Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Η Δύση αποκαλύπτει πως ο πλούτος μοιράζεται σε ολοένα και λιγότερους, ενώ η επιβίωση γίνεται όλο και περισσότερο προβληματική


Το «καρότο» έχει φύγει αφήνοντας πίσω το «μαστίγιο», για τις προηγμένες, πλούσιες και γεμάτες ευκαιρίες χώρες του Δυτικού κόσμου και ειδικά σε Βρετανία και ΗΠΑ.
Εκατομμύρια άνθρωποι, πρώην μεσαίοι, σχεδόν φτωχοί και απόλυτα φτωχοί ξυπνούν και ανακαλύπτουν ότι το αμερικανικό όνειρο, που επεκτάθηκε σε όλη τη Δύση, έχει πλέον τελειώσει, την ώρα που οι πλούσιοι ζουν μια ευημερία άνευ προηγουμένου.
Η φτώχεια είναι δύσκολο να οριστεί στις χώρες του δυτικού κόσμου, όπου το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε αυτούς που στερούνται τα απαραίτητα, αλλά και σε εκείνους που επιβιώνουν μεν, αλλά οριακά, καθώς ζουν σε μια κοινωνία όπου μπορούν θεωρητικά να φτάσουν πολύ ψηλά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ: Απαιτούμε από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να πάρει επείγοντα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις πλημμύρες, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε διεκδίκηση και αγώνα για να παρθούν άμεσα επείγοντα μέτρα για την προστασία του λαού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε διεκδίκηση και αγώνα για να παρθούν άμεσα επείγοντα μέτρα.
Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες.