Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ - Παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων της Αττικής

Αυτή την περίοδο χιλιάδες νέοι γονείς αναζητούν θέση για τα παιδιά τους στους Παιδικούς σταθμούς των Δήμων της Αττικής.Πολλοί από αυτούς θα βρεθούν αποκλεισμένοι. Πληθαίνουν οι Δήμοι στη Αττική που ανακοινώνουν το κλείσιμο παιδικών σταθμών. Από το Πέραμα μέχρι την Φιλαδέλφεια, από την Δάφνη μέχρι το Μαρκόπουλο και την Αθήνα οι ήδη ισχνές δημόσιες υποδομές για τα νήπια και τα βρέφη συρρικνώνονται επικίνδυνα.
Η άνεργη μάνα, η ανασφάλιστη, αποκλείεται κι απ' αυτή τη δυνατότητα της αίτησης, αφού οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν όχι με βάση τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας άλλα με βάση την βεβαίωση εργασίας και το ένσημο.

Τα ΣτουρναροΝΕΑ της ημέρας...ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ




Τι είναι ο κ. Στουρνάρας;
Σύμφωνα με το λιβανωτό που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και καταλαμβάνει έκταση δυο ολόκληρων σελίδων (!),
χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται οι φωτογραφίες και οι αναφορές στην πρώτη, τη δεύτερη και τις υπόλοιπες εσωτερικές σελίδες,
ο κ. Στουρνάρας, ο νέος υπουργός Οικονομικών, είναι:
*
«Γεννημένος διαπραγματευτής»,
είναι «πολιτικό μυαλό»,
είναι «ικανός μακροοικονομολόγος»,
«η οικονομική κατάρτισή του είναι πολύ μεγάλη»,
τον διακρίνει «αποτελεσματικότητα»,
είναι «λιτοδίαιτος»,
είναι «δεινός κολυμβητής»,

Διαστρέβλωση συνέντευξης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, για αξιοποίηση στην πολεμική εναντίον Χριστόφια στην Κύπρο


Στο πλαίσιο της ακραίας πολεμικής, που ασκείται στην Κύπρο κατά της κυβέρνησης Χριστόφια, εντάσσεται και σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», όπου ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται επικριτικός για τους χειρισμούς του πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κυπριακό.
Ειδικότερα η κυπριακή εφημερίδα επικαλείται διαστρεβλωμένη απόδοση της πρόσφατης συνέντευξης Τσίπρα (25.06.2012) στην καθημερινή τουρκική αριστερή εφημερίδα Bir Gun.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική ερώτηση και την απάντηση Τσίπρα.
Σε ότι αφορά την ουσία του δημοσιεύματος, είναι πασίγνωστη η στάση αμέριστης αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με την κυβέρνηση Χριστόφια.

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ- Επιβεβαιώνεται η κατρακύλα του λαού στη φτώχεια Το 68% των Ελλήνων ζει με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εισοδήματος, που θεωρείται όριο της επίσημης φτώχειας



Τις δραματικές συνέπειες από το βάθεμα των ταξικών ανισοτήτων στον καπιταλισμό και ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, όπου καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις και ζωντανή εργατική δύναμη, καταγράφουν τα (υποτιμημένα) στοιχεία της εξαμηνιαίας Εκθεσης της Κομισιόν για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ. Σύμφωνα με αυτά, η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 8,7% το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ποσοστό που μεταφράζεται σε 400.000 λιγότερες θέσεις εργασίας. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Καταγγελία για τις μαζικές απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης καταγγέλλει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις στις οποίες προχώρησε η εταιρεία «Αττικό Μετρό» και η Εφορία αρχαιοτήτων με εκτελεστή την κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ. Οι απολύσεις 25 εργαζομένων με ενεργή πολιτική και συνδικαλιστική δράση και διαρκή παρουσία στους αγώνες του σωματείου, ανάμεσά τους και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποτελεί πρόκληση απέναντι σε όλο το εργατικό κίνημα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών και η Χρυσή Αυγή-Η Χ.Α. δεν απευθύνεται σε όλους μας, αλλά στους πιο απελπισμένους και μπερδεμένους


Της Χριστίνας Ζιάκα


Τα εκλογικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως το βέλος των διεργασιών στην ελληνική κοινωνία συνεχίζει να κοιτάει προς τα αριστερά. Επιβεβαιώνουν όμως και κάτι άλλο. Πως το αντίπαλο δέος της Ακροδεξιάς, με την μορφή της εισόδου της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) στην βουλή, δεν ήταν μια παρένθεση, αλλά ήρθε εδώ για να μείνει.

Η Χ.Α. έμεινε αλώβητη από την κοινωνική πόλωση και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες σχεδόν επιδόσεις με τις 6 Μάη (6,92% ή 425.980 ψφ και 18 βουλευτές). Και είναι η πολιτική δύναμη που πραγματοποίησε το μεγαλύτερο άλμα σε σχέση με το 2009, εικοσαπλασιάζοντας το τότε 0,29% ή 19.624 ψφ.

Εκστρατεία στηριγμένη στις ομάδες κρούσης

Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά στο πως αποτιμούμε το αποτέλεσμα της Χ.Α. από τις 6 Μάη στις 17 Ιούνη.

Π.Α.ΜΕ :Κάλεσμα προς την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της.


Εργαζόμενοι/ ες, άνεργοι, νέοι και νέες



Τo ΠΑΜΕ απευθύνεται στην εργατική τάξη και την καλεί σε ανυποχώρητο  αγώνα
για να προστατεύσουμε τη ζωή των οικογενειών μας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας περικυκλώνει για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.


Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους.

Το κεφάλαιο και η ΕΕ το επόμενο διάστημα θα επιτεθούν με ακόμη
μεγαλύτερη αγριότητα  στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα της εργατικής τάξης
για να διασωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας από την καπιταλιστική
κρίση.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ :Καμιά ιδιωτικοποίηση σε ΥΠΑ και αεροδρόμια.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΣΥΠΑ είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ



Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η στρατηγική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των αερομεταφορών από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση, άξονες της οποίας είναι η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των ελληνικών αεροδρομίων και της διαχείρισης της αεροναυτιλίας, που θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και συνολικά για το λαό, ενώ υπονομεύει και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Οι Γερμανοί μαθητές δεν μπορούν να διακρίνουν τη δικτατορία από την Δημοκρατία !


Η Γερμανική νεολαία εξισώνει ναζισμό και δημοκρατία


Ένα μεγάλο μέρος των μαθητών της Γερμανίας θεωρεί ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ της ναζιστικής και δημοκρατικής Γερμανίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
Συγκεκριμένα από τους 7.500 χιλιάδες μαθητές που ρωτήθηκαν, περίπου οι μισοί απάντησαν ότι η ναζιστική Γερμανία ήταν μια δημοκρατία και το 40% των μαθητών πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ του ναζισμού, της Ανατολικής, της Δυτικής Γερμανίας και τη ενωμένης πλέον Γερμανίας. 
«Σε γενικές γραμμές, οι πολιτικές και ιστορικές γνώσεις πολλών μαθητών είναι περιορισμένες. Πολλοί μαθητές δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν τη δημοκρατία από τη δικτατορία.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τα φάρμακα μετά τη συνάντηση με την ΟΣΥΠΑ.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα



«Ζητήσαμε να επιχορηγηθεί η υπόθεση του φαρμάκου και μάλιστα να αποδοθούν τα χρήματα που χρωστάνε στους φαρμακοποιούς, ωστόσο η επιχορήγηση η οποία δόθηκε, το μεγαλύτερο μέρος της, είναι από τις ίδιες τις εισφορές των εργαζομένων. Δεν είναι δυνατό δηλαδή να μετακομίζεις από τις τσέπες του ενός για να τις δώσεις στις τσέπες του άλλου, διότι έτσι τα ασφαλιστικά θα γκρεμιστούν εντελώς.