιβεβαιώνουν ότι όντως επιχειρείται πολιτικό πραξικόπημα αλλά όχι πραξικόπημα, για το οποίο σε κάθε περίπτωση εμείς ποτέ δε μιλήσαμε.
Στόχος του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη, δεν είναι η τάχατες προστασία των συμφερόντων του κυπριακού λαού, αλλά η κατάληψη της εξουσίας το 2013.

Επενδυτικά στρατεύματα κατοχής για να «σωθεί η χώρα»



Το… συγκινητικό ενδιαφέρον των Γερμανών βιομηχάνων για τη «διάσωση της Ελλάδα και τη σωτηρία του ελληνικού λαού» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ετήσια συνάντηση τους συνοδεύτηκε από το…καθιερωμένο «ξεβράκωμα» της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να προσελκυστούν ξένες (γερμανικές, εν προκειμένω) επενδύσεις. Ενα «ξεβράκωμα» που γίνεται χωρίς να λογαριάζει ο «εθνοσωτήρας» πρωθυπουργός το πολιτικό (και κοινωνικό) κόστος, εάν θα επανεκλεγεί, αρκεί «να σωθεί η χώρα» (εδώ χειροκροτάμε!). 

Ειλημμένη απόφαση η κατάργηση των συμβάσεων.Άρθρο του Ριζοσπάστη.



Παπαγεωργίου Βασίλης
Ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και πολύχρονη απαίτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστεύουν λέξη από τα παραμύθια των κυβερνώντων περί δήθεν απαίτησης της τρόικας, πράγμα που έμμεσα έχουν αρχίσει να παραδέχονται και τα κυβερνητικά στελέχη. «Είναι συζήτηση η οποία έχει γίνει και δεν είναι απαίτηση της τρόικας να αλλάξουν οι συλλογικές συμβάσεις», δήλωσε χτες (στο «Σκάι») ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος, επαναλαμβάνοντας ότι η συζήτηση «εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας». Πιο ξεκάθαρος ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να θέσει το θέμα της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων στους «κοινωνικούς εταίρους».

Η Αμερική Αγανάκτησε και κατέβηκε στο δρόμο

Σε χιλιάδες αυξήθηκαν οι διαδηλωτές που κατέβηκαν σε διαμαρτυρία για την διαχείριση της κρίσης, στο οικονομικό κέντρο της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα αντίστοιχες πορείες εκδηλώνονται σε άλλες πόλεις της Αμερικής. Η συμμετοχή των ισχυρότερων εργατικών συνδικάτων της χώρας αυξάνει τόσο το μέγεθος όσο και την ένταση των κινητοποιήσεων και φοιτητές αρκετών πανεπιστημίων εγκαταλείπουν τις αίθουσες πανεπιστημίων σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές σε όλη τη χώρα.