Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Αγανακτισμένοι.


Υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν απόψε οι επικεφαλής των ομάδων των "αγανακτισμένων", στην συνέλευση που έκαναν στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα. αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στην «πλατεία», την Τετάρτη και την Κυριακή το βράδυ, ώστε να γίνει διαβούλευση μεταξύ των ομάδων των "αγανακτισμένων" και να γίνει απολογισμός των πεπραγμένων τους.

Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου-Νυχτερινό Πρόγραμμα Οικονομικής Αποκατάστασης - Από ποιόν και για ποιόν;



       Τη νύχτα μεταξύ Πέμπτης προς Παρασκευή και στα "κρυφά", επέλεξε η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος, να φέρει το πρόγραμμα "επιλεκτικής χρεoκοπίας" του Δήμου μας. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλοντας  αυτή τη προσπάθεια καθώς και το ότι η εισήγηση , 28 σελίδων συν πίνακες, μας δόθηκε λίγο πριν την έναρξη, ζήτησε από τον πρόεδρο την αναβολή της συζήτησης και για να προετοιμαστούμε αλλά το κυριότερο να ενημερώσουμε το Λαό του Μαρουσιού για τα βάρη που του φορτώνουν.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.


Σχολιάζοντας το διάλογο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:

"Ένα υγιές φορολογικό σύστημα οφείλει όχι μόνο να εισπράττει αλλά και να ενθαρρύνει επωφελείς δραστηριότητες. Θα χαιρετίζαμε τα σχέδια για μείωση του ΦΠΑ για τις φιλοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες, αν η κυβέρνηση επιδίωκε την δίκαιη ανακατανομή των βαρών καταργώντας για παράδειγμα τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ για τη συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Η έναρξη ενός ακόμη «διαλόγου» για το φορολογικό σύστημα, δεν μπορεί να κρύψει τα τραγικά αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, στον τομέα της φορολογίας που χαρακτηρίζεται από:
• Την πρωτοφανή αύξηση της έμμεσης φορολογίας.
• Την μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων .
• Την αύξηση της φορολογίας, μισθωτών και συνταξιούχων.

Αλέκα Παπαρήγα: Υπάρχει ελεγχόμενη χρεοκοπία.


Για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής ενημέρωσε την ΓΓ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

« Επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας ότι ο εργαζόμενος λαός θα πληρώσει την κρίση» δήλωσε η κ. Παπαρήγα εκφράζοντας την άποψη πως υπάρχει «και ελεγχόμενη χρεοκοπία και μερική υποτίμηση και μερική απαξίωση».

Δελτίο Τύπου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη - Ο κ. Ραγκούσης απαντά σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη για τα ταξί.


Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  κ. Ραγκούσης καλείται σήμερα να απαντήσει  σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για το παρατεταμένο αδιέξοδο που καταγράφεται στις συνομιλίες με τους οδηγούς ταξί.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:
---
Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: Απελευθέρωση του κλάδου των ταξί
Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επέλεξε στην αιχμή της τουριστικής περιόδου να ανακοινώσει μέτρα για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, αναιρώντας το διάλογο και τα συμφωνηθέντα στα οποία είχαν καταλήξει με τη μορφή Προεδρικού διατάγματος, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές και η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.

Η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε.θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΔΟΕ τον Σεπτέμβρη.Δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία ύστερα από τη νέα μείωση αποδοχών των δασκάλων.


Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο θα βρει τα Δημοτικά σχολεία της χώρας κλειστά. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.
Casus belli για τους εκπαιδευτικούς η νέα περικοπή στο κίνητρο απόδοσηςCasus belli για τους εκπαιδευτικούς η νέα περικοπή στο κίνητρο απόδοσης
Με τις λέξεις «ντροπή και αίσχος» απάντησε η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. στην κυβέρνηση, που με τροπολογία της αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών, ενώ είχε ήδη προηγηθεί επιστολή της ΔΟΕ στον πρωθυπουργό, εν όψει της νέας περικοπής μισθών, λέγοντας ότι «αυτό αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου».

Δήλωση της Ρένας Δούρου, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΝ, για την πρόσφατη αιματηρή καταστολή αντιφρονούντων από το καθεστώς της Συρίας, στην πόλη Χάμα.


«Η Συρία είναι μέσα στο αίμα». Από τις ιστοσελίδες τους στο Διαδίκτυο οι σύριοι αντικαθεστωτικοί καταγγέλλουν ξανά την αιματηρή καταστολή της κυβέρνησης Άσαντ, προκειμένου να διασωθεί και παράλληλα εγκαλούν τη διεθνή κοινότητα για την παθητική της στάση έναντι ενός καθεστώτος που εδώ και καιρό έχει ξεπεράσει την «κόκκινη γραμμή», καθώς στρέφεται ανενδοίαστα κατά των πολιτών του.
Παραμονές του Ραμαζανίου, το καθεστώς Άσαντ επέλεξε, όχι τυχαία, την πόλη Χάμα για να σπείρει μαζικά το θάνατο – εκατοντάδες νεκροί, άγνωστος αριθμός τραυματιών, σύμφωνα με ΜΚΟ ενώ οι αποσπασματικές εικόνες μέσω του Διαδικτύου, μαρτυρούν για τη βιαιότητα και την ωμότητα της στρατιωτικής επέμβασης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις & τις περικοπές στο δημόσιο



Οι κυβερνητικές επιλογές εξυπηρετούν την άμεση προσαρμογή του αστικού κράτους στις σημερινές στρατηγικές ανάγκες του κεφαλαίου. Η κατάργηση και η συγχώνευση οργανισμών διευκολύνει την επέκταση της δράσης των μονοπωλιακών ομίλων και σε νέους τομείς, αξιοποιώντας την απελευθέρωση των αγορών, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Άρτα για την ανάπτυξη



Η κυβέρνηση βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, διαλύει τα κοινωνικά αγαθά, στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία και τη φτώχεια.  Αυτό είναι το «νέο μοντέλο ανάπτυξης» που οραματίζεται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, όπως ορίζεται από την Τρόικα,  τα μνημόνια και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.  Αυτός είναι ο «ανοιχτός δρόμος» που πρέπει να φράξουμε.

Συγχαρητήρια δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στο πόλο.



Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες, και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας της Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
H μεγάλη αυτή επιτυχία αναδεικνύει τις φοβερές δυνατότητες του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και  επιφορτίζει όλους τους φορείς με περισσότερες ευθύνες για την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της χώρας και τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Kατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τους ταξιτζήδες της Χαλκίδας.


Tο Διοικητήριο της λεωφόρου Xαϊνά "περικύκλωσαν" από τα ξημερώματα οι ταξιτζήδες της Xαλκίδας. Aπέκλεισαν όλες τις εισόδους και προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου, βάζοντας στην είσοδο και την ταμπέλα: «Tα παράπονά σας στον κ. Pαγκούση».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την απελευθέρωση & τις κινητοποιήσεις στον κλάδο των ταξί.



Η απελευθέρωση των ταξί, είτε με τα πρότυπα και τους κανόνες του ΠΑΣΟΚ είτε με αυτά της ΝΔ, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία μεγάλων εταιρειών στον κλάδο, οδηγεί στην καταστροφή και τη φτώχεια τους μικρούς επαγγελματίες και τους μισθωτούς οδηγούς. Αυτή είναι η κοινή τους επιδίωξη, της κυβέρνησης με την τρομοκρατία, τις διώξεις και τις συλλήψεις και της ΝΔ και άλλων αστικών δυνάμεων με τα καλέσματα για το σταμάτημα των κινητοποιήσεων.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ - ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΟΣΛΟ -Ο «καρπός» που «έσπειρε» το σύστημα «βλάστησε»


Η προσπάθεια αποστασιοποίησης των αστών από τον εθνικιστή αντικομμουνιστή δολοφόνο δεν μπορεί να κρύψει ότι είναι προϊόν της σάπιας καπιταλιστικής κοινωνίας
Ο δολοφόνος επιχαίρει για το έργο του με το μακελειό που προκάλεσε
Μία βδομάδα έχει μεσολαβήσει από το μακελειό στη Νορβηγία, που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους από τη βομβιστική επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στην καρδιά του Οσλο, και την εν ψυχρώ δολοφονία 69 νέων στο νησί Ουτόγια, βόρεια του Οσλο, στην πλειονότητά τους έφηβοι μεταξύ 14 και 19 ετών, που προκάλεσε ο 32χρονος, Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, που δηλώνει εθνικιστής και αντικομμουνιστής. Στο δήθεν «μανιφέστο» του στο διαδίκτυο των 1.5ΟΟ σελίδων, υπό τον τίτλο «2083 - Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας», σημειώνει: «Πριν ξεκινήσουμε τη σταυροφορία μας, πρέπει να εκπληρώσουμε το καθήκον μας αποδεκατίζοντας τον πολιτιστικό μαρξισμό»... Ο «αντικομμουνισμός» είναι κινητήριος μοχλός και το μεγαλόπνοο πλάνο του είναι «η ανακατάληψη της Ευρώπης από μια συντηρητική επανάσταση» και «η κάθαρσή της από το Ισλάμ και την κουλτούρα του μαρξισμού».

Ένταση βουλευτών με τους ιδιοκτήτες ταξί- Επεισόδιο με την βουλευτή Μ. Σκραφνάκη- Εμμένουν στις θέσεις τους οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί- Κατέβηκαν και πάλι στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου κατέπλευσε ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο.

Ένταση βουλευτών με τους iδιοκτήτες ταξί- Νέοι αποκλεισμοί
Συνάντηση με  βουλευτές  είχαν χθες Κυριακή, οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί του Ηρακλείου, που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι ο Υπουργός Υπομοδών Μεταφορών και Δικτύων να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας, το οποίο εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη από τους αυτοκινητιστές (δείτε εδώ ).
Πάντως, τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν η βουλευτής, κ.Σκραφνάκη, είπε ότι δεν ανέχεται να απειλείται, να βλέπει φωτογραφίες της παντού, γεγονός που προκάλεσε την μήνι των ιδιοκτητών ταξί.

Ακροδεξιός καγκελάριος προ των αυστριακών πυλών !


Του Μιχάλη Ψύλου-prin.gr

Στα νιάτα του μετείχε σε συγκεντρώσεις νεο-Ναζί στην Αυστρία και είχε περάσει και από «παραστρατιωτική εκπαίδευση». Σήμερα, ως ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας θέλει να ακυρωθούν οι νόμοι που απαγορεύουν τη σβάστικα και επιδίδεται σε κυνήγι κατά των μεταναστών. Ο εικονιζόμενος Χάινς Κρίστιαν Στράχε είναι ένας από τους αρκετούς ακροδεξιούς ανερχόμενους «αστέρες» στην Ευρώπη, που φιλοδοξεί –και μάλιστα βάσιμα– να γίνει ο επόμενος καγκελάριος της Αυστρίας στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2013.