Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Φωτοβολταϊκά και αγρότες : η κορύφωση της εξαπάτησης και «πράσινης» κερδοσκοπίας σε βάρος των αγροτών και της γεωργικής γής

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ


Από  την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η υπόσχεση του «πράσινου» Ελντοράντο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που δινόταν μετ’ επιτάσεως από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήταν πλαστή.
Πίσω από την παραπλάνηση των αγροτών που αναζητούν απεγνωσμένα ένα συμπληρωματικό εισόδημα επιβίωσης, προωθούνταν η αλλαγή χρήσης και νέος κύκλος κερδοσκοπίας πάνω στην αγροτική γη από τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου των ΑΠΕ.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ 19/1/2011



Πραγματοποιήθηκε η 10η Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και εξέλεξε ομόφωνα νέο Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ τον σ. Θοδωρή Χιώνη, μέχρι τώρα μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Ο απερχόμενος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΚΕ, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στη δουλειά του Κόμματος.
Ο σύντροφος Θοδωρής Χιώνης είναι 30 ετών, μαρμαροτεχνίτης, μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και οργανώθηκε στην ΚΝΕ τo 1993. Είναι μέλος του Γραφείου του ΚΣ από το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ και είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Πρόκληση των χιτλερικών μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας!


Ο ναζιστικός χαιρετισμός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας και η δήλωσή του ότι θα επαναλάβει φασιστικές αντισυγκεντρώσεις, η παρουσία του μέσα στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου με οπλοφόρους-μπράβους αποκάλυψε το ανοιχτό φασιστικό χαραχτήρα της δήθεν «πολιτικής» παρουσίας της νεοναζιστικής οργάνωσηςΗ τελευταία φορά που υπήρξε ναζιστικός χαιρετισμός σε Δημοτικό Συμβούλιο ήταν τα χρόνια της χιτλερικής κατοχής της Ελλάδας.

Δήθεν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ κίνημα πολιτών!Στην πραγματικότητα ΑΝΑΧΩΜΑ ΠΑΣΟΚ προς την ΑΡΙΣΤΕΡΑ το κίνημα που ιδρύει ο ΔΗΜΑΡΑΣ.



Τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής κίνησης με το όνομα «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών» ανακοίνωσαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, που είχαν διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όταν αρνήθηκαν να ψηφίσουν το Μνημόνιο.

«Δεν πρόκειται για μια χαλαρή κίνηση φιλολογικού προσανατολισμού», τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Δημαράς.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση επιβατών κατά της αύξησης εισιτηρίων την Τετάρτη 19/1/2011, 3:30μμ – 5:00μμ στο Σύνταγμα και το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά

Ανακοίνωση – Κάλεσμα του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Συμμετοχή στην κινητοποίηση επιβατών κατά της αύξησης εισιτηρίων  την Τετάρτη 19/1/2011, 3:30μμ – 5:00μμ  στο Σύνταγμα και το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά
Καλούμε τους πολίτες σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη να συγκροτήσουν  σε όλους τους δήμους και γειτονίες αυτών των πόλεων κινήσεις και συσπειρώσεις ενάντια στις αυξήσεις τιμών των εισιτηρίων αλλά και στις  αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις αστικές συγκοινωνίες. Επίσης με στόχο οι αστικές συγκοινωνίες, επειδή χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από τους πιο φτωχούς και αδύναμους συμπολίτες μας, να είναι σε όλους και όλες προσιτές, αν όχι και να παρέχονται με συμβολικό εισιτήριο και σε ορισμένες, τουλάχιστον, κοινωνικές κατηγορίες δωρεάν.
 Για το σκοπό αυτό στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε μια πρώτη κινητοποίηση επιβατών ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, στην Αθήνα την Τετάρτη 19/1 από τις 3:30 μμ – 5:00 μμ το απόγευμα, στο Σύνταγμα και το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Αναδιάταξη στελεχών στο ΚΚΕ - Νέος γραμματέας της ΚΝΕ ο Θ. Χιώνης

Σε αναδιατάξεις στελεχών προχώρησε το ΚΚΕ, ενώ αλλαγές σημειώθηκαν και στην ΚΝΕ, όπου εκλέχθηκε νέος γραμματέας.
Στο Πολιτικό Γραφείο εξελέγη ο Τηλέμαχος Δημουλάς και στη γραμματεία της Κ.Ε. ο Κώστας Παπαδάκης και το ο Δημήτρης Τζαβάρας. Παράλληλα, ο Γιάννης Πρωτούλης, από γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ θα αναλάβει νέα καθήκοντα στην Κεντρική Επιτροπή.

Διευρύνουν τον τρομονόμο, εντάσσοντας σ’ αυτόν την ποινικοποίηση των φρονημάτων!

Την εισαγωγή στην κατηγορία των ποινικών αδικημάτων του λεγόμενου «αντιτρομοκρατικού» νόμου της «δημόσιας πρόκλησης για τη διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων» καθώς και της «στρατολόγησης» και της «εκπαίδευσης» σ’ αυτές σχεδιάζει άμεσα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το πώς ορίζουν βέβαια την «τρομοκρατική πράξη», οι δυνάμεις και οι διαχειριστές του συστήματος στη χώρα το έχουν από καιρό «ξεκαθαρίσει» τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους σε Η.Π.Α. και Ε.Ε. Δεν θα πάμε «μακριά», στο χαρακτηρισμό λαϊκών απελευθερωτικών κινημάτων ανά τον κόσμο ως «τρομοκρατικών» από τις ΗΠΑ, όπου, με την τροπή αυτή, η δημόσια υπεράσπιση, για παράδειγμα, της παλαιστινιακής αντίστασης θα μπορούσε να αποτελέσει ποινικό αδίκημα και να διωχθεί! Θα «σταθούμε» στους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες των εργαζομένων που χαρακτηρίζονται «παράνομες», σε μορφές αγώνα, όπως για παράδειγμα καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, εργοστασίων, υπηρεσιών κ.ο.κ., σε αποκλεισμούς δρόμων, καθώς και, βέβαια., στις διαδηλώσεις.