Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

«ΌΛΟΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ», Ε; ΜΠΑ! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

 «ΌΛΟΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ», Ε; ΜΠΑ! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


«Να είμαστε όλοι μαζί». «Να είμαστε ενωμένοι». «Είδατε πόσα καταφέρνουμε όταν είμαστε όλοι ενωμένοι;»… Τα γνωστά κλισέ επαναλήφθηκαν με αφορμή την επέτειο του Γοργοποτάμου. Ο κ.Σταικούρας, μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις, διαπίστωσε για τον Γοργοπόταμο ότι «γεφύρωσε τις διαχωριστικές γραμμές, τις αντιθέσεις, τα πάθη και τους φανατισμούς».

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την τροπολογία της Κυβέρνησης σχετικά με τα φάρμακα.

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ


Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα φάρμακα, όπως γίνεται συνολικά για τις δημόσιες παροχές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποσκοπούν στη μείωση της κρατικής-ασφαλιστικής δαπάνης, με αποτέλεσμα τις άγριες περικοπές και την αύξηση των πληρωμών από τις λαϊκές οικογένειες για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, νοσηλεία και θεραπείες.

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Η πολιτική τους σκοτώνει! Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας.

  Είναι απίστευτο το θράσος του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και ολόκληρης της κυβέρνησης, που οδηγεί σε πραγματική διάλυση το δημόσιο σύστημα υγείας:


1.       Την ώρα που η τρόικα με τα κυβερνητικά τσιράκια της καταστρέφουν κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης, διαλύοντας το Ε.Σ.Υ, βγάζοντας σε διαθεσιμότητα νοσηλευτές και γιατρούς, ζητώντας  "είσοδο" 25 ευρώ στα νοσοκομεία, υποβαθμίζοντας και κλείνοντας δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, διαλύοντας τον ΕΟΠΥΥ, εγκαινιάζουν ιδιωτικές κλινικές σε όλη τη χώρα, δείχνοντας ξεδιάντροπα για ποιους δουλεύουν.

Ανακοίνωση του KKE για τις πλημμύρες στη Ρόδο.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η τεράστια καταστροφή που προκλήθηκε από τη νεροποντή στη Ρόδο, με τραγικές συνέπειες την απώλεια δύο ανθρώπων και άλλους δύο που αγνοούνται, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και τοπικών αρχών για τις τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά και άλλα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.

Θετική η στάση της Δέσποινας Βανδή. Αναγκαία απάντηση και σήμερα και πάντα.Γράφει η Κική Αλεξάνδρου.

 Της Κικής Αλεξάνδρου


Η στάση της Δέσποινας Βανδή είναι θετική και αναγκαία.

Ο «αντισυστημικός φελλός» Ν. Σφακιανάκης, πρόσφατα επιδόθηκε σ' ένα ντελίριο υπεράσπισης των φασιστών της ΧΑ. Με εκφράσεις τύπου «Ο Παπαδόπουλος την έβλαψε την Ελλάδα; Όχι» ή «Βεβαίως και δεν είναι φασίστες η Χρυσή Αυγή. Και έχουν κλείσει κάποιον μέσα που είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος.