Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Είτε με «κεντροδεξιά», είτε με «κεντροαριστερά», το τιμόνι θα στρέφει όλο και πιο δεξιά.Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις.


Σε δήλωση που έκανε χτες από την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:


«Ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε του Ιουνίου μπορεί να θεωρηθεί, όποιο κι αν είναι αυτό, ότι καταργεί το μνημόνιο και τη δανειακή συνθήκη. Πολύ περισσότερο που το κάθε κόμμα που παίρνει τις α ή β ψήφους δίνει και μια διαφορετική ερμηνεία στο περιεχόμενο της ψήφου. Αρα, για να καταργηθεί το μνημόνιο και η δανειακή συνθήκη, πρώτα πρέπει να καταργηθεί με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής και μετά να κοινοποιηθεί η απόφαση στα όργανα της ΕΕ.

Οποιος διακηρύσσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτόματα καταργεί συνθήκες, το χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα για να μη φέρει το θέμα στη Βουλή και για να πάει να διαπραγματεύεται στην ουσία ένα νέο μνημόνιο, μια νέα δανειακή συνθήκη στα όργανα της ΕΕ. Λέει συνειδητά ψέματα. Αν ο λαός π.χ. αποφασίσει τα επόμενα χρόνια την αποδέσμευση από την ΕΕ - μπορεί π.χ. να την αποφασίσει με ένα δημοψήφισμα - και πάλι πρέπει να επικυρωθεί με απόφαση της Βουλής. Ολοι ξέρουμε πώς κινείται το πολιτικό σύστημα, ή γενικότερα πώς γίνεται ο χειρισμός τέτοιων μεγάλων ζητημάτων.
Θέλω να κάνω και ένα δεύτερο σχόλιο. Κατεβαίνουν διάφορα κόμματα στην εκλογική μάχη και λένε το εξής πράγμα: Δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Συμπεριφέρονται ως εξής: Είναι σαν να μας λένε ότι έχουμε το τυρί στα χέρια μας, δεν έχουμε το ψωμί, θα μας δώσει το ψωμί για να φάμε ψωμοτύρι. Ο λαός έχει χάσει και το ψωμί και το τυρί και ο λαός για να μπορέσει να αντέξει πρέπει να πάρει και αυξήσεις. Είναι θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν στις εκλογές, για να ξέρει ο καθένας αν το τιμόνι πάει προς τα αριστερά ή πάει προς τα δεξιά. Γιατί κοιτάξτε, η ΝΔ, η κεντροδεξιά, δεξιά θα πάει το τιμόνι. Αλλά και η αριστερά, όπως εμφανίζεται, εμφανίζεται με συνθήματα αριστερά, αλλά το τιμόνι θα το στρίψει δεξιά, ιδιαίτερα στο πεδίο της οικονομίας.
Αυτά για εμάς είναι το "α και το ω". Ολες οι άλλες συζητήσεις είναι περιττές. Γι' αυτό και χρειάζεται να υπάρχει ένα αντίβαρο μέσα στο κοινοβούλιο, και πάνω απ' όλα μέσα στο λαό, γιατί τα πράγματα μετεκλογικά, είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά έχουμε, το τιμόνι θα στρέφει συνεχώς όλο και πιο δεξιά για το λαό. Δεν εξισώνουμε τα κόμματα, αλλά αυτός ο παράγοντας που οδηγεί στην εξίσωση τελικά είναι η πολιτική στο πεδίο της οικονομίας, απέναντι στην ΕΕ, απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θέλουν να ανακάμψει η κερδοφορία τους με ανεργία, με λιτότητα, με φτώχεια, σχετική και απόλυτη εξαθλίωση του λαού».

Πηγή:www.rizospastis.gr

30 σχόλια:

admin είπε...

Για ακόμα μία φορά το ΚΚΕ σπέρνει την ηττοπάθεια που βαπτίζει ρεαλισμό στα μέλη του.
Αντί να μπεί στην μάχη που έχει ξεκινήσει και ως προς το μέγεθος του στρατού που θα συγκροτηθεί αλλά και ως προς τις θέσεις που αυτός θα έχει κάθεται στην γωνιά του παρακαλώντας να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, Αυτό δεν είναι αριστερά ή κομουνιστικό κόμμα, είναι δεκανίκι του συστήματος.
Όταν ο κόσμος έχει την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και ξεσηκώνεται τότε ο κομμουνιστής στέκεται δίπλα στον κόσμο και προσπαθεί να τον πάει ένα βήμα παρακάτω , δεν τον κοντράρει ούτε τον απογοητεύει, μπαίνει στην μάχη μαζί του και προσπαθεί να σώσει ότι σώνεται.
Τώρα έχουμε το τσουνάμι , τώρα θα το αντιμετωπίσουμε, δεν περιμένει η κρίση πότε θα είναι έτοιμο το ΚΚΕ να πει το μεγάλο ναι για να ξεσπάσει. Όποιος είναι έξω απο αυτήν την μάχη δεν νομιμοποιείται να πει "εγώ σας τα έλεγα"σε περίπτωση αρνητικής έκβασης

ΕΟΣ είπε...

Καλούμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην κατέβη στις επόμενες εκλογές

Unknown είπε...

Το ότι το τιμόνι μπορεί να πάει δεξιά με μια αριστερή κυβέρνηση το ξέρω και το φοβάμαι κι εγώ. Δεν περίμενα να μου το πει το ΚΚΕ. Θα καταλάβει η ηγεσία του ΚΚΕ ότι είναι κόμμα κι όχι αρθρογράφοι – αναλυτές και μάλιστα κακοί; Γιατί δεν κάνουν μια σοβαρή ανάλυση των λόγων που οι θέσεις τους δεν έχουν την απήχηση που θα ήθελαν στα λαϊκά στρώματα και κοντεύουν να καταντήσουν εξωκοινοβουλευτική αριστερά;
Μια αριστερή κυβέρνηση είναι ένα πιο προνομιακό πεδίο ταξικών αγώνων και τίποτα περισσότερο. Όλα παίζονται κι οι συσχετισμοί δυνάμεων αλλάζουν κάθε στιγμή. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και νομοτελειακό. Ποια θα είναι η θέση του ΚΚΕ σε μια τέτοια κατάσταση, εκτός από το να παριστάνει την Κασσάνδρα απογοητεύοντας κι αφοπλίζοντας τον λαό;

makiskef είπε...

Αυτοί που προσπαθούν να σύρουν το ΚΚΕ στα γρανάζια του συστήματος είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο για μένα είναι νεκροθάφτες του λαού και του λαϊκού κινήματος ,λειτουργούν ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και της χώρας .Το ΚΚΕ με θέσεις και πρόγραμμα ξεκάθαρο προχωράει μπροστά έστω και ηττημένο εκλογικά όπως πολλούς βολεύει.Να θυμίσω όμως για νεότερους και ίσως μη ψαγμένους αρκετά ότι όσες φορές στα 90χρόνια του ηττήθηκε μαζί του ηττήθηκε και ο λαός και τα δικαιώματα του !!!!!! Το Αστικό σύστημα έχει πολλές εφεδρείες για να συντηρεί την εξουσία του.Είναι πίκρα γελασμενος όποιος πιστεύει ότι με εκλογές θα γίνει επανάσταση ή μετασχηματισμός της κοινωνίας σε δρόμο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και της χώρας .Οι πολιτικές λοβιτουρες που παίχτηκαν τις τελευταίες μέρες μεταφέροντας την διερευνητική εντολή σα περιφορά εικόνας αυτό αποδεικνύει.Η μάχη για την αλλαγή της κοινωνίας δίνεται στους δρόμους και στους τόπους εργασίας .Στους δρόμους όχι με κατσαρόλες και μουτζες στο κακό πρόσωπο του κάθε πολιτικού υπεύθυνου για τη κατάσταση που φτάσαμε αλλά στους δρόμους της ανυπακοής ενάντια στα προαποφασισμενα μέτρα της συνθήκης του Μάαστριχ που κάποιοι οψιμοι αγωνιστές την υπόγραψαν .Στους δρόμους όχι με τους ξεπουλημενους της ΓΣΕΕ αλλά στους τόπους εργασίας και στα εργοστάσια δίπλα στους εργαζόμενους και τα καταπατημενα δικαιώματα τους.Εκεί είναι και θα είναι το ΚΚΕ να παλεύει μαζί τους στη πρώτη γραμμή του αγώνα.Οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι , η νεολαία και ο σκεπτόμενος λαός πρέπει να είναι προσεχτικοί όταν βλέπουν το τυρί πριν το αγγίξουν να κοιτάζουν μην καραδοκεί ανοιχτή φάκα !!!

admin είπε...

Φίλε makikef
Εκτός απο αυτούς που προσπαθούν να σύρουν το ΚΚΕ στα γρανάζια του συστήματος υπάρχουν και αυτοί που σχολιάζουμε και προσπαθούμε να σύρουμε το ΚΚΕ στα γρανάζια του ...κινήματος.
Δεν μπορεί αυτό το κόμμα να μην καταλαβαίνει τι γίνεται δίπλα του. Ο δικομματισμός από 80% που είχε στις προηγούμενες εκλογές έχασε το 50% του εκλογικού σώματος και πήγε στο 30%, έχασε 3.500.000 ψήφους.
Η αριστερά ακόμα και διασπασμένη έφτασε τα 2.000.000 ψήφους.
Είναι συνηθισμένα γεγονότα αυτά; Δεν το μυρίζεις ότι κάτι υπάρχει στον αέρα.
Το ΚΚΕ δεν συνεχίζει στον δρόμο του αγώνα βρίσκεται σε άλο δρόμο, βρίσκεται στους ..5 δρόμους για την ακρίβεια. Θα συνέχιζε στον δρόμο του αγώνα αν αντί για κυβέρνηση της αριστεράς έκτιζε τα εργατικά συμβούλια των εξεγερμένων εργατών. Δεν υπάρχει όμως τίποτα τέτοιο.
Η επόμενη μάχη θα δοθεί χωρίς το ΚΚΕ, τα μέλη του και τις απόψεις τους. Το τσουνάμι των εργαζόμενων που αλλάζουν άποψη σε σχέση με το παρελθόν και θέλουν να συγκρουστούν με το μνημόνιο και την κακομοιριά του έχει ήδη αρχίσει και φουσκώνει.
Απο τσιτατολογία και ανθρώπους που σερβίρουν απογοήτευση έχουμε χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια, το θέμα είναι να ενισχύσουμε αυτούς που βλέπουν την ελπίδα, γιατί μόνο αυτοί ξεκουνιούνται και δίνουν την πραγματική μάχη της κοινωνίας

makiskef είπε...

Φίλε iteanet
Ποιό είναι δυναμικότερο αυτή τη στιγμή όργανο πάλης των εργαζομένων από το ΠΑΜΕ ? Μηπως είναι η ΓΣΣΕ με την οποία πάντοτε έως τώρα συμπορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως υπάρχει κάποιο δυναμικότερο όργανο πάλης των εργαζομένων και δε το γνωρίζω ; Έχεις σκεφτείς ποιος είναι πραγματικά στους πέντε δρόμους και δεν ξέρει ποιοι είναι κι αυτοί οι πέντε κιόλας ? Ποιος στέκεται δίπλα στους χαλυβουργους στους ναυτεργάτες και σε οποιαδήποτε απεργία εργαζομένων ? Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος την υπόθεση δρόμος του αγώνα .Συμφωνώ απόλυτα ότι εκτός του να διαπιστώνουμε και να προβλέπουμε σημαντικότερο είναι να αγωνιζόμαστε με ελπιδα για ανατροπή του αρμαγεδδωνα εναντίον μας . Αρκεί την ελπίδα να τη βλέπουμε εκεί που όντως υπάρχει και όχι σε λαθός μέρος. Γιατί αυτό ακριβώς μας λέει το ΚΚΕ παρά τα όποια επικοινωνιακά του λάθη. Τα ιξεις αφίξεις και οι ασάφειες του Τσίπρα δεν σου θυμίζουν καθόλου τον Αντρέα Παπανδρέου του 81 ; Η πορεία τα τελευταία τριάντα χρόνια και η κατάληξη μας και ως χώρα και ως πολίτες , όλη η πρόσφατη ιστορία μας δε πρέπει να μας κάνει να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο από τα προφανει; Να κάνουμε μια δεύτερη σκέψη βρε αδερφέ ....Αν γνωρίζεις καλά την ιστορία μας και παρ όλα αυτά έχεις βεβαιωθεί ότι η ρεαλιστική ελπίδα μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τότε προχώρα δυνατά και το μέλλον θα δείξει. Ελπίζω να έχεις εσύ δίκιο και γω άδικο και σε αλλα τριάντα χρόνια μονίμως δανειζόμενοι και αποδεκατιζομενοι να είμαστε καλά και να τα λέμε και να εξακολουθείς να υποστηρίζεις τα ίδια ....
Εγώ πάντως εχω την πίστη ότι αν επιλέξουμε οι μάχες να δοθούν στο μέλλον χωρίς το ΚΚΕ και τις ιδέες του μια μερίδα από τα ίδια σκατά θα φάμε πάλι ...

admin είπε...

Φίλε makikef
Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν τις κάνει το ΠΑΜΕ . Τις προκυρήσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και ακολουθεί το ΠΑΜΕ σε ότι αυτοί αποφασίσουν. Αυτοί που κινητοποιούνται είναι οι εργαζόμενοι που απεργούν . Κινητοποιούνται γιατί ξέρουν οτι απέναντι στον εχθρό πρέπει να παλέψουν άσχετα με το ποιά είναι η ηγεσία τους που πολλές φορές αισθάνονται οτι δεν τους εκφράζει . Έτσι και σήμερα οι εργαζόμενοι στην κάλπη έχουν μόνο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να παλέψουν για κυβέρνηση της αριστεράς.
Το ΚΚΕ πήγε να κρυφτεί στην ιδεολογική καθαρότητα και δεν έδωσε τα στελέχη, τα μέλη και τις απόψεις για να είναι πιο ξεκάθαρο και αποφασιστικό το μέτωπο. Αντί να στηρίξει τις ελπίδες εκατομυρίων στην χώρα μας που πρόσβλεπαν στην αριστερά αποφάσισε να κάτσει στην ακρούλα του και να περιμένει να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ηττηθεί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ δεν θα έχει να ελπίζει σε τίποτα γιατί χωρίς ελπίδα ο κόσμος δεν πηγαίνει στην αριστερά πηγαίνει στο σπίτι του και τον φασισμό.

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Προς ΙΤΕΑΝΕΤ :
Κάνεις συλλογισμούς λαθεμένους από τη βάση τους. Λ.χ.ισχυρίζεσαι, ότι "άν ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ δεν θα έχει να ελπίζει σε τίποτα γιατί χωρίς ελπίδα ο κόσμος δεν πηγαίνει στην αριστερά πηγαίνει στο σπίτι του και τον φασισμό".
Μα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ΚΕΝΤΡΙΚΑ εκφράζεται και πολιτεύεται,προφορικά και έγγραφα, με λόγια και με έργα,και ό χ ι όπως κάποιες συνιστώσες του θα ήθελαν..., Δ Ε Ν έχει πρόγραμμα ΜΑΧΗΣ, δ ε ν διακηρύσσει ούτε θέλει να συγκρουστεί με την εξουσία των μονοπωλίων, αφού υποκλίνεται σεβάσμια στο ΛΙΚΝΟ και το ΦΡΟΥΡΙΟ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ του Κεφαλαίου που είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, το "περιούσιον" ευρώ και οι θεσμοί της... Δεν επιθυμεί, λοιπόν, ούτε σκοπεύει να δώσει τ έ τ ο ι α ταξική μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις δυνάμεις που κυριαρχούν και τον καθοδηγούν, επομένως μην "αγωνιάς" για "ήττα" από τέτοιους είδους μάχη.
Πιό σοβαρό είναι το αποτέλεσμα που επισημαίνεις, ότι δηλ.ο λαός θα απογοητευθεί και θα συντηρητικοποιηθεί...Αλλά αυτό, φίλε μου, δεν θα είναι το αποτέλεσμα της "ήττας" ενός γνήσιου,λαϊκού, επαναστατικού αγώνα που δόθηκε και χάθηκε (όπως ήταν ο αγώνας του ηρωϊκού ΔΣΕ), αλλά το αποτέλεσμα της ύπαρξης και δράσης του οπορτουνισμού μέσα στο εργατικό και λαϊκό Κίνημα, που καλλιεργεί αυταπάτες περί "κυβερνώσας αριστεράς", περί εξανθρωπισμένου καπιταλισμού και περί "μετατροπής" της ΕΕ επί το "φιλολαϊκότερο"... Αυτή είναι η μεγάλη ζημιά που θα προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό και λαϊκό Κίνημα και θα είναι στην αποκλειστική του ευθύνη μια τέτοια εξέλιξη, όπως δυστυχώς έχει δείξει η Ευρωπαϊκή πείρα, όταν η ΙΔΙΑ πολιτική κυριολεκτικά εξαφάνιστε Κομμουνιστικά Κόμματα του 20% και του 32%, όπως το Γαλλικό και το Ιταλικό... Γιατί και η επαναστατική θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού και η συσσωρευμένη μέχρι σήμερα εμπειρία (που δεν επιτρέπεται να αγνοούμε...) έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ότι ο οπορτουνισμός "ήταν και παραμένει ο κυριώτερος εχθρός στις γραμμές του εργατικού κινήματος". Είναι σαν να κατηγορείς κάποιον σαν υπαίτιο του θανάτου ενός καρκινοπαθούς στους πνεύμονες,επειδή με βάση την επιστημονική θεωρία και εμπειρία προέβλεψε ότι θα πεθάνει...
Καλύτερα,φίλε μου,να ήσουν ειλικρινής με τον εαυτό σου και με τους άλλους, παραδεχόμενος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σου προσφέρει την εύκολη λύση, να σου "φτιάξει" Κυβέρνηση που θα σε "βολέψει", ενώ δεν μπορείς να αποδεχθείς τον δρόμο των αγώνων και των θ υ σ ι ώ ν που έτσι κι αλλιώς προτείνει το τιμημένο ΚΚΕ και ανάμεσα στους δ ύ ο δρόμους διαλέγεις τον πιό "εύκολο"... ΕΣΥ αποφασίζεις και ΕΣΥ θα είσαι απολύτως υπεύθυνος για τις επιλογές σου...Φοβούμαι,όμως, πως πολύ γρήγορα θα διαψευστείς
Σπύρος

makiskef είπε...

Αγαπητέ iteamet
η πληροφορησή σου είναι, ηθελημένα ή μή,λανθασμένη.Το ΠΑΜΕ είναι αυτό που σέρνει τη ΓΣΕΕ σε κινητοποιήσεις και συνήθως η λιγοστή συμμετοχή της σ'αυτές είναι θλιβερή αλλά ενδεικτική.
Ούτως ή άλλως όμως . ο πραγματικός δρόμος του αγώνα είναι στους τόπους δουλειάς, στις επιχειρήσεις , στα εργοστάσια , εκεί που παλεύουν κάθε φορά για τα δικαιωματά τους οι εργαζόμενοι και πού ποτέ δεν εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ,ο οποίος τώρα προσπαθεί να μαζέψει οποιονδήποτε για να καταφ'ερει το ο,τινάναι.
Όταν κι αυτή η απάτη θα διαλυθεί όσοι ακόμα δεν θα έχουν καταλάβει ποιός είναι πραγματικά με το συμφέρον του Ελληνα και της Ελλάδας θα είναι άξιοι της μοίρας τους....

Unknown είπε...

Iteanet, κατ' αρχάς μ' αρέσει το χιούμορ σου και φυσικά συμφωνώ μέσες – άκρες μαζί σου.
Με τους φίλους που επιχειρηματολογούν υπέρ του ΚΚΕ με χωρίζει ένας βαθύτερος τρόπος σκέψης και πιθανόν ένα χάσμα ηλικίας. Ο τρόπος σκέψης τους οδηγεί σε έναν αγώνα για την επίτευξη ενός επίγειου παραδείσου, αντίστοιχο του επουράνιου της ορθόδοξης εκκλησίας. Η δική μου κοσμοαντίληψη αφορά το εδώ και τώρα. Έχει μεγάλη σημασία για μένα αν θα εξακολουθήσω να έχω δουλειά ή αν μ' απολύσουν μετά τις εκλογές ή του χρόνου. Έχει σημασία αν ο μισθός του εργαζόμενου είναι 800 ή πέσει στα 400 ευρώ. Αν ο άνεργος βγει δουλειά ή τουλάχιστον αν παίρνει ένα επίδομα ανεργίας που να του επιτρέπει να ζει. Αν καταργηθεί ή όχι το χαράτσι της ΔΕΗ, αν τ' αφορολόγητο γίνει ξανά 12.000 ευρώ κλπ, κλπ. Οι αγώνες πρέπει να βελτιώνουν το σήμερα και να έχουν προοπτική το αύριο. Όλοι επιθυμούμε έναν καλύτερο κόσμο. Εγώ όμως είμαι αρκετά μεγάλος για να μπορώ να περιμένω. Ας μη πεθάνω, τουλάχιστον, σ' έναν κόσμο χειρότερο απ' αυτόν που έζησα.
Αν και στο στόχαστρο του ΚΚΕ είναι τώρα ο Σύριζα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κόμμα στάθηκε αρνητικά σ' όλες τις λαϊκές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις. Από τους “Αγανακτισμένους” ως το “Κίνημα της πατάτας”. Και μετά καλεί τον λαό να το στηρίξει και να “διορθώσει την ψήφο του”. Δεν αρμενίζει στραβά, ο γιαλός είναι στραβός.
Παρ' όλα αυτά θα παρατηρήσατε πως κάτω από την πίεση της πραγματικότητας αρχίζουν να φαίνονται κάποιες ρωγμές. Η Παπαρήγα είπε πως αν φέρει νομοσχέδιο ο Σύριζα για το Μνημόνιο θα το ψηφίσει. Η Κανέλλη είπε την Παρασκευή στη ΝΕΤ ότι το ΚΚΕ θα φέρει μετά τις εκλογές “Νομοσχέδιο που θα λέει πως βγαίνεις, από που βγαίνεις, τι κόστος έχει η ρήξη, ποιος θα το πάρει”. Αλήθεια γιατί δεν το κοινοποιούν προεκλογικά για να γίνει αντικείμενο συζήτησης και τυχόν συγκλίσεων με άλλα κόμματα;
Υ.Γ. Makiskef. Ποτέ δεν βρίζουμε τον λαό “θα είναι άξιοι της μοίρας τους”. Ένας αριστερός, αν δεν πείθει τον κόσμο σκέφτεται που και τι κάνει λάθος. Έτσι προχωρά η σκέψη κι οι αγώνες. Πάντως κι εγώ μετά τις εκλογές του 1974, φώναζα μαζί με όλους τους φοιτητές στις διαδηλώσεις το σύνθημα “Λαέ ντροπή σου για τις εκλογή σου” (τότε που βγήκε ο γέρος Καραμανλής με 54%). Τώρα ντρέπομαι γι' αυτό.

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ GAVROS :
Αγαπητέ φίλε,άς μιλήσουμε οι δυό μας,που καθώς φαίνεται οι μεγαλύτερες ηλικίες μας ταιριάζουν...Εχεις μεγάλο δίκιο να αγωνιάς για το άν σε απολύσουν,για τις νέες μειώσεις του μισθού σου, για το άν θα καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ για να μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς τους δικούς μας αλλά και των παιδιών μας που σπουδάζουν κλπ. Περί αυτού α κ ρ ι β ώ ς πρόκειται φίλε μου και δεν σκεφτόμαστε, εμείς του τρισκατάρατου ΚΚΕ, με τους όρους του "κανονικού" της ορθόδοξης Εκκλησίας... Διότι ακριβώς πιστεύεις (και βαθειά α υ τ α π α τ ά σ α ι),ότι αυτά τα πολύ σημαντικά πράγματα του σήμερα θα σου τα εξασφαλίσει η "κυβερνώσα αριστερά" του Τσίπρα" μετά τις εκλογές της 17-6-2012, ενώ το αιθεροβάμον ΚΚΕ στην ...δευτέρα παρουσία. Σου "διαφεύγει" ότι αυτά προϋποθέτουν Ρ Η Ξ Η με τους όρους των Μνημονίων 1 και 2 και με τους εφαρμοστικούς του νόμους, δηλ. ρήξη με την καθαγιασμένη ΕΕ,τους θεσμούς της, το σύνολο των ευρωδομών και τους κανόνες λειτουργίας της, δηλ. Ρ Η Ξ Η εν τέλει με την ίδια την ΕΞΟΥΣΙΑ των μονοπωλίων, κάτι που οι καθοδηγητικές δυνάμεις του μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δ ε ν επαγγέλλονται (βλ.οποιοδήποτε κείμενο-απόφασή τους), αλλ' αντίθετα αποστρέφονται όπως ο "διάολος το λιβάνι"... Αυτό, αλήθεια, δεν το "βλέπεις" ; ; ; ή απλούστατα σε "βολεύει" να ζείς στις αυταπάτες σου, γιατί δεν είσαι διατεθειμένος να ακολουθήσεις τον δρόμο των αγώνων και των βέβαιων θ υ σ ι ώ ν που προτείνει το τιμημένο ΚΚΕ ; ; ;
Και παραπέρα : Αλήθεια, δεν έχει ευθύνες ο Λαός για την ψήφο του και τις επιλογές του ; ; ; Δεν είναι αυτός ο ίδιος ο εργαζόμενος Λαός που επί 30 χρόνια εψήφιζε πότε ΠΑΣΟΚ και πότε ΝΔ, δηλ.τα κόμματα της πλουτοκρατίας,που εκτελώντας τις εντολές των αφεντικών τους, μεθοδικά και με σχέδιο, μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αρκεί να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του Κεφαλαίου και η συνέχιση της εξουσίας του μέσω των κομμάτων-υπηρετών του ;;; Δεν έχει α τ ο μ ι κ ή ευθύνη ο κάθε ψηφοφόρος, ιδίως οι εργάτες,τα φτωχά λαϊκά στρώματα,που στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια τα κόμματα του Κεφαλαίου και θεωρούσαν "κινδυνολογικά" αυτά που το τιμημένο ΚΚΕ διατυμπάνιζε ακούραστα και με όσες δυνάμεις διέθετε ; ; ; Και δεν θα έχετε βαρειά ατομική ευθύνη όλοι εσείς που θα ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για να συρρικνώσετε εκλογικά τις δυνάμεις του ΚΚΕ, το οποίο,κατά τα άλλα, εγκαλείτε που δεν "βάζει πλάτες" και δεν "ενώνεται" με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚο-Τσιπρέϊκου (βάλε και Κατσέλη, και Αρσένη και άλλες "μετανοούσες Μαγδαληνές" και η χυλόσουπα, μέχρι τις εκλογές, θα νοστιμίσει επαναστατικά και "αντι-συστημικά"); ; ;
Και για να τελειώνουμε : Το νομοσχέδιο για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ (όχι για το φτιασίδωμα ή την αναπαλαίωση...) με ΝΟΜΟ των Μνημονίων 1 και 2 κ α ι των ψηφισμένων,στο μεταξύ, εφαρμοστικών τους Νόμων, το ΚΚΕ θα το φ έ ρ ε ι στην επόμενη Βουλή προς ψήφιση. Και νομοτεχνικά, αυτό μπορεί να συμπυκνώνεται σε πέντε αράδες :"Δια του παρόντος καταργούνται οι Νόμοι....". Φροντίστε,λοιπόν, εσείς οι φερέλπιδες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, να απαιτήσετε να ψηφιστεί α υ τ ό ς ο Νόμος από την "αριστερή" σας Κυβέρνηση και άν τα εκλογικά ποσοστά και οι έδρες του τιμημένου ΚΚΕ είναι χαμηλότερα και ανεπαρκή, ελπίζω τότε να έχετε την εντιμότητα να μην σας "φταίει"και πάλι το ΚΚΕ για τις δικές σας επιλογές... Αν και από τον χώρο του οπορτουνισμού, εγώ προσωπικά τυλάχιστον, δεν μπορώ να περιμένω κάτι καλύτερο, ο αντικομμουνισμός και η αντι-ΚΚΕ στόχευσή του ήταν και παραμένει κεντρική πολιτική του επιλογή...
Συγγνώμη για την αμετροέπειά μου.
Σπύρος

makiskef είπε...

Φίλε Gavre
Πάντα θα απορώ γιατί όταν λες σε κάποιον ότι έχει ευθύνη για τις επιλογές του αυτό μπορεί να θεωρηθεί βρισιμο. Η γνώμη μου είναι ότι το χαιδεμα στα αυτιά πρέπει να έχει ένα όριο ....

makiskef είπε...

Φίλε Gavre
Ως προς τα υπόλοιπα έχω καλυφθεί και συμφωνώ απόλυτα με την απάντηση του Σπύρου.

admin είπε...

Λίγοι έχουν την τύχη να έχουν ζήσει την μαζική εισβολή των μαζών στο προσκήνιο. Γι αυτό τον λόγο όταν αυτό συμβαίνει δεν μπορούμε να το γνωρίσουμε και να το καταλάβουμε. Ο καθε ένας μας μπορεί να ονειρεύεται με τον δικό του τρόπο την επανάσταση που θα αλλάξει την ζωή του, αλλά υπάρχει και η περίπτωση του να την ζει και να μην το καταλαβαίνει.
Όταν ο μισός Ελληνικός λαός εγκαταλείπει τα δύο μεγάλα κόμματα, αυτό είναι τεράστια μετατόπιση.
Το που θα πάει αυτός ο κόσμος έχει σχέση με το ποιός απευθύνεται σε αυτόν και τι του λέει.
Όσοι για να του μιλήσουν πρέπει να τον βάλουν να χωρέσει στο ταγιέρ της Παπαρήγα , μόνιμα θα βλέπουν μικρά αποτελέσματα και θα κατηγορούν τον κόσμο που δεν καταλαβαίνει την σωστή γραμμή .
Χίλιες φορές το είπε ο Λενιν ότι πρέπει να πας στο επίπεδο του λαού για να το ανυψώσεις και όχι να κάθεσαι στον θρόνο της αποψάρας σου και να τον κατηγορείς.
Σήμερα ο κόσμος μετατοπίζεται πολιτικά σε τεράστια ποσοστά και νικάει αυτός που του δείχνει δρόμους για να παλεύει να κερδίζει και να συνεχίζει και όχι αυτος που του λέει ότι δεν γίνεται τίποτα όποιος και να βγει κυβέρνηση.
Η πρώτη Ρώσικη επανάσταση ξεκίνησε με μπροστάρη ένα παπά , τα εικονίσματα του και με επιδίωξη να μιλήσει στον Τσάρο για να δείξει καλή θέληση και να δώσει κάποια ψίχουλα στον λαό που ακολουθούσε. Κατέληξε εκεί που όλος ο κόσμος ξέρει.
Όσοι κοιτάζουν τον μπροστάρη, ή την αφετηρία απο όπου ξεκίνησε την κίνησή του ο κόσμος και χάνουν την ύπαρξη αυτής της κίνησης και της δυναμικής που αυτή αναπτύσσει, τότε έχουν χάσει τα πάντα. Χάνουν και την διαδρομή αλλά και την τελική κατάληξη του κόσμου.
Θα μείνουν να περιμένουν μια ζωή να αποκτήσει το κόμμα χιλιάδες εκπαιδευμένα μέλη που την κατάλληλη στιγμή θα δημιουργήσουν....δεν ξέρω γω τι
Και ένα τελευταίο γιατί φαίνεται οτι δεν το κατάλαβες.
Αν μια απεργία νικήσει ή χάσει έχει επίδραση σε όλες
Όταν τόσο μεγάλες μάζες κινητοποιούνται και ηττούνται δεν μένει τίποτα πίσω στην συνέχεια για να κεφαλαιοποιήσει κάποιος την γκρίνια του και την μη συμμετοχή του. Αν περάσει το μνημόνιο θα περάσει και ο φασισμός, όσοι κάθονται στην άκρη και κοιτούν στοχεύοντας να αποκαλύψουν τα λάθη αυτών που κινούνται παίζουν τον ρόλο της αντίδρασης και μαζεύουν ποτέ κανέναν.

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Ακριβώς,λοιπόν, να μην περάσει το Μνημόνιο 1 και 2 και οι εφαρμοστικοί τους Νόμοι, αυτό θέλουμε κι εμείς οι αιθεροβάμονες ΚΚΕδες... Και το θέλουμε και το ποθούμε και το επιδιώκουμε, γιατί αυτό π ρ ο ϋ π ο θ έ τ ε ι τη Σ Υ Γ Κ Ρ Ο Υ Σ Η με την καθαγιασμένη Ευρωπαϊκή σας Ενωση, το χρηματοπιστωτικό Κεφάλαιο, την ίδια την ΕΞΟΥΣΙΑ των μονοπωλίων...Αυτό το Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Ι Ν Ε Τ Ε, NAI ή ΟΧΙ ; ; ; Και επειδή α υ τ ή τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με τα μονοπώλια και τους πολιτικούς εκφραστές τους Δ Ε Ν την θέλουν ούτε την επιδιώκουν οι ΣΥΡΙΖέοι και θα προσπαθήσουν να την αποφύγουν, αλλοιώνοντας το περιεχόμενο των Μνημονίων στα μέτρα τους,όσο αρκεί για να τυφλώσουν τους ψηφοφόρους τους, αυτοί και μ ό ν ο ν αυτοί θα είναι υπεύθυνοι για πιθανά πισωγυρίσματα του εργατικού και λαϊκού Κινήματος, για την απογοήτευση των λαϊκών μαζών και για την αποστράτευση πολλών από αυτούς...
Και τότε, επαναλαμβάνω, να δούμε π ο ι ό ς θα σας φταίει...
Σπύρος

makiskef είπε...

Τα πράγματα είναι πολύ Απλά.
Ο ΣΕΒ θυμίζω από την πρώτη μέρα κιόλας των εκλογών δεν είχε πρόβλημα με μια κυβέρνηση που πρωταγωνιστικό ρόλο θα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν φοβόταν δηλ ότι θα θίγουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης ( του κεφαλαίου δηλαδή )
Φίλε iteanet
ΟΤΑΝ. ΣΕ ΠΑΙΝΕΨΕΙ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ !!!!
Ηθελημένα ή αθέλητα κάτι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ .Τι ??? Απλά φρενάρισμα του λαϊκού κινήματος ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 81 . Εμείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τα ξέρουμε καλά αυτά τα τερτίπια των δυνάμεων της αστικής τάξης ,για να κρατηθούν στην εξουσία και να μην κινδυνέψουν τα συμφέροντα τους .Παιγνίδι παίζεται στη πλάτη του λαού για άλλη μια φορά. Αν ήταν το ΚΚΕ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ρώτα τον ΣΕΒ τι θα έλεγε .... ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ !!!

makiskef είπε...

Και κάτι ακόμα . Και μετά τις εκλογές τα προβλήματα θα είναι εδώ ακόμα εντονότερα αλλά και το ΚΚΕ θα είναι εκεί στο πλάι του λαού να τους κάνει τη ζωή δύσκολη . Έχει πιο πλούσια εμπειρία τώρα που προστίθεται στην μακρόχρονη εμπειρία του !!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζω τότε να κατεβαίνει στις πορείες με το ΠΑΜΕ και όχι με τους ξεπουλήμενους εργατοπατέρες που κατεβαίνει τώρα !!!!
Φυσικά αυτό δε πρόκειται να συμβεί ποτέ γιατί οι ηγεσίες του θα τρέχουν στας Ευρώπας να κάνουν φιλοσοφικές συζητήσεις για την αναδιανομή του πλούτου που ευχαρίστως θα ( δεχτούν ) οι υπάλληλοι ( αρχηγοί κρατών ) των μονοπωλιακών ευρωπαϊκών και μη συμφερόντων.!!!!

admin είπε...

Φίλε μου έχουμε πολλές διαφορές, μας χωρίζει ότι χωρίζει τον περισσότερο κόσμο απο το ΚΚΕ, δεν ανήκω στον μικρόκοσμό σας.
Στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απαγορεύονται οι άλλοι εργαζόμενοι.
Απαγορεύεται να μιλήσει κάποιος που δεν ανήκει στο κόμμα.
Απαγορεύονται οι άλλες παρατάξεις και οι άλλες απόψεις.
Απαγορεύεται το μοίρασμα της προκήρυξης αν δεν είναι απολύτως ελεγχόμενο.
Απαγορεύεται η εργατική δημοκρατία.
Δεν θέλουμε άλλους εκπρόσωπους του λαού που δεν αφήνουν το λαό να κάτσει δίπλα τους αν δεν ανήκει στο κόμμα τους.
Τι να σου κάνει η μακρόχρονη εμπειρία όταν δεν έχεις όρεξη να ξεκουνηθείς, και να προσπαθήσεις να αλλάξεις τον κόσμο.
Ο Σταλινισμός και η υποκατάσταση του κινήματος και της εργατικής τάξης απο το κόμμα αποτελούν τόσο μεγάλη τροχοπέδη που καμιά εμπειρία δεν μπορεί να επεξεργαστεί με σωστό τρόπο πλέον.
Δεν ενδιαφέρεστε για την κοινωνία αλλά για την αναπαραγωγή του κόμματός και του μηχανισμού σας.
Οτι και να έλεγε ο όποιος ΣΥΡΙΖΑ η όποια ΑΝΤΑΡΣΥΑ εσείς θα διαφωνούσατε, όσο μεγάλο και να ήταν το εύρος της συμφωνίας εσείς θα βρίσκατε κάτι ακόμα πιο εξειδικευμένο για να διαφωνήσετε, ακόμα και να μην διαφωνούσατε θα δημιουργούσατε μια διαφωνία ή μια προστριβή γιατί ο μηχανισμός σας θέλει μόνο την αναπαραγωγή του και δεν θέλει κανένα συνέταιρο δίπλα του.

makiskef είπε...

ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΣ ΑΝ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ !!!!!!!
Ή. ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ή ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ Η ΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ !!!!
Όλα τ'άλλα είναι για ναχουμε να λέμε !!!!
Σα το γατί που τρέχει πίσω απ'την ουρά του!!!

Στάμω είπε...

Παρακολουθώ την συζήτηση και σκέπτομαι για άλλη μια φορά ποσο δύσκολο πράγμα ειναι τελικα η απλη λογικη. Η Ευρωπαϊκή ένωση σου λέει επανειλλημένα και ξεκάθαρα ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! Ή κάθεσαι και καταπινεις ή λες αντε γεια και βάζεις τα δυνατά σου για την χώρα σου, για σένα, για τα παιδια σου και τους κανεις να τρίβουν τα μάτια τους.Και ποιος δεν αντιλαμβάνεται πως περιθώρια άλλα ΔΕΝ υπάρχουν!! ΕΛΕΟΣ!

Unknown είπε...

Ευχαριστώ όσους μπήκαν στο κόπο να σχολιάσουν τα σχόλιά μου.
Θα ήθελα να πω ότι κατ' αρχάς ότι ουδείς, και τουλάχιστον όχι εγώ, σκέφτεται, ψηφίζει και ζει γενικώς με το ΚΚΕ στη σκέψη του. Η γη γύριζε και θα συνεχίσει να γυρίζει εκατομμύρια χρόνια χωρίς το ΚΚΕ, χωρίς εμένα και χωρίς εσάς. Το να θεωρεί λοιπόν κανείς ότι “θα ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για να συρρικνώσετε εκλογικά τις δυνάμεις του ΚΚΕ” αγγίζει λίγο το όρια της παράνοιας. Πέραν κάτι γκρουπούσκουλων, κανείς δεν εποφθαλμιά ούτε τα σφυροδρέπανα, ούτε την ορθοδοξία σας, ούτε τον τίτλο ΚΚΕ. Δικά σας είναι ηρεμήστε. Το ζήτημα είναι από κει και πέρα τι κάνετε στο σήμερα και τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Το κακό είναι ακριβώς αυτό, ότι ουδείς ασχολείται με το ΚΚΕ. Στα πάνελ το αγνοούν και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, κι οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι του αποδίδουν διαρκώς εύσημα για τη κρυστάλλινη θέση του. Καλώς ή κακώς το πρόβλημα όλων αυτών είναι, όχι ο Σύριζα καθ' εαυτός αλλά το κίνημα που μέσω του Σύριζα εκφράζεται στην παρούσα φάση. Το ΚΚΕ έχει πάρει τα κουβαδάκια του και παίζει στη γωνίτσα του χωρίς να ενοχλεί ή να το ενοχλούν. Όταν εγώ, τα παιδιά μου και κάποιες χιλιάδες κόσμου τρώγαμε τα χημικά και το κυνηγητό της αρκούδας στις διαδηλώσεις του Συντάγματος το κόμμα έκανε παρέλαση για την τιμή των όπλων κι είχε ήδη διαλυθεί στις στήλες του Ολυμπίου Διός.
Θα προσέξατε ότι η πρώτη πρόταση που έγραψα στα σχόλια ήταν “Το ότι το τιμόνι μπορεί να πάει δεξιά με μια αριστερή κυβέρνηση το ξέρω και το φοβάμαι κι εγώ”. Αν ψηφίσω Σύριζα δεν σημαίνει πως θα τον παντρευτώ κιόλας. Βεβαίως και υπάρχουν δεξιές τάσεις στις γραμμές του. Μπορεί ακόμα ορισμένες απ' αυτές τις τάσεις να ταυτίζονται με το ΚΚΕ και να προτιμούν να είναι η (αξιωματική) αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μπορεί ακόμα αν κυβερνήσει να προσπαθήσουν να συμβιβαστούν με το κατεστημένο αντί να στηριχτούν στον λαό για να το ανατρέψουν. Πολλά μπορεί. Για την ώρα όμως κρίνω πως είναι η καλύτερη επιλογή. Αν αργότερα ξυπνήσει το ΚΚΕ κι επεξεργαστεί μια πραγματικά επαναστατική γραμμή, μετά χαράς θα το στηρίξω. Δε θεωρώ τον εαυτό μου οπαδό κάποιου κόμματος. Είμαι ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος και δίνω την κριτική υποστήριξή μου εκεί που νομίζω ότι είναι το καλύτερο στην κάθε χρονική στιγμή και φάση του αγώνα. Αλλά βλέπετε το ζήτημα δεν είναι ότι δεν πείθομαι εγώ από το ΚΚΕ σήμερα, γιατί τότε μικρό το κακό. Όπως φαίνεται δεν πείθεται κι ο κόσμος. Εκεί είναι το πρόβλημα. Αν μπορούσα να στείλω τον λύκο στο διάβολο θα το είχα κάνει. Δεν μπορεί όμως ούτε το ΚΚΕ. Εκεί είναι πάλι το πρόβλημα.
Μακρηγόρησα “σύντροφοι”. Ελπίζω, αν και δε γνωριζόμαστε, να βρεθούμε στις μελλοντικές διαδηλώσεις στις πλατείες, στην καλή περίπτωση, γιατί στη χειρότερη μπορεί να συναντηθούμε σε τίποτα ξερονήσια. Εκεί σε μας τους “οπορτουνιστές” μπορεί να μας δώσουν καλύτερο κελί οι δεσμοφύλακες. :-)

Στάμω είπε...

'Οσα αναφέρεις στην πρώτη παράγραφο του σχολίου σου, θα έπρεπε, αν προβληματίζεσαι για τη ζωή μας και το μέλλον μας όσο θες να παρουσιάζεις, να σε βάζουν σε περισσοτερες σκέψεις . Αυτο είναι το δύσκολο. Το ευκολο ειναι απλως να ειρωνεύεσαι.Μια δεύτερη σκέψη ως προς το γ ι α τ ί στα πανελ αγνοουν το κκε, γ ι α τ ί με΄νει με τα κουβαδάκια του στη γωνία και λοιπά, μπορει να σου έλυνε και απορίες. Αλλά δεν το περιμένω.
Κι εγώ πικραινόμουν όταν το κκε διαλυόταν στις στήλες του Ολυμπίου Διός αλλά το συγχώρεσα γιατι είναι παρόν στις απεργίες των εργαζομένων, έξω απο επιχειρήσεις, σε εργοστάσια εκεί που δεν δίνει το παρον κανένας άλλος.
Παρόλα αυτά είναι σεβαστές όλες οι αποψεις σου κι εύχομαι για το καλό όλων μας να έχεις δίκιο για το ποιος κοιμαται και ποιος είναι πραγματικά ξύπνιος.
'Οσο για τα κελιά στα ξερονήσια σε καταλαβαίνω που το σκέφτεσαι γιατί συνήθως οι οπορτουνιστες παίρνουν τα χειρότερα :)))

Matrix1917 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Matrix1917 είπε...

Ρε παίδες πότε έγινε ο Τσίπρας πρωθυπουργός και ο Σύριζα κυβέρνηση ;

Πιο πολύ αγχωμένοι είναι στον Περισσό παρά στην Κουμουνδούρου

Όσοι θέλουν Σαμαρά Μπακογιάννη και Βορίδη στην κυβέρνηση μην ανησυχούν όπως φαίνεται θα κάνει κυβέρνηση.

Θα γλιτώσετε τους οπορτουνιστές, μην ταράζεστε

Στάμω είπε...

Σωστό κι αυτό. Γιατί που να τρέχεις τώρα να φτιάχνεις την Ελλάδα σε σωστες βάσεις απ την αρχή... Οπότε απ τα τελείως σκ..τά (Σαμαρά, Μπακογιάννη, Βορίδη) επιλέγουμε τα λιγότερο σκ..τά και ειναι οκ. Μην ξεβολευόμαστε κιόλας...

Matrix1917 είπε...

Με τις εκλογές θα φτιαχτεί η Ελλάδα από την αρχή ;

Γιατί τόσο αγωνία πια από το ΚΚΕ ;

Tι Τσίπρας, τι Βορίδης ; Έτσι δεν πάει ;

admin είπε...

Για το ΚΚΕ είναι χειρότερος ο Τσίπρας απο τον Βορίδη. Γι αυτό προτιμούν να κάνει κυβέρνηση η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ παρά να ενωθεί η αριστερά ή να αυξηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Matrix1917 είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω ένα

Το ΚΚΕ λέει δεν είναι ώριμος ο λαός

Ίσως έχει δίκιο

Εγώ δεν θα έγραφα εδώ αν δεν είχα μια συμπάθεια στο ΚΚΕ.Δεν ταυτίζομαι με κάποιο κόμμα.Στις επιλογές μου είχα και τα 4 κόμματα της αριστεράς Συριζα , ΚΚΕ Εκλογική συνεργασία μλ και Ανταρσία

Ψήφισα Συριζα στις 6 με πολλές αμφιβολίες στις 17 του επομένου μπορεί να με πείσει κάποιος άλλος

Δέχομαι επίθεση από κάποιους ,ευτυχώς όχι όλους τους ΚΚΕ λες και έκανα έγκλημα

Βαστάτε λίγο.

Δεν είναι ίδιο ο Τσίπρας με τον Σαμαρά και τον Βορίδη.Αυτό μόνο χαζός είσαι για να το πιστεύεις

Ούτε σωτήρας είναι ο Τσίπρας έγραψα ποτέ ζήτω ο Τσίπρας ή ζήτω ο Δραγασάκης που μου γράφουν ;

Έχει κάνει πολλά φάουλ ο Τσίπρας, μπόνους ,μονοεδρικές άνοιγμα σε Κατσέλη και βαθύ ΠΑΣΟΚ.


Όλα τα ζυγίζω


Μην βλέπετε παντού εχθρούς

Αν πιστεύετε πως με εκλογές θα αλλάξει κάτι στην χώρα είστε νυχτωμένοι

Και την Παπαρήγα να βγάζαμε με εκλογές δεν θα άλλαζε τίποτα αν δεν θέλει ο λαός ; Κατάλαβα λάθος ;


Να μου πει κάποιος δηλαδή.

Όπως φαίνεται ο Σαμαράς με ενωμένη τη δεξιά θα κερδίσει οπότε άδικα τσακωνόμαστε

Ειρήνη αδέλφια

Στάμω είπε...

Σιγά μην τσακωνόμαστε, καθένας την γνώμη του λεει. Γιατι όμως φταίει το κκε που δεν ενώνεται η αριστερά; ο Τσίπρας δεν είναι αυτος που δεν ξέρει τι θέλει, πως το θέλει και ψάχνεται όπου να ναι; Οι μέν λένε άντε γεια στο μνημόνιο και την ευρώπη, ο Τσίπρας τι; θα το διαπραγματευτεί; θα το σκίσει, θα το καταργησει και θα μείνει στην ευρώπη; πως είναι δυνατον να γίνει ένωση ντε και καλά έτσι; θα ήταν ευχης έργο αλλά ποιος δεν έχει καταλάβει πως αν ο τσιπρας δεν γίνει σαφης δεν μπορει καν να τεθει τετοιο θέμα..
κανεις δεν είπε πως ο Τσίπρας ειναι το ίδιο με τον Βορίδη, ή η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ με το Σύριζα. Πραγματικά θα ήταν χαζός οποιος καταλαβε κατι τετοιο. απλα αυτο βολευει να κατηγορουμε τους κομμουνιστες. αν δεν ψηφίσεις Τσίπρα ειναι σαν να ψηφίζεις βοριδη. Ανοησιες και παγίδες στις οποιες έπεσε καποτε ο κοσμος και τις πληρωσε πολυ ακριβα. το ίδιο λαθος ξανα δεν λεει με τιποτα. κι οσοι το λενε αυτο ειναι ή αφελεις πλεον ή εκ του πονηρου κινουμενοι.
με τις εκλογες δεν θα φτιαχτει η ελλάδα απ την αρχη αλλά αν ξέραμε τι θέλαμε θα μπορουσε να ειναι μια αρχη.

Στάμω είπε...

ΔΕΝ τρώμε την γνωστη καραμελίτσα, ΔΕΝ ψηφίζουμε Σύριζα για να μην βγει ο Βορίδης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζουμε Κομμουνιστικο Κόμα Ελλάδας γιατι έιναι το μονο που δείχνει πως αντιπροσωπεύει πραγματικά τον λαό, τον απλο άνθρωπο, τον εργαζόμενο. Γιατι αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκει που κοιτάς.